23
aug
Seneste opdatering: 23/8-15 kl. 1310
113 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Harpsund

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Av Julia Caesar

Det grova våldet skenar, trots medias försäkringar om motsatsen. Polisen har tappat kontrollen, sjukvård och socialtjänst går på knäna, skolan massproducerar elever som inte kommer att ha en chans på arbetsmarknaden. IS-jihadister tar sig in i Sverige kamouflerade som asylsökande – hittills i år har 40 stycken upptäckts.

Den humanitära stormakten Sverige driver som ett atlantfartyg utan befäl. Då ordnar regeringen kräftskiva med dans på statsministerns rekreationsgods Harpsund. Ännu ett tecken på att Stefan Löfvens odugliga s-mp-regering är helt frånkopplad från verkligheten och fullständigt i otakt med svenska folket.

Dans på randen av en avgrund

Regeringen dansar och ler. Precis som i Hårgadansen  ser de inte spelmannens bockfot. Aningslöst tråder de sin dödsdans.

Hårgadansen

Utan att verka fatta det dansar Stefan Löfvens regering på randen av en avgrund. Både han själv, hans ministrar och den självkastrerade oppositionen balanserar över ett bråddjup av underminerad politisk makt. Sjuklöverns makthegemoni håller på att rasa. De enda som inte ser det är de själva.

Folkets svar på politikernas vanstyre

Det snabbt växande stödet för Sverigedemokraterna är folkets svar på politikernas vanstyre, både under Fredrik Reinfeldts åtta år vid makten och Stefan Löfvens tio månader. Fyra stora opinionsundersökningar de senaste dagarna befäster att socialdemokraternas och moderaternas glansdagar är förbi, bäst före-datum passerat som för ålderstigna livsmedel.

Hos YouGov får Sverigedemokraterna 25,2 procent och är Sveriges största parti, jämfört med socialdemokraternas 23,4 och moderaternas 21 procent.

Hos norska Sentio slår SD nytt rekord med 23,4 procent och är näst största parti, bara en tiondels procent mindre än S 23,5. Moderaterna får 21,1 procent. Sentio är det opinionsinstitut som hittills har prickat in SD:s valresultat bäst av alla.

Hos Inizio  får SD 20,8 efter S med 25,5 och M med 21,4 procent.

Sifos undersökning  slog ner som en bomb mitt i kräftskivan på fredagskvällen. Jag återkommer till den.

De dansar tills DÖ-skallarna hoppar på berget

Hårgasägnen är en folklig legend om hur djävulen själv, förklädd som spelman, spelar upp till dans i den lilla Hälsingebyn Hårga och får byns ungdomar att dansa sig till döds. Den äldsta kända uppteckningen av sägnen är från 1785.

Det är en sen lördagskväll, och alla ungdomar i Hårga har samlats till tidens nöjesliv, att dansa på logen. Mitt i en dans avbryts musiken och en ny spelman kliver fram ur skuggorna. Han har brinnande ögon och en stor mörk hatt på sitt huvud. Ingen lägger märke till bockfoten. Spelmannens glödande spel får ungdomarna att dansa hela natten. De kan inte sluta dansa. I gryningen leds de av spelmannen upp på Hårgaberget. Där fortsätter de dansa tills döskallarna hoppar på berget. Den okände spelmannen är djävulen själv.

Stefan Löfven är en farlig statsminister

Genom sin brist på politisk erfarenhet, en aningslöshet av häpnadsväckande dimensioner och sin vilja att vara alla utom sina väljare till lags är Stefan Löfven en farlig statsminister. 

Och vem kan blunda för att DÖ-skallarna hoppar på det svenska urberget efter Decemberöverenskommelsen () i december 2014  som har satt demokratin ur spel i Sverige?

Ministrarna blev ett par vid dansen efter kräftorna

Det mest upphetsande som hänt vid regeringarnas kräftskiva på Harpsund var när finansminister Erik Åsbrink (s) och före detta kommunisten skolminister Ylva Johansson (s) blev ett par vid dansen efter kräftorna frampå småtimmarna 1998. Den 23 september samma år skickade de ut ett pressmeddelande: ”Vi är kära i varandra.”

Inför årets kräftskiva spekulerade den socialdemokratiske bloggaren Johan Westerholm kring att den skulle bli upptakten till en ombildning av regeringen.

“Årets kräftskiva på Harpsund kan komma att bli den mest dramatiska sedan Erik Åsbrink bjöd upp Ylva Johansson till dans” skriver Westerholm.

Det blev den. Men inte på det sätt Johan Westerholm förutspått. Och detta trots att Stefan Löfven lät meddela att samtliga inkompetenta pajasministrar sitter kvar i orubbat bo. Hans obearbetade separationsproblematik hindrar honom från att sparka någon.

Sifochocken mitt i kräftsörplet

När kräftsörplet pågick som bäst på Harpsund vid 22-tiden på fredagskvällen nåddes regeringen av den fjärde chockartade opinionsundersökningen under den gångna veckan, denna gång från Svd/Sifo och den enda undersökning som inte går att avvisa med svepande argument om “otillförlitliga metoder” av politikernas/journalisternas maktkartell.

Sifos undersökning visar att Sverigedemokraterna nu är största parti bland socialdemokraternas tidigare kärnväljare, arbetarna, med 29,9 procent. Socialdemokraterna får 26,1 procent i samma väljargrupp.

När brydde sig Stefan Löfven om svenska arbetare?

Det är sensationella siffror. En mardröm för statsminister Stefan Löfven, en mycket välförtjänt sådan. För när brydde sig Löfven senast om den samhällsklass där han har sitt eget ursprung, den svenska arbetarklassen? Den är sedan länge placerad i strykklass av sitt eget parti, degraderad till mjölkkossor som ska mjölkas maximalt på skattepengar för att försörja det kraftigt ökande insläppet av tredjevärldeninvånare som aldrig kommer att försörja sig själva. Foto: Chang Frick

Svenska arbetare börjar sent omsider upptäcka att de är blåsta av sitt eget parti. Hos SAP blöder hjärtana mycket mer för alla “utsatta” i tredje världens dysfunktionella länder som oselekterat släpps in för att kalasa på den svenska välfärden. Den “internationella solidariteten” som Olof Palme prackade på arbetarrörelsen med början 1969 har lett till en ohållbar politik. Socialdemokraternas väljare har i decennier haft ett fullkomligt obegripligt tålamod. Men nu är det slut.

“Siffrorna borde inte vara oväntade”

Bland LO:s manliga medlemmar har Sverigedemokraterna 38,6 procent, Socialdemokraterna 30,9 procent. Tittar man på kvinnliga LO-medlemmar är fördelningen 18,9 procent för SD och 43,1 procent för S.

“De nya siffrorna är omskakande för arbetarrörelsen, även om de inte borde vara oväntade. SD har vuxit i opinionen alltmer, men den stora ökningen bland LO-medlemmar är anmärkningsvärd” skriver Negra Efendic i Svenska Dagbladet.

Sverigedemokraterna får 17,8 procent

Bland samtliga tillfrågade hos Sifo slår SD nytt rekord med 17,8 procent (en ökning med 2,6), S 26,3 (en minskning med 0,8) och M 24,5 (en minskning med 0,5). LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson borde tillsammans med Stefan Löfven slita det lilla hår han har kvar.

Sifo har ett obefogat gott rykte. De har varit mycket långt ifrån att kunna pricka in SD:s resultat i val. Om man räknar om SD:s 17,8 procent i senaste Sifo med hänsyn tagen till tidigare missvisande prognoser hamnar partiet på 25,4 procent.

