13
maj
Seneste opdatering: 14/5-15 kl. 1941
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Meet the Nun Who’s Taking on ISIS Bostad, jobb, vård och bidrag till Stockholms jihadister

Inkludér din lokale krigsforbryder. Tisdagen den 19 maj klubbas Stockholms stads strategi mot våldsbejakande extremism av Socialnämnden.

“Efterperspektiv: när en person vill lämna en våldsbejakande extremistisk gruppering eller kommer hem från strider utomlands är det avgörande med anpassade inkluderande insatser. Även då är det viktigt med ett lokalt samarbete emellan olika aktörer. Frivillig-organisationer kan erbjuda målgruppen stödinsatser och råd. Även trossamfund arbetar med rådgivning, men också psykosocialt stöd.

När det gäller personer som deltagit i strid är hälsoinsatser med största sannolikhet ett stort behov. Därför är det viktigt med samverkan mellan socialtjänstens socialpsykiatri och missbruksenheter, samt vårdcentraler och psykiatrin (PTSD, trauma etc.). När det gäller försörjning är det viktigt med samarbete mellan socialtjänstens försörjningsstöd, Jobbtorg och andra insatser vid arbetsmarknadsförvaltningen, samt länk till Arbetsförmedling. Slutligen, är boendefrågan en förutsättning som behöver fungera och därför bör även bostadsbolagen ingå i en samverkan under efterperspektivet.

[…] Risk att grupper stigmatiseras Ett förebyggande arbete får inte leda till att invånare stigmatiseras, exempelvis måste religiösa begrepp hanteras varsamt så att de inte kopplas till våldsbejakande extremism. Stadens sätt att kommunicera frågan har en viktig roll. Gudmundson, Sweden Report: Rewarding Jihadis.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rita_B
Rita_B
7 years ago

Otroligt, Sverige har blivit helt sjukt och är redan nu förlorat och ångestklumpen i magen växer hos oss som ser vansinnet…

invernes
invernes
7 years ago

Herregud hvordan er Sverige blitt så sinnssykt ?

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  snaphanen

Det er nok ikke spørgsmålet om, men hvornår denne allerede inficerede situation, kommer til at som en betændt byld, sprække og kaste det meste af Vesteuropa ud i noget meget alvorligt.

Louis B Knockel
Louis B Knockel
7 years ago

Velkommen hjem, unge mand. Her er bolig, job, penge og rådgivning. Er der ellers noget, du mangler? Sig endelig til!

Armadillo
Armadillo
7 years ago

De 72 jomfruer mangler sikkert…

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  Armadillo

Det problem kan løses med 9mm i nakken, så alle bliver glade.
Ren win-win situation for begge parter.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Hvis bare islam var en religion http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE7705071/Hvis-bare-islam-var-en-religion/ Mikael Jalving 13. maj. 20158 Vi kan dårligt tale om islam uden at tale om kristendom, hvis kerne er væsensforskellig fra islams, hvis jeg må være så fri. Hvis islam var en religion som andre religioner, så kunne vi nøjes med at tro på den eller afvise den. Der ville foreligge et eksistentielt valg – som med kristendommen. Det ville være den enkeltes suveræne valg, dvs. et samvittighedsspørgsmål, en trossag, noget privat, personligt og subjektivt med en let omskrivning af Shakespeares diktum: At tro eller ikke tro – det er spørgsmålet. Her har… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Vantro er fra en ganske tænkelig position vel langt de fleste, muslimer , ikke-muslimer, og så videre.
Vender langt de fleste ikke ryggen til langt de fleste, eller er det mig, mine elendige observationer, eller de specifikke omgivelser?

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x