18
jun
Seneste opdatering: 19/6-15 kl. 0209
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 19-06-2015 02065020150618_232601unnamed (1)unnamed

Mobilfotos Kim Møller, Christiansborg. Mette Fredriksen konsitueres som ny formand.  At de taber er ganske retfærdigt eftersom de ikke har haft noget folkeligt flertal siden er par uger i 2011 trods DR og TV 2’s ihærdige indsats. 2011 valget var en fejltagelse, en momentan lapsus. DF står til at blive fire mandater større end Venstre – 17 mandater frem. Jeg følger valget her efterhånden som det  skrider frem. Hvis de nuværende opinionstal holder, siger det noget interessant om de mange målinger, der har haft 50-50. Hvad gik galt?

Ny tendens: Blå blokk 90 og Rød 85 og DF til 18,5 %, Pia strålende glad. Man kan følge det her. Det svenske journalistparti er mindre fornøjet. Valnatt med smak av främlingsfientlighet. Deres dødskamp er underholdning i sig selv. Går vi mon ind i et nyt årti, hvor svenske journalister skal shame Danmark med Carsten Jensen og Suzanne Brøggers hjælp? Så skal vi i det mindste ikke kede os. Sverigedemokraterna får i dag rekordhøje 22.1 procent, akkurat som jeg har spået. SD vil være større end M og SAP inden årets udgang. Jeg skulle nok have været politiker, hvis jeg havde udholdt det. Kanonval: DF största borgerliga parti, Högern vinner valet i Danmark,Jordskredsvalg anno 2015. Borgerlig triumf


Die Zeit forstår heller ikke danskene

Av Hans Rustad

Si meg hva du synes om danskene og jeg skal si deg hvem du er, synes å passe på journalister som besøker Danmark før valget. Svenske aviser stiller i en klasse for seg. Men se om ikke også den tyske kvalitetsavisen Die Zeit er grepet av samme anstendighetsraseri. Også denne avisens utsendte finner bare høyrepopulister i Danmark.

Det betenkelige sett fra Hamburg-avisens ståsted er at “høyrepopulismen” har erobret mainstream, dvs den er stueren. Det er den ikke i Tyskland hvor mediene ikke kan få seg til å behandle Thilo Sarrazin på en seriøs måte, til tross for hans solide bakgrunn som finansbyråd i Berlin og medlem av styret i Bundesbank i sin tid. Har du tatt skrittet over i høyrepopulistenes rekker finnes det ikke noen vei tilbake.

Det har Danmark. Høyrepopulisme betyr at man taler og skriver fritt om islam og muslimer. Det er en slik offentlighet som får de anstendige til å gå amok.“Pøbelvalgkampen”, er tittelen.

“De, der i disse dage befinder sig i Danmark, hvorvidt det er ved havnen i København, på et feriested ved kysten eller i en af Jyllands små landsbyer, har ét spørgsmål, som de ikke kan få ud af hovedet: Er I virkelig så højreorienterede, som jeres valgkamp antyder?,” lyder det i artiklen, hvor journalisten konstaterer, at Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen har overbudt hinanden med “billig populisme”.

Det den tyske journalisten ikke kan få inn i hodet er at den anstendigheten han representerer kommer til å utløse noe mye verre enn en dansk debatt.

Det er noe i vein med optikken til Ruben Karschnik. Han hører og ser bare høyrepopulister, ingen fra den motsatte side. Ingen humanister.

“Traditionelt set har Danmark en fortolkning af ytringsfriheden, som kræver tilvænning for tyske ører. Den lyder: Alt må siges. Det kan være en måde at overkomme kulturelle forskelle på, når dette princip gælder for alle; populister og deres modstandere. Men for det meste hører man kun den ene,” lyder det.

Denne påstand vil nok overraske politikerne fra Radikale Venstre, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne. De er også høyrepopulister, ifølge Karschnik.

Og ingen politikere forsøger at tale for den anden side, fortsætter journalisten.

“Er det tolerante Danmark altså muligvis også et dovent Danmark? Hører danskerne til blandt de lykkeligste mennesker, men er for dovne til at være politisk aktive, når det bliver nødvendigt,” spørges der.

