8
nov
Seneste opdatering: 9/11-15 kl. 0618
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jan Tullberg Ă€r docent i företagsekonomi frĂ„n Handelshögskolan.Vallentuna den 2/11-2015. Del 1 innefattar sjĂ€lva förelĂ€sningen.Hoten mot demokratin, frĂ„n etablissemanget och frĂ„n mĂ„ngkulturen. Se del 2 her, debatten. Man bĂžr unde sig Tullbergs analyse af Sveriges helt akutte situation. Som man kan hĂžre i Tullbergs gennemgang af HMF (266b), har “islamofobi, antiziganisme og afrofobi” gjort Sverige til et juridisk galehus. Hvis ikke jeg havde fĂ„et nok af Sverige for i dag, ville jeg kommentere et langt “interview” med Ingrid Carlqvist, men hun gĂžr det selv snart og “jeg er mĂŠt af dage – i aften”, som H.C.Andersen skriver i dagbogen.: I huvudet pĂ„ en islamofob .

“Vi förtjĂ€nar en ursĂ€kt, men det kommer vi aldrig att fĂ„”

Rebecca Weidmo Uvell  skriver:

Faktum Àr att alla de som vÄgade skriva om migration för bara ett Är sedan förtjÀnar en ursÀkt. PM Nilsson, Tove Lifvendahl, Ivar Arpi, Alice Teodorescu, Per Gudmundson, Paulina Neuding, Anna Dahlberg med flera.

MÀnniskor som stÄtt upp för det som rÀtt och riktigt och med fakta, god ton, saklig debatt och borgerliga vÀrderingar stÄtt upp för att migration mÄste betraktas som ett politikomrÄde som alla andra. Med samma avvÀgningar, debattlÀge, prioriteringar etc som alla andra. Dessa rakryggade debattörer har verkligen inget att skÀmmas för. StrÀck pÄ er. Ni hade rÀtt.

För det andra – hur kan man pĂ„ allvar se sig sjĂ€lv i spegeln som regering nĂ€r man Ă€ndrat hela sin politiska inriktning 180 grader? PĂ„ en mĂ„nad? Hur Ă€r det ens möjligt att göra det utan att förklara sig ens lite? Hur kan de som ska leda landet ignorera experternas varningar i 4 Ă„r och nu pĂ„stĂ„ att det Ă€r nĂ„got ovĂ€ntat? Som Ă€gnat enorm vaken tid Ă„t att skuldbelĂ€gga och tramsa nĂ€r andra vĂ„gat betrakta migration som vilket politikomrĂ„de som helst. DĂ„ vĂ€ljer landets statsminister att EXKLUDERA hela Ă€mnet frĂ„n diskussion i sitt eget parti. I maj 2015. Och sĂ„ undrar folk varför politikerföraktet vĂ€xer?

Det er mĂ„ske sandt nok, lidt i al fald, men denne undskyldning burde strĂŠkke sig tyve Ă„r tilbage til mange andre, fortjenende navne, der har taget de tidlige og rigtige tĂŠsk og tilsvininger. Folk der har sat sandheden over karriere og deres egen personlige sikkerhed. Det er kun et halvt Ă„r siden, Ivar Arpi kaldte mig “racist.” Fin fyr, svensk borgerlighed i en nĂžddeskal. Hvad kan den udrette? Se pĂ„ Kinberg- Batra, hvis I kan finde den hule, hun har gemt sig i.

En Jan Milld, Gunnar Sandelin, Marika Formgren, Julia Caesar, Ingrid Carlqvist, Thomas Nydahl, Lars Vilks, den tidligt af dÞde lÊge, moderatpolitikeren Eva Bergqvist, menige svenskere og sverigedemokrater pÄ debatfora som Exilen og Flashback, der fÞrst fik en stemme pÄ blogs, da internettet blev videre udbredt omkring 2002.

Hvis nogen fortjener en undskyldning, er det dem. Ikke specielt nogle journalister der kommer humpende 20 Är efter pÄ et tidspunkt hvor alle kan se, vinden vender. (Der er mange flere  navne, jeg beklager jeg ikke kan nÊvne alle, der er gÄet foran her.)

De mÄtte op gennem 2000 tallet skrive i danske aviser, for overhovedet at blive hÞrt. Svensk presse er hovedskyldig i, at en fornuftig debat er tyve Är forsinket sammenlignet med Danmark, og at den der foregÄr nu, er pÄ kravlestadiet. Den er ogsÄ selv skyld i, at den virkelig levende og informerede debat nu foregÄr alle andre steder end i pressen.