SD:s 25,2 i senaste YouGov blir omräknat 28,2 procent. Ännu större anledning att slita sitt hår för sjuklövern som har gjort sig innerligt förtjänt av motgångarna. Det enda som förvånar är att det har tagit så lång tid för svenska folket att få upp nävarna ur byxfickorna. Utvecklingen har varit tydlig och avläsbar i många år.

Carin Jämtin är inte nöjd

I Aftonbladets Sverige tycker-mätning som presenterades senare samma dag hade SD 20,8 procent av väljarstödet.
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin brukar inte vilja kommentera opinionsundersökningar som är ogynnsamma för partiet. Nu säger hon i en kommentar att hon inte är nöjd.

Så bra. Det har hon ingen anledning att vara heller. Hon är ett av socialdemokraternas tyngsta sänken.

Svenska folket behöver en ny regering

“Löfven behöver en ny regering” skriver Karin Pettersson i Aftonbladet.

Första maj med Stefan Löfven

Hon menar smärre ommöbleringar av det undermåliga kabinettet. Karin Pettersson är drabbad av typiskt socialdemokratiskt tunnelseende. Det är inte Stefan Löfven som behöver en ny regering. Det är svenska folket. Det utsugna, hunsade, bespottade, rasistanklagade svenska folket behöver en helt ny regering. Och i den regeringen hör inte Stefan Löfven hemma, inte heller någon av hans ministrar. Vad Löfven själv inte tycks inse, och inte heller någon av hans hejdukar, är att han och hans regering är over and out. Finito. Svenskarnas förtroende är in i märgen förbrukat.

Med Mona Sahlin skulle garanterat ingenting bli gjort

Pröva den förfärliga tanken att Sverige får ett islamistiskt terrordåd med tiotals döda och ännu fler skadade. Det handlar inte om OM utan NÄR. Varken Fredrik Reinfeldts eller Stefan Löfvens regering har gjort någonting för att förebygga det. Reinfeldts demokratiminister Birgitta Ohlsson (fp) utsåg 2014 sin kompis, den socialdemokratiska skandalpolitikern Mona Sahlin till “nationell samordnare mot våldsbejakande extremism”.

Initiativet kom naturligtvis från Reinfeldt själv. Han visste att med Mona Sahlin på den posten kunde han lugnt luta sig tillbaka i vetskapen att ingenting skulle bli gjort som ändrade hans “öppna samhälle”.

Mycket riktigt. Det enda som har hänt ett år och ett antal skattemiljoner senare är att Mona Sahlin har föreslagit en “hjälptelefon” dit IS-krigarnas anhöriga kan ringa om de känner sig lite nervösa.  För svenskarnas oro finns ingen hjälptelefon.

De verkligt utsatta människorna lider i tysthet

Den enda hejaklack som återstår för Löfven och som enligt Johan Westerholm “dyrkar honom som Messias” är de gamla partitrogna sossarna, en utdöende art som röstar av gammal vana och fortfarande tror blint på alla lögner som Lisbeth Åkerman och Linda Nilarve leende berättar i SVT Rapport och Bodil Appelquist, Nike Nylander och Claes Elfsberg i Aktuellt. Som helt enkelt inte har en susning om omfattningen av den plundring som deras kära parti utsätter dem för, som tack för att de byggde den svenska välfärden.

Epitetet “utsatt” tycks numera vara reserverat för hitresta tiggande romer. Men det är de gamla pursvenskarna som är de verkligt utsatta människorna. Det är de gamla svenskarna som lider i tysthet. De som utgör fritt villebråd för alla neddragningar i välfärden. De vars äldreboenden läggs ner för att det är mer angeläget att ordna boenden för lycksökare som kallas ensamkommande flyktingbarn – det vill säga unga utomeuropeiska män som varken är barn, flyktingar eller ensamma och som kostar tusentals skattekronor per dygn. Per styck.

Tvingas äta råa fiskpinnar

De gamla läser inga bloggar, för de har ingen dator. Annars kunde de få reda på en del sanningar. Som när Dag Öhrlund berättar om det liv hans 94-åriga mamma tvingas leva efter att ha arbetat och betalat skatt i 70 år.

Nu sitter hon i rullstol och är beroende av hemtjänst. Hon får äta råa fiskpinnar, för hemtjänsten kan inte steka. Hemtjänsten vet inte vad en stekpanna är. När hemtjänsten ska köpa fiskpinnar kommer de tillbaka med finska pinnar. När hon ber dem köpa tre kanelbullar kommer de med tre påsar med tre kilo kanelbullar.

Nyhetssändningarna katalogarior över våldet

I min senaste krönika, “Sveriges mörka krafter”, skrev jag om dubbelmordet på Carola Herlin, 55, och hennes son Emil Herlin, 28, på Ikea i Västerås den 10 augusti.

Den illegale eritreanske invandraren Abraham Ukbagabir, 36, som har fått avvisningsbeslut från Sverige två gånger, har erkänt morden. I vissa media har morden kallats “incident”. Nu sägs Ikeamorden vara anledningen till SD:s höga opinionssiffror. Så är det naturligtvis inte. Media söker ständigt avledningsmanövrer för nyheter som de avskyr att rapportera.

Dubbelmordet på Ikea är bara ett i en lång rad våldsbrott som har fått svenska folket att nå gränsen. Skottlossningar, knivmord, dubbel- och trippelmord, granatkastning, våldtäkter och åldringsrån har – trots lugnande besked från Sveriges svar på Bagdad Bob, professor Jerzy Sarnecki – förvandlat nyhetssändningarna till katalogarior över Sveriges utveckling till våldssamhälle av Mellanösterntyp. Det är inte ett eller två mord – det är oro och missnöje över många års accelererande förfall som manifesterar sig i de senaste opinionssiffrorna.

“En helt normal politisk utveckling”

“Ingenting har hänt som inte är en helt normal politisk utveckling. SD:s stora lyft i opinionen är inte sensationellt. När regeringen och de partier som utgör dess underlag missköter landet, går oppositionen framåt” skriver författaren Thomas Gür på Dagens samhälle.

Men han pekar på en egenhet: Fyra av parlamentets partier, som ser ut att vara i opposition, har gjort sig till transportkompani för en passiv minoritetsregering om två partier. De fyra har dessutom uttryckligen krävt att ett sjunde, litet postkommunistiskt extremparti (vänsterpartiet), ska ha inflytande över minoritetsregeringens budget. Därmed kvarstår ett åttonde parti (SD) som (enda) opposition.

“Resultatet blir därefter. Det sammanlagda regeringsunderlaget backar. Oppositionen går framåt. Föga överraskande” skriver Thomas Gür.

“De kan inte säga att ingen varnade dem”

Till detta ska läggas den tilltagande kollapsen på det politikområde som väljarna uppfattat som allt viktigare under de senaste tio åren och nu uppfattar som allra viktigast: invandringspolitiken. Gür skriver:

“Därför skördar nu regeringens underlagspartier och dess parlamentariska transportkompani den draksådd som ströddes ut under några decennier, främst under det senaste. Ändå blev de varnade. Gång efter annan. De kan inte säga att ingen varnade dem, att ingen kunde se att det skulle leda till det här. Det går inte heller komma undan med att säga ”vi var naiva”.”

Den enda slutsats som är möjlig att dra är att Sverige styrs av krafter som vill skada landet så mycket som möjligt.

