23
jun
Seneste opdatering: 24/6-15 kl. 2227
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Læg mærke til SVT’s glatte – lidt for glatte formuleringer. “Udvalgte ejere af fritidshuse kan få besøg og deltage i et unikt projekt.” “Unikt”, bare ordet lugter forretningsfidus.

Den svenske stat har siden 1993 kunnet beslaglægge svenskernes fritidshuse i tilfælde af ekstraordinære flygtningesituationer, og det er lige sådan en situation Sverige er bragt i af politikere, der har opmuntret en ekstraordinær strøm til Sverige igen  andre EU-lande har set i samme grad. Kronikken, Egen härd är inte din, beskriver den varme grød, svenske politikere og SVT lusker rundt om. Det er nok Julia Caesars mest læste overhovedet.

Genom att besöka 100 privatpersoner efter sommaren hoppas Sölvesborgs kommun hitta minst 20 nya boenden i form av torp och stugor till nyanlända flyktingar som fått uppehållstillstånd.I ett projekt som startar efter sommaren ska nu två personer ska jobba med att besöka 100 privatpersoner och av det hoppas man kunna hitta minst 20 bostäder.

Ja, när det gäller de bostäder som vi kan hitta i småhus, torp och stugor så tror vi att de inte ligger i tätorterna utan ute i landsbygden. Ska det då fungera för de nyanlända, som inte har någon bil, då handlar det om att i projektet även försöka anpassa kollektivtrafiken, alltså vanliga bussar eller skolskjutsar, till de behov som de nyanlända har. Unikt projekt kan ge nyanlända bostäder

Viby Mogensen: Vi har kun set begyndelsen på folkevandringerne

Ungarn fratræder ensidigt Dublinkonventionen

“På ubestemt tid”. Om korthuset vælter nu, eller af en anden grund om 6 måneder, betyder ikke så meget, det vælter. Om det bliver i tide set fra Europas synsvinkel, er umuligt at sige. Skriften har stået på væggen længe.

Også Eurostats asyltal der peger imod en million asylsøgende til EU i år, antyder et snarligt sammenbrud i enigheden. Det strammer til selv i en for P 1 ret fornuftig debat i dag, hvor der er stor bekymring over hele linjen: P1 Debat: Folkevandringen mod Europa – hvad gør vi? Jarlov, Pundik og Kam siger ikke så mange væsensforskellige ting i programmet.

Det er ved at være alvor og det er ved at trænge ind, men når det sker så sent, er det ikke givet, det bliver en kontrolleret demolering af de rådende asylbestemmelser. Faren er en ukontrolleret dominoeffekt i det kommende halvår, som alene kommer på grund af EU politikernes manglende mod og erkendelse.

Det började som en skakning på nedre däck for en hel del år siden, men vandet rækker ud efter eurokrater, såvel som efter sejrsglade danske konservative, liberalister og folkepartister. Folketingsvalget handlede som Viby Mogensen siger ovenfor ikke om folkevandringen. Nu overfalder den politikerne bagfra. Det har været et langt cykelløb på 32 år, men nu ved vi, de bliver hentet. Desværre sidder vi alle på bagagebæren. Jeg har skrevet om Middelhavet og demografi i flere år, først nu kommer det rigtigt frem i den ubegribeligt, træge debat.

Hungary on Tuesday suspended European Union asylum rules requiring it to take back refugees who have travelled through Hungary to other countries, and Brussels immediately called on it to clarify its action.

“Hungary’s asylum system is overburdened, the most overburdened among EU member states affected by illegal immigration,” a Hungarian government spokesman said. The asylum rules, known as the Dublin Regulation, were first drafted in the early 1990s. They require people seeking refuge to do so in the European country where they first set foot.

The European Commission called on Hungary to explain immediately why it had stopped taking back asylum seekers from other states in defiance of EU rules.”As the Dublin rules do not foresee the suspension of transfers by the receiving member states, the Commission has asked Hungary for immediate clarification on the nature and extent of the technical failure, and on the measures taken to remedy the situation,” a Commission spokeswoman said.