Svensk presse er landets egentlige, reaktionÊre kraft. De opfatter sig selv som fortroppen, men de skal jo ogsÄ udholde deres eget selskab. Vi andre springer dem over, det har ikke brÊndt pÄ i deres medier i mange Ärtier.

Pressen har sat sig selv af. Husker danskere mon nu, hvordan den rutinemĂŠssigt tampede pĂ„ Danmark fra 2001 til 2011? Dagens Nyheter lagde ud i 2002 med at sammenligne de beskedne danske stramninger med Hitlers Nurnberglove – racelovene. Svenske politikere – bla. Mona Sahlin – nĂŠgtede at komme til KĂžbenhavn og fĂ„ forklaret ĂŠndringerne, og integrationsminister Bertel Haarder  blev nĂŠgtet genmĂŠle i Expressen.

Jeg var selv sÄ naiv i Är 2000, at tro jeg kunne skrive en kronik eller bare et lÊserbrev i en svensk avis, men nej, jeg mÄtte skrive om Sverige i danske f.eks. Krönika: VÄldtÀktsvÄgen i det statsfeministiska Sverige (2004) i Jyllands Posten. Der  bliver ikke bare ikke nogen undskyldning for tilsvining og trusler: NÄr store ulykker sker som fÞlge af indvandringen, fÄr vi ogsÄ skylden.

I forbindelse med UtÞya svinede Politiken ikke bare den sageslÞse Fjordman til, den hÊngte Kim MÞller og mig ud i en tosidesartikel. TrollhÀttan-mordene var selvfÞlgelig Sverigedemokraternes skyld. Attentatet pÄ Lars Hedegaard var ogsÄ hans egen skyld, ifÞlge Politiken-skribenter og fortsÊt selv. Rigtignok blev Seidenfaden Äbenlyst forrykt de senere Är, men hans avis fastholdt  i store  trÊk hans vrangbilleder efter hans dÞd.

Det er et virkeligt lortejob, og jeg har aldrig troet, jeg ville fÄ ridderkors og middag pÄ RÄdhuset, sÄ dum er jeg ikke. Trusler, hemmelig adresse, tab af social anseelse og venner, tab af annoncer sÄ man mÄ leve pÄ lÊsernes nÄde og venlighed. Til gengÊld stÄr jeg slet ikke sammen med etablissementet, nÄr der skal gÄs i fakkeltog for terrorofre. Det er deres ofre, og de mÄ stÄ sammen med sig selv og  dem, der er sÄ dumme at stÄ sammen med dem.

Ledende svenske politikere siger nu det samme, som Sverigedemokrater har sagt i tyve Ă„r, men SD er stadig “racister og fascister.” Dette er sĂ„ primitiv en lĂžgn, at der naturligvis ligger andre grunde bag: BrĂždnid, f.eks. Magteliten er ikke vant til, at andre blander sig og tager deres pladser i Riksdagen, sĂ„ emeget desto bitrere er det nu for dem, fordi eliten selv har taget mega fejl. PrĂžv at sammenlign bevĂŠgelserne i Riksdagen med dem i Folketinget i 70 Ă„r. Riksdagen har vĂŠret et fikserbillede sammenlignet, den var Guds uforanderlige ord, som koranen. Danske politikere har dog accepteret folkets vilje med en vis vĂŠrdighed.

Det svenske demokrati har ikke vÊret indstillet pÄ, at borgerne skulle Êndre noget i magtforholdene, og det er sÄdan man skal forstÄ de kilometer neurotisk Êvl, der flyder ud af resten af partierne nu. De har selv gjort SD stÊrke, og nu prÞver de med lÞgn og ufine tricks at holde dem nede, og det hele bliver  bare vÊrre for dem.

Lidt politisk tÊft parret med respekt for elementÊre, demokratiske spilleregler, og dette ville aldrig vÊre hÊndt. De har haft i hundredevis af chancer, for at vÊlge det rette, og hver gang har de i deres enestÄende selvtilfredshed, valgt det forkerte. De kunne have trukket lod, og det ville have vÊret bedre. De har ikke bare kÞrt Sverige halvvejs i grÞften, de har kÞrt sig selv i grÞften, de har skadet demokratiet i processen, og de har sÄet konfontation, splittelse og vold.

