26
okt
Seneste opdatering: 27/10-15 kl. 0522
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 27-10-2015 051623

Ensomkommende barnesalafist i selskab med Pippi Langstrømpe. (Gert Wiik)

Den yderste venstrefløjs mundlamme seniorer

Af Torben S Hansen, historiker

For mange år siden var den yderste venstrefløj “rød” og “arbejderklassens revolutionære fortrop”. Der er ingen grund til at nævne navne fra denne generation, men mange af dem virker stadig i politik og uddannelse. Men stort set forholder de sig tavse om den islamiske folkevandring ind i Europa.

Deres verdensbillede og ideologi rustede i stykker, og med undtagelse af nogle få fossiler tog de afsked med det socialistiske paradis og den Messias-kandidat, de havde satset på som leverandør af frelsen – arbejderne.

I dag er de gamle revolutionære stort set tavse, men i deres mangeårige indsats præsterede de at kastrere den offentlige debat, for de tålte ingen modsigelse. At diskutere politik er derfor skrumpet ind til det trivielle modsvar, som kritikere af multikulti-evangeliet stadig får smidt i hovedet: “Men sådan synes jeg altså!” Ingen logisk tænkning. Ingen dokumentation. Ingen empiri. Ingen analyse. Ingen kritik.

De yngre prøver nu at blande sig i den offentlige debat. Resultatet er ynkeligt – og langt under de polemiske artikler i “Land og Folk” og lignende røde organer.

I dagens yderste venstrefløj er der kun to elementer fra de rødes oprindelige retorik – nemlig forbandelsen af Hitler og genbrug af Frantz Fanons iscenesættelse af ikke-vestlige indvandrere. Bemærk især følgende afslørende passus i musikeren Kristian Leths kommentar:

“Siden jeg var barn lærte vi om Den anden verdenskrig, om nazismen og Hitler og folkeforførelsen og antisemitismen. Jeg kan huske at jeg kunne sætte mig ind i yderpunkterne – et folk i armod der ser mod en stærk leder, og i den anden ende et stærkt ensrettet Tyskland, hvor nazismen var en indoktrinering, en virkelighed der gennemstrømmede alle medier og fortællinger. Men det har altid været en psykologisk gåde for mig, hvordan almindelige mennesker langsomt blev mere og mere brutale i deres syn på fremmede.”

Skribenten kender næppe afdøde François Furet, der skrev om fascismen og kommunismen, at de var / er utænkelige uden hinanden. Hans lærere har næppe heller læst den. Det 20. århundredes største katastrofe, forårsaget af totalitære massemordere henligger fortsat i dyb mørke for de venstredrejedes vedkommende – og ikke kun den yderste fløj.Hovedet tog skade af det antiautoritære oprør.

Zaki Youssef er en anden kunstner, der forsøger at udtrykke et eller andet om ytringsfrihed.

“Det dunkelt sagte er det dunkelt tænkte!”

Disse forsømte unge mennesker har om politik kun lært, at man ikke må være nazist, og at afrikanere og arabere aldrig må modsiges – plus udenlandske fraser som “reclaim the streets” og “no borders, no nations!”

’Forkæmperne for ytringsfrihed er meget selektive med, hvad de kæmper for’, Kristian Leth: – Ytringsfriheden som sådan i Danmark er ikke “i fare”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Svensson
6 years ago

Den s k skolministern har ju föreslagit att dessa ska placeras i 2:a klass!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Skal man le eller græde? 😉 Hvad ligner det også at blive sendt ud på bøh-landet i Sverige i nogle barakker, når man mener at have betalt for et asylophold på i spændende omgivelser på et luksushotel i en storby som Stockholm eller Göteborg? Flygtninge nægter at bo på asylcenter i Sverige: Her er for øde http://www.bt.dk/udland/flygtninge-naegter-at-bo-paa-asylcenter-i-sverige-her-er-for-oede man D. 26. okt 15 kl. 19:52 … Men flygtningene nægter at forlade busserne. De mener, at asylcentret ligger for øde. [!!!] Derfor har busserne ifølge det svenske medie holdt ved asylcentret i Lima i mere end et døgn, mens man har forsøgt… Read more »

Anna Svensson
6 years ago

Inte bara det! Dessa stackars traumatiserade krigsflyktingar är även rädda för vilda djur!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Danskar gå ju också helt i panik, när de bara ser en älg –
vi vet helt enkelt inte hur vi ska reagera 😉

Tänk till ex. på den älgen som simmade hit över sundet för 8-10 år sedan
från Sverige – den skapade panik i trafiken flera månader och försvann gång
på gång, intills den tyvärr slutligen ble kört ner av ett dansk tåg och dog.

Kanske hade någon i Sverige glömt att berätta för älgen att tågen i Danmark
kör på motsatta sidan jämnfört med Sverige? 😉

http://satwcomic.com/wonderful-nature

Anna Svensson
6 years ago

Jag minns det, men visste inte att den stackars älgen ansågs vara så farlig i Danmark. Här är man mest glad om man ser en älg – på behörigt avstånd förstås.