Det mänskliga psyket är vist konstruerat

Det mänskliga psyket är mycket vist konstruerat. Det registrerar automatiskt vad som är möjligt och hushållar med känslorna enligt en inbyggd mekanism. En person som lever i en våldsam och förtryckande relation till exempel har små eller inga möjligheter att känna efter. Om personen däremot lyckas ta sig ur den destruktiva relationen kommer ofta en stark känslomässig reaktion som kan upplevas som överraskande. Helvetet är ju slut, nu borde råda frid och fröjd?

Istället kommer alla de känslor som har lagrats under den hemska tiden, med full kraft. Vreden. Sorgen. Ursinnet. Förtvivlan. Först när de yttre omständigheterna är trygga går det att släppa fram känslorna.

Ständiga övergrepp mot politiska meningsmotståndare

Samma psykologiska krafter styr på nationell nivå. Om du förtrycker människor sår du en draksådd som du förr eller senare kommer att få skörda. I decennier har svenska folket körts över med en massinvandringspolitik som vi aldrig har blivit tillfrågade om. När ett oppositionsparti så småningom växer fram kastar sig de förenade makthavarna inom politik och media som en man över detta parti och dess sympatisörer.

Inga lögner är för infama, inga smädelser för elaka, inga hatprojektioner för grova när det gäller att tillintetgöra politiska meningsmotståndare. Människor som har invändningar mot att deras land snabbt förvandlas till ett våldsinferno av afrikansk eller Mellanösternmodell kallas “rasister”. De som har synpunkter på att deras döttrar våldtas är “främlingsfientliga”.

De förföljs, jagas, förtalas, misshandlas, stigmatiseras, hängs ut, får oannonserade hembesök av journalister och våldsgrupperingar som AFA, får sparken från jobbet, utesluts ur sitt fackförbund, överges av sina vänner och placeras i den sociala frysboxen.

“Obildade lågpannade as”

Vi får också med jämna mellanrum höra av statsvetare och andra att vi är dumma (professor Ulf Bjereld),  att vi är “obildade lågpannade as” (Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan) och mycket annat. Vi ska kort sagt bara betala och hålla käften.

Att leva i ett sådant politiskt klimat av hat och förtryck ger knappast något utrymme att uttrycka känslor. Just nu passerar svensk politik en vall där gamla maktbalanser faller. SD:s opinionssiffror ger hopp om en ny politik. Vi som i många år har hoppats på och arbetat för något annat kan – kanske – börja andas.

Efterreaktionen på många vidriga år

Då kommer också känslorna. Efterreaktionen på många vidriga år när den politiskt korrekta eliten har suttit på barerna på Södermalm och spytt sitt förakt och sin galla över oss. Och tigit när Sverigedemokrater har blivit misshandlade. Som om det var precis vad de förtjänade.

Nu kommer våra reaktioner. Var så goda, alla arroganta politiker i Sjuklövern och alla förljugna PK-journalister. Här har ni vår vrede. Ta emot vår skadeglädje – varför skulle vi tycka synd om er när ni förlorar era positioner? Vår sorg över allt vi har fått utstå. Vår djupa förtvivlan över hur våra barn har drabbats av ert hat och era sadistiska instinkter. Ursinnet över hur yttrandefriheten kan sättas ur spel i ett land som sägs vara demokratiskt. Raseriet över alla svenskar som mördats i den förbannade mångkulturens namn.

Samarbete moderater – socialdemokrater

När asylströmmarna ökar bortom all kontroll, handgranaterna viner och utländska tiggare översvämmar gatorna i varenda svensk stad är det naturligtvis en utomordentlig idé att lägga locket på debatten som LO:s vice ordförande Tobias Baudin föreslog i SVT Aktuellt på torsdagskvällen. (cirka 10:09). Det har ju lyckats alldeles fantastiskt hittills. Eller hur?

Tobias Baudin föreslog också att S och M ska samarbeta, och frågan förhandlades för öppen ridå i Aktuelltstudion mellan Ulf Kristersson (m) och Tomas Eneroth (s) (cirka 13:25).

Om Sjuklövern vill gräva sin grav ännu djupare och med ännu raskare spadtag, om de brinner av iver att förlora resten av sina väljare till SD är det en excellent tanke att moderaterna slår sig ihop med socialdemokraterna och gör processen kort. Gör det! Gräv den svenska demokratins slutgiltiga grav. Sätt Stefan Löfven som prydnad ovanpå.
Folkets svar kommer inte att låta vänta på sig.

Tidligere kronikker af samme forfatter

Mer läsning: Lars Bern: SD – den nya folkrörelsen.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
113 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Snille
Snille
6 years ago

Suveränt

trackback

[…] 24 augusti och blir det värsta hittills. Jag befinner mig i stugan i skogen. Dagen innan har jag publicerat en krönika som innehåller skarp kritik både mot regeringen Löfven och den tandlösa […]

trackback

[…] 24 augusti och blir det värsta hittills. Jag befinner mig i stugan i skogen. Dagen innan har jag publicerat en krönika som innehåller skarp kritik både mot regeringen Löfven och den tandlösa […]

trackback

[…] 24 augusti och blir det värsta hittills. Jag befinner mig i stugan i skogen. Dagen innan har jag publicerat en krönika som innehåller skarp kritik både mot regeringen Löfven och den tandlösa […]

trackback

[…] 24 augusti och blir det värsta hittills. Jag befinner mig i stugan i skogen. Dagen innan har jag publicerat en krönika som innehåller skarp kritik både mot regeringen Löfven och den tandlösa […]

hilde61
hilde61
6 years ago

For noen år tilbake fortalte en venstreidiot meg at hun hater amerikanske filmer fordi de alltid slutter godt!

Det forteller vel sitt om disse folkene…de vil ha kaos i samfunnet. Det er de langt på vei til å få.

Cavatus
6 years ago

Fantastiskt bra skrivet! Tack för dessa förlösande ord, Julia! Jag har funderat på varför politiker och media agerar som de gör och jag läste en text någonstans på webben som väckte en tanke som kanske kan fungera som en förklaringsgrund. Media (och politiker) bedriver denna mörkningsmetod för att dölja hur illa det har gått med den ideologi (mångkulturalism) som de lobbat för i decennier. Det handlar alltså om att de är rädda för att bli avslöjade. De handlar om deras anseende. De vill inte att folk ska inse att de haft fel och att de störtar landet ned i fördärvet.… Read more »

barbro ann
barbro ann
6 years ago

Underbara underbara Julia Caesar, tack för dina fantastiska krönikor som så exakt klär våra känslor i ord. Det är den bästa medicinen mot apati att läsa det du skriver. Ja, varför ska vi vara taktfulla och göra det lätt för dessa svikare, bara för att vinden nu vänder när sanningen hinner ikapp 7klövern. De ska få känna vårt förakt och vår ilska efter allt hycklande från deras sida, som förmörkat livet för massor av människor. Det har varit som en lång mardröm och den är inte slut än. Jag är verkligen orolig för vad som ska bli av Sverige om… Read more »

GustaWasa
GustaWasa
6 years ago

“Alla människors lika värde – är kommunismens bad anka”. Utan flytkraft och bärighet är denna ideologi. Det spelar ingen roll hur kommunisterna försöker att tala om “värde”, för när det kommer till “värdighet” så förlorar denna ideologi alla sina försök att vara värdiga. Genom detta utryck så kan de lyfta upp bolsjevismen och kommunisens brott mot mänskligheten. Genom detta uttryck så försöker de tvätta sina blodiga händer och den brutala ideologin. Genom att föra upp “Gulag -i alla människors lika värde” så tror “ideologin” att det skall förlåtas och att brotten mot mänskligheten blir avskrivna. Men de visar dag ut… Read more »