Elitens vÄde drÞm viste sig at vÊre et mareridt. Nu er situationen pebret. Hvad kan disse personer ikke kludre til? De stÄr de med et land der havarerer, og opfÞrer sig som en bÞrnehave. Jeg tÊnker pÄ, om det ender med de forÊrer SD magten, fordi de er blevet bange for den og ikke vil have den mere. Det er det frygtsomme indtryk, man fÄr af dagens, spage svenske ledere. De har mistet viljen, og i virkeligheden har de aldrig anet, hvad de ville med magten.

 Övriga EU mĂ„ste undra vad Sverige hĂ„ller pĂ„ med. Likt ett barn kastar vi oss ylande pĂ„ marken och vĂ€ntar pĂ„ att nĂ„gon ska plocka upp oss.

(Se ogsÄ: Danska ledarskribenter fördömer ansvarslös svensk asylpolitik.)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
loofon
loofon
8 years ago

Till allt detta ska lÀggas att i Sverige tillÀmpar domstolarna etnisk rabatt som inte kommer vÀsterlÀnningar till godo!

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Glimrende forelĂŠsning af Jan Tullberg. Der er ikke meget af det, han prĂŠsenterer, som ikke umiddelbart kan genkendes som sandt – om overhovedet noget. Han har desvĂŠrre sĂ„ smerteligt ret i sin analyse, at man fristes til at tro, at de klogeste af hans modstandere ogsĂ„ ved det.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg har ikke hÞrt del 2. Men den vil jeg gÄ til nu pÄ din anbefaling.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  snaphanen

Ja. Jan Tullberg er en stÊrk stemme. Men der skal ogsÄ en sÄdan til, for at trÊnge igennem i Sverige nu om stunder. MÄtte det snarligt bedres.

– – –

kurt
kurt
8 years ago

Pressen er demokratiets vagthun, og hvis der ingen vagthund er, er der heller ingen presse, Sverige er et stjerne eksempel pÄ dette. Danmark halter lidt efter, her er det DR og TV2 der forpester demokratiet.

Pluto
Pluto
8 years ago

«Merkels Waterloo!» – og EU-globalistenes endelikt
!? Tusener pĂ„ tusener av tyskere krever forbundskansler og «folkeforrĂŠder» Angela Merkels avgang! Jeg storkoser meg over at se Folkets sunne vrede mot korrupte makthavere, og tenker med avsky og vemmelse pĂ„ vĂ„re egne politisk-kriminelle «ledere», hvor den norske hĂžyre-liberale statsministeren Erna Solberg sammen med den svenske sosialdemokratiske statsministeren Stefan Löfven er Nordens variant av den PK-psykopatiske Merkel. Og OM galskapen fortsetter med kaos og kollaps som fĂžlge: Intet kan unnskylde deres forbrytelser mot vĂ„re land og folk, og det forpinte Folket ser fram imot den dag da disse svikere skal stilles til ansvar for… Read more »

Odd S. OlavssĂžn
Odd S. OlavssĂžn
8 years ago

Hvad er det det nu vi i Danmark kalder ‘mennesker’ som Tove Lifvendahl, Ivar Arpi og Anna Dahlberg for?

NĂ„Ă„h jo, VENDEKÅBER. Det de skriver nu er alt for lidt, og ALT for sent!

Den eneste af de i artiklen nÊvnte som ikke har skiftet nÊvnevÊrdig holdning er vel Alice Teodorescu, men hun er ogsÄ ret ny.

Marcus_T
Marcus_T
8 years ago

En direkte HERLIG artikkel som treffer det svenske establishment midt i ansiktet. Vi forventer virkelig en UNNSKYLDNING.

Marie Vov
8 years ago

SÄdan kan det gÄ nÄr medierne (specielt TV kanalerne) er i lommerne pÄ staten via statstilskud. Kun en skabet hund bider den hÄnd, som giver den mad.

SkÄning
SkÄning
8 years ago

Mycket bra skrivet, Steen. De dĂ€r kappvĂ€ndarna, som inte ens vĂ„gat vidröra roten till problemet, och Ă€n idag kastar skit pĂ„ SD och “hatmedia”, förtjĂ€nar vĂ€l ingen jĂ€vla ursĂ€kt. De tillhör dem som skulle be oss om ursĂ€kt, fast kanske lite mindre Ă€n de övriga.