MollyM
MollyM
6 years ago

Esaias Tegner: “Det dunkelt sagte er det dunkelt tænkte” – stor svensk digter!

Søren Ferling
Søren Ferling
6 years ago

Op til midten af 70’erne var undervisningen om 2.v.k. og ‘tyskerne’ ved at blive nedtonet om ikke udfaset. Efter få år kom denne undervisning stærkt igen og denne gang med Holocaust, nazismen og europæere i skurkerollen. Man havde opdaget at disse forestillinger kunne bruges til noget, nemlig at dæmonisere europæere ved at forbinde dem med nazisme og Holocaust. Forløbet er også beskrevet af David Gress. Nazisme er karakteriseret ved ekspansion på andres bekostning, indadtil og ikke mindst udadtil. Det er ikke at ville have nye mennesker ind, er ikke det samme som at udrydde dem – europæere er altså ikke… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  Søren Ferling

Efter hukommelsen har Sigurd Skiirbæk sagt noget lignende i form af – Da
Tyskland i sin tid krævede større ressourcer til sin voksende
befolkning, blev de afvist af omverdenen og man bør nok gøre det samme
overfor ulandene idag.

Det er ikke naturressourcer, ulandene mangler: Afrika er verdens rigeste (og tyndest befolkede) kontinent, og araberne har i halvtreds aar svoemmet i olie.

Singapore er en malariabefaengt klippeknold, og een af verdens rigeste lande.

haugianer
haugianer
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Sigurd SKIRBEKK-norsk professor-til etterretning.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  haugianer

Det er noteret, men jeg citerede blot Ferling.

Søren Ferling
Søren Ferling
6 years ago
Reply to  haugianer

Ja, hans website kan stærkt anbefales – han har f.eks. en tekst, hvor han opregner en række modforestillinger til elitens paradigme. Jeg skulle have linket – http://www.skirbekk.info/ Han beskæftiger sig også med økologi og bæredygtighed. Det er jo vansindigt at de samme, som ivrer efter at flytte multimillioner fra syd til nord, også mener at vi må nedsætte CO2-udslippet drastisk. De to ting stritter i hver sin retning – man kan vanskeligt tro at de mener, hvad de siger, når det hænger så dårligt sammen med, hvad de gør. Nu vi er ved det norske, vil jeg også anbefale Ole… Read more »

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
6 years ago
Reply to  FelixKrull

I motsetning til dagens Skandinavia, ligger det utelukkende konsekvenstenkning bak Singapores suksess; som flerkultur. Grunnleggeren, som tilhørte en klar majoritet, valgte ikke sin gruppes språk som statens offisielle. Engelsk ble foretrukket, noe det var flere gode grunner til.

Søren Ferling
Søren Ferling
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Jo, det er ‘human resources’, som det hedder på nudansk, der mangler – de er, som du er inde på, vigtigere end natur-ditto.

Der er dog uanset tale om at man ikke har nok i sit eget og derfor ønsker at tilegne sig, hvad der er andres.

‘Havde hver mand nok i sit eget…’, som der står i indledningen til Jyske Lov fra 1241.

Det har ‘hver mand’ bare ikke og det må man tage sig af, hvis man ikke vil miste, hvad man har.

Såvidt jeg kan se, ligger der et grundlæggende kommunistisk rationale under hele showet.

Lazze
Lazze
6 years ago
Reply to  Søren Ferling

Godt at se dig her, Søren.

Har fulgt dig en del på Verdidebatt.no og må erkende, at du er mere end rimelig skarp når det gælder! Stor respekt herfra!

Altid en fornøjelse at støde ind i så intellektuelle mennesker som dig, specielt mænd som du med en stor balast fra det helt almindelige liv + en masse tidligere politiske, ganske store fejltagelser med i bagagen :).

LarsS

Søren Ferling
Søren Ferling
6 years ago
Reply to  Lazze

Jeg kender ikke noget dansk debatsted i verdidebatts kvalitetsklasse – derfor 😉

Folk som Skiirbæk skriver jo også af og til et interesant debatoplæg og deltager selv.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago

Det handler nok saa meget om historieloeshed som mangel paa politisk uddannelse. Unge i dag kender kun til een historisk begivenhed: Holocaust. Saa hver gang de stoeder paa noget, de ikke kan lide, minder det dem altid om Tyskland i trediverne, aldrig om Frankrig under Frondeopstanden, England under Cromwell eller Danmark under Valdemar Sejr.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Hvilket minder mig om en debat, Uhrskov havde med een eller anden muhammedaner. Vaerten spurgte dem om, hvem deres favoritdansker var. Uhrskov svarede Valdemar Atterdag, muhammedaneren svarede…?

Man faar ti gaet, og hvis det foerste ikke er H.C. Andersen, er man dumpet. Det samme, som alle personer der intet kender til Danmarkshistorien, svarer.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  snaphanen

‘National’partiet…

Well, i det mindste har de annammet dansk ironi, det er vel ogsaa en slags kultur.

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x