7
jul
Seneste opdatering: 7/7-15 kl. 0044
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

7/7- 2005 London, England, Europa. Glöm inte bort varför det hände

Av Thomas Nydahl

Idag är det tio år sedan islamisterna slog till i London. Vem var mördarna? Om jag svarar spontant skulle jag säga att de var en samling bortklemade “brittiska” muslimska ungdomar (tre pakistanska och en jamaicansk muslim från London).

Vad gjorde dem så galna att de mördade massor med människor i London? Islam är mitt bud. Islamism är andras bud. Jag är lite trött på distinktionen eftersom jag är av den bestämda uppfattningen att det inte skulle finnas någon islamism utan Koranen, moskéerna och imamerna.

Se denna brittiska dokumentär om hur människor i de sprängda tunnelbanevagnarna bistod varandra. Man fäller förstås många tårar men man blir framför allt ganska övertygad om vad människor förmår göra i extrema situationer. Den lärdomen är kanske den viktigaste, eftersom hela Europa och inte minst Sverige nu är på väg djupt in i den mest extrema epoken efter kalla kriget.

Denna situation kräver egentligen bara en sak av oss: att vi aldrig glömmer varför dessa vidriga terrordåd äger rum, eller vem det är som beslutar om och utför dem. I detta ligger också det uppfordrande kravet på oss alla att med behärskat lugn studera islamismen för att förstå vad det är för rörelse som vill oss så illa.

Alla som ser Rapport på tv har hört talas om Islamiska staten – men det räcker sannerligen inte. Islamismens styrkor är både större och mycket mer än IS. Den som avstår från kunskapen ska inte bara göra bort sig i de mest elementära diskussioner över kaffet, utan också visa att det är just okunskapen som är själva förutsättningen för islamismens framsteg.

Räcker det inte att lära av det europeiska 1900-talet och de katastrofer som totalitära ideologier ledde till? Är inte nazismen och kommunismen tillräckliga stora läxor för att man ska förstå islamismens djupaste avsikter, metoder och mål?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rune Hansen
Rune Hansen
6 years ago

Tænk, er det virkelig 10 år siden, at fire enkeltpersoner totalt misforstod Islams fredelige væsen og voldtog en af verdens største religioner?

Og bare 2 uger senere var der igen fire enkeltpersoner, der også havde misforstået Islams fredelige væsen, og igen blev den store religion voldtaget. Det er altid de få, der ødelægger det for de mange..
https://en.wikipedia.org/wiki/21_July_2005_London_bombings

Det var godt at disse bomber (21/7) ikke gik af, for tænk på al den islamisme og fremmedhad, de ville have forårsaget.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  Rune Hansen

Det er vist efterhånden nærmere de mange, der ødelægger det for de få 😉

Steinadler
6 years ago

Är inte nazismen och kommunismen tillräckliga stora läxor för att man ska förstå islamismens djupaste avsikter, metoder och mål? Man bør nok også kaste et nærmere blikk på den herskende ideologien omkring det påstått politiske “sentrum”. Den selvtilfredse forestilling om at man selv representerer det ubetingede gode, en forestilling som nettopp oppstod som følge av “seieren over nazismen og kommunismen” har i den grad bidratt til at “Vesten” har underminert forutsetningene for sin egen makt og velstand. At dette har dreid seg om en form for allmaktsfantasier som ikke står stort tilbake for islamistenes i sin galskap kan det neppe… Read more »

GustaWasa
GustaWasa
6 years ago

Var tid har sin egen strid sägs det. Men frågan är väl mera denna. Ska vi bo här eller ska vi inte. Islam har ju hur mycket områden som helst i arabstaterna. Och nu ska de ta denna kontinent också har det tänkt sig. Men inte utan god hjälp av vänsterliberalerna/kulturmarxisterna/kommunistmarxisterna och maoisten Barroso. Ska de införa en totalitär statsideologi så måste de ha utlänska knektar för att lyckas = islamisterna inom islam. Och en vapensäljande Barack “Husseini” Obama (BHO). Ja, han som begrät Brödraskapet i Egypten när de kastades ut från regeringsbyggnaden. B.H.O försökte att tvinga militär och sekulära… Read more »