invernes
invernes
8 years ago

KRÖNIKA: Blir detta den sista lugna julen?—

http://www.d-intl.com/2015/11/04/kronika-blir-detta-den-sista-lugna-julen/

Marcus_T
Marcus_T
8 years ago
Reply to  invernes
É±Ă˜ŃĂ±Îčηg$Ê‡Ă°Ń ©ℹ

Eftersom JC har tagit ett tillfĂ€lligt break sĂ„ kan jag ju passa pĂ„ att bjuda pĂ„ en söndagskrönika av Peter Harold som substitut. Vel bekomme! 🙂 BĂ€sta lĂ€sare! Även om jag kĂ€nner att jag skrivit överflöd pĂ„ temat om migration och islam pĂ„ senare tid, sĂ„ kĂ€nner jag att det finns ytterligare nĂ„gra tankar som jag mĂ„ste sĂ€tta pĂ„ prĂ€nt. Man kan inte alltid avstĂ„ frĂ„n tankearbete bara dĂ€rför att det kĂ€nns jobbigt. Nu kanske lĂ€saren undrar varför jag sĂ€ger att det Ă€r ”jobbigt att blogga om migration och islam”, inte minst nu i dessa tider dĂ„ det finns hur… Read more »

spirild
spirild
8 years ago

Fantastisk god oppsummering av virkeligheten, kort og presis.

Det koker i alle europeiske land. Borgerne forstÄr at noe er galt nÄr DE ikke lenger betyr noe annet enn skattebidragere.

invernes
invernes
8 years ago

Beste lÞsning er faktisk om Russland okkuperer Sverige nÄ, da fÄr svenskene tilbake sin frihet i alle fall.

sussebassa
sussebassa
8 years ago
Reply to  invernes

Det tror jag inte den Ryska kolonien Ăžnskar…dom som flyktet derifrĂ„n for Ă„ fĂ„ bettre levevilkĂ„r,
sÄ dÄrlig ide..

invernes
invernes
8 years ago
Reply to  sussebassa

De flyktet under sovjettiden, nÄ er EU den nye Sovjetunionen.

sussebassa
sussebassa
8 years ago
Reply to  invernes

Ja. men det innebĂŠr ikke at de liker eller stoler pĂ„ Putin..Flere har jo familje der, sĂ„ de er godt informert om forholdene I dag ogsĂ„…ikke igjennom media.

invernes
invernes
8 years ago
Reply to  sussebassa

Tror de foretrekker han fremfor ravende gale muhammedanere.

sussebassa
sussebassa
8 years ago
Reply to  invernes

Ja, det tror jeg ogsĂ„, men sĂ„langt er det ikke et reĂšlt valg…
Kanskje et forslag for Danmark og Norge ogsÄ ?

Anna Svensson
8 years ago

Just Tove Lifvendal och Anna Dahlberg har vÀl inte sÄ lÀnge utmÀrkt sig som kritiska röster, det Àr vÀl mer pÄ sistone de har vÀnt kappan.

Anna Svensson
8 years ago

Precis, tack för pÄminnelsen, jag tÀnker inte tacka henne, hennes omvÀndelse kom alldeles för sent

Marcus_T
Marcus_T
8 years ago
Reply to  Anna Svensson

Sent ska syndaren vakna Anna !!!!!

Anna Svensson
8 years ago
Reply to  Marcus_T

Alldeles för sent.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago

Og nu siger du at du har haft et lortejob Steen. Men her har du prisen for alt dit skriv..!
Nu kan vi endevende alt det lort de har fyret af, de sidste 30 Ă„r – eller mere..!
Det der bliver sagt hér, er jo bare et lille bitte varsel om, hvad der kommer af gigantisk orkan mod disse ignorante idioter..!
Det er nu man skal holde godt fast – og bestille bajere og popcorn..!

Snaphanen DK KĂžbenhavn
Reply to  Peter Zichau

Joh, lortejob af de grund jeg nĂŠvner, der var ikke plads til at nĂŠvne de goder sider:
Man har en Þlkasse at stÄ pÄ, nÄr man vil Þver lidt selvterapi. Man kan komme af med sine fotografier. Der er mange venner og gode kontakter i hele Vestverdenen. Der er skam fordele ogsÄ. Jeg skal ikke bare brokke mig

Usladdet
8 years ago

God artikkel. Landssvikerne skal ikke glemmes. Heldigvis, alt de har sagt og skrevet ligger der, pÄ internett! De kan ikke komme unna sitt landssvik!

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  Usladdet

Kun de gamle ved, hvad du mener. Kun de husker nationerne. De unge generationer ved ikke, hvad du taler om. De har fĂ„et sunget sangen om “inklusion”, “diversitet”, “tolerance”, o. s. v. o. s. v. gennem hele deres opvĂŠkst. De husker ikke Danmark FĂžr. Og ikke Norge FĂžr.
– – –

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x