1
maj
Seneste opdatering: 1/5-15 kl. 2159
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sverige fortsætter sin kurs ind i betonvæggen. Det er svært at sige, hvilken samfundssektor, der imploderer først, og sammenbruddet viser sig først socialt eller økonomisk. Det er som at kaste sig ud fra et højt tårn, man ved ikke om man lander på hovedet eller benene, kun at man lander. De nuværende flertal er uden vilje eller evne til at forebygge et kollaps, og det er ikke troligt de har nogen evner til at adminstrere akut, multifaktoriel krise., når den først er manifest. Så er det hver m/k og hen for sig selv.

I en ny artikel viser økonomen Tino Sanadaji hvordan den “borgerlige” regering systematisk har fiflet med økonomiske nøgletal, så Sveriges produktivitet og BNP-udvikling fremstod større end den var: Tillväxt och produktivitet i OECD 2006-2014. Sandheden er, at Allianceregeringen stod for den svageste økonomiske udvikling i Sverige siden Anden Verdenskrig.  Sanadaji medvirker også i videoen. – Videoen er på udmærket engelsk, men er lavet i Sverige. Den er faktaspækket og dokumenterer alt med kilder.

Det svenska tillväxtundret visade sig vara en fantasi. Facit visade att BNP per capita bara växte med 0.3% mellan 2006-2014, vilket gör Reinfelds regeringsperiod till Sveriges sämsta åttaårsperiod under efterkrigstiden. Total bruttonationalprodukt växte med i snitt 1.1% per år. Det är redan svaga siffror, och det blev inte bättre än av att tre fjärdedelar av BNP-tillväxten bestod av befolkningsökning som inte ökar välståndet snarare än produktivitetsökning. Vårbudgeten bekräftade att Sverige har haft negativ tillväxt i BNP per capita och svag produktivitetstillväxt.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Åhlin
Lars Åhlin
8 years ago

Imponerande produktion som ger en välkänd men ändå dramatisk översikt av utvecklingen i Sverige. (Fast jag undrar över demografi-diskussionen på slutet; är inte Sverige ett av de länder som ändå har en hyfsad fertilitet, inte särskilt mycket under vad som behövs för att upprätthålla befolkningsstorleken. Många andra länder i Europa har mycket värre läge). Man frågar i programmet hur politiker och allmänhet (åtminstone de som får komma till tals) kan ha missuppfattat allting kring asylinvandring så fullständigt. Tino Sanandaji tror för att det beror på att antirasism blivit en religion som inte får ifrågasättas. Möjligen är det så för vissa… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago

Dagens gode grin / skratt – gensyn med en ny-klassiker 😉

Serien har været “forsvundet” ( bortcensureret? ) fra nettet, så det tog mig flere dage at finde den igen.

“NYMOSOC” – stakkels Kalle Anke / Anders And lever i et “1984”-samfund /-samhälle –
eventuelle ligheder med situationen i dagens Sverige er muligvis ikke helt tilfældige / slumpmässiga …

http://i58.tinypic.com/10par5w.png

http://kalletarknark.com/serie.php?id=2417
http://kalletarknark.com/serie.php?id=2418

Armadillo
Armadillo
8 years ago

Den side besøger jeg ofte…

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago
Reply to  snaphanen

Ja, men NYMOSOC-episoden er fra 2014 – vist nok i anledning af decemberaftalen mellem SOCialdemokraterne og de NYe MOderater + de øvrige partier i syvkløveren (?) om at samarbejde for at undgå riksdagsvalg samt enhver indflydelse til SD pga. den ustabile parlamentariske sitution, hvor den S & MP-regeringen havde fået et flertal imod sin finanslov,
fordi SD ikke ville undlade at stemme.

trackback

[…] http://snaphanen.dk (h/t “Vederso”) […]

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
8 years ago

Hvorfor ligger det ikke under FNs ansvar å redde land og befolkninger som svenskene fra slike kupp som vi ser, utført gjennom demokratiets mange svakheter?
Dette er det da ingen mennesker på jord som ville godta, om de ble spurt!
Det er heller ikke godt for noen, som vi ser har mye av innvadrermiljøet tydelig demonstrerer.
Tenk på hvilken historie du deltar i, som dagens innvandrer til Sverige..
Det ligger ikke mye ære i dette, snarere det motsatte.

