5
aug
Seneste opdatering: 5/8-15 kl. 1834
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg har besvaret spĂžrgsmĂ„let pĂ„ forskellige mĂ„der. Det korte svar er, at rammevĂŠrket er demokratisk, men det demokratiske sindelag, der krĂŠves for at fylde det ud, er temmelig mangelfuldt. NĂ„r man i Ă„revis kan censurere bestemte holdninger ud af pressen – og kun fĂ„ dem igen via internettet – nĂ„r man kan ekskludere folk fra fagforeninger pĂ„ grund af politiske holdninger, nĂ„r man kan fyre gymnasielĂŠrere for forkerte holdninger og fĂŠngsle kunstnere for billeder, man ikke forstĂ„r, bĂžje demokratiets regler for at udelukke et bestemt parti (DÖ), sĂ„ hersker der ikke en ĂŠgte demokratisk Ă„nd i landet: Tolerancen over for anderledestĂŠnkende. NĂ„r dertil lĂŠgges, at selv en “borgerlig” som Reinfeldt var fuld af kommunistisk tankegods, sĂ„ har man et halvvejs Folkedemokrati, hvor vold altid er en nĂŠrliggende mulighed,  nĂ„r andre skal tyranniseres.

Den historiske forklaring er lang, men den nyere forklaring er, at ingen steder sejrede 1968 mere overlegent end i Sverige. Sverigedemokraterne annoncerede pĂ„ Östermalms tunnelbanestation imod det grasserende zigĂžjnertiggeri. Det varede under 24 timer.

Det man sÄ, kan ingen i Oslo eller KÞbenhavn forestille sig, desuden er det ulovligt, men politiet var spagfÊrdigt. Som man ser, er det yngre overvejende kvindelige rÞdgardister, eksemplariske produkter af en politisk missionerende skole. Et fanatisk matriarkat sluppet ud fra den lukkede afdeling. Disse kommer ikke til at garantere for morgendagens dissidenter endsige deres egne bÞrns frihed. Selvtektsvenstre triumferer.

»A full-scale disaster«

GĂ„rdsdagens samtaleemne var en dansk asylaktivist’s artikel i The Guardian. Man behĂžver blot lĂŠse kommentarerne til den i avisen, for at opdage, at hun kun taler pĂ„ egene vegne og ingen andres. Hendes nedladenhed overfor danskerne, var det vĂŠsentlige argument. At hun insisterer pĂ„ at leve i 90′ erne’s debat, burde ikke interessere danske medier, men det gjorde det. Hun er kun udtryk for, at vi lever midt i en opinionstid, om hvilken Kierkegaard skrev for 150 Ă„r siden: “Man tĂŠnke paa Bogtrykker-Kunstens Opfindelse, fuldkommengjort lige ned til Hurtig-Pressen, der kan sikkre os, at intet Skidt og Bundfald bliver ubemĂŠrket.” At hun slap levende ud af Deadline studiet om aftenen, var alt for nĂ„digt.

Tingene er ved at blive for alvorlige til det for Europa. Alle sidder vi og venter pĂ„ Godot, og han bor i Bryssel. Mens krisen Ăžges for hver dag, holder Bryssel Ă„benbart ferie. Og sĂ„ er dette endda kun begyndelsen pĂ„ en mennesketsunami, der vil vare i Ă„rtier. Venstreorienterede New York Times skriver: On Island of Lesbos, a Microcosm of Greece’s Other Crisis: Migrants

The number of refugees and migrants arriving on Lesbos and on other Greek islands has surged to a full-scale disaster, and only squalor awaits them.

Since the beginning of the year, the number of refugees and migrants arriving here and on other Greek islands has surged to full-scale humanitarian-crisis levels. Arrivals by sea have surpassed 107,000 through July, according to United Nations figures, eclipsing even the numbers of people reaching Italy. Most of those who arrive on the shores of Lesbos, a popular tourist destination just off the coast of Turkey in the Aegean Sea, are fleeing the wars in Syria and Afghanistan and hoping to head deeper into Western Europe.

In June, 15,254 migrants and refugees arrived on Lesbos, according to the Greek Coast Guard, compared with 921 the same month last year.

The migrants and refugees land at all hours, packed into inflatable boats that should hold 15, according to the manufacturer’s instructions stamped clearly on the side of boats. But they usually hold 40, sometimes more. They cross from Turkey, where they have paid smugglers about $1,200 for a place on the boat, more if they want life jackets.

For many residents of the island, the wave of migrants and refugees could hardly come at a worse time of year. The tourist season is in full swing, and restaurants and hotels here depend on the summer months to stay in business. Even those who are volunteering to help the new arrivals are eager to point out that tourists will find the island unchanged. That is true to a large degree. But in the north, the beaches are littered with deflated boats and piles of abandoned life jackets and inflatable tubes.