“Hungary has used up the capacities at its disposal,” the government statement said. “The situation requires fast action; in this escalated situation Hungary needs to take a move ahead of EU decisions.”

A week ago Hungary announced plans to build a fence along its southern border with Serbia to stem the flow of illegal migrants who enter Europe through the Balkans from the Middle East and Africa. Most move on to wealthier western Europe. Defying EU, Hungary suspends rules on asylum seekers, Ungarn kortslutter EU’s asylpolitik: Vi må handle nu

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Cavatus
7 years ago

Det är lustigt att man så lättvindigt kan ordna busslinjer till ställen där asylsökande bosätter sig. När barnfamiljer vill flytta ut på landet är det är j-a hallå när de vill ha kollektivtrafik och skolbussar. Då är det aldrig tal om att vara frikostig och hjälpsam. Vadå allas lika värde???

http://www.korta.nu/flygblad

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Jeg har givet denne lænke før, men gør det igen: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19720719.htm læs § 10: 10 § Även i annat fall än som avses i 1, 2, 3, 4, 5, 6, 6 a, 7, 7 a, 8 eller 9 § får expropriation ske för att tillgodose behov av utrymme för byggnad, lokal eller annan anläggning för verksamhet som staten, kommun, landsting eller kommunalförbund har att tillgodose eller som annars är av väsentlig betydelse för riket eller orten eller för viss befolkningsgrupp. Lag (2010:832). Bemærk ordene ‘viss befolkningsgrupp’ Har nogen sommerhus, torp eller stuga i Sverige; se for Guds skyld til at… Read more »

kurt
kurt
7 years ago

Jeg er godt humør,for for 28 år siden skrev jeg i en kronik : stop den muslimske indvandring. Årsag? Sund fornuft.

Iq
Iq
7 years ago

Tyskland må selv gøre op med sin traumatiske fortid. De kan beholde flygtningekonventionerne, hvis de vil. Danmarks grænse skal lukkes. Det er nok nu. Nu må DF vise, hvad de dur til. Ellers er det parti udraderet ved næste valg.
Hvad sker der når Femernbælt broen står klar? Nå, den tid den sorg.

kurt
kurt
7 years ago
Reply to  Iq

Jeg tror desværre ikke på DF.

Breidablikk
Breidablikk
7 years ago

Fornuftige personer skjønte det hele lenge siden. I dag fra Frankrike: tidl. president Giscard d’Estaing (president 74-81) hadde allerede som prosjekt å deportere 35.000 immigranter fra Algerie. Det ble ikke noe av, men intensjonene var der.

http://www.fdesouche.com/620967-giscard-destaing-aurait-projete-de-renvoyer-35-000-immigres-algeriens-raymond-barre-et-simone-veil-ont-bloque-le-projet

Thinktank
Thinktank
7 years ago

De överbetalda dryghögarna på EU-kommissionen kräver att Ungern ska “agera omedelbart och förklara vilka åtgärder man ska vidta för att rätta till situationen”. Det frågar de Ungern efter att själva ha dragit benen efter sig i 20 år, det enda som hänt är att det blir värre och värre samt att floskelspridaren Cecilia Malmström får 3 miljoner euro av fattiga européer för att dra ner Europa i dyn.

Snaphane
Snaphane
7 years ago

Äntligen ! Ungern visar vägen, fler länder lär följa. Europa klarar inte av att ta emot fler underutvecklade länders befolkningar i miljontal. Snacka om “the Clash of Civilizations”. Sverige befinner sig på ett sluttande plan med en BNP per capita som har minskat i flera års tid. En systemkollaps hotar runt hörnet. Det pågår ett kollektivt självmord i slow motion i Sverige. Bästa vore om DK+N+SF tog över som förmyndare av Sverige annars går vi mot avgrunden.

