2
dec
Seneste opdatering: 2/12-15 kl. 1424
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Peder Jensen har talt med Vebjørn Selbekk i Oslo, redaktøren der var den første i udlandet, der publicerede Muhammedtegningerne i 2006. Det har kastet tre artikler af sig. Jeg får antagelig lydfilerne af fra interviewet, som jeg i så fald publicerer, når avisen Dagen har solgt aviser på sin solohistorie. Peder Jensens bog er lige på trapperne, måske allerede i denne uge, men jeg vender under alle omstændigheder tilbage til sagen.

Peder Are Nøstvold Jensen, bedre kjent som «Fjordman», vil sette menneskerettighetene til side og frata muslimer rett til å søke asyl i Europa. Nå kommer den omstridte bloggeren med boken «Vitne til vanvidd» etter stipendet han fikk fra Fritt Ord i 2013.

Dagen møter Nøstvold Jensen til intervju i Oslo sentrum, hvor han er på besøk noen få dager. Den høye sunnmøringen i mørkerød skjorte og svart frakk møter oss med et fast håndtrykk. Dialekten røper ikke at han har bodd borte fra hjembyen Ålesund i en årrekke.

Før intervjuet starter, legger han en båndopptaker på bordet mellom oss for selv å ha opptak av alt som blir sagt. Det er første gang han stiller til et utfyllende intervju med norsk presse siden han forlot landet i august 2011.

Samme dag [2011] tar han på seg caps og mørke solbriller, setter seg inn i bilen til en kamerat og kjører ut av landet. På mobilen tikker det inn støttemeldinger, hatmeldinger, og forespørsler fra NRK Dagsrevyen og Reuters og andre medier. Når de kommer til svenskegrensa, kaster han mobilen på sjøen. – Det var mitt farvel med mitt tidligere liv.«Fjordman» vil nekte muslimer adgang til Europa

Siden 2011 har Fjordman vært en slags flyktning. Han har ansett det som for farlig og ubehagelig å vende tilbake og bo i Norge. Fjordman har fått anledning til å søke tilflukt i et annet land enn det han er født i. Men samtidig vil han nekte andre mennesker den samme muligheten som han selv har blitt gitt. Og han vil nekte dem det på religiøst grunnlag.

Spørsmålene er mange. Svarene få. Det er de selv om Fjordman helt siden 22. juli 2011 har vært en av de mest omtalte personene i norsk presse i samband med katastrofen. Faktisk er det vel kun terroristen selv og hans mor og far som er mer omtalt i tilknytning til terroraksjonen enn ham. Problemet er at Fjordman selv bare i begrenset grad har kommet til orde. Det skal sies at tausheten har vært selvvalgt. Fjordmannen og vi andre

Peder Are Nøstvold Jensen er kritisk til sider ved dommen mot Anders Behring Breivik. Han stiller ikke spørsmålstegn ved om Breivik er skyldig, men mener det var «beleilig» at han ble erklært tilregnelig.– Jeg synes de to første rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim fikk veldig urettferdig behandling av mediene. Jeg har ikke møtt Breivik, og har heller ingen interesse av å møte ham. Ut fra alt jeg har lest av ham og om han, tror jeg den første rapporten var riktig. Jeg tror ikke dommen kommer til å holde seg. Stiller spørsmål ved dommen mot Breivik

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Jeg husker hvordan jeg, for år tilbage, nød at sidde og læse Fjordmans essays på Gates of Vienna.
Hans perfekte engelsk, hans ekstremt velformulerede analyser og ikke mindst hans præcise forudsigelser.
I en anden verden, burde han have haft overrakt en pris for sine intelligente skriverier.
Og i virkeligheden er det vel nok lige præcis det, der slår hovedet på sømmet. Breivik syntes det samme..!

GHjo
GHjo
6 years ago

Vi skulle hatt mange slike hedersmenn som Fjordmann.Han har blitt behandlet på en meget skammelig måte av de islamofile hyklere, som nå er i fred med å ødelegge Norge.Med falske anklager og et ualminnelig tarvelig og skittent spill ble han drevet bort fra landet av disse mennesker, som åndelig ikke rekker ham opp til anklene engang.

Marit
6 years ago

Takk for din innsats, Fjordman ! Jeg gleder meg til å lese boken din !

torstein
torstein
6 years ago

Som nordmann ønsker jeg av hele mitt hjerte at vår Fjordman kommer hjem til Norge og deltar i kampen mot “norske rikspolitikeres” islamisering av vårt gamle fedreland! I vårt storting hører vi kun brekende og hulkende åndsforlatte menn og kvinner på talerstolen som sverger troskap til årlige 100 000 muslimske unge menn som invaderer landet og ber om familiegjenforening, hus, jobb og nav-utbetalinger resten av livet uten å kunne kvalifisere seg til adekvat deltakelse i vårt samfunn! Vi er 3,5 til – 4 millioner arbeidsføre nordmenn som betaler aktiv årlig skatt til den norske stat, hvordan skal vi kunne forsørge… Read more »

mjolly
mjolly
6 years ago
Reply to  torstein

Jepp, han har ingenting å skamme seg over, snarere tvert imot. Hans spådommer har vist seg å stemme. Det er bare å komme seg hjem og fortsette å kjempe for land, folk og sivilisasjon.

invernes
invernes
6 years ago

Fjordmann forteller oss bare sannheten , det liker ikke den blodrøde kommunistiske presse, folk skal knebles til underkastelse.

Thorkil Høgsbro
Thorkil Høgsbro
6 years ago

Efter den læsning forstår man så udmærket hvorfor han ikke stiller op til interviews i Norge. Den påståede ‘selvvalgte tavshed’ og påstanden om at der skulle være en selvmodsigelse i hans holdning til migranter, er drøj at sluge for dem der har fulgt historien bare nogenlunde.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x