8
maj
Seneste opdatering: 8/5-15 kl. 1804
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

20150314_172329-2En discountbeskyttelse af det frie ord og retten til at være jøde i Danmark og leve i fred. Det havde været meget billigere for politiet, at give Kurt Westergaard og Lars Hedegaard et våben. De røver næppe banker med det. Andre er mere eller mindre truede i “det globaliserede Danmark”, og ikke alle kan få en livvagt fra PET. En fatwa eller tilsvarende aggression burde udløse en våbenlicens. I længden vil vi ikke have et samfund, hvor kun terroriserende voldsmænd er bevæbnet. Politikerne kan indse dette, eller vente på at det private initiativ løser problemet, for vær ikke i tvivl: Det vil det gøre. Uwe Max Jensens forslag er selvsagt i grænseegnen af, hvad Jyllands Posten vil publicere, men da de har langvarig erfaring med voldelighed, faldt de til sidst for fristelsen. De har dog en forkortet version. Her er hele artiklen:

“Du er en skiderik og pervers mokke. Gå hen og se dig selv i spejlet, du er som en chimpanse.

Du vil dø inden slutningen af 2015 – du vil blive slået ihjel som et ådsel, og din krop vil straks nedbrydes og stinke, så ingen vil kunne nærme sig den væmmelige lugt, den udsender – og dette inden din krop lægges i en kiste, og i det hinsidige vil du brænde op i Gehenna og gud og profeten vil ikke tilgive dig.

Du er en pervers bastard. Og husk godt denne dag du vil blive snigmyrdet, inden året 2015 er omme.”

Sådan lød en besked på fransk (oversat til dansk af Geoffrey Cain, red.), der tikkede ind min mailbox, da det stod klart, at jeg i lighed med de andre medlemmer af Lars Vilks Komiteen havde overlevet terroranslaget mod komiteens debatmøde i Kulturhuset Krudttønden lørdag 14. februar 2015. Et terrorangreb, der kostede den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard livet, da han på klods hold blev skudt ned af terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Ifølge et vidne havde Omar Abdel Hamid El-Hussein forinden forsøgt at komme ind i Krudttøndens mødesal via en køkkendør på bagsiden af kulturhuset. Da terroristen havde konstateret, at køkkendøren var låst, og at han ikke kunne komme ind den vej, løb han om til hovedindgangen, hvor han skød og dræbte Finn Nørgaard, mens han sårede fire politifolk, der var til stede i Krudttøndens foyer.

Ifølge politiets teori var køkkendøren, der normalt er aflåst, blevet åbnet i forbindelse med en koncert i Krudttønden aftenen inden debatmødet. Ved et tilfælde blev det inden Lars Vilks Komiteens møde opdaget, at døren var ulåst. Døren blev låst, og det forhindrede sandsynligvis en katastrofe. Havde Omar Abdel Hamid El-Hussein fået adgang til Krudttøndens mødesal bevæbnet med sin M95-riffel – et kraftfuldt fuldautomatisk våben, der benyttes af forsvaret – havde terroranslaget med største sandsynlighed udviklet sig til en ren massakre. Politiet forsøger i øjeblikket at få klarhed over, hvem, der låste køkkendøren op, og om denne handling har direkte forbindelse til terroranslaget dagen efter.

Senere lykkedes det som bekendt terroristen at skyde og dræbe en ubevæbnet jødisk vagt ved synagogen i Krystalgade. Ved dette terrorangreb blev to politifolk, der var udkommanderet for at beskytte synagogen, hvor 80 mennesker fejrede bat mitzva, såret. Terroristen slap uskadt væk og blev først standset senere samme nat.

Siden februar er islamiske terrorattentater i både Paris og Tyskland blevet forpurret i sidste øjeblik, mens to jihadister så sent som søndag blev skudt og dræbt, da de ville storme en Muhammedtegnekonkurrence i Texas. Desuden har der været mindst to eksempler på hærværk rettet mod jøder i København. Det viser med al tydeligehed, at dette “problem” ikke forsvinder. Muslimske fundamentalister vil slå enhver ihjel, der udfordrer deres verdensbillede, det være sig islamkritikere som jøder. Det er derfor tvingende nødvendigt, at der tænkes nyt, hvad sikkerhedssituationen for jøder og islamkritikere angår.

Mit forslag er, at man ikke alene opgraderer politiets indsats for at beskytte disse grupper mod islamiske terrorister. Man bør også give islamkritikere og jøder ret til at bære våben, så de kan forsvare sig selv i tilfælde af angreb. Frasen “Pennen er stærkere end sværdet” er smuk, og det var rørende, da godtroende mennesker i Paris efter massakren på Charlie Hebdo demonstrerede blyantens overlegenhed i forhold til Kouachi brødrenes AKS-74 Kalashnikov geværer. Men skræller man al rørstrømskhed væk er sandheden en anden. For en sådan naiv tankegang er både dødelig åndssvag og uhelbredelig dum. Akkurat som man ikke skal tage en kniv med til en duel på pistoler, giver det ikke mening at forsvare sig med en blyant, når fjenden har et automatgevær.

Derfor må samfundet tage ansvar og give islamkritikere og jøder mulighed for reelt selvforsvar. Det kan ske ved at give disse mennesker lov til at bevæbne sig indenfor nogen fastlagte rammer og efter at have gennemgået den rette træning. Jeg forestiller mig naturligvis ikke, at et sådan tilbud skal være rettet mod umodne, voldsdømte og opfarende personer som for eksempel digteren Yahya Hassan, der også trues af islamister. Det giver jo ingen mening at lade en voldsdømt og opfarende person som Hassan ture rundt i nattelivet med et skarpladt våben. Tilbuddet om at bevæbne sig på et passende niveau skal i stedet gives til modne og velovervejede mennesker.

Tilbuddet om bevæbning skal ikke erstatte politiets og PET’s sikkerhedsforanstaltninger omkring islamkritikere og jøder, men ses som et supplement til denne indsats. Et supplement, der i forbindelse med et terroranslag, kan vise sig at udgøre forskellen på liv og død. Var det lykkedes Omar Abdel Hamid El-Hussein at komme ind i Krudttøndens mødesal, havde det udviklet sig til en massakre. Men havde de omkring 10 personer, der var til stede og som på et eller andet niveau er truede, haft ret til at bevæbne sig og benyttet sig af den ret, var terroristen med stor sandsynlighed blevet skudt eller jaget på flugt.

Med eskaleringen i volden mod jøder i Danmark giver det selvsagt heller ingen mening, at man fremover lader ubevæbnede vagter bevogte indgangen til synagogen, uanset hvor store disse vagter er. Derimod vil bevæbnede jødiskevagter omkring synagogen sandsynligvis have en helt anden afskrækkende effekt på terrorister.

Bevæbning af islamkritikere og jøder vil sandsynligvis også have en stærkt præventiv effekt i forhold til at dæmme op for lavpraktisk jihad. Somaliske Muhudiin Mohamed Geele forsøgte 1. januar 2010 at dræbe Muhammedtegneren Kurt Westergaard i tegnerens rækkehus i Viby J. Geele trængte ind i Westergaards hjem bevæbnet med en økse og en stor kniv, men det lykkedes Westergaard at forskanse sig på badeværelset, der var omdannet til boligens sikringshjem. Havde Kurt Westergaard været bevæbnet ved denne lejlighed, havde Westergaard haft mulighed for at standse attentatmanden og sætte en stopper for hans drabelige forehavende.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Louis B Knockel
Louis B Knockel
7 years ago

Fornuftig tanke, men de truede personer skal nok ikke sætte sig ned og vente på eventuel tilladelse. Gør som forbryderne og terroristerne: Skaf et våben og vær klar til at skyde.