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Læg ned FN! Denne organisation har i mange år været domineret af diktaturer og kommunister.

ɱØяñιηg$ʇðя
8 years ago
Reply to  Armadillo

FN är dessutom en Rockefeller Frankenstein-skapelse. Läste dessutom på FB för ett par dagar sedan att David Rockefeller har fått sin sjätte hjärttransplantation vid 99 års ålder! Någon ond makt vill tydligen att detta monster skall fortsätta leva. Fanns en del intressanta kommentarer i sammanhanget. Någon frågade hur han kom över alla dessa hjärtan. Någon annan föreslog från efter förbi-skjutningar. Någon annan föreslog att han är så rik att han bara kan köpa av fattiga afrikaner. Undrar hur ett sådant erbjudande eller kontrakt ser ut. Bryr han sig ens om att fråga först?

Armadillo
Armadillo
8 years ago

Ja du, det findes en hel del ‘Krankenstein’ i både politik og finans.
Man spørger sig en gang i mellem om demokrati eller almen valgret virkelig er det værd.

Historymandk
Historymandk
8 years ago

Sverige har det hårdt og ser dårlig ud, men Danmark….FUCK, det er for vildt! Øh…, Det kan godt være at det ser dårliget ud i Sverige, men har i set Danmarks tal for tilvækst i BNP pr. capita, renset for inflation i perioden 2006 – 2014? Det er fandeme uhyggeligt, -0,8 % imod Sveriges 0,3 %, og OECD`s 0,5 %. Kun Italien og Grækenland ligger værre end os. Og Grækenland er nu ved at ryge ud af Euroen og dermed også gå statsbankerot. Italien holdes i live af EU og lettede regler ellers ville de også være på vej direkte… Read more »

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  Historymandk

Godt skrevet H-man, det er ikke uden at jeg får ‘gåsehud’ når jeg fordøjer budskabet.
Jeg har i mange år sagt at de røde importerer stemmekvæg og de blå importerer løntrykkere!
Ret mig om jeg har fejl.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  Armadillo

Den perfekte undergangs-symbiose…

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago

Send lige den der video til David Trads…

Armadillo
Armadillo
8 years ago
Reply to  snaphanen

Tja, nu ser vi jo næsten daglig hvordan et flertal politikere fra de borgerlige går på ‘strandhug’ i SD-politik og lader som der er noget nyt under solen.
Det er bare pinligt at se hvordan den forrige justitsminister Beatrice Ask, snylter på SD:s forslag om at forbyde tiggeri.
Læser man hens forslag, er det ikke svært at se det bare bliver ‘en fis i en hornlygte’ og aldrig kommer eksekveres.

Statslös svensk
Statslös svensk
8 years ago
Reply to  snaphanen

Sverigedemokraterna har noll och intet förtroendekapital kvar mera. Det enda som betyder något för SDs ledning handlar om hur mycket pengar de lyckas fylla sina fickor med innan festen är slut.För kan du nämna ett enda konkret förslag som SD lyckats genomföra? Kan du överhuvudtaget ge exempel på praktisk politik som SD har bedrivit sedan 2010?

Armadillo
Armadillo
8 years ago

SD bedriver en hel del praktisk politik runt om i kommuner ,län och regioner genom deltagande i olika beredningar, utskott och liknande, det genom de helt enkelt har stort väljarstöd och måste tilldelas platsar.
Dessutom är beröringsångesten inte så stor bakom kulisserna i det praktiska arbete.
På riksplan är det svårare, där är utstötningen mera massiv, men även i Riksdagens olika arbeten är de jo med och påverkar givits där också.