Few stay on the island for very long. The authorities have stepped up the processing of papers so that most can take a ferry — at their own expense — to the mainland within three or four days. From there, most say they will make their way out of Greece, through Macedonia, Serbia and Hungary to Austria and beyond. Many hope to go to Germany, Sweden, Denmark or Norway.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mike E
Mike E
8 years ago

Jeg hÄber at alle ved at The Guardian er Storbritanniens stÞrste og vÊrste venstreflÞjsavis, sÄ at de publicerer den slags ting skal ikke overraske nogen.

spirild
spirild
8 years ago

“NĂ„r man i Ă„revis kan censurere bestemte holdninger ud af pressen – og kun fĂ„ dem igen via internettet – nĂ„r man kan ekskludere folk fra fagforeninger pĂ„ grund af politiske holdninger, nĂ„r man kan fyre gymnasielĂŠrere for forkerte holdninger og fĂŠngsle kunstnere for billeder, man ikke forstĂ„r, bĂžje demokratiets regler for at udelukke et bestemt parti (DÖ), sĂ„ hersker der ikke en ĂŠgte demokratisk Ă„nd i landet: Tolerancen over for anderledestĂŠnkende. ” “Toleransen for annerledestenkende” Hvorfor benevner du folk som har en annen mening for “annerledestenkende”? Da er jo de de skiller seg fra ogsĂ„ annerledestenkende i forhold til… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago
Reply to  spirild

Der menes folk, som vover at tale de politisk korrekte verdensfrelsere imod og sĂŠtte spĂžrgsmĂ„lstegn ved bĂŠredygtigheden i deres store social vanvidseksperiment, som de har pĂ„fĂžrt deres egen befolkninger i Europa uden bare den mindste lille skygge af et demokratisk mandat eller en fri og Ă„ben debat nogensinde. For sĂ„ havde de nemlig fĂ„et et tordnende “NEJ!”, og det ved de udmĂŠrket godt. Det er netop derfor, de er sĂ„ opsatte pĂ„ at undertrykke og forfĂžlge enhver – isĂŠr i de svenske medier – , som tillader sig at fremsĂŠtte ikke statsanerkendte holdninger / Ă„sikter pĂ„ disse omrĂ„der – og… Read more »

spirild
spirild
8 years ago

Jeg forstÄr det, men allikevel, Ä lage et slikt kunstig skille mellom de som er mot og de som er for, det er Ä lage en front som stigmatiserer motstanderne av innvandringspolitikken som fÞres. Det er helt LEGITIMT Ä ha en annen mening om denne politikken som fÞres. Uansett.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago
Reply to  spirild

Ja, for os, men ikke for de bedrevidende og frelste 😉

invernes
invernes
8 years ago

Sverige er knapt et Demokratur ? man kan heller si at landet er pÄ randen av total galskap.

Lazze
Lazze
8 years ago

ForstĂ„r ikke, hvorfor sĂ„ mange er rystet over pĂžblens handlinger i Sverige! SĂ„dan har hjernevaskede individer, som er uden eget kontrolinstinkt, altid handlet. Historien gentager sig altid. “People are always quick to call evil what they do not know. The unknown sprouts fear. It spreads like an infection, burrowing into every facet of their lives. They need a scapegoat, someone to blame. Fingers are pointed, accusations are made, and a target lands on somebody’s back. They grow angry. They turn violent.To history, human nature must be a stubborn and tiring student. No matter how many times history tries to show… Read more »

Birthe2015
Birthe2015
8 years ago

Nej, Sverige kan ikke mere betegnes som et reelt demokrati. Videoen med de aggressive amazoner er dybt skrĂŠmmende, modbydelig og rystende … lad det aldrig komme sĂ„ vidt i Danmark!

SĂžren Petersen
SĂžren Petersen
8 years ago

Undskylder jeg linker, men dagens kronik i Berlingske Tidende er god:

http://www.b.dk/kronikker/hvad-vil-humanisterne-med-indvandringen

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago

Dem der nĂ„r helt frem til Danmark, skal Ăžjeblikkeligt udstyres med en enkeltbillet til Øresundsbroen, med beskeden “Welcome so far – You’re almost there..!”
MĂ„ske med den lille tilfĂžjelse “And do not come back here..!”

latmask
latmask
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

HallÄ dÀr! Ni skulle sÀtta in en klaff i bron har ni sagt. DÄ ska ni vÀl ha passkontroll ocksÄ? Inget pass, ingen utresa, eller hur?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 years ago
Reply to  latmask

Det er bara dansk sarkasme, nĂ„r den er “vĂŠrst” – det kommer nok ikke til at ske i praksisk –
desvĂŠrre / tyvĂ€rr 😉

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  latmask

Der skal jo kun lukkes af den ene vej latmask…
Det har hele tiden vĂŠret aftalen..!
Og dem vi taler om her, har det vist med at tabe deres pas. Men det plejer svensken at se stort pĂ„…

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x