15
maj
Seneste opdatering: 16/5-15 kl. 0034
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

French mayor seeks to ban Islam in France

Borgmesteren blev smidt ud af UMP, pronto.

Robert Chardon is mayor of Venelles, a town near Aix-en-Provence with a population of 8,000. He represents the Union for a Popular Movement party, one of the largest conservative parties in France, and that of former president Nicolas Sarkozy. He is also vice president of the Organization of Municipalities around Aix-en-Provence.

Indspilning i fuld skærm 15-05-2015 222615

Since Thursday, he has been sending out various tweets with the anti-Muslim message.”We also need a Marshall Plan to send Muslims to countries where the religion is practiced,” he said in his tweets.

According to him, Islam belongs to the Maghreb and France should welcome more of its “brothers” among the Oriental Christians. He also said France’s 1905 secularism law — which guarantees freedom of religion — should be removed and ” the Republic should promotes the practice of the Christian faith.” World Bulletin

“Sverige har store demokratiske problemer”

Valgsystemet vil ikke blive ændret af netop den grund Messerschmidt anfører. Så ville det være sket for mange årtier siden. Nu hvor 4 % spærren ikke længere tjener sit formål, og hvor fortsat åbenlys censur af SD ville vække for pinlig opmærksomhed i udlandet, må de gamle partier klynge sig til de tricks, der stadig kan bruges:

Det svenske valgsystem er under angreb for ikke at leve op til princippet om valghemmelighed.Anklagen har været fremme før, men er netop blusset op igen. Det sker, efter EU-kommissionen for nylig har rettet henvendelse til Sverige, fordi den er i tvivl om, hvorvidt svenskernes stemmeafgivelse reelt forbliver hemmelig, når de går i stemmeboksene. [..]

»I udgangspunktet skal EU ikke blande sig i, hvad Sverige skal gøre. Men når det så er sagt, er der store demokratiske problemer ved det svenske valg. Når man har et system, hvor stemmesedlerne skal vælges foran alle, og hvor det er partierne selv, der skal sørge for at få stemmesedlerne bragt ud, er det et problem for de mindre strukturerede partier. Det tilgodeser helt åbenlyst de store, etablerede partier«, siger Morten Messerschmidt (DF). Messerschmidt: Sverige har store demokratiske problemer, EU-Kommissionen: Svenske valg kan være i strid med valghemmeligheden.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nilsv
Nilsv
6 years ago

Der bliver trykt flere hundrede millioner valgsedler, som hver især er en stemme på det givne parti, hvis sedlen ligger i en bestemt bunke. Hvis den ligger i en anden bunke, eller i papirkurven er den ingen stemme. Alle der deltager i valgets afholdelse har på fuldt legitim vis lommerne fulde af valgsedler. Dertil kommer så, at et valgsted kan være et hjørne af en butik eller et bibliotek, hvor der er mange stille stunder. Den eneste sikkerhed, der er, for at stemmer ikke bliver skiftet ud er, at det er engle, der afvikler valgene. En anden feature ved det… Read more »

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Nilsv

SD besttilte 20 eller 22 millioner valgsedler til sidste EU-valget, det er ofte forekommende at just SD’s valgsedler ‘forsvinder’ i valglokalet.
Så er der også det faktum at jo mindre valgsted, jo større er kontrollen i valglokalet, de lokale pampere ved præcis hvem der stemmer på hvad.
Jag har röstat ett antal gångar i Sverige och vet hur det går för sig.

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Når man kommer til valgstedet i Sverige, er der et stort bord straks indenfor indgangen, hvor alle partiers stemmesedler til de tre valg der afholdes samtidigt, tre forskellige farver for henholdsvis kommune, landsting/regionsvalg og riksdagsvalg. Man kan være sikker på at der står nogen lokal ‘sossepolitruk’ og ser hvilken valgseddel vælgeren tager, derfor tager mange en seddel fra alle partier, for at skjule sit valg. Dog kan en sådan opførsel opfattes som om man måske stemmer på et ‘forbudt’ parti, noget der kan få store sociale konsekvenser lidt overalt. Jeg har set det og holder med Morten Messerschmidt fuldstændigt; det… Read more »

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  snaphanen

Der er cirka 7.5 millioner stemmeberettigede i Sverige og med tre samtidige valg, stat, kommune og landsting med otte partier, bliver antallet valgsedler mindst 180000000 sedler!
Og Ja; dette system bliver ikke ændret sådan uden lige, de store partier ser ingen grund til at lade denne kontrol over demokratiet ændres.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x