22
okt
Seneste opdatering: 23/10-15 kl. 0805
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 22-10-2015 200441

(Gerningsmanden Facebook) – Jeg diskuterede Breivik i 2011 med andre med forstand på Sverige, og vi undrede os alle over at det skete i Norge  og ikke i Sverige, hvor så mange flere måtte  være motiverede på grund af demografien.

Nu ser det imidlertid ud til at det er sket dog i noget mindre skala. En ung svensker går ind på en skole af lutter ikke-svenske børn og begynder at myrde dog mere lavteknologisk end Breivik. Området i Trollhättan kaldes “Lilla Mogadishu”. The Mail har en fotoserie, der er så godt som svenskerfri.

Gerningsmanden er Anton Lundin Petterson. Fremgansmåden er en blanding af en skoleskyder og en jihadist-knivstikker, fostret i en afmægtig og temmelig umoden hjerne. Sverige slap billigt denne gang. Hans You Tube kanal er ganske barnlig med indslag af nazisværmerier.

Hitler er jo stor i den svenske elite – de bekæmper ham heltemodigt med 80 års forsinkelse – så dette kommer med sikkerhed i svenske aviser. På kanalen er der enkelte interviews med Jimmie Åkesson, men ikke noget der rigtigt knytter ham til SD, selvom svenske medier allerede har gjort koblingen f.eks. i SVT Debatt her til aften.

Det er en meget medievenlig historie i Sverige, endelig sker der noget der kan bekræfte svensk journalistiks verdensopfattelse, hvilket ikke sker særlig tit. Statsministeren holder pressekonference, hans tårer er ægte osv. – det er naturligvis fordi ofrene er indvandrere. Det sker aldrig for svenske ofre for turbomultikulturen, jævnfør ofrene på IKEA. Never! Ikke én socialdemokrat ytrede ét offentligt ord over mordene på Carola og Emil Herlin. Statsminister Löfven var utræfbar.

Den mediepolitiske elites opførsel ved disse lejligheder, er meget afslørende. Hvad den viser er – omend måske ubevidst –  at den måske nok er skyldbevidst, men ikke mere end at der omgående skal slås politisk plat på dødsofrene. Få timer efter jeg fandt hans identitet, var han på forsiden af de svenske tabloider. Havde han været indvandrer, havde det taget uger.

For svenske medier er historien kærkommen til politisk propaganda, selvom enhver ved, at når dette overhovedet kan forekomme, skyldes det netop svenske politikere og journalisters 40 årige bestræbelse på at gøre Sverige om til et Utopia, der ikke på nogen måde vil kunne eksistere fredeligt. Det er altså endnu nogle mord på deres kappe, som flere tusinde andre mord gennem årene. Og så er der frdedag – surprise – “lysmanifestationer” i hele madammelandet.

Indspilning i fuld skærm 22-10-2015 193212

Skolmorden i Trollhättan. Symptom på ett land som kraschat

Af Thomas Nydahl

Vad händer i ett samhälle som kraschar? Studerar man det historiskt kan man för det första konstatera att alla mellanmänskliga relationer drabbas av stora problem. Milt uttryckt blir det lättare att missförstå varandra. Och det är i sammanhanget ett litet problem. Det stora är att våldsutbrotten i offentliga miljöer blir frekventare. Det handlar inte bara om att “blattar och svennar” drabbar samman sena fredagskvällar i stadskärnorna. Det handlar inte ens bara om att importerad brottslighet – som kopparstölder eller åldringsbrott – ökar dramatiskt därför att den ges möjlighet till det. Nej, det avgörande som sker är att ett inbördeskrigsliknande tillstånd påbörjas, och när det nått ett kritiskt stadium övergår det också i det väpnade inbördeskriget. I det perspektivet bör man betrakta de företeelser som sedda isolerat kan te sig som “mindre problem” (trots att de är spikar i den sociala kista vi ska begravas i).