SamS
SamS
6 years ago

I Sverige har det gått så långt nu att socialdemokraterna vägrar debattera med SD eftersom de anser att SD är ett nyfascistiskt parti. Man möts endast i Riksdagen och ingen annanstans. Man vill inte legitimera nyfascismen. Därför valde Morgan Johansson (justitie-, migminister) att inte debattera migrationspolitik med SD:s Richard Jomshof i SVT Aktuellt/debatt sönd 23 augusti. Man tror inte det är sant, men det är verkligheten i Sverige tyvärr.

lackarn
lackarn
6 years ago

Fantastiskt bra skrivet. Tur att ni finns.

trackback

[…] Julia Caesars krönika rekommenderas varmt och kan läsas HÄR. […]

GustaWasa
GustaWasa
6 years ago

När man inser att man håller på att dö så går tankarna till familjen. Man kan väl säga att denna höst har det blåst ett förakt över den politiska eliten. Och det föraktet gäller inte bara i Sverige allena. Man kan nu se och läsa hur människorna har vaknat upp och nu inser allvaret i det hela. Det är en helt annat retorik. Det är slut med “men vi lever ju på tjugohundratalet”. Ja, det gör även idioti och ondskan! Välfärdens kranka tanke har kommit att upptas av demokratins innersta väsen. Man kan säga att många pojkar och flickor har… Read more »

k_persson
k_persson
6 years ago

Mycket, mycket bra Julia! Applåder!

Britt-Marie Ek
Britt-Marie Ek
6 years ago

Det måste vara något de kan gå över lik för att skydda, dessa våra sk politiker? Det är någonting onormalt, nervöst, hysteriskt, som får dem att tappa både fattning och ansikte, i sin iver att hata och missakta SD? Det handlar inte om ett annat parti, med åsikter liknande deras egna för inte alls så länge sedan! Det är som om det gällde att vakta porten till helvetet, och inte att det handlar om att en stor del av svenska folket vill minska invandringen och hjälpa mer på plats, i andra länder, om vi har möjlighet, istället för att själva… Read more »

GustaWasa
GustaWasa
6 years ago
Reply to  Britt-Marie Ek

De offrade sin heder -och status.

Enbart för att få dansa hos dikaturen i Bryssel-EU.

STIMME DER DDR
STIMME DER DDR
6 years ago

Underbart Julia! DETTA har jag varnat för ett antal gånger på Avpixlat, att Socialdemokrater och Moderater i slutänden slår sig ihop ett ett politiskt parti, “Socialmoderaterna” precis som i Singapore, där Peoples Action Party har styrt den lilla önationen i decennier” läs mer här… https://sv.wikipedia.org/wiki/People%E2%80%99s_Action_Party .. allt för att kväsa missnöjet med
den förda invandringpolitiken. Sverige är på väg att bli en diktatur av gammal Öststatsmodell.
Är det därför Sverige har kvar sin ambassad i Pyongyang, för att vi den vägen ska ta till oss deras erfarenheter hur man styr ett land med en allt starkare oppositionsparti..! Kram på Dig!

Capricorn
Capricorn
6 years ago
Snowflinga
Snowflinga
6 years ago

Tack Julia Caesar för din krönika. Det känns smärtsamt att läsa den och förstå hur myckt skada politikerna gör mot Sverige och en stor del av folket har låtit det ske. Det är inte bara Sverige som förstörs utan eliten i EU förstör medvetet Norden och hela Europa och deras bästa vapnen är massinvandring när de byter ut befolkningen.

Jag är tacksam att jag har minnen av Sverige, Norden och Europa från tiden innan den nuvarande och destruktiva politiken började. Sverige och den svenska kulturen har rötter som går långt tillbaka och de skall aldrig glömmas: https://www.youtube.com/watch?v=-9lt3Vm0Ue8

Julia Caesar
Julia Caesar
6 years ago
Reply to  Snowflinga

Tack för den vackra sången!

eurozone
eurozone
6 years ago

På samma sätt som regeringen inte anammade folkets lagliga demokratiska rätt, så kommer det att sluta med att folket följer av exemplet d.v.s om man inte kan göra något åt situationen med lagliga medel så återstår endast alternativet!

sören
sören
6 years ago

Excellent krönika! lägger till en egen fortsättning -Folket tröttnar och sjuktalen skenar, speciellt utmattningssyndrom och depression och totalkostnaden för sjukskrivningar är nu ca 40 miljarder årligen. Tja, vad kan man säga, det är inte så inihelvete kul att slita svett och tårar för famljen och Sverige när de folkvalda tänker på allt annat än Sverige och svenskarna och som dessutom har mage att ljuga oss rätt upp i ansiktet. Lika bra att det går åt helvete så fort som möjligt. Svenskarna är det mest sjukskrivna “friska” folk i hela världen, med de mest sinnessjuka folkvalda som existerat i en demokrati… Read more »

qelizabeth
qelizabeth
6 years ago

Wow!! Jag är alltid helt imponerad, Julia Caesar, men detta var “outstanding”! Kraften i detta ger hopp och styrka.

jäst
jäst
6 years ago

Nu är SD inne och knaprar på SMpartiernas kärnväljare så nu tar det nog lite tid innan det blir ett ryck uppåt igen för SD. Vad dessa sjuklöverns korkskallar inte förstår att deras nedvärderande av de som flytt från deras partier till SD som obegåvade och rasister gör det väldigt svårt att ta tillbaks en enda röst. Det de egentligen försvarar är den radikalfeministiska ideologiska beskrivningen av världen och Sverige. Självklart ser de vad som håller på att hända, dom är inte dummar än vi, snarare mer drivna. Den Hårga-djävul de dansar efter är dock den radikalfeministiska ideologin som beskriver… Read more »

Conny Bergström
6 years ago

Underbar text.

linovati
linovati
6 years ago

Suveränt skrivet som vanligt Julia, slagkraften i din text får mig att associera till Mike Tyson i sin krafts dagar! Man brukar säga att “högmod går före fall”. Jag skulle vilja komplettera med att säga att “naiv snällhet går före fall”. Världen utanför Sveriges lilla “skyddade verkstad” är ofta ojämförligt mycket hårdare än här och således helt målinriktad på överlevnad för den “egna gruppen”. För dessa människor (som egentligen inte kan kritiseras) är att lura dumsnälla svenskar lika enkelt som att stjäla godis från småbarn. Inte heller besväras man av några samvetskval. Varför skulle man göra det? Det gäller ju… Read more »

Lars- O Samuelsson
Lars- O Samuelsson
6 years ago

Man kan inget annat än att ta av sej mössan och buga djupt med vördnad inför Julia Caesar och tacka, du är fantastisk!!!!!

KarlUno
KarlUno
6 years ago

Tack Julia! Den dansen har sjuklövern dansat länge nu. Man randas den sista versen månne. Tecknen i skyn säger att det invandrarrelaterade våldet försätter att öka. Det blir fler sprängningar, fler skjutningar, fler våldtäkter. Ännu fler svenskar kommer att råka illa ut. Regeringskris är att vänta. Löfvén måste i det läget visa handlingskraft och kickar ut (MP) och går i koalition med (M). Detta i hopp om att lägga sordin på människors upprördhet. I samband med det kommer lite kosmetika in i bilden med att visa på ordning i asylmottagandet Protesterna ökar mot regeringen genom att utvisa någon brottsling för… Read more »

baaaarnen@gmail.com
baaaarnen@gmail.com
6 years ago
Reply to  KarlUno

Jag tror att Löfven kommer att avgå redan på senhösten 2015 och att det blir nyval våren 2016.