Den åpne debattkultur som internett fremmer, har tyske medier vendt det døve øret. Die Zeit var en gang en fremragende avis, men har forfalt. Man forventer å finne de mest alvorlige spørsmål i vår tid behandlet på en seriøs måte, og ikke møtt med moralske anfektelser.

Moritz Schramm, lektor på Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, har tidligere forklaret over for Jyllands-Posten, at den tyske debatkultur minder om den svenske, hvor de færreste anerkender en indvandrer- eller islamkritisk diskurs.

Det kunne f.eks. ses, da Bild bragte en kritisk kommentar, som beskrev islam som en forhindring for integrationen.

“Det er en ytring, som efterhånden er mainstream i Danmark, men i Tyskland medførte det en mediestorm, hvor Bild blev stærkt kritiseret. Derefter valgte chefredaktøren og udgiveren at lægge afstand til skribenten og udtalelsen med begrundelsen, at man ikke vil have generaliserende kommentarer om en religion eller være med til at fremme en situation, hvor to religioner bliver sat over for hinanden.”

En av redaktørene for die Zeit Josef Joffe skrev for en tid tilbake at Putins fremmarsj i Øst-Ukraina representerte en strategisk trussel mot Europa, men ikke IS.

Redaksjonen kommer kanskje til himmelen, men underveis vil den miste det vesentligste: lesernes tillit.Tysk avis om de sidste tre uger i Danmark: “Pøbelvalgkampen”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kollega Snaphanen bemærkede mens valget stod på: […]

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Der Pöbel-Wahlkampf 😉

http://www.zeit.de/politik/ausland/2015-06/daenemark-wahlkampf-populismus

Vor der Wahl in Dänemark konkurrieren die Kandidaten vor allem darum,
wer am härtesten gegen Asylbewerber vorgehen will. Warum haben die
Rechtspopulisten solchen Erfolg?

von Ruben Karschnick

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Precis som i Sverige var SD undervärderas i olika undersökningar, ser man samma trend i Danmark var DF undervärderades mycket.
Systemfel?
Eller kanske ett medvetet försök att påverka opinionen?
Vi får ställa den frågan till ‘Journalistisk Vänsterparti’, där jo beställer de olika undersökningar.

dahlem
dahlem
7 years ago

Grattis Danmark, till en välförtjänt valframgång för DF. Här i Sverige har journalisterna i PK-media fått
fullkomligt tokspel…och vi skrattar gott åt deras korrupta, men ack så enfaldiga journalistik.

Iq
Iq
7 years ago

Man skulle tro, at Jacob Haugaard havde forudset Uffe Elbæks entre på den politiske scene, da han i sin tid blev valgt ind i Folketinget med løfte om medvind på cykelstien, Nutella i feltrationerne osv. Det er jo netop den slags urealistisk vrøvl de Alternative står for.
Hvor er den lille dreng i Kejserens nye klæder der afslører at han nøgen ?
Det er mig en gåde, at nogen kan stemme på dem. Det vil undre mig, hvis det holder mere end en valgperiode.

samuelafugglas
samuelafugglas
7 years ago

Vi synes den virkeligen magtkamp har stået mellem vaelgerne og en socialistisk korrupt journalistkår indenfor Danmarks Radio og Fjernsyn. Tak og lov fik vaelgerne stoppet dem, men kun for denne gang?
De vil sikkert fortsatte med udplyndringen af skattebetalerne. Danskene er gudskelov lidt snedigere end de dumme svensker.
Det var også dejligt at få opleve at skönhedskonkurancen mellem de forskaellige damer kom lidit i baggrunden og at Thorning flytter sammen Hr. Thorning i Wales, forhåbentligt?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

R-profil: Jeg får lyst til at flytte fra Danmark 😉

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/r-profil-jeg-faar-lyst-til-at-flytte-fra-danmark/5613999

18. jun. 2015 – kl. 22:46

De Radikales Lone Loklindt har lyst til at ‘immigrere’, hvis prognoserne holder

[ Hun mener da forhåbentligt “emigrere”? 😉 –
det skorter ellers ikke på fantasifulde forslag og spøjse og hånlige kommentarer – aldeles velfortjent! ]

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Ha ha, det er sgu kommentarer der tager al heder af gimpen…

Iq
Iq
7 years ago

Ja, læs blot alle læsernes kommentarer . De forsvarer stort set alle danskerne. Og de virker ærlig talt ikke særlig “pøbelagtige”. Tyskerne har en meget veludviklet debatkultur, men er undertrykt p.gr. af en vis herre med en påfaldende overskæg.

cello
cello
7 years ago

Steen, du er kvikk! Mindre enn ett minutt fra Helle sa takk for seg til du publiserte “Thorning træder tilbage”

(Good news travel fast..)