När ett land kraschar beror det på att det inte längre hålls samman av en gemensam kultur/civilisation (låt oss här för enkelhetens skull kalla den för den europeiska) inom vilken vi hanterar våra olika ståndpunkter och livsuppfattning. I den betydelsen har en nation en kollektiv historia. En nation som slitits i stycken av en modern och anti-mänsklig ideologi (islamismen, mångkulturen etc) blir istället en fragmentiserad och atomiserad samling individer och grupper inom samma gränser. De har misstron gemensam. Och de har, även om det inte alltid märks på ett tidigt stadium, ogillandet och så småningom hatet gemensamt. De hatar varandra på mer eller mindre goda grunder.

Det som hände i Trollhättan kommer med att säkerhet att etiketteras som ett svenskt Breivik-fenomen. Jag har under eftermiddagen studerat den utpekade gärningsmannens olika sidor på nätet. När de inte handlar om nazityskt pansar så förmedlar de en särskild typ av rockmusik och inlägg av en mycket speciell kroppsbyggare, vars identitet jag inte här ska orda om.

Den unge mannens ideal kunde kanske ha utvecklats åt ett annat håll, men jag är inte det minsta förvånad över att det slutade så här. 21 år gammal inleder han en massaker som också dödar honom själv. Så ser det svenska samhället ut i allt högre grad. Vi har en vecka av bränder bakom oss. Ingen anlägger bränder i tilltänkta flyktingboenden utan motiv. Och skolmördandet tycks ha samma förbindelse till den vettlösa flyktingpolitiken som jag antar att bränderna har. Det var idag på förmiddagen som vi fick de nya prognoserna. De är mycket illavarslande.

Just nu nöjer jag mig med att peka på dessa fenomen. Det finns säkert stor anledning att återkomma.

Indspilning i fuld skærm 22-10-2015 185133

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
34 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Usladdet
6 years ago

Få timer efter jeg fandt hans identitet, var han på forsiden af de svenske tabloider. Havde han været indvandrer, havde det taget uger.

Nemlig. Viser det motbydelige hykleriet hos svenske medier. På tross av det, forventer de at vi skal ta dem seriøst. Latterlige fjols!

Gabrovitcs
Gabrovitcs
6 years ago

Efter IKEA-morden på Carola och Emil av utvisningsdömd afrikan lyste Rövfén med sin frånvaro – han invigde hellre ett vänsterextremt antirasistiskt centrum. Han har därefter inte ens beklagat de sörjande kring familjen Herlin.
Men NU vid Trollhättefallet där 2 utomeuropéer mördats av en etnisk svensk

tar han strax regeringsplanet till Trollhättan och badar i mängden i “Lilla Mogadishu”.
Slutsats man drar.: Svenskar som dödas av afrikan – största möjliga TYYSSSSTNAD.och LOCKET PÅ.

Invandrare som mördas av svensk – största möjliga PROTEST och VREDE.

Svend
Svend
6 years ago

Jeg tillod mig efter Breivik at mene, at hændelsen sikkert bare var starten. Man kan ikke tage menneskers land og fremtid, – kaste de indfødte ud i elendighed, uden at nogle af disse reagerer. Det er helt naturligt.

Det helt unaturlige er det store flertal, der ikke kan eller vil indse, hvilke landsforræderiske røvhuller de er. Faren ved at kunne agere god for andres penge – pa andres bekostning, ser vi udstillet i skarpt lys.

SamS
SamS
6 years ago

Det är pinsamt att se hur media och politiker använder tragedin i Trollhättan för politiska syften. Polisen gick ut på nyheterna och påstod att morden hade rasistiska motiv. På frågan varför sa man att mördaren hade “selekterat” offren utifrån rasistiska motiv. Han hade valt ut folk med invandrarbakgrund. Hur? Det fanns ju bara invandrare på skolan. Dessutom hade ögonvittnen igår berättat att han hade huggit dem som öppnat dörren när han knackade dörr i skolan. Visst, han hade kanske rasistiska motiv, men sättet polisen beskriver händelsen på är ren lögn.

Cavatus
6 years ago
Reply to  SamS

Absolut!

Casper
Casper
6 years ago

Ørnen er logo for Rammstein, den tyske heavy metal-gruppe. Det har ikke noget med nazisme at gøre.

Der er heller ikke synderlig meget højreekstremt på hans Facebook eller Youtube-sider. Hitler der kører i gocart eller spiller med i et computerspil er mere fjollet end højreekstremt.