Observant55
Observant55
7 years ago
Reply to  Snaphane

Du har fel när du påstår att Sveriges BNP per capita har minskat de senaste åren, den har tvärtom ökat någon kvart procent de senaste sju åren trots världen drabbats av den värsta lågkonjunkturen sedan trettiotalet.. Däremot är har BNP per capita minskat i våra grannländer Finland och Danmark sedan toppåret 2008.

Ehrling
Ehrling
7 years ago
Reply to  Observant55

BNP ökar i Sverige p.g.a. alla lånade pengar som går till utrotningen av Svenskar i den nya diktaturen. Hundratals miljarder som går till stöd för nykomlingar ökar BNP men ökar samtidigt statsskulden. Sossar och miljöbovar accelererar förfallet av det nya nykomlingars paradis.

Observant55
Observant55
7 years ago
Reply to  Ehrling

Sverige har i dag om vi räknar i procent av BNP en lägre statsskuld än både Finland och Danmark.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
7 years ago
Reply to  Observant55

Frågan er vad länderna har investerat lånade pengar i..

Kungssten
Kungssten
7 years ago
Reply to  Observant55

Ni som anser att invandringen leder till högre sysselsättning och ekonomisk framgång har en del att förklara när ni konfronteras med Malmös skenande kriminalitet och ekonomiska kris. Var är de vinster som Malmös invandring borde ha genererat?

Kungssten
Kungssten
7 years ago
Reply to  Observant55

Som vanligt kan du inte bestyrka ditt svammel med en enda länk, Observant-femfemman (eller “Jan” som du ibland kallar dig). Det har naturligtvis sin förklaring i att du ljuger och att du inte har hittat någon länk som är lika lögnaktig som du.

Här är en intressant artikel om hur Sveriges BNP per capita sjunker, till skillnad från t ex Tysklands: http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/sverige-har-haft-fallande-bnp-per.html

Observant55
Observant55
7 years ago
Reply to  Kungssten

De enkla konstateranden som jag gör vad det gäller den ekonomiska situationen i Sverige, Danmark och Finland kan bekräftas genom några sökningar på Google. Att sedan även bloggaren du länkar till tvingas erkänna att Sverige faktiskt haft en blygsam tillväxt av BNP per capita när de flesta länderna i Europa har gått igenom en period med sjunkande BNP visar bara att jag har rätt, tack för den länken Kungssten

Kungssten
Kungssten
7 years ago
Reply to  Observant55

Exakt vilken del av “-0.07% per år sedan 2007” var för svår för dig att förstå, Observantfemfemman?

Observant55
Observant55
7 years ago
Reply to  Kungssten

Citat från artikeln”Det är mot bakgrund av detta en kalldusch att se att BNP per capita under perioden 2006-2014 växte med endast 0,3 procent per år. Under den senare halvan – 2010 till 2014″ Även den kritiske artikelförfattaren erkänner alltså att vi faktiskt haft en blygsam tillväxt av BNP per capita under de senaste åren.

Kungssten
Kungssten
7 years ago
Reply to  Observant55

Är detta ditt sätt att säga att du tycker det är bra att vi idag har en lägre BNP idag än 2007, Observant-femfemman? Eller är det ditt sätt att försöka få dagens lägre BNP att framstå som högre jfrt m 2007? Eller är det bara femfemman som är som femfemmor brukar vara?

Observant55
Observant55
7 years ago
Reply to  Kungssten

I mitt inlägg som du kallar lögnaktigt så påstår jag att Sveriges BNP per capita ökat de senaste sju åren alltså mellan 2008 och 2015. En enkel sökning på Google visar att jag har rätt och du kan sjäv gå in på ekonomifakta.se och få det bekräftat. Ett gott råd Kungssten, innan du kallar andra debattörer för lögnare så försök läsa igenom inläggen du försöker svara på ordentligt.

Kungssten
Kungssten
7 years ago
Reply to  Observant55

Jag gjorde en enkel sökning på Google. Den visade att du har fel, viket sannolikt är anledningen till att du skriver “sök på google” i stället för att länka till ditt sökresultat, Observant-femfemman.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x