9
jun
Seneste opdatering: 11/6-15 kl. 0250
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

09-06-2015 008

Klik for helskærm.

Omvendt Samtale

er titlen på en litografi af Svend Wiig Hansen, der hænger på min væg. Så vidt jeg ved, hænger der også et eksemplar inde i Folketinget, og der hænger det i så fald godt. Jeg overhørte ved et tilfælde at interview med Lars Løkke i TVA om, hvad Venstre agter at gøre ved det stigende  asylpres. De vil skrue lidt hist og her, og med lidt held  holder det helt til jul, hvis Løkke’s “hastemøde” bliver til noget.

TVA var oveni chockerende partisk imod Venstre set med en uvant seeres øjne. Journalister uden faglig skam ser ud til at ville vinde valget for Thorning. Det indgår tydeligvis i den hårdt,regisserede valgkamp, at borgerlige ikke må blive vrede på deres åbenbare politiske fjender, TV journalisterne. TV 2 forsøger sig med en undskyldning over et lignende interview dagen derpå. Det kan man heldigvis ikke se på laptoppen. Desværre får folk, i den udstrækning de overhovedet er informerede, deres “viden” fra TV, så dette betyder noget for resultatet.

Lars Løkke (og Helle Thorning) lyder dummere, end de formentlig er, men det er fordi de og TVA deltager i en farce, der hedder “lad som om I taler om virkeligheden”, “vi venter på besked fra EU” og fordi valgkampe i det hele taget er lutter overskrifter. Lars Løkke og Tine Gøtsche kan også læse, men de har mange hensyn at tage, og den fulde sandhed er ikke en af dem.

Asylsøgere til EU: 2010: 203.000, 2011: 310.000, 2012: 332.000 2013: 431.090, 2014: 625.925. For et par år siden, kunne der komme 100 “bådflygtninge”, når det gik højt. I dag kan der komme  4000 på en dag. Det går altså kun én vej, og det accelererer og det gør det på grund af kronisk instabilitet i Mellemøsten (mange år endnu) og Afrikas eksploderende befolkning. Det er der ingen journalist eller politiker, der ikke ved, men DR stiller ingen relevante spørgsmål, og Løkke giver ingen adækvate svar. Hans hænder er bundne, han må ikke sige det, enhver kan se: At Flygtningekonventionen vil nedlægge Europa i løbet af tyve år – plus minus.

Alle lader som om, de ikke ved det. “Det går lidt op og ned” (nej) “Det bliver bedre” (nej). Europa har ligesom Sverige kurs mod en betonvæg. Vores window of opportunity indsnævres hastigt, men alle står og glor på hinanden og venter på sidemanden. Tine Gøtsche stiller absurde spørgsmål om “er vi ikke rige nok.” Det er ikke det, det handler om.

Hvis Tine Gøtsche havde villet tale om virkeligheden, vil hun have spurgt Løkke: “På baggrund af, hvad vi ved, hvor længe forventer du Venstres forholdsregler vil holde, inden de bliver overhalet af virkeligheden?”  Men sådan taler man ikke i TV-teatret, der derfor tidspilde at se valg i TV.

TV og valgkampen handler ikke om virkeligheden, ikke engang på dette eksistentielle spørgsmål. Løkke er låst af hensyn, og TV nyheder, som jeg har set et par gange efter ikke at have set dem i tolv år, er skandaløst politiserende for Thorning. SVT har i det mindste en vis stil og dygtighed, når de politiserer, det er de elegante, øvede kommissærer gennem mange år. Dansk TV er bare plumpt og hæmningsløst. slemt troede jeg ikke det var.

I Bolzano hober “bådflygtningene” sig op (læs illegale, sorte afrikanere), Tyskland og Østrig vil ikke lukke dem ind. Ungarn lukker sin sydlige grænse til Serbien for illegale immigranter. Over alt knager det, men europæiske politikere venter på Godot og træder vande på TV i mellemtiden. Alle smider aben rundt, og Godt (EU) er taget på luksusferie, hvor han er bekymret for den stigende “islamofobi.” Med den fart selv akutte problemer behandles i politik, er det ikke så underligt at de, der tilbringer et helt liv der, ser underligt anæmiske og udslukte ud. Hvad kan de også prale med, når deres regnskab skal gøres op?

I år har jeg tænkt mig at holde sommerferie for første gang i tolv år. Det skulle jeg have gjort for længe siden. Jeg gør det i den rolige forvisning om, at alt er lige så håbløst og værre, når jeg  vender tilbage. Jeg holder ferie i den rolige forvisning, at intet jeg eller nogen andre kunne skrive i mellemtiden, ville ændre den mindste tøddel i dette håbløshedens sammenrend af politiske personer, der tror de er på en vigtig opgave.

Ikke en statistik, ikke en kronik, ikke en bog, ikke en dokumentar betyder det fjerneste for tingenes gang i politik. De venter på at “nogen gør noget”, og det har “nogen” ikke gjort i lige så mange år, som den beskrevne tendens har været synlig for enhver.

Hvis den fremragende, informerede danske debat om asyleriet havde betydet noget, havde den gjort det for ti år siden. Politikerne har været påfaldende tavse i den. Der er flyttet lidt stemmer, men når man tænker på at 70 procent ikke er glade for asylpolitikken, er det ikke imponerende at så få vil stemme efter deres overbevisning. Det nytter kort sagt hverken at henvende sig til politikere eller befolkning. Måske det ligefrem hjælper, hvis man holder sin kæft.

