26
maj
Seneste opdatering: 26/5-15 kl. 1859
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tino Sanadaji: Eliten är ideologiska extremister

Opinionsmätningar om invandring är liksom många andra frågor känsliga för hur frågan formuleras. När Eurobarometern frågar om invandring ”väcker en positiv eller negativ känsla hos dig” svarade 72 procent positiv. När SOM-undersökningen frågar om det är ett bra förslag att öka flyktingmottagandet svarade däremot bara 18 procent ja. Nu finns en ny mätning från Demoskop beställd av den liberala tankesmedjan Den Nya Välfärden som visar att en mer restriktiv invandringsopinion:

”En majoritet tycker att invandringen är för stor. 58 procent anser detta, vilket kan jämföras med att 8 procent tycker att den är för liten. 34 procent tycker att den varken är för stor eller för liten.

Sedan 2012 har invandringsopinionen blivit mer negativ. Andelen som tycker att invandringen är för stor har ökat med 13 procentenheter, från 45 procent till 58 procent. Inte bara är fler negativa, dessutom har andelen mycket negativa ökat mest.”

58 procent av allmänheten anger att invandringen är för stor medan 8 procent anger att invandringen är för liten. Detta trots att Demoskops undersökning till skillnad från SOM-undersökningen inte är anonymiserad. Vi ser återigen att eliten i form av etablerade politiker och journalister är ideologiska extremister i relation till allmänheten i dessa frågor. I Media för nästan enbart fram de 8 procent som tycker att invandringen är för liten. Inte nog med detta, journalisterna utnyttjar sin position för att ljuga om opinionsläget och låtsas av att de företräder majoritetsåsikten om invandring. Nya Moderaternas eftervalsanalys påstår på samma sätt ”En majoritet av väljarna stödjer den nuvarande migrationspolitiken”, utan att ange källa. Silent Majority: 58 procent uppger till Demoskop att invandringen är för stor

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
GustaWasa
GustaWasa
6 years ago

Finns det nu längre några förmildrande omständigheter för dem som sitter och regerar nationer, exempel Sverige, och dem som medvetet sprider lögner genom sina media hus..? Är det så att Tino Sanadeji har satt pekfingret på rätt ord på detta “Eliten är ideologiska extremister”. Helt i klass med ISIS terror och samhällsförstörelse. Är det någon skillnad på dessa “ideologiska extremister”..! I Sverige så sitter det islamska Brödraskapets representanter som ministrar i regeringen. Socialdemokrater som påtalat detta har helt enkelt sparkats ut från partiet. Kan signalerna missförstås! Är det någon som kan ge “en enda förmildrande omständighet” så får de skriva… Read more »

Skåning
Skåning
6 years ago

Jag har inte satt mig in i den här “identitära” ideologin, och jag vet inte riktigt om jag orkar heller. Men vartenda ord de här österrikiska ungdomarna säger, stämmer ju verkligen. Jag kan inte se någon fascism/nazism/rasism i det. Möjligen är det några suspekta flaggor i det sista klippet, men det gick lite snabbt för att se.

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Kaos lurer lige rundt om hjørnet, når de folkevalgte har holdninger der i realiteten er stik modsat vad gemene mand/kvinde anser, lever de på lånt tid!

Skåning
Skåning
6 years ago
Reply to  Armadillo

Frågan är också hur opinionen hade sett ut om media speglade folkopinionen bättre. Dessa 58% är trots att ALLA mainstream-media i Sverige med all kraft motarbetar den här linjen inom politiken.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x