29
okt
Seneste opdatering: 30/10-15 kl. 2049
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

henryk broder

(Broder i Krudttønden februar 2014. Foto © Snaphanen.dk).

På kongressen i SED (Tysklands Socialistiske Enhedsparti) i november 1981 fik partiledelsen forelagt 10 plakater, der på passende vis skulle anerkende SED’s rolle i opbyggelsen af socialismen i den første tyske arbejder- og bonderepublik.

På en af plakaterne griber to hænder fast hinanden under teksten: “Vor tak går til dig, Parti”. På en anden rækker en skolepige et hefte frem mod beskueren, hvor hun har skrevet: “Jeg giver det bedste, det gav far og mor også”.

På yderligere tre plakater i samme serie ses en soldat, en minearbejder og en landarbejder, der giver “Alt til folkets bedste”.

Soldaten siger: “Det beskytter vi”, minearbejderen: “Det ordner vi” og den kvindelige landarbejder: “Det klarer vi” (Das schaffen wir).

Kvinden er iklædt gråblå smækbukser, er kraftigt bygget, kortklippet og ligner til forveksling kanslerinden. Ja, således kunne Angela Merkel have set ud for 34 år siden. Vi ved ikke, hvem hun er, person som er ved at stige ud af traktorens førerkabine. Formodentlig er hun ikke en rigtig landarbejder, lige som soldaten ikke er en rigtig soldat og minearbejderen ikke en rigtig minearbejder.

Og dog er plakaten autentisk på en måde, der kan give kuldegysninger. “Das schaffen wir” er den næsten ordrette forløber for sætningen, som Angela Merkel i begyndelsen af september sagde, “Wir schaffen das” (Vi klarer det), og dermed udløste en krise, som har lammet Forbundsrepublikken og skabt kaos.

Merkel regerer på feudalfyrstelig vis. Millioner af mennesker spørger hver dag efter nyt. Hvad vil kanslerinden, hvad har hun for, hvad er det for en plan, som hun har forkyndt for Anne Will (kendt TV-interviewer)?

Forbløffet må vi indse, at en stat med 16 delstater, 16 landdage, 16 ministerpræsidenter, med en forbundsdag, et forbundsråd, en forbundspræsident og tusinder af embedsmænd kun venter på, hvad kanslerinden vil.

Hun bestemmer ikke kun de politiske retningslinjer, hun kan også med et ord eller et pennestrøg åbne eller lukke grænser, sætte love ud af kraft, og på autoritær vis feje en hver tvivl om visdommen i hendes beslutninger af bordet.

Så kategorisk har ingen forbundskansler nogensinde været.

Plakaten til SED’s 10. partikongres minder os om, at kanslerinden blev socialiseret i DDR, et styre der fra start til slut havde et forstyrret forhold til virkeligheden.

“Wir schaffen das”: Die späte Rache der DDR an Angela Merkel, Snaphanens oversættelse

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjørn Rasmussen
Bjørn Rasmussen
6 years ago

(Briten) Alexander Mercouris skrev en fin artikel om, hvordan tysk politiks underhunde lugter blod og snapper efter kobbelføren nu, hvor Merkel fører Tyskland mod den tredje katastrofe. Vi må i sandhed håbe, at de snart bliver succesfulde!

http://russia-insider.com/en/politics/merkel-crumbles-berlin-opens-talks-moscow/ri10853
(Posted på Charles Busmans (amerikaner i Rusland) side “Rusland indefra”.)

Johan Blake
Johan Blake
6 years ago

Få stoppet denne kvinnen. Sett opp plakater på hvert gatehjørne. Hun er en fiende av menneskeheten

Gabrovitcs
Gabrovitcs
6 years ago

Denna kvinna har alltsedan “die Wende” lurpassat på att återuppväcka DDR2.0. Hennes styre är lika demokratifientligt som Erdogans skendemokrati i Turkiet. Tyskarna har med 10.000 invällare dagligen inte mycket tid på sig, då det utan diktatur är omöjligt att avhysa 1.000.000 illegala migranter. Denna kvinna VET att denna tsunami är ett dödligt hot mot Europa byggd på romersk rätt, kristendom, renässans och upplysning. En arkaisk, intolerant, fundamentalistisk, bokstavstrogen, aggressiv och expansiv ideologi kallad Islam hotar vårt europeiska arv.