Statslös svensk
Statslös svensk
8 years ago
Reply to  Armadillo

Tänker du på Buss-Mia som vill skjutsa invandrarbarn till svenska skolor för att ungarna ska integreras i Det Nya Sverige? SD är ett genomkorrumperat parti och ska behandlas därefter. Allra helst förbjudas att bedriva politisk verksamhet. För alla svenskars skull.

Armadillo
Armadillo
8 years ago

NEJ, jag tänker på allt det arbete där göras i beredningar, utskott och liknande landet över.
Har själv för SD:s räkning varit med att ta fram en vindbruksplan och en översiktsplan för samhällsbyggnad och tro mig Statslös, min röst och mina argument vägde precis lika mycket som röster från andre partier.
Du verkar tyvärr inte ha någon erfarenhet av politisk arbete.

Statslös svensk
Statslös svensk
8 years ago
Reply to  Armadillo

Jag är väldigt bevandrad i politiskt arbete. Du påstår att SD gör ett gott hantverk i kommuner och landsting. Men det som styr bilden av SD är ju de 4:as gäng som visar bilden av ett parti utan någon som helst intern partidemokrati.

Armadillo
Armadillo
8 years ago

De så kallde 4:gäng, är inte någon påverkande kraft i lokalt arbete.
Man måste sålla mellan vad AB och Expressen drar på med och verkligheten.

Statslös svensk
Statslös svensk
8 years ago
Reply to  Armadillo

Var finns den politiska idédebatten inom SD? Jag hör aldrig lokala SD-företrädare tycka nåt högt.

Armadillo
Armadillo
8 years ago

Cirka 70% av ALLA journalister inom den samlade svenska medievärld är endera kommunister, miljöpartister eller socialdemokrater.
Den debatt du inte ser, finns men redovisas inte i media.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago

Det måsta kännes oerhört interessant att ha fått chansen att leva i ett parallelt univers 😉 Och alle de massiva och mycket tunga integrationsproblemerna med en lång rad av myckelt alvarlige konsekvenser för svenskernas säkerhet, sociala tillit och ekonomi – och även för Sveriges stabilitet, ekonomi och kulturella “ihophållningskraft” på sikt, som alla de andra naiva, okunniga, handlingsförlammade och ansvarslösa svenska politikerna utan att tänka öht. så lättsinnigt har påfört nationen och sitt “eget” folk utan bara den minsta lille skuggan av ett demokratisk mandat nånsin eller någon äkta och öppen demokratisk debatt als kring dessa känslliga frågor, spelar tydligen… Read more »

Statslös svensk
Statslös svensk
8 years ago

Trevligt att du sitter på säkert avstånd på en avbytarbänk nånstans i världen. Jag tar avstånd från Sverigedemokraterna. Och det gör tydligen en majoritet av alla svenskar – inte för att invandringsfrågan är oviktig. Utan för att SD är ett genomkorrumperat politiskt parti som förstör allt de rör vid.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago

Inte als – jag är inte ens svensk 😉 Men det skär mycket hårdt i hjärtat på en dansk att titta på hur den svenska PK-“eliten” har kunnat påföra sitt eget folk så stora olyckar – kanske för all framtid? – och även insisterar på helt medvetslöst bara att förtsätta med det utan den minsta lilla tanka nånsin för de mycket alvarliga konsekvenserna på trots alla dom mycket bittra erfarenheter de senaste 30 – 40 åren på grund ut av en fullständigt kravlös och gränslös invandrings- og flyktingpolitik. Nej,det gör de faktisk inte – bara för att de inte röstar… Read more »

Statslös svensk
Statslös svensk
8 years ago

Vem vet? Själv anser jag att SD bär skulden till det obefintliga debattklimatet om massimporten av bidragsinvandrare. För övrigt finns ett gammalt svenskt ordspråk om att högmod går före fall. Rent ekonomiskt sett sitter danskarna i en värre rävsax än oss svenskar. SÅ kanske städa rent framför egen dörr innan du kritiserar bjälken i nån annans öga?

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x