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago

Et ordentligt skvæt malurt i bægeret: LA får afgørende stemmer 🙁
.
– – –

KSD
KSD
7 years ago
Reply to  Morten - - -

Og Danmarks udlændingepolitik står og falder derfor nu med Mette Bock:
https://ksdha.wordpress.com/2015/06/19/danmarks-udlaendingepolitik-star-og-falder-nu-med-mette-bock/

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago
Reply to  KSD

Ja, hun er LAs onde ånd, og da flertallet kun består i 1 mandat, hvis de 4 fra nord stemmer, kan hun må alt for meget magt.

Jakob Wibroe
Jakob Wibroe
7 years ago

Morgendagens overskrift i Ekstrabladet: Kristiansborg!
Ser fremt til overskrifterne i Sverige.

Iq
Iq
7 years ago

Hvad skete der med Yahya Hassan ? ? Synes ikke man har set ham på det sidste.

cello
cello
7 years ago
Reply to  Iq

Han har vel vært opptatt med å beramme slåsskamper på den lokale puben. .

Armadillo
Armadillo
7 years ago
Reply to  Iq

Tacka goda Gud att de Danska slapp denna uppblåsta filibusterpoet i sitt parlament.

Jesper
Jesper
7 years ago

Det ligner en klar gentagelse af valget i UK. DF skal levere varen nu på udlændingeområdet. Lad os se hvor langt vi kan komme på fire år. Måske er det alligevel for tidligt, at skrive nekrolog over Danmark.

Morten - - -
Morten - - -
7 years ago
Reply to  Jesper

LA har fået afgørende stemmer, Jesper. “Alle, der kan og vil bidrage positivt skal være hjerteligt velkomne!”
.
– – –

Skåning
Skåning
7 years ago

Vem fanden er Uffe Elbaek? 🙂

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago
Reply to  Skåning

En “alternaiv”, virkelighedsfjern storbytosse fra Aaarhus med en masse frelste meninger
og fødderne solidt plantet i den blå luft 😉

Skåning
Skåning
7 years ago

Det var tydeligt nok. Lidt som vores Åsa Romson. 🙂

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago
Reply to  Skåning

Just precis – men kan hun jonglere? 😉

Skåning
Skåning
7 years ago

Nej. 🙂 +1 til Uffe.

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Derimod kan den Romstinna Åsa snart gå på vandet, det med tanke på den giftige maling hun anvender på sin træbåd…

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Uha, uha – jamen, hvordan skal vi dog klare os uden svensk indblanding og deres politisk korrekte moralprædiken? 😉 Svenske socialdemokrater boykotter Thorning http://www.politiko.dk/nyheder/svenske-socialdemokrater-boykotter-thorning De svenske socialdemokrater plejer at sende topfolk til valg i nabolandene for at støtte søsterpartierne, men Danmark får en kold svensk skulder på grund af tonen i udlændingedebatten. Torsdag d. 18. juni 2015, kl. 12.10 Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau De svenske socialdemokrater er så utilfredse med de danske socialdemokraters tone i udlændingedebatten, at den svenske partitop boykotter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og kompagni ved torsdagens folketingsvalg. Partiet har besluttet sig for ikke at sende topfolk… Read more »

Armadillo
Armadillo
7 years ago

De kunne ha sendt Margot Walgflæsk til Danmark for at med storsvensk mine mestre Danske folket i hvordan de bør stemme…

Peter Zichau
Peter Zichau
7 years ago

Faktisk tror jeg også de danske socialdemokrater meget ville have sig frabedt indblanding fra Sverige..!

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x