jasminum
jasminum
6 years ago
Reply to  Gabrovitcs

Jeg var innom Spigel online, og kopierte følgende intervju av George Soros, finansguru som nå anses som philantrop. Merk hans ord, relatert til Hellaskrisen, samt hans generelle uro for Tysklands utvikling og derved EU – dette mot slutten av intervjuet. Kanskje intressant for noen:

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/george-soros-mahnt-deutschen-grossmut-gegenueber-krisenlaendern-an-a-956656.html

Bjørn Rasmussen
Bjørn Rasmussen
6 years ago
Reply to  jasminum

Spiegel er løgnmediet over dem alle, 100 sider folkeforførelse og propaganda hver uge.
Nogle gange trykker de en hensigtserklæring fra kansleramtet. Det er det eneste brugelige, de trykker, hvis man interesserer sig for kansleramtets hensigter.

Gabrovitcs
Gabrovitcs
6 years ago

Spiegel var fram till millenniumskiftet en bra grävande journalistprodukt med utmärkta källor i DDR . Men efter “die Wende” har så gott som all media i Tyskland gjorts om till Onkel Sams språkrör. Ni som vill veta mer läs Udo Ulfkottes avslöjande bok “Gekaufte Journalisten”. Den journalist, som vill hoppa av det propagandatåget, blir satt i frysboxen och insisterar han på en opartisk linje, blir han av med jobbet och familjens existens är så i fara.

Bjørn Rasmussen
Bjørn Rasmussen
6 years ago
Reply to  Gabrovitcs

Udo Ulfkotte er god. Også hans afsløring af den købte journalistik. Vækkelsen er mest fremskredet i Tyskland. Måske fordi de så DDR Medierne for ikke så lang tid siden. På samme måde må man se TV Avisen, men mange danskere sluger råt, hvad de bliver forgøglet.

Ulfkotte om Islamiseringen:
https://www.youtube.com/watch?v=laK83WTh0J4

invernes
invernes
6 years ago

Kan man se forskjell ?
comment image

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  invernes

Om det är “Finn fem fel” – så klarar jag inte uppgiften.

MollyM
MollyM
6 years ago

Meget uklogt at deponere sin vilje i Erdogans lomme! Han regner vel med, at vejen til EU medlemskab nu er blevt lettere. Måtte dette aldrig ske, Tyrkiet er overhovedet ikke europæisk – hverken i sind eller skind!

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  MollyM

För min del hoppas jag att EU snarast möjligt är ett avslutat kapitel.

MollyM
MollyM
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Er enig, det har jeg ønsket længe. Dengang, det endnu bare var en handelsunion, var det vel ok, men det har udviklet sig til et monster. Det kan kun gå for langsomt, at forlade det!

SamS
SamS
6 years ago

Merkel har självsvåldigt placerat EU i händerna på Turkiets Erdogan, som nu inför valet kan skryta med sin handlingskraft inför folket. Samtidigt betalar EU pengar till Turkiet som, trots detta, till och med ökar genomsläppet av migranter till Europa eftersom han sitter i en förhandlingsposition där han kan använda sig av utpressning. Det har han redan gjort och kommer fortsätta och “på köpet” riskerar vi att få Turkiet som ny medlem i EU.
Tack Merkel.

Søren Petersen
Søren Petersen
6 years ago

Ja, lad os håbe at DDR “hævner” sig i form af status=magttab for Merkel, og så det kan mærkes! og ikke som det er pt, hvor CSU og andre tyske politikere ævler løs og er sure på Merkel men ikke drager konsekvensen af det og trækker tæppet væk under hendes magtbase. Tyskerne er som andre europæere eksperter i den disciplin som hedder “tom snak” – mon denne krise kan føre handling med sig?

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Om DDR taper terreng hos Merkel vinner det fram hos Løfven iallafall…
og Om det merkas i Sverige.

invernes
invernes
6 years ago
Reply to  sussebassa

Merkel og Løfven lider vel av samme sinnssykdom ? de virker like gale 🙂

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  invernes

Som Løfven sa: Du och jag Merkel, du och jag…;)

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x