Hans udklædning gav heller ikke just indtryk af en politisk aktion – men Breivik havde ganske vist også klædt sig ud.

Rune Hansen
Rune Hansen
6 years ago
Reply to  Casper

Han skulle have taget burka på. Så kunne han have forsvundet i mængden.

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago

Om jag ska ta mig friheten att analysera den sista filmen som Anton “gillade” på Youtube, så handlar det om en enorm besvikelse på regeringen i Sverige. Vad det gäller Hitler-gillande så tittade han på den filmen för åtta år sedan och var då cirka 12-13 år … Jag tror inte att Anton var en högerextremist utan en ensam och deprimerad ung kille. Och om man följt vad som hänt i Trollhättan de senaste åren är det en trubbelstad av stora mått och även skolan Kronan har varit ett trubbel av stora mått. Mycket dåliga studieresultat. Sveriges regerande politiker de… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Ja, der er nu noget tragisk over hele denne historie.
Anton har ti venner på facebook, som mest ser ud til at være lidt ældre familiemedlemmer.
Hans ynglingsfilm, bøger og musik ligner enhver anden tyve-årigs knægts og han ser jo pæn og tilforladelig ud. Det virker lidt mærkeligt…
Hvilket samfund kan dog drive en sådan knægt ud i en sådan handling..? Det lover ikke godt for fremtiden…

mjolly
mjolly
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Facebook-kontoen ble opprettet for kort tid siden. Skal man gjette så har han nok hatt dårlige opplevelser med muslimene som svenske media og politikere importerer, er nok ikke mer avansert forklaring som ligger bak enn det. Skolene nå til dags må jo mange steder være ganske forferdelige plasser for skandinavisk barn og ungdom.

Huginn
Huginn
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Har vi sett samma Youtube kanal? Menar du verkligen att videon, som jag länkar till nedan handlar om “en enorm besvikelse på regeringen i Sverige”? Grovt våld och brutal framtoning verkar vara det som förenar det han gillar.

https://www.youtube.com/watch?v=iFQ9-JEOQVo

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago
Reply to  Huginn

Jag tänker på den filmen han såg för två veckor sedan där en man ringer till olika regeringsinstanser för att de ska ge honom koden för att koppla på vattnet i det döda och uttorkade landskapet, och när han inte får koden skjuter han dem. Som en symbolik att killen försökt få någon att lyssna på vad han vill men ingen gör just det: Lyssnar.

Usladdet
6 years ago
Reply to  ramonafransson

For noen uker siden visste en undersøkelse at 40% av svenskene har tillit til Löfven. Et slikt folk er det ikke håp for, et slikt land fortjener ikke å reddes!

Jesper
Jesper
6 years ago

Det er da utroligt. Et par timer efter drabene, og vi ved alt om gerningsmanden. Navn, foto og baggrund. Men det var åbenbart ikke et teknisk uheld denne gang.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Jesper

Klart, han var jo etnisk Svensk og hadde iflg PKmedia høyreekstreme/nazi interesser.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Jesper

För att jag tror att det här är en false flag/psyop/beställningsjobb för att få bort uppmärksamheten från flyktingkrisen/totalinvandringen. Får svensson att fokusera på antirasism, fackelvandringar, lägga blommor och tända ljus istället för att börja tänka själva. Det som gör mig misstänksam är fråmst tre saker. Att identiteten kom ut så snabbt. Att han var nazi-vurmare och anti-islam samtidigt. Så sent som förra veckan medgav ju självaste Netanyahu att det var stormuftin som fick Hitler att döda judar. Alltså kan Anton inte ha varit nazist på riktigt eftersom nazister och muslimer samarbetade i verkligheten och Hitler beundrade islam mer än kristendom.… Read more »

Gabrovitcs
Gabrovitcs
6 years ago

Charie Hebdo attacken kom ytterligt lämpligt för Francois Hollande vars opinionssiffror var i botten och förhållandet till Israel var mer än spänt efter det Franska Nationalförsamlingen erkänt Palestina. En sådan Psyop False Flag operation löste krisen – en miljon fransmän demonstrertade “je suis Charlie” och charaden kulminerade med alla regeringschefers “fake demo” – med Netanyahu i spetsen – på en avspärrad totalt övervakad gatustump avsides jättedemonstrationerna. Hollandes popularitetssiffror steg som en raket och det blamabla erkännandet av Palestina drunknade i en antimuslimsk tsunami..