Det er selvfølgelig lidt kedeligere at få genvalgt en rød regering, der sidder på Enhedslistens og Alternativets nåde, end at “den blå” bliver genvalgt, men det er i småtingsafdelingen hvad angår den pågående invasion. Fire år til med Thorning, Enhedslisten og Alternativet vil vel betyde omkring 150.000 “nydanskere” til, og det må man bøje sig for, at befolkningen ser ud til at vælge.

Det kommer til at betyde det samme som i Sverige: Er års ventetid på livsvigtige operationer, betaling for at ligge på sygehus, køre med ambulance, blive røntgenfotograferet, ja for at få en recept. Vold og konflikter vil øge. Udgifterne vil stige. Freden vil være forbi. Danskerne bliver snydt, så det driver.

Min svenske kronikør siger, jeg har forkælet læserne. Det var ikke min mening. Det var drevet af en kombination af lyst og tro på sagen, tro på, at kendsgerninger, erfaringer og fornuft betyder noget. Den tro er på et lavpunkt nu efter seneste halvår. Det har ingen effekt at dokumentere eller skrive opinion. Det virker ikke, at vise  Sverige frem og  sige “Se hvad der er sket!”

Når jeg ser, hvordan folk vil stemme, når jeg hører politikere og TV-journalister, da synker hjertet i brystet på mig. Fristelsen til at forsvinde tilbage til sine private cirkler, er mærkbar. Det er på tide med en grundig tænkepause.

Jeg kan trygt bade, drikke og æde i forvisningen om, at stærke kræfter arbejder på en forværring af en i forvejen slem situation. De tænker ikke ud over øjeblikket, for så ville de tænke anderledes. Vi er søvngængere på vej ind i en blindgyde, og sovepillen hedder apati, politisk propaganda, uvidenhed, EU og TV.

Jeg går ned i tempo og kigger forbi når jeg 1) Noget særligt. 2) Har nogle fotos, eller 3) Har noget tilsendt materiale. Der er ingenting, der haster. Ødelæggelsen af vores land render ingen steder. Jeg tager min laptop med, for jeg skal tage billeder. Billeder er, de mener ikke noget med mindre de er photoshoppede eller opstillede, og sådan nogle billeder interesserer mig ikke.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Hvad skulle vi dog gøre uden de radigale? Man kan jo efterhånden stille sit ur helt nøjagtigt efter dem 😉 Østergaard: Vi har lempet udlændingepolitikken 45 gange http://www.politiko.dk/nyheder/oestergaard-vi-har-lempet-udlaendingepolitikken-45-gange De Radikale angriber nu Venstre for at fejlvurdere regeringens udlændingepolitik ved at hævde, at den er lempet 31 gange. Det rigtige tal er 45 [ !!! 😉 ], mener de Radikale. Socialdemokraterne er langtfra begejstrede for den udlægning. [ ;o) ] Onsdag d. 10. juni 2015, kl. 22.30 Af Jens Beck Nielsen De Radikales leder, Morten Østergaard, forsøger nu at skære igennem den ophedede debat mellem Socialdemokraterne og Venstre om konsekvenserne af… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago
Reply to  snaphanen

Just precis, som man siger henne i Sverige 😉

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Thomas Larsen: Østergaard er Thornings hovedpine

http://www.politiko.dk/nyheder/thomas-larsen-oestergaard-er-thornings-hovedpine

Onsdag d. 10. juni 2015, kl. 22.30

Når de Radikale fremhæver, at der er sket mere end 40 lempelser af udlændingepolitikken, så skader det Thornings valgkamp. Men hvorfor fremhæver de Radikale det, og hvad betyder det for
spændingerne imellem S og R. Få politisk kommentator, Thomas Larsens kommentar her.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Fra den ufrivilligt komiske afdeling 😉 Svensk minister gentager svada mod Saudi-Arabien: middelalderlige metoder http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2015/06/09/163935.htm 09. Jun. 2015 kl. 17:00 Det er middelalderligt, når Saudi-Arabien pisker en blogger offentligt, mener den svenske udenrigsminister. Den svenske udenrigsminister sender igen en verbal lussing til Saudi-Arabien efter dommen mod bloggeren Raif Badawi, som er dømt til 10 års fængsel og 1.000 piskeslag. – Min mening er, at det er en middelalderlig straf, siger udenrigsminister Margot Wallström til programmet Ekot på Sveriges Radio. [ Tja, men det er altså ca. det islam går ud på, Margot – forsøger du dæmonisere hele deres ædle og… Read more »

brozak
brozak
7 years ago

Det nytter ikke aa rase mot den orkan som trekker opp i horisonten. Det eneste som nytter er aa grave seg ned. Resignere ovenfor historiens overveldene kraft. Lange perioder av stabilitet blir alltid avbrudt av kaos. Slik er naturens lov. Og all verdens fornuft kan ikke stanse denne sykliske automatik.
Det som kan dempe angsten er mentalt aa forberede seg paa fremtidens kaos scenarier. Og her er det mange varianter som det kunne vere fruktbart aa diskutere.

Morten Dreyer
Morten Dreyer
7 years ago

Ferie……. Det kan du da ikke.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x