25
okt
Seneste opdatering: 26/10-15 kl. 0555
50 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 25-10-2015 154804

Økonomen Tino Sanandaji er blevet main-stream i Danmark på det sidste. Det har taget sin tid, CBN kendte ham for to år siden. Først Weekendavisen,Deadline, forleden i P 1 Orientering og i dag TV-Avisen i primetime fra minut 5:00. Det er han bestemt ikke  i Sverige, men forklaringen er enkel: Det er politikere og journalister, der er ekstreme. Det er ikke nogen leg, at lave et land helt om. “Det er et irreversibelt eksperiment,” siger han.

Det er jo ikke sådan, at situationen i Sverige ikke var alvorlig inden det seneste store rykind begyndt i sommer. Det var den, men det har været umuligt at argumentere rationelt med magten i Sverige før nu, hvor et sammenbrud i infrastrukturen og bunden af pengekassen kan øjnes. Det har været længe undervejs, og svenske politikere har været kronisk bagud for realiteterne, hvad migrationsopgørelsen forleden ikke ændrer noget ved. Den har ikke gjort andet end a signalere til den 3. verden, at der måske snart sker noget, så det er bedre at komme ind i Sverige i tide. Endnu en pull faktor.

Det er nyt at se en Deadline, hvor alle siger det samme jeg har sagt og skrevet i femten år, selv Hans Davidsen Nielsen fra Politiken. Skal man være imponeret? Tino Sanandaji er blevet mainstream i danske medier. Hans navn forekommer her første gang for fem år siden. Jeg, den sorteste reaktion, er  i virkeligheden avantgarde. Det bliver svært at sluge for svenske politikere, men få vil have ondt af dem. Man skal ikke surfe meget på svensk net, for at opdage hvor forhadte de er.

Indspilning i fuld skærm 25-10-2015 225738

Desværre tror jeg skaden på Sverige er sket for længe siden. Jeg tror, ligesom den svenske officer Anders Lugn og en del andre, at muligheden for borgerkrig har været solidt plantet i mindst ti år, da Politiken endnu omtalte Sverige som et forebillede. Hvad der sker nu, er bare at cementere den. De der lever om en generation eller to, får at se, om vi har ret. Selv kommer jeg heldigvis ikke til at opleve det. Sker det, er en hel generation af svenske politikere at ligne med forbrydere, så man er selvsagt ekstremist for bare at nævne muligheden. Jeg kunne ikke være mere ligeglad.

Der er brug for en feberredning, og ikke engang det kan de levere. Det skal blive meget værre, for det er også en svær psykologisk øvelse, de er igang med. Nemlig at give Sverigedemokraterne ret, efter at de blot for nylig var “fascister.” Det er fire årtiers prestige og milliarder af kroner, der er ved at gå fløjten.

Dertil kan krisen, som Sverige er langt inde i, blive så mangesidig at den ikke kan forvaltes. Man overser f.eks. helt en voldelig opstand i asylcentrene, unge mænd med store forventninger, der befinder sig flere vintre igennem ude i ødemarken langt nord for Stockholm uden udsigter til nogen forbedringer. DR Deadline, første halvdel af udsendelsen om Sverige. – DR TV Avis søndag, fra starten.  Mail til Sanandaji: Full panik på Regeringskansliet

“Panik råder på Regeringskansliet där Finansdepartementet nu krävt att varje departement ska se över alla sina utgifter för att se vad som går att spara. Det gäller att rädda utgiftstaket. Det är också tydligt att detta bara är början. BUCH betyder budgetchef. Varje departement har en eller flera personer som har ansvar för att samordna departementets arbete med statsbudgeten och hålla koll på departementets utgifter….Min tro är att besparingarna kommer ske på stort och smått, men det som har störst effekt är ju transfereringssystemen.”

Tipsaren tillägger: ”Det är viktigt att i debatten hålla kvar i minnet att det som sker nu bara är möjligt p.g.a. Alliansens politik under åtta år.”

Indspilning i fuld skærm 25-10-2015 233919
Destruktive utopister

Af Torben Snarup Hansen, historiker

Hvad er en konspiration / sammensværgelse? Det er ret flydende her. Er EU-kratiet en konspiration? Her er en flok klatremus, som ikke står til regnskab overfor vælgerne. Det Europæiske Råd er i princippet deres arbejdsgiver, som kunne stoppe de værste udskejelser. Men det sker sjældent. Kommissionspræsidenten Juncker, EU-parlamentets formand Martin Schulz og de andre føderalistiske karrieremagere sidder ved rattet.

Hvordan gik det med euroen? Denne gigantiske fiasko har ramt en mængde mennesker i Sydeuropa, men er de ansvarlige kludremikler blevet fyret på grund af massiv elendighed?