KarlUno
KarlUno
6 years ago

Det är i och för sig inte osannolikt heller. Vi får se vad dödansarna hittar på. Men att det blir någon form av regeringskris i höst, det känns i luften.

Je suis Charlie
Je suis Charlie
6 years ago

Fantastisk krönika! Jag är omskakad! Tack!

trackback

[…] fortsätta på linjen där trotjänare inte längre känner igen det parti man alltid stöttat, har Julia Caesar gjort en mycket välförtjänt och läsvärd sågning av vår s.k. statsminister och den regering […]

Alvheim
Alvheim
6 years ago

Tack Julia! Du är suverän! Någon ny bok på gång?

Befria_Sverige
Befria_Sverige
6 years ago

Även här oerhörd ilska mot de politiker som förstört Sverige helt utan anledning. Har slutat med Svt, betalar inte licens längre. Tack Julia.

ddayperspective
ddayperspective
6 years ago

Aldrig tidigare har jag känt en sån ilska, ett sånt hat som kunde mörda eller åtminstone spontant skulle uppskatta om partimedlemmar från S, MP, V, M, C, FP och KD råkade ut för någonting. Orsaken.är naturligtvis att de som haft respektive har ansvaret för landet och SverigeiÄinvånare inte tar det… Är övertygad om att jag delar känslorna med många. De är direkt omöjliga att undkomma när vi tänker på hur våra barn och barnbarn kommer att drabbas av andras vansinnesgärningar med full kraft.. Om de ansvariga bland politiker, media och myndigheter ändå kunde ha den goda smaken.att begå.”harakiri”!!!

Sven Stjernquist
Sven Stjernquist
6 years ago

Helt underbart att läsa denna krönika.

pappa sven
pappa sven
6 years ago

Problemet är inte att hemtjänsten inte kan laga vanlig husmanskost
problemet är inte heller att hemtjänsten inte vet vad vanlighusmanskost är
problemet är att hemtjänsten inte vet vad en stekpanna är
hemtjänsten blandar ihop detta med ett recept

MartinA
MartinA
6 years ago

Jag tror du lägger för stor vikt vid politikerna. De är mer kuliss än subjekt vid det här laget. Till exempel, varför är de so otroligt följsamma gentemot Washington vad gäller militär och NATO? Think about it!

Parsifal
Parsifal
6 years ago

Tack för en alldeles utmärkt sammanfattning av den bedrövliga situationen i Sverige. Låt stormen komma!

ytringsfriheten
ytringsfriheten
6 years ago

Legenden Julia referer til minner meg om en tilsvarende historie fra mine hjemtrakter Norge, Hallingdal. Melodien djevelen spilte heter Fanitullen, og den høres slik ut: https://www.youtube.com/watch?v=Di1F8GUvEtg

Chlochilaichus
Chlochilaichus
6 years ago

Tack återigen för en skarp krönika. Dock tolkade jag det så, att Thomas Gür menade Vänsterpartiet med detta “De fyra har dessutom uttryckligen krävt att ett sjunde, litet postkommunistiskt extremparti,”

achantus
achantus
6 years ago

“Bland LO:s manliga medlemmar har Sverigedemokraterna 38,6 procent, Socialdemokraterna 30,9 procent. Tittar man på kvinnliga LO-medlemmar är fördelningen 18,9 procent för SD och 43,1 procent för S.” Hva er det med kvinner som gjør dem så sosialistiske? I alle land utgjør kvinner flertallet av velgerne i sosialistiske partier. Er kvinner ekstra utsatt for utopisk tenkning?

S Pdlr
S Pdlr
6 years ago
Reply to  achantus

Kvinnor är känslomässigt styrda, saknar logisk tanke- och slutledningsförmåga. Kolla vilka som lägger pengar i zigernas pappmuggar. Just det, fruntimmer, ju äldre desto frikostigare i sin “mamma”- eller “tyck-synd-om”-roll. Fruntimmer går också på myterna om flyktingar och ännu mer lögnerna kring s k “ensamkommamde flyktingbarn”. Fruntimmer har genom falsarierna “feminism”, “underrepresentation (=inkvotering)”, “genusperspektiv” parat med hat mot den vite, medelålders mannen, och “patriarkatet”, begåvats med maktpositioner, som dom inte kan hantera. Till stor del beroende på ynkryggar till män, i ledande ställningar, som populistiskt bekänner sig som “feminister”. Det räcker att nämna feministerna (=kärringarna) Löfven och Bengt Westerberg, sen “kräks”… Read more »

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Haha! Ja, du har kanskje rett. I så fall styres hele vår sivilisasjon nå av et feministisk tankesett, for denne sivilisasjon preges av emosjonisme og anti-logikk. Rasjonalismen og realismen i politikken er avløst av emosjoner, idealisme, “engasjement” og aktivisme. Det er som om 1800-tallsromantikken ennå lever, men har tatt steget over til politikken.

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  achantus

Feminismen fanns redan på 1800-talet … I Frankrike yttrade sig en bemärkt och beundrad kvinna (på franska): ‘Vi är feminina men alls inga feminister’. Så … … Och om inte (svenska) män omhuldat och fört fram just de ‘feminina fruntimmer’ som du beskriver ovan, tidigare, skulle inte dessa fått vind att breda ut sig och indoktrinera andra kvinnor. Vi som är allt annat än mjäkiga ja-sägare och tänker självständigt har setts som utmanare om makten och har hamnat i skymundan. Inte alltid, inte av alla män, men tillräckligt för att vända ryggen till. Adrenalinstinna hannar/gorillor har alltid omgett sig med… Read more »

Fiona1177
Fiona1177
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Du har nog alldeles rätt. Det är på tok för mycket blödiga och fega “fruntimmer” i politiken och media. Av både manligt och kvinnligt kön.

SimonWWWWW
SimonWWWWW
6 years ago
Reply to  Fiona1177

Har inte Julia Caesar skrivit en urmärkt artikel om detta, svenska kvinnor med för mycket oxytocin som sitter i maktpositioner?

Cavatus
6 years ago
Reply to  SimonWWWWW

Se sammanställningen över skrivna krönikor för att hitta till den:

http://www.korta.nu/jc

Tomas
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Glädjande undantag finns. I våras då två goooda skulle visa sin gooodhet genom att lägga en mugg så gick en äldre tant fram och väste; ”-Jag är 83 år gammal så jag vet att om man matar råttor så blir de fler.” Gooodisarna såg snopna ut och gick vidare utan att lägga i muggen. En svensk dam fick också pengari sin mugg. Hon tillhör parkavdelningen och krafsade bort ogräs kring smågatstenen. Ett i och för sig träligt jobb blir ju roligare om folk visar sin uppskattning. Bl.a. köpte någon en pappmugg kaffe till henne. Då jag bytte några ord med… Read more »

brisslan
brisslan
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Svenske flicken blyge lippen! Jag betvivlar starkt att, många av svenskorna är kvinnor och i så fall en art för sig själva, som har muterat för att, bliva vad de är. Inom alla arter är det de av honkön, som värnar mest om sin avkomma. Men så är icke fallet med de “svenske flicken med de blyga lippen! Utan det verkar, som de hatar sin avkomma och vill utplåna dem till varje pris. Därför är landet räddningslöst förlorat i tid och evighet.

chainmail
chainmail
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Julia Caesar skrev en krönika om detta fenomen…

Cavatus
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Spot on!