Yakov Kirschbaum
Yakov Kirschbaum
7 years ago

Det er samme regler vedrørende våbentilladelser i DK, er selv medlem af en forening. De fleste skytteforeninger er heldigvis blevet kloge af skade, og afviser blankt suspekte typer. Du må have op til 6 håndvåben hjemme i et sikret skab.

machiavelli
machiavelli
7 years ago

Jeg er glad for, jeg ikke er hjemme, og at min riffel ligger godt begravet.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  machiavelli

Ha ha, ved du vad en ‘slangebøsse’ med naturgumme og cirka 20 kilo træk med en 1/2″ stålkugle gør med et hoved på tyve meter?
Lovlig så længe der ikke er håndledsstøtte 🙂

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Armadillo

Er du sindssyg. En fremragende finsk riffel med kikkertsigte købt i Grønland og brugt af en fremragende skytte. Ligger begravet i en stor skov.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  machiavelli

Det jeg snakker om er hverdagsbehov og hvem fanden har brug for en finsk finskytte-gøp på Vesterbro?
En slangebøsse som jeg beskrev, trykker en kugle gennem en termorude, uden at ruden smadres, der bliver bare hul igennem!
Tro mig, jeg har gjort det!
Ska det være på længere afstand har jeg en ‘Take-Down’ langbue, der nok flæsker vad som helst på omkring 50 meter.
Velkommen til den lovlige virkelighed 🙂

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Armadillo

Helt ærlig-bog eller ej – du snakker som en dumrian, men det er er den fare man løber.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  machiavelli

Tja, hvad vore livet for de beåndede om de ikke havde en flok ‘dumrianer’ som jeg at svæve højt over?

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  machiavelli

Med eftertanke vil jeg bare sige dette; med dit sprogbrug og mangel på åbenhed overfor hvad du selv anser være det rigtige, kan jeg godt forstå at din bog er en dårlig forretning i forhold til hvad du har lagt i det.

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Armadillo

Ja sådan er livet.

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Dette kan blive lidt længere end jeg plejer at skrive. For det første bør den danske, ganske restriktive våbenlov ses over, det i den mening af retten til at beskytte sig selv, de sine og sin ejendom, må gives foretræde fremfor kriminelles eventuelle rettigheder. Der skal selvfølgelig opstilles et regelværk der sikrer at ikke enhver skyde eller knivglad person, render rundt ude i virkeligheden, bevæbnet til tænderne. Jeg taler om licenser, tilladelse og regler om hvordan våben må bæres og bruges, en slags våbenkørekort der sikrer at indehaveren ved hvad det drejer sig om og har de krævede færdigheder for… Read more »

machiavelli
machiavelli
7 years ago
Reply to  Armadillo

Duer ikke. Nej! det er ikke muligt at skabe en sådan lovgivning.

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  snaphanen

Det er jo noget med menneskers fri og rettigheder, dermed ikke sagt at enhver tumpe skal tillades bære våben. På noget plan burde det være muligt at give tilladelse til ansvarlige personer at bære våben, for at beskytte sig selv, sin familie og sin ejendom. Her i Sverige er det ikke så svært at få våbentilladelse; medlem i en skytteklub i mindst to år, bestå prøven og du kan have en Glock hjemme i din bolig, den skal bare være sikret i et våbenskab og ammunitionen skal opbevares separat. Der er talrige eksempel på at våbenejere har anvendt legale våben… Read more »

Yakov Kirschbaum
Yakov Kirschbaum
7 years ago
Reply to  Armadillo

Det er samme regler vedrørende våbentilladelser i DK, er selv medlem af
en forening. De fleste skytteforeninger er heldigvis blevet kloge af
skade, og afviser blankt suspekte typer. Du må have op til 6 håndvåben
hjemme i et sikret skab. 😉

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Forøvrigt anser jeg at der burde tages et ‘ballistisk’ fingeraftryk af alle våben der er registerførte, hvor svært kan det være egentlig, det er jo bare at tage et skud i vandtanken og gemme projektilet med våbnets registreringsnummer og navnet på licensholderen. Det bedste havde jo været om man gennem lov tvang de rigtigt store våbenproducenter til at under prøveskydning, (alle våben prøveskydes inder leverance), at levere projektilet med våbnets fingeraftryk, sammen med våbnet, når det registreres. Det havde sikkert forenklet en del opklaringsarbejde, hvor man bare har et projektil, men ikke noget våben, noget der automatisk vil indsnævre en… Read more »

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x