23
okt
Seneste opdatering: 23/10-15 kl. 0739
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Viktor Orbans udtalelser faldt i ungarnsk TV inden han tog til EU’s minitopmøde i Madrid, hvor han taler her ovenfor.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban urged European leaders late on Wednesday to change their immigration policies and involve voters in a debate about the continent’s future, saying they would otherwise face a political crisis and a threat to the democratic order.

Orbán told the state television channel M1 that European leaders had no mandate to let hundreds of thousands of migrants enter the EU with little or no control.

Hungary has responded to the largest migration wave Europe has seen since World War Two by building a steel fence along its borders with Serbia and Croatia, a step both welcomed and criticised by various leaders around Europe.

“This destabilises European democracies,” he said. “We need to start the debate about the future of our continent honestly, without the muzzle of ‘political correctness’, without pretence, talking straight.”

“We need to listen to the people and incorporate their views in our politics. If we can’t do that, we’ll have a political crisis on top of our migrant crisis.”

He said Hungary’s border fence had been meant to turn migrants back from Europe, not divert them along a different path to Germany, and that he had asked Hungary’s Balkan neighbours to help send the migrants back.

“The right thing to do is not to ensure their passage into Europe but to take them back to the refugee camps they started out from,” he said.

“The further they come from their troubled countries, the more difficult it will be for them to return. Therefore these people must remain (in their region) and humane conditions must be created for them (there).” Hungary’s Orban urges EU migration debate, sees threat to democracy, Orbán slams EU migration policies ahead of Juncker’s mini-summit

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Sjunnesson
6 years ago

Orban har rätt och kommer få igenom sin vilja men utan att det syns. Precis som med SD i Sverige.

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  Jan Sjunnesson

Hoppas du har rätt … innan vi drunknar …

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

https://youtu.be/ZFQm4Aee9L0
At tjekkerne havde en stor udvisning og flugt af tyske, sudetertyske glemmes, dog forståeligt i sammenhængen.

GustaWasa
GustaWasa
6 years ago

När man sett videon så ser man att panelen applåderar bort Angela Merkel. Hon är inte populär det ser och hör man klart på videon när Orbans går tillbaks till bordet för att sätta sig. Orbans sade till Jean-Claude Juncker hans rätt namn när de möttes under sommaren. Han titulerade en drucken Jean-Claude Juncker med diktatorn! “Den druckne diktatorn” fattade inte först riktigt budkapet av Orbans men så föll en liten pollett ned men det var snart glömt för JCJ återgick åter till berusat tillstånd. Den personen som Orban tog i hand “Angela Merkel har beskrivits som Europeiska unionens egentliga… Read more »

Landsmannen
Landsmannen
6 years ago

Jag såg tidigare på svenska tv-nyheterna att svenska socialdemokraterna vill att övriga EU-länder ska “hjälpa till” att ta hand om migranter som redan befinner sig i Sverige. Good luck hahaha. De tänker alltså på allvar försöka pracka på andra EU-länder Sveriges misslyckande i migrationspolitiken bakvägen.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Landsmannen

Samme så jag…
Løfvens nederlag, och jag storskrattar.

Anna Svensson
6 years ago

Tänk om vi hade fler politiker som Viktor Orban! Istället för att ta efter så nämns han enbart med förakt av våra självgoda odugliga politiker. Orban vet att han har valts av sitt folk för att verka för folkets bästa.

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

Chanceryttere, eller det ubekendte. Når jeg møder svenske og tyske mennesker med i min ringe bedømmelse af deres fremtræden tilsyneladende betragtelige overskud, udi min iagttagelse er intet statistisk eller videnskabeligt underbygget, aktuelt, tænker jeg på, at de først og fremmest havde fortjent at tage hjem og forsvare deres lande. Men overskud fordeles jo som bekendt efter særlige regler og forholdene skifter. . Lokalt kan de færdes forholdsvis frit blandt beboerne, både urgamle som lige landede, eller knap nok, eller hvordan det nu ligger, mens de havde fortjent lejrliv i beboelse afspærret fra lokalbefolkningens. Tænk hvis den svenske og tyske syge,… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Peter Buch

Debatten i vores lille land har dog trods alt ført til, at man ikke kan tage os på sengen mere. Uanset hvad der sker i Europa, så véd politikerne at vi ved det – og vi følger med..!
Lad bare Sverige og Tyskland køre ad h… til..! Vi ser hvad der sker – og vi skal aldrig ha’ deres uintegrerérbare befolkningsoverskud inden for vores døre..!