Wolfgang Schäuble, som bærer det tungeste ansvar for kalamiteterne, er stadig tysk finansminister, og har iøvrigt i går annonceret, at forbundsregeringen bliver nødt til at optage lån for at klare at modtage den afrikansk-arabiske folkevandring: Kosten für Flüchtlinge: Schäuble stellt sich auf neue Staatsschulden ein, Flüchtlingskrise: Schäuble warnt vor Zerreißprobe für CDU

Han og den forvirrede Angela Kanzlerin – “wir schaffen das” – må nu finde sig i hård kritik fra partimedlemmer. Men de vedbliver at snakke om “EU-løsninger” på det kaos, de såkaldte “flygtninge” har forårsaget i et hidtil velstående og velordnet Tyskland.

EU’s “sikkerheds- og udenrigsminister” den socialistiske Federica Mogherini proklamerede i juli, at “Europa” – hun mener EU – bør indoptage “politisk islam”. Det er ikke engang løgn: Le folli dichiarazioni della Mogherini sull’Islam, Video – Mogherini: “Islam er det nuværende og Europas fremtid!”

Udgør disse forstyrrede stakler en konspiration? Eller kan man kalde dem et orkester, der spiller på dækket, mens Titanic synker? Gør det nogen forskel? Hvis der kommer en civiliseret fremtid, vil de – og de andre havenisser – blive husket for et kolossalt hærværk og vanvid.

Nøgtern, empirisk baseret, rationel tænkning ville anbefale, at EU skrues ned til formatet fra tiden før Maastricht. Uffe emeritus kan ikke forstå en sådan tanke, fordi han ikke vil. Men findes der i Venstre andre med mere respekt for fakta?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
50 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Bare en lille rettelse, Steen – han hedder “Sanandaji” 😉

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
6 years ago

Det skal nok blive “spændende” at se hvordan Sverige ser ud om 15-20 år… Min (helt egen) fornemmelse siger mig at der er borgerkrig i Sverige inden for de næste 10-15 år. Kønt bliver det ikke! Jeg håber bare at svensken når at rejse sig mens de er i majoritet, så de kan få smidt islam på porten een gang for alle. Bagefter kommer der et bittert opgør indbyrdes. Der er mange der skal stå til regnskab, bl.a. presse, politikere o.s.v.. Nu ikke for at være skadefro, men når der så skal uddeles ‘dummeflade’, så håber jeg at Fredrik Reinfeld… Read more »

S Pdlr
S Pdlr
6 years ago

SVT text: “EU måste infria sina löften om att be- tala Turkiet motsvarande 25 miljarder kr/år och visumfria resor för turkar i utbyte mot samarbete för att hejda flyktingströmmen, säger en diplomat. EU måste också bryta dödläget i för- handlingarna om turkiskt EU-medlemskap och åter börja bjuda in turkiska leda- re till EU-toppmöten för att kunna in- gå ett samarbetsavtal, säger Turkiets ambassadör i Bryssel Selim Yenel.” “EU kommer att upprätta en ny Frontex- insats vid gränsen mellan Grekland, Albanien och Makedonien. Det uppger Reuters och hänvisar till ett utkast till överenskommelse mellan länderna.” ——- Mycket snack, lite handling. Paniken… Read more »

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
6 years ago
Reply to  S Pdlr

“…det gungar under fötterna på det misslyckade EU-imperiet samtidigt…”

Ja, det ENESTE lyspunkt i situationen er da at EU (også) kollapser!

jasminum
jasminum
6 years ago

En jernneves tak slipper ikke. Tyskland er garantien for det!

latmask
latmask
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Investera hellre 25 miljarder i en järnridå mot Turkiet. Den anti-islamistiska skyddsvallen.

jasminum
jasminum
6 years ago
Reply to  S Pdlr

Var det så vel!

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago

Till skillnad från många bilolyckor där människor överlever tack vare krockkuddar, finns det inga i det här fallet. Dessutom hade inte ens en krockkudde varit till hjälp för här handlar det inte om att köra av vägen utan att köra nerför ett stup och då dör som bekant alla …

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Här är lite matnyttigt från Tino Sanandajis blogg: http://www.tino.us/2015/10/winter-is-coming/ Winter is Coming Posted on October 25, 2015 by Tino På senare tid har jag börjat få mail från whistleblowers inom myndigheter och departement, påfallande ofta socialdemokrater. En anonym tipsare inom regeringskansliet avslöjar om full panik och interna krav på massiva besparingar. ”Jag råkar jobba på Regeringskansliet och där är det full panik kan jag meddela. Du har stor spridning via dina medier, så här är ett mail som kom ut förra veckan och som spreds till i princip alla som jobbar inom RK. Märkligt att inte det kommit ut via… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  Armadillo

Men det kommer mer! Som du säkert upptäckt sedan du skrev ditt inlägg.

