2
jun
Seneste opdatering: 2/6-15 kl. 1614
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SR P 2 tirsdag d.2.6 2015. “Meget spændende,” mener værten Per Feltzin. Andrej Tarkovskis signaturmusik i sit sidste mesterværk fra Öland i 1986. Det her gør ondt, hvad der gør mest ondt, er vel individuelt. For mig er det det “arabiske folkeinstrument”, der skal forestille sopranens akkompagnerende soloviolin. Det lyder som en kat, der ligger på sit yderste i helt ukontrolabel glissando. Hør det én gang og muligvis aldrig mere. “Sweden went from Abba to Allah in less than four decades,” skriver Fjordman nedenfor. Sangeren er Fadia Tomb El-Hage fra Libanon,og meningen er nok, at man skal glæde sig over, at der er en ikke-jøde fra Mellemøsten, der har opdaget Bach. Efter 275 år.

“Bach would have turned in his grave. Then he’d have stepped out, dusted himself and paid attention The songs were most haunting when vocalist Fadia el-Hage reverted to Arabic. At those times, perhaps, Bach also wept.” The Business Times, 14.06.2007

To klovner

I Folketinget i lørdags benyttede jeg pausen i Vilks-arrangementet til at gå lidt rundt og se på den store kunstsamling med svenske og norske venner. I et lille rum ved Fællessalen finder man et godt portræt af Jakob Haugaard sammen med bla. en buste af Svend Auken og Eiler Krag’s berømte portræt af Aksel Larsen. Vi diskuterede Jakob Haugaard’s tid som Folketingsmand, og jeg måtte fortælle at han var en professionel, frivillig klovn, der viste institutionen respekt og også vandt sig en del respekt til gengæld. Anderledes med Uffe Elbæk, han er den livslange, ufrivillige klovn, som Henrik Jensen skriver om i dag i X Factor-politik. Hvordan ser der ud inde i hovedet på de angiveligt 120.000, der vil stemme på Elbæk?

Vilks møde Chr Borg 30.05.2015 032

De repræsentative udsnit muntrer sig i den almindelige kedsomhed også med at forestille sig Uffe Elbæks Alternativet i det kommende folketing – den største ”så kan de lære det”-joke siden Jacob Haugaard. Dette medvind på cykelstierne-parti kan blive tungen på vægtskålen og har meget enkelt ingen realistisk politik og stiller derfor heller ingen forhåndskrav. Deraf navnet Alternativet.

Uffe Elbæk drømmer vel om, at der bliver tid til at læse på lektierne, hvis miraklet skulle ske. Den indtil nu oftest gentagne ytring fra ham i debatterne er typisk nok »hvadhedderdet«.Som gammel kaospilot-coach og distanceblænder har han tilbragt et helt professionelt liv med at rådgive i, hvordan man bare smider sig ud i situationer, der er for store for én, og så i øvrigt med at blæse balloner op med varm luft. Han demonstrerer nu stærk X Factor ved blot at smile affabelt, kommentere debatforløbenes kunstneriske værdi og for resten spille rollen som Klodshans.

Det ligner vejen til succes, fremadrettet. Hvem ved, han ender måske som studievært. Enhver rejse på tusind mil begynder med et lille skridt, som Lao-tse skal have sagt.X Factor-politik

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
latmask
latmask
7 years ago

Det här är en alt- och ingen sopranaria. Den går i g-moll. Originalet går i h-moll (kan låta som b-moll om man utför arian i barockstämning, dvs en halvton lägre). Det blir sålunda en låg altaria. Inte precis vad man är van att höra men El-Hage låter på sitt (oklanderliga) vis och jag försöker acceptera det. El_hage borde kanske prova på äldre romantisk pop. Där skulle hon kunna göra mycket. Men så kommer vi till det religiösa: Kan sådant här verkligen ha någon som helst möjlighet att komma in i islam? Musik är ju förbjudet och kuffarmusik måste ju vara… Read more »

Lazze
Lazze
7 years ago

Jeg lyttede til “det dér” i alle 7:10 og kan kun sige, at du er et meget, meget ondt menneske, Steen og jeg er nu langt før tid løbet tør for mine betablokkere..

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x