HermannSchultz
HermannSchultz
6 years ago

Från dagens migrationspolitiska presskonferens i Sverige idag: “Sverige är överens om att andra länder, framför allt inom EU, MÅSTE ta ett större ansvar för att ta emot flyktingarna.” Överens med vem då? Att vara överens innebär att man delar en uppfattning och då måste man först ha förvissat sig om detta. Sverige säger till övriga EU att de MÅSTE vara överens med Sverige om Sveriges syn på “flyktingmottagning”. Det finns ingen substans i det uttalandet och det är också symptomatiskt för dagens politiker i det extrema Sverige. Man upprepar samma migrationsmantra till oändlighet. En evighetsloop som kännetecknar ett politiskt förstånd… Read more »

HermannSchultz
HermannSchultz
6 years ago
Reply to  snaphanen

Först och främst måste man göra sig av med Miljöpartiet. Eftersom SD är helt ute ur bilden tror jag att det enda möjliga och realistiska kommer vara en uppgörelse med Moderaterna. Miljöpartiet har verkligen varit med och skapat alla problem, sedan 2011, och Moderaterna verkar i alla fall försöka göra sig av med Reinfeldt-arvet. Det som oroar mig just nu är att man undantog familjer och ensamkommande barn från bestämmelserna om tillfälliga uppehållstillstånd. Detta kommer innebära väsentligt fler ensamkommande “barn”, som redan utgör en okontrollerbart stor påfrestning på vårt samhälle. Skillnaden kommer bestå i att “barnen” nu inte bara kommer… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  HermannSchultz

I Danmark er det nu engang sådan, at vi elsker alt det suveræne Sverige igennem tiden har frembragt – såsom ABBA, SAAB og Volvo – så meget så vi næsten føler det er vores eget. Men det her må I sgu selv rode med. .!

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Det gjorde også vi…engang, men Det er flere tiår siden.
Nå trekkes Sverige fram som et skrekkens eks…på de fleste områder.

HermannSchultz
HermannSchultz
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Tack för Beosystem och Tina Dickow;)
Tror inte Sverige klarar att reda upp problemen tyvärr. Vi är lika bra på migrationspolitik som Grekland är på ekonomi. EU måste lyssna på Ungern och inse att det är en folkvandring som sker och inte en flyktingkris.

jasminum
jasminum
6 years ago
Reply to  HermannSchultz

De kommer ikke til å lytte til noen, aller minst Ungarn. Slike folk som dette gjør somd et passer dem. Ungarn har rett, de/EU har ingen rett til å trø over europeiske borgere. Men som det er, europeiske borgere har spist for mye sukker/velferden er sløvende – så de må sjokkvekkes; imens går dagene!

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  HermannSchultz

Ser alt dette som et spill for galleriet. Flyktningene vil fortsette i samme fart som nå, og før eller siden vil det eksplodera, i alle fall i Sverige…først, så videre til resten av norden, Europa…anarki og borgerkrig. “For de som enda ikke har skjønt det”… Vi ikkePk skal utslettes/erstattes av mindre begavete flyktninger, evig trygdebrukere, som bukker og sleiker sosserna oppetter ryggen…stemmekveget. Det er jo takket være alle dessa at PK vil kunne forsette å ha makta…vi skal skiftes ut, fordi vi har begynt å tenke selv, velge pk politikernes politikk Vekk. Når innvandrere begår gruppevoldtekter, myrder eller sårer oss,… Read more »

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  HermannSchultz

De är överens sinsemellan, det räcker för dem.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Tænk at vi nu skal tages i skole af Ungarn..?!
Det er simpelthen så pinligt, så lavt vi er sunket..! Vores vælgere og politikere befinder sig på børnehave-niveau.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x