RNE
RNE
6 years ago

“Det blev den. Men inte på det sätt Johan Westerholm förutspått. Och detta trots att Stefan Löfven lät meddela att samtliga inkompetenta pajasministrar sitter kvar i orubbat bo. Hans obearbetade separationsproblematik hindrar honom från att sparka någon.”
—————————————————-
Med detta har Löfven bevisat att han inte ens har så mycket handlingskraft att han kan möblera om lite i regeringen ens för syns skull. Det är ju som om att Sverige inte har någon regering? Det sitter ett antal personer i Stockholm och låtsas vara ministrar. Det här börjar bli kusligt på riktigt.

Je suis Charlie
Je suis Charlie
6 years ago
Reply to  RNE

Jag väntar bara på att Islam-Kaplan tar över och börjar bygga sina moskéer!

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago

Blev som altid vældig opløftet af at læse Julias indlæg, tusind tak – fin begyndelse på søndagen. Godt, at der findes svenskere, som tør og vil stille sig i front for at ændre på den herskende fortvivlende situation! Dødedansen er et præcist billede på den nuværende politiske situation i Sverige, jeg føler langt ind i hjertet, at Ragnarok er nært forestående. Hele den betændte regering må udskiftes, før amokløbet mod undergangen kan stoppes. Men, måske ER det for sent? Måske skal hele det vekendte velfærdssamfund ligge i ruiner, før det kan genopstå af asken? Det er et af verdenshistoriens helt… Read more »

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  Birthe2015

Ja, desverre, slik er det. Det er en gresk tragedie som utspiller seg. Ikke bare Sverige, men hele Europa må gå under og oppleve en “renselse”, Katharsis, før det kan oppstå av asken. 90% av den europeiske befolkning kommer til å forsvinne, det er jeg ganske sikker på. Europeeren får ikke barn lenger, mange land går mot demografisk kollaps, og våre egne ledere hater oss og ønsker å bytte oss ut med en ny befolkning fra Afrika og Midt-Østen. Vi kommer til å oppleve “rivers of blood” i vår nære framtid.

Birthe2015
Birthe2015
6 years ago
Reply to  achantus

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg var lidt mere optimistisk end du. Men, desværre – jeg deler dine profetier. Jeg har både børn og børnebørn og frygter for deres fremtid. Vi havde vel aldrig i livet forestillet os dette rædselsscenarie, men sådan er det nu … og det værste er vel, at vi selv er skyld i, at det er kommet så vidt! Man kan vel med rette kalde det kollektivt selvmord?

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  Birthe2015

Ja, det er kollektivt selvmord. Men også etnisk folkemord, bedrevet av de politikere vi har valgt, og som vi i vår naivitet trodde representerte oss. Vi kan vel be FN om hjelp, siden vi snart er en utsatt etnisk minoritet.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
6 years ago
Reply to  achantus

Kan vi det?
http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

Jeg satser på at svenskene er de første som bretter opp ermene, og tar til motmakt for å stoppe galskapen. Så kommer vi småbrødre etter, som vanlig, med litt mindre sår enn det forrådte svenske samfunnet.

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Uff, jeg får grøssninger av å se Peter Sutherland. Jo, rent juridisk burde vi på ett eller annet tidspunkt kvalifisere til å komme inn under FNs bestemmelser om urbefolkning, dersom ikke vi europeere skal bli de eneste folk på planeten som ikke har krav på en geografisk tilhørighet. Det skulle ikke forundre meg. Men det kan også komme til et punkt hvor det i strid med FN og EU blir opprettet egne soner, autonome bystater eller regionsstater, der etniske europeere vil forsøke å overleve. Vi lever i spennende tider, som det heter.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
6 years ago
Reply to  achantus

Hvordan fortoner “demografisk kollaps” seg?
Er det ikke slik at denne planeten behøver færre mennesker?
Hvis ja, er det da forbilledlig at vi (av andre grunner selvfølgelig) blir færre.
Og – et samfunn med mange eldre og færre unge har da muligheter til å fungere inntil der igjen er ballanse.

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Med demografisk kollaps mener jeg når en populasjon får så få avkom at populasjonen går inn i en irreversibel “dødsspiral” og kommer til å “go extinct” med tid og stunder. Det magiske tallet er vel 1.3 barn pr.kvinne. Mener å huske at blant andre Italia og Spania befinner seg veldig nær det tallet nå. Da er det i så fall “game over”. I praksis innebærer det at populasjonen omtrent halveres for hver kommende generasjon. Jo, det kan tenkes at planeten trenger færre mennesker, men hva hjelper det om f.eks den kaukasiske rase forsvinner når Afrika til gjengjeld får en eksplosiv… Read more »

HelmerK
HelmerK
6 years ago

En mycket bra krönika, som säger en hel del om dagens Sverige!

Ulf Dahl
Ulf Dahl
6 years ago

Jag tycker att det första regerings beslutet som SD fattar blir att göra SVT frivilligt.

S Pdlr
S Pdlr
6 years ago
Reply to  Ulf Dahl

Bättre förslag: Lägg ner sk*ten. Vem saknar Pravda i Ryssland?

Mumle
Mumle
6 years ago

Kjære Julia Caesar. Jeg leser dine kronikker med stor interesse, men savner en analyse av HVORDAN Sverige kan ha utviklet seg til det Sverige det har blitt. Hvordan Sveriges elite uhindret har kunnet fremme sine egne interesser over så lang tid uten at Folket forlengst har satt ned foten. Hvordan Sveriges elite gjennom sin militaristiske fortid har kunnet disiplinere Folket til absolutt taushet og lydighet. Hvordan Sveriges elite uhindret har kunnet bruke Folket som kanonføde gjennom flere hundre år. Først i en rekke kriger, hvor utskrivne bønder ble sendt i fronten, mens eliten sto bak og trykket på, til hvordan… Read more »

HelmerK
HelmerK
6 years ago
Reply to  Mumle

Sverige är inte längre en riktig demokrati. Sverige är inte längre ett bra land, i varje fall inte för svenskar. Det är ett bra land för eliten och för folk från Nordafrika och Mellanöstern. Svenskar ska bara betala skatt och hålla käft! Det kommer bara att ta några år till innan landet faller samman – om inte fler svenskar inser vad som håller på att ske och slutar med att ge 7-klövern sitt stöd. Kan någon tänka sig en sämre statsminister? Kan någon tänka sig en sämre vice statsminister? (En vice statsminister som visar sig inte vara vice statsminister!!!) Vilken… Read more »

chainmail
chainmail
6 years ago
Reply to  HelmerK

Men dessa ansvariga kommer att få ta ansvaret för sin politik. När samhället rämnar kommer en ursinnig pöbel att utkräva ansvar direkt så att säga… Det blir: vill du se en 7k-politiker, media- eller finansrepresentant – titta på närmaste lyktstolpe…

HelmerK
HelmerK
6 years ago
Reply to  chainmail

Visst ska de som är ansvariga för att ekonomiskt och socialt ruinera ett land få svara för vad de gjort, men att börja tala om lyktstolpar… Då har du spårat ur och är värre än de är som nu sänker vårt land! Någon måtta på dumheter får det vara!

chainmail
chainmail
6 years ago
Reply to  HelmerK

Röda Korset varnade redan förra året för att det skulle kunna bli oroligheter och rentav inbördeskrig i Europa. Vad säger att ett bedraget, kuvat och ursinnigt folk som reser sig mot makten gör det vid valurnan? Jag tror etablissemanget driver destruktionen av den svenska nationen till dess spets med DÖ-krumbukter och separata överenskommelser och att de därför kommer att få betala extra dyrt.