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Gabrovitcs

Kom just att tänka på ifall man röstade igenom något otrevligt i riksdagen som svensson mår bäst i att inte tänka på så att morden var en avledningsmanöver?

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago

Det är nu på väg … … …

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

Thomas Nydahl

En god portion skepsis overfor menneskeheden og individer fra samme er vel ikke det værste at have i bagagen, historien taget i betragtning.
Naivitet koster vel både umiddelbart og set i et længere perspektiv lettere liv end omtanke.

Anna Svensson
6 years ago

Det hela är mycket tragiskt, men beklämmande och talande att Löfven fortfarande inte har nämnt IKEA-offren med ett enda ord.

invernes
invernes
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Ikea-mördarens val av offer: ”De såg svenska ut”, stille om dette nå , den røde presse har fått en ny helt.

http://www.friatider.se/ikea-m-rdarens-val-av-offer-de-s-g-svenska-ut

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  invernes

Ja, om de ser svensk ut så är det ju fritt fram att döda dem, då får de skylla sig själva.

Cavatus
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Ja, då är de på fel plats vid fel tillfälle. Mördaren är uppenbarligen inte den som är på fel plats vid fel tillfälle, för då lyfts ju Migrationsverkets tillkortakommanden upp och de får inte avslöjas för svenska folket.

invernes
invernes
6 years ago

Rart at ikke flere svensker klikker ? landet er under okkupasjon , og myndighetene i landet har gått fra forstanden.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  invernes

Man venner seg sejer svensken..:)

Boms
Boms
6 years ago
Reply to  invernes

Ja, helt utolig at de svenske myndighetene ikke makter å ha to tanker i hodet samtidig. Selvsagt er det prisverdig å ville hjelpe nødlidende fremmede – men forutsetningen er jo at de samme myndigheter først og fremst er satt til å ta vare på sitt lands egne innbyggere. På meg virker det som om svenske styresmakter har bestemt seg for å være en “humanitær stormakt”, selv om det skulle bety at landets egne innbyggere kommer i annen rekke…..I lengden tror jeg ikke svenskene vil kunne finne seg i en slik konstant unntakstilstand.

Gabrovitcs
Gabrovitcs
6 years ago
Reply to  Boms

Nya hyreslägenheter i Göteborg viks nu till “flyktingarna” och den långa långa kön av svenska ungdomar på väntelistan kringgås nu direkt och obönhörligt. Så skapas en ALP och en ABB.

Usladdet
6 years ago
Reply to  invernes

Medan allt detta utspelar sig inför öppen ridå sitter stora delar av svenska folket förskrämt på åskådarplats och undrar vilken dag den oundvikliga kollapsen ska inträffa. En förvånansvärt stor del av invånarna lever dock kvar i en övertro på att “Pappa Staten” ska ordna allt, ett mycket svenskt fenomen som Peter Santesson, fil dr i statsvetenskap och opinionschef på Demoskop, noterade i en kommentar på Dagens Opinion. Han konstaterade att svenskarna har en osedvanligt hög tillit till samhällssystemet, och är övertygade om att “det någonstans högre upp i huset alltid sitter en klokare och mer informerad beslutsfattare som tar sitt… Read more »

sussebassa
sussebassa
6 years ago

I et samfunn/land hvor pk politikere strammer inn/nekar ytringsfriheten skaper de stor frustrasjon/irritasjon hos de som har en annen politisk oppfatning…de får bunnbind, eller om de får ytre seg…snapt kalt rasister. Dette er klart veldig problematisk fordi man hører jo at man lever i et Demokrati..noe man altså ikke gjør. Det er Pk media sammen med pk politikere som sammen styrer hva vi får vite, deres versjon/sanning…egentlig er det pkmedia som styrer…de kan jo velge hva De vil skrive/mene. Dette ble “for mye” for ABB, og vi fikk massakren i Norge. Så skjer en “miniutgave” av denne hendelsen i Sverige… Read more »

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x