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Maja Dacke

Jag följer Tino Sanandaji noga, det är en klok man, värd att lyssna på.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
6 years ago

Det är som bekant inte bara Wolfgang Schäuble som behöver låna pengar för att finansiera mass-invandringen, d v s för att realisera projektet New World Order eller FNs 2030 Agenda. Det behöver också Magdalena Andersson. Peter Krabbe har skrivit ett antal utmärkta artiklar om genomförandet av denna nya världsordning som har beslutats om utan någon som helst politisk insyn från väljare och där storfinansen också ligger bakom. En av artiklarna om detta https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/24/2030-agenda-och-den-nya-varldsordningen-nwo-en-sammanfattning/ Storfinansen i form av bl a George Soros (född i Ungern som György Schwartz) som under Calle Bildts regering 1992, genomförde omfattande spekulationer mot den svenska kronan… Read more »

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

SE DR 1 TVA kl. 21.00- de første 5 minutter med Tino m.fl. – i bedste sendetid får hele DK at vide at Sverige er en synkende skude… – ret vildt gået af Danmarks Radio. – en fornuftig syrisk indvandrer nu bosat i Sverige slutter reportagen med at sige: LUK DØREN! ellers “drukner” vi alle

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago
Reply to  snaphanen
ramonafransson
ramonafransson
6 years ago

Det kommer snart att bli panik i hela landet … och den paniken är det nog ingen som sett tidigare …

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

to punkter 1. “en trafikulykke i slow motion” – ja det var faktisk værtindens formulering(Nynne). – ret chokerende, faktisk, for så er den danske situation jo en trafikulykke i extreme slow motion, som det vist hedder- men dette hører vi ikke så meget om på DR?? 2. Bliver trafikulykken et harmonikasammenstød? Lidt trøst til svenskere som læser Snaphanens analyse: Der er altid håb: der K A N ske paradigmeskift. Men indtil dette sker, må vi andre tænke inddæmnings-politisk – kan problemet inddæmmes? når Sverige går konkurs og bremser op, får vi så et harmonikasammenstød som rækker over Øresund, hvor hundredetusindevis… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Gad vide, om den uvidende, virkelighedsfjerne og alternativt begavede storbytosse Davis Trads
stadig synes Danmark bør være ligesom Sverige i denne henseende? 😉

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
6 years ago

Nogle mennesker ER bare uden for rækkevidde! 🙁

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

haha:-) hørte forleden at Morten Østergaard ikke ville udtale sig om situationen…

leif
leif
6 years ago

Själv lär jag mina barnbarn danska, och turistar med dem i Danmark för att vänja dem vid kulturen så att de lättare kan fly till Danmark när det behövs.

invernes
invernes
6 years ago

Czech TV – Austrians buying guns. Indigenous European people are feeling unsafe.

https://youtu.be/Wb6iqthjYSE

ramonafransson
ramonafransson
6 years ago
Reply to  invernes

Även i Sverige har intresset för att bli medlem i skytteklubbar ökat lavinartat. Vilka som söker medlemskap vet jag inte.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
6 years ago
Reply to  ramonafransson

Er Sverige ikke det land i Europa som har flest (legale) våben pr. indbygger? 😉

leif
leif
6 years ago

Så var det en gång i tiden, på 50-talet. Nästan alla unga män (och äldre vuxna) kunde bli medlem i hemvärnet och ha eget gevär och ammunition hemma från 16 år. Det enda det förekom var enstaka självmord, men det var allt.

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Cirka 2.5 miljoner registrerade handeldvapen i svenska hem idag.

HermannSchultz
HermannSchultz
6 years ago

Den “store” svenske landsförrädaren är Fredrik Reinfeldt. En fullfjädrad psykopat som till varje pris ville införa en underklass i Sverige och på så sätt underminera välfärdssamhället för att få tillgång till billigare arbetskraft och större inkomstskillnader. Han lyckades med detta på bekostnad av Sverige som nation. Efter “öppna hjärtan-talet” säkerställde han att efterföljande inte skulle våga bryta hans förbannelse. Han fick åter rätt. Nu står vi mitt i skiten och Reinfeldt “cashar in”.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  HermannSchultz

Men Reinfeldt var bara Bilderberggruppens lydiga lakej, liksom Löfven, Batra osv.