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  Mumle

Kanskje burde vi bygge noe i likhet med den kinesiske mur på grensen mot Sverige? Nåja, det kommer selvsagt ikke til å skje. Våre politikere ser ingen farer uansett. Når det gjelder ditt “hvordan” og ditt savn av “lange linjer” i historien kan jeg bare henvise til en bok av en av 1900-tallets største tenkere (etter min mening), nemlig Eric Voegelin. “The New Science of Politics. An Introduction” beskriver og forklarer bedre enn noe annet hvordan Europeerne havnet i det mentale uføret vi nå befinner oss i. Og den beskriver det på et ontologisk og epistemologisk nivå. Voegelin flyktet fra… Read more »

Steinadler
6 years ago
Reply to  Mumle

Min påstand er at Sveriges elite er grunnleggende fascistisk, og har vært det gjennom alle tider, (-ismene har alle et felles trekk. Undertrykkelse), med en grunnleggende arroganse som basis. En arroganse som gir seg utslag i en navlebeskuende overbevisning om at Sverige har lite å lære av utlandet, men at utlandet har alt å lære av Sverige. Tvert imot så begynte innvandringen til Sverige på 1700-tallet med enevoldskongen Gustav IIIs sterke forjærlighet for den franske elitepregede og sterkt sentraliserte kulturen. Også den gangen var det jo slik at beslutningen om å slippe innvandrere inn – den gang katolikker og jøder… Read more »

Mumle
Mumle
6 years ago
Reply to  Steinadler

Ditt innlegg utdyper og bekrefter mitt eget innlegg. Det er “den franske arven” som er så rotfestet at det bare finnes en eneste nasjon som er mer arrogant enn Sverige – nemlig Frankrike.

HelmerK
HelmerK
6 years ago
Reply to  Mumle

Det är nog inte helt rätt att utpeka en hel nation som arrogant. Det finns gott om vettiga svenskar också! (Och för den delen även fransmän..)

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Steinadler

Interessant. Bare spekulasjon, men: det kan jo hende at Eidsvollsmennene innførte visse restriksjoner i grunnloven nettopp med et blikk på Sverige, og utlendingers innfllydelse. I lys av den immigrasjonskrise vi selv opplever vekkes jo skepsisen mot mange av de tillærte “store fortellinger”, både fra grunnskole og til universitet. De tidsepoker og de bevegelser som kalles “opplysning”, “modernisering” og andre honnør-ord. Hvor ofte kan man vel ikke snu på verdivurderingene, og heller fnyse av utlendingers og immigranters innflydelse som fremmedgjøring ovenfor egen kultur og voldsbruk ovenfor småkårsfolk. Historien er jo som den er. Men verdivurderingene trenger man ikke dele. Hva Norge… Read more »

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
6 years ago
Reply to  Mumle

Jeg tror en viktig grunn er at vi ikke er bevisste (medvetna) om hva som er default; altså utgangspunktet, – for menneskelivet. Nemlig utrygghet, og derav mangel på det meste, hvor bare de sterkeste overlever. Vi har antakelig dannet grupper for å trygge tilværelsen. Og – jeg anser skandinaviske velferdsstater før masseinnvandringen for et slags optimum av sivilisasjon. Man kommer ikke mye lenger med menneskesamfunn enn det. Derfor bør de som arver eller overleveres slike system, som jo også har muskler til å hjelpe omverden, tas vare på av generasjonene. Og framstå som eksempel for verden. Tenke seg en verden… Read more »

KarpetCivo
KarpetCivo
6 years ago

Man kan fortfarande se en fotobyline med en flinande Andreas Ekström i Sydsvenskan – “obildade lågpannade as”.

DexterSverige
DexterSverige
6 years ago

Tack! Som vanligt ytterst vasst och engagerat skrivet Julia. Ingen tvekan om att SD kommer att hamna i en suverän maktposition förr eller senare. Som du påpekar bäddar 7-klöverns infantila agerande för att accelerera utvecklingen ytterliggare. Därom kan vi vara lugna. Det som däremot oroar mig är vad händer sen? Är det redan försent? Går det ens att vända utvecklingen i Sverige eller är den redan irreversibel? Hur kommer SD att agera? Man ska komma ihåg att partiet vill bromsa invandringen till “normal nivå”. Detta kommer med stor säkerhet inte att räcka, och repatriering finns inte ens på kartan. Dessutom,… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
6 years ago

Tack Julia. Du skriver om känslor svensken har inte fått en chans att sörja två mördade svenskar vid Ikea mordet. Politikerna fördömer inte och media tystar det effektivt. På det så har överheten en kräftskiva antagligen för att stärka sig själva ovh styrka sig själva för ett bra jobb med omvandlingen av Sverige. Vi får aldrig glömma det stora sveket 2006 varför fick Reinfeldt makten av Svenska folket för att styra Sverige. Jo för man trodde han skulle ha en mer nykter syn på invandringen. Varför fick sossarna tillbaka makten 2014 för svenska folket ansåg att det gick inte att… Read more »

Fundersam
Fundersam
6 years ago
Reply to  snaphanen

Tack för inlägget. Du formulerar både våra tankar och känslor. Det finns dock något jag inte kan sluta fundera på. Inte att det finns en stor mobb som har just nu har makt och inflytande och som är tämligen gränslösa. Men….. Vem, vilka tjänar på detta, vem, vilka vinner fördelar som är så stora så att man är beredd att ödelägga Sverige. Vem, vilka driver den stora mobben? Vem, vilka är det som inte syns?

Greger
Greger
6 years ago
Reply to  Fundersam

Vilka förespråkar multikulti för alla utom dom själva?
Vilka förespråkar HBTQ för alla utom dom själva?
Vilka förespråkar sexuell frigörelse för alla utom dom själva?
Vilka ser sig själva som Guds utvalda folk?

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  Greger

Hej, tankekompis!

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Greger

Kan det vara de med halvmånen som symbol?

ɱØяñιηg$ʇðя
6 years ago
Reply to  Armadillo

Nej. Dom kommer ifrån vad som idag är Ukraina och delar av Ryssland. Dom har kapat ett annat folkslags etnicitet och religion och stulit ett land som dom inte har någon rätt att förfoga över. Dom har infiltrerat nästan alla andra länder och tyranniserar världen med sina förbannade centralbanker och fiat-valuta. Dom utmålar sig själva som offer fast dom är dom sanna gärningsmännen. Det är dom som har hittat på alla kollektivistiska och totalitära ideologier dom senaste 200 åren. Att ens påpeka vilka dom är kan eventuellt leda till åtal för HMF. I synnerhet i Tyskland. I say nomore.

invandrare1957
invandrare1957
6 years ago
Reply to  snaphanen

Frågan är hur många sjuka människor har i invandrat till Sverige under asylskäl som vi inte har en aning om. Och inte kan utvisa för ingen vet vad dom kommer ifrån när dom har kastat passen.

Swedish_Endeavour
Swedish_Endeavour
6 years ago
Reply to  snaphanen

Jo, svenska lögnpressen klarade raskt av alla fyra stegen i krishanteringen efter Ikea-attentatet.