Lenn
Lenn
6 years ago

Man kan ikke se dokumentaren, når man ikke bor i Sverige, lader det til.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  Lenn

Det er vist nok dette program 😉

The 7/7 Bombing – Survivors’ Stories
https://www.youtube.com/watch?v=JCxaHpMkiPM

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Nej, det er nok snarer dette Channel-4 program fra 2008:

“7/7: The Angels of Edgware Road”

“On 7 July 2007, a bomb exploded on a tube train at
Edgware Road station. Hear these uplifting stories of people who, in the
aftermath, put their own lives at risk …”

Jeg kan desværre ikke finde nogle online-versioner af dette program,
men der findes jo andre metoder 😉

Et andet samtidigt program fra den samme producent om den samme terror-
begivehed i London d. 7/7 2007

“7/7: The Miracle of Carriage 346”

Lenn
Lenn
6 years ago

Tror ikke, jeg gider se mere om det, faktisk. Jeg finder det langt værre, at muslimer halshugger og korsfæster helt små kristne børn i Syrien og Irak. Helt ned til 3-års alderen. Verden siger ingenting, ikke rigtigt. Paven har sagt lidt for et par dage siden. Medierne, især de selvfede og hjernedøde på TV2 og DDR-tv, gider i hvert fald ikke spilde tid på de kristne!! Dem afskyr de nemlig. De vil hellere bringe noget om blæsevejr i Thyborøn, og hvilke fisk der er gode at grille. Vellevned og vellyst står over alt andet for disse afstumpede mennesker, også kaldet… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  Lenn

Ja, historien om, at Hjem-IS biler nu ikke længere kan komme i visse belastede områder skulle vi så sjovt nok heller ikke lige høre mere om på DR og TV2. Man forsøgte endda at camouflere den ubehagelige sandhed ved at antyde, at problemet var, at folk der er negative og vrede over, at der bliver ringet med en lille klokke i et minuts tid sammenlagt et par gange om måneden. Så vi kommer jo nok desværre aldrig til at se nogle optagelser med skjult kamera på disse stationer af, hvad der i virkeligheden foregår, og hvad HI-sælgerne bliver udsat for… Read more »

Lenn
Lenn
6 years ago

Ja, vi er nogle få kloge, som ser hvilken grusom og fatal – irreversibel – vej, det går. Godt, at vi er flere! Jeg vil opfordre jer til at bombardere disse såkaldte journalister med mails! Skriv til dem. Fx består TV2-journalisters mails ofte af sammensatte bogstaver: de to første bogstaver i fornavn og de to sidste i efternavn. Ring også! Skriv på jeres FB, dem af jer, som er på den. Udpeg dem som de islam-leflende, uduelige og decideret farlige mennesker, de er! En dag vil man rejse skamstøtter over dem og de ligeså uduelige politikere. (Dét vil nok kræve… Read more »

Lenn
Lenn
6 years ago

Tak, Henriksen. 🙂

Lenn
Lenn
6 years ago

Bra skrevet! Jeg husker dagen tydeligt.. sad og arbejdede, da kollegerne sagde, at en bombe var sprunget i London. Det er i store dele af verden blevet ‘business as usual’, og medier og mange politikere i Vesten lader til ligefrem at ville skubbe på dén holdning, at vi ligeså godt kan vænne os til det. På et tidspunkt ville jeg se, om der var nogle gæt på, hvor mange af disse jihad-djævle, der findes i verden, og jeg fandt et par kvalificerede gæt, som dog er op mod næsten 10 år gamle: https://sites.google.com/site/islamicthreatsimplified/home/how-many-muslims-are-there-how-many-are-jihadis Her siges det, at ca. 7% af… Read more »

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  snaphanen

jeg ser ikke ‘skrækfilm’ mere, det er ikke godt for nattesøvnen.
Det er nok at vide.

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Armadillo

Enig, Armadillo! Jeg så lidt af begyndelsen af den iscenesatte eksekvering af 25 kurdere i et romersk amfiteater, men jeg kan ikke se, når de dræber dem. Jeg vil ikke lægge linket ind, for man bliver formørket af at se den muslimske ondskab, som kommer fra Helvedes dyb!

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x