leif
leif
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Tyvärr behövs ej någon Bilderbergergrupp för att förklara vad som skett. Det räcker så bra med att dra paralleller med Naityskland, där ju som bekant Herr Hitler stod helt ensam utan några öveordnade hemliiga grupper i maj 1945. Skickligt politiskt manövrerande, skrupelfrihet, lydiga hantlangare, mobbning och repression, dåligt civilkurage, och väloljad propagandaapparat kommer man väldigt långt med . ,

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  leif

… Herr Hitler stod helt ensam utan några öveordnade hemliiga grupper … Men känner du inte alls till vilka hans sponsorer var? Ja, de övergav honom ju senare …

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

INGEN her ved noget om Bilderberggruppen, mange kommer med teorier, mest konspirationsteorier.
Idioter som FR med flere, behøver ikke vejledning, de klarer det helt på egen hånd at ødelægge et land.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Armadillo

Leta på Agenda 2030 om du år intresserad, det är tyvärr inga konspirationsteorier.

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Har läst om det, men for min del skal der mere en en ‘agenda’ på bordet.
Det är efterhand lite sltit att bli matat med NWO, Bilderberg och Gud vet allt.
Där skal namn, händelser, beslut och genomförande till.

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Vill bara nämna i sammanhangen, att det idag finns aktörer med massiv kapital (Ryssland, Kina och Indien) där överhuvudet inte räknas inom varken Bilderberg, NWO eller liknande.
Deres intressen ligger knappast i paritet med vad man oftast får läsa här i debatten här i västen.
Stot fisk äter liten fisk 🙂

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Armadillo

Det är rätt, men George Soros och hans gelikar bör inte underskattas heller, aktörerna från öst är kanske inte så aktiva här än, de har andra intressen.

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Du skriver bra inlagor Anna, men jag far följd detta i mera än trettio år och George Soros är snart förtid, tack och lov för det.
Många, även undertecknade, har under åren haft en fallenhet att se skuggar på väggen, men oftast har det i efterhand visat sig vara just skuggar.
Flertalet ‘Moguler’ agerar i eget intresse, det gäller även Soros och andre i den ligan, sammanhållningen vilar inte på någon stor gemensam plan, men är sannolikt enbart vilande på egennytta.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Armadillo

Måtte du ha rätt.

Nogger White
Nogger White
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Hur kan någon vara “lakej” till en konferens?

Så många vägrar att acceptera det enkla och uppenbara men inte så spännande: Att folk, inklusive politiker, kan vara dumma i huvudet och springer i grupp.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Nogger White

Det ena utesluter inte det andra och på denna konferens besluts åtskilligt.

leif
leif
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Ungefär som naturfolkens tro på onda andar : Om någon lyckas med något, gott eller ont så var han besatt av onda andar. När hans sedan misslyckas med något har de onda nadarna drivits ut. Så kan man förklara allt som avviker fån det normala i ett stabilt samhälle.

jasminum
jasminum
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Som var han et offer 😉
Som er Angela Merkel det samme, hvor hun med sitt velkommenrop inget ansvar trenger å ta på seg. Samme hva utgangspunktet for deres handlinger er, så har de ansvar for konsekvensene de pådytter sine land.

Psykopatbetegnelsen kan neppe diskuteres. “Nasjonsødeleggere” er hva de er, Tillike med Mao, Pol Pott m/flere. Noen mener nevnte og ikke nevnte førte/fører land i riktig retning, det kan aldri forsvares med deres millioner av drepte, ell. som nevnt ødeleggere av stabile gode land. Aldri!

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  jasminum

De är inga offer! De njuter av sina handlingar.

leif
leif
6 years ago
Reply to  HermannSchultz

Ditt resonemang stämmer ej med europeisk rättsuppfattning efter Nuernberg-rättegången. Du resonerar likvärdigt med alla nazister som ansåg att de var helt oskyldiga och allt fel låg enbart hos Hitler själv. Skulden är naturligtvis något som ett mycket större kollektiv måste dela.

Nogger White
Nogger White
6 years ago
Reply to  leif

Dessutom är man antagligen mycket ung och oerfaren (och/eller sosse) om man inbillar sig att katastrofen tog sin början 2006, eller att regeringen Reinfeldt på något väsentligt sätt skiljde sig från sina föregångare.

invernes
invernes
6 years ago

Jeg vil heller si at Sverige er en saueflokk i et fjøs , der bonden er blitt ravende gal , og slipper ulv bjørn og andre rovdyr inn i fjøset.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  invernes

Ja, man kunne lave en meget skræmmende gyserfilm som en allegori over dette vanvittige og groft uansvarlige samfundseksperiment – endda gennemført helt uden skyggen af et demokratisk mandat nogensinde 😉

50
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x