1) Skapa empati för förövarna. “Misstänkt vårdas för livshotande skador” (DN)

2) Skapa kollektiv skuld genom är göra alla svenskar till rasister : “Mörka krafter hotar asylboende” (svt, DN, SvD mfl)

3) Banalisera. “Trots allt – våldet minskar!” (DN, såklart)

4) Tysta ner.

Det är så här propagandan portioneras ut. Och många sovande svenskar sväljer med hull och hår.

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  invandrare1957

Men snälla du, det har du väl redan förstått att de som styr sina dockor i den svenska dödsdansen finns någon annanstans.
Det är ju t ex därför som Julian Assange hellre suttit inspärrad än återvänt till Sverige.

När kemiska fabriker börjar explodera i Norden vet vi vart blickarna går.

invandrare1957
invandrare1957
6 years ago
Reply to  Maja Dacke

Det förstod jag när jag läste Daniel Estulins bok om Bilderberg för några år sedan eller rättare sagt jag blev övertygad om det jag har trott ganska länge. Det här började då när politikerna i riksdagen började ha möten med företagsledare och fackföreningarna började ta ansvar för Sverige. Då blev det den riktiga och stora övergången. Men Palme var Bilderbergare o Mona Sahlin och många många fler. Dumsvensken säger i sin naivitet att dom måste väl få ha hemliga möten. Men det hör nye hemma i en demokrati. Lika lite som den tysta diplomatin. Nu börjar den tysta politiken mörda… Read more »

trackback

[…] Ny söndagskrönika av Julia Caesar. ”Regeringen dansar och ler. Precis som i Hårgadansen ser de inte spelmannens bockfot. Aningslöst tråder de sin dödsdans”. Läs krönikan här. […]

Per Laber
Per Laber
6 years ago

Kan bara instämma, har varit arg de senaste 5-6 åren, upprörd, påläst, eftertänksam, förolämpad… Men nu bubblar det än mer än någonsin, även om det är med mer kontroll och insikt.

Utmärkt skrivet som vanligt, av Sveriges vassaste penna. Som jag en dag ser fram emot att få veta vem det är!

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago
Reply to  snaphanen

Ytterst kompetent person som skriver och detta inlägget har jag delat på tre ställen på Facebook.

qelizabeth
qelizabeth
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Tack ramonafransson! (y)

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  snaphanen

Girighet lär vara en dödssynd – må de giriga dansa tills … som Julia skriver …

brozak
brozak
6 years ago
Reply to  snaphanen

Ingen grunn til at glede seg for tidlig. Hvilken garanti har man for at riksdagsvalget ikke blir utsatt paa ubestemt tid?

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago

Än en gång tack Julia. Ja, min vrede är stor, större än vad jag trodde den kunde bli. Jag klarar inte ens av att titta på svensk teve, annat än när de visar brittiska program eller danska. Jag blir så arg att jag gnisslar tänder, och tandläkaren är dyr, även om jag tjänar pengar och betalar SKATT. Då tänker jag på alla de som inte har råd, men som jobbat och slitit hela sina liv i Sverige och då blir jag ännu argare. Den enda positiva nyheten på väldigt länge kom som vanligt från Danmark. Där togs socialbidraget bort från… Read more »

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  ramonafransson

“Jag klarar inte ens av att titta på svensk teve, annat än när de visar brittiska program eller danska. Jag blir så arg att jag gnisslar tänder…” Haha! Ja, det kjenner jeg igjen. Selv orker jeg ikke å se på nyheter eller debatter. Her i Norge er ikke utviklingen kommet så langt som i Sverige, men konturene av framtiden er tydelige nok. De siste seks år har jeg følt sinne, sorg, fortvilelse, desperasjon, frykt. Men nå har jeg endelig forsonet meg med tanken på at den vestlige sivilisasjon kommer til å gå under. Det finnes ingen mulighet for å redde… Read more »

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago
Reply to  achantus

Förhoppningsvis dröjer det sådär 25-30 år för då hinner jag dö av ålderdom …

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Tyvärr Ramona, du lär hamna i smeten så att säga, ty 25-30 årkommer det inte att gå innan vi har kaos på riktigt.
En annan (undertecknade) har kanske 10-15 år, så jag har en chans att lämna bygget innan det rasar…

MartinA
MartinA
6 years ago
Reply to  achantus

Snicksnack! Och patetisk defatism. Två generationer gick vilse därför att de var drogade av kommunism, narcisicm och för mycket väldstånd. Än sen då? Kaos är bättre än en ond ordning. Är vi sämre än de som har flyttat hit? Är vi svagare? Nej, bara litet vilsna. Och en otäckare verklighet härdar sinnena och får människor att sluta sig samman, precis vad vi behöver. Det enda som är dött är det vidriga sosse-bygget. Och det var INTE den västerländska civilisationen, bara en parasit på densamma.

stig_palm
stig_palm
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Gläder mig åt att inte betalat SVT licens de senaste 20 åren. Kom på den tidigt med sina ‘DDR’ nyheter. I tillägg, har ingen TV och fått två besök av deras polis och bjöd in dem (inget måste) att själva få se det otroliga?
Ser inte ens SVT nyheter på datorn. Kanske något importerat faktaprogram ej censurerat av DRR gänget.

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago
Reply to  stig_palm

Om du enbart har en dator kan du se på filmer och annat bra från utlandet, men du behöver inte betala tevelicens, men jag är övertygad om att inom kort kommer DÖ-gänget se till att ta ut licenspengar via skatten istället. Så oavsett om man har teve eller ej, kommer alla med arbete få betala till DDR-propagandakanalen.

Jibe17
Jibe17
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Borde ligga i BUDGETEN.

Precis som Migrationsverket…

Oops de har visst ingen budget, bara en KRAN att vrida på!

Je suis Charlie
Je suis Charlie
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Fram till dess att SD avskaffar tv-licensen och statsmedia!

ɱØяñιηg$ʇðя
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Men dom kan ändå inte tvinga oss att se på skiten. Såvida det inte blir som i 1984 och Nordkorea. Apparaten är alltid på och går inte att stängas av.

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  stig_palm

Samma här och jag står inte heller ut med svensk radio – bara dansk, för nyheternas skull och … …

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Maja Dacke

Dansk TV/Radio, är inte mycket bättre än Svensk dito, samma vänstervinklad dravel 24/7…

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  stig_palm

Har inte heller TV/Radio och jag sa till sista ‘Licens-försäljare’ att nästa gång någon från TV-Tjänst kom till min dörr, vill de bli polisanmäld för olaglig dörrförsäljning…
Det kommer jag göra, kommer att kräva leg och anmäla!

FeliCity
FeliCity
6 years ago
Reply to  stig_palm

Suveränt. Jag gör det precis som du , ingen tv. I värsta om jag verkligen vill se något intressant
då ser jag den program som jag tycker om på min datorn.
ÄLSKAR och tycker att det bästa är att läsa ALLT gammal och nytt , som
Julias Cesar krönikör eller några till kloka och intressanta bloggare skriver.
Tusen TACK Julia för dom fantastiska nyheter och allt som händer just här och NU I SVERIGE.

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Gör som jag Ramona; lev utan radio och TV, ta enbart information genom nätet, selektivt såklart.
Det går att kolla slaskmedia om man har Adblock och en duktigt redigerat HOSTS fil, då blir det inga kronor till Matsson eller Helin överhuvudet.

113
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x