31
dec
Seneste opdatering: 31/12-15 kl. 1251
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jag kysser inte Sverigedemokrater. Svensk politik på det mere infantile niveau. Kvinden er ikke en hvilken som helst Twitterfnisende tøs, Carolin Dahlman er politisk redaktör på Kristianstadsbladet (!) Hører man svenske riksdagsdebatter, er niveauet ikke altid specielt højere, men Sverige har også Europas dårligst uddannede parlament. Det korrelerer med den forfatning, landet er  i. Når man hører dem debattere indvandring, hvilket pressen indtil 2010 skånede dem for,  er de hjælpeløse ofre for de pålæste Sverigedemokrater. Det er næsten synd, men det er dog mere synd, hvad en opblæst, inkompetent elite gør ved landet. Til hendes opmuntring kan hun læse forfatteren Dag Öhrlund: Landet är i fritt fall och piloten har lämnat spakarna.

Godt nytår fra jeres undertegnede. Ved årsskiftet plejer det at hedde “Året i billeder”, men på grund af sygdom forår og efterår, er det ikke blevet til så mange:  Pegida Dresden, Berlinerluft, Berlin-Neukölln, 14.01.2015 og Wilders på Bornholm.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Göran Ingvarsson
Göran Ingvarsson
8 years ago

Jag skickade, ovetande om denna artikel, i går morse det mail jag bifogar till kommentaren i form av en partiell skärmdump. ‘Svensk politik på det mere infantile niveau.’ Ja, tyvärr.
Men som jag just skrev till min danske vän Tom: ‘På plussidan: för varje sådan artikel får SD ett antal nya röster när det gäller 2018.’ Fast det är nog tyvärr för sent att vända den här skutan. ‘Som man bäddar får man ligga’ hette det förr, och svenskar har, för att citera Palme, ingen aaaning om vad som ligger i stöpsleven.
Det blir ett bistert uppvaknande.

Lotta
Lotta
8 years ago

“Jag börjar nätdejta och det e ju kuuul, jag letar efter kärlek!”
Hon låter som en bilförsäljare eller sport-kommentator. Om jag var man skulle jag nog backa redan efter första meningen.

visionaeren
visionaeren
8 years ago

Ha, ha!
Så patetiskt. Hon kan känna sig 1000 % övertygad om att inget SD:are vill dejta henne heller.
V

Lotta
Lotta
8 years ago

Carolin!
Jag står också för tolerans och individuella rättigheter!

Ursäkta mig men jag blir så trött på hur du och så många hycklare och självrättfärdiga människor kapar orden.

pappa sven
pappa sven
8 years ago

Finns många andra!

Verutschkow
Verutschkow
8 years ago

Carolin Dahlman är, bland annat, mycket nyliberal, vilket man kan se om man någorlunda regelbundet läser hennes ledare i Kristianstadsbladet. Hon är inte heller speciellt bra i morgonsoffan i TV4, vilket kanske kan bero på att hennes manliga motdebattörer pratar så mycket högre och längre än hon själv gör. Göran Greider ! Förre chefen för ledarredaktionen Jonas Duveborn skrev i samma anda. Han fick avgå efter någon sorts konflikt med ägarna. Numera arbetar han som tjänsteman inom den moderata partiorganisationen i Kristianstad, vilket man kunde läsa om i just hans gamla tidning häromdagen. Han är placerad i rådhuset, samma byggnad… Read more »

sussebassa
sussebassa
8 years ago

Jag kysser inte “mine venner” lengre….
2016 og jeg har verkelige børjat tenka djupt/djupare….
På facen får jag hundrevis av helsningar ifrån alla mine perfekta venner i Norge, i sina perfekte dyre hem, i sine designkleder med sine perfekta menn,.. barn og barnbarn..
Alt for imagen..”Vi er dom vakraste og rikaste…titta på oss”..
Jag tilhør vel også denne kategorien, men legge meg ut på facen, mine barn mm…der går grensen.
Bara et stort 2016 sukk.
Tenkar kjøpa meg en koja, långt inni skogen och bara vara…meg sjelv..med djuren, musikk og god vardagsskost, utan all mattjafs…men rene enkle naturprodukter.

invandrare1957
invandrare1957
8 years ago

Den tjejen vet inte vad kärlek är. När hon gör politik av kärlek då blir det bara för mycket. Inga problem att bli kär i en muslim men en Sverigedemokrat då har man gått över gränsen på alla sätt. Man visar att intelligens o utbildning hänger inte ihop. Utan klarar man korvstoppningen på svenska högskolor då är man intelligent enligt svenska mått. Men hon visar bara naivitet o barnslighet. Men hela Sverige styrs av sådana personer. Som en kommentera på exponerat. Dom borde vårdas och inte styra. I en demokrati så ska makten utgå från folket. När svensken slutade o… Read more »

Anna Svensson
8 years ago

Gott Nytt År Steen (framförallt önskar jag dig bättre hälsa!) och alla andra, även Carolin Dahlman. Risken att en Sverigedemokrat vill kyssa henne är nog obefintlig, kanske hittar hon någon trevlig AFA eller EXPO individ som vill dejta henne, det passar säkert bättre. De motsvarar hennes “värdegrund” och “allas lika värde” – förutom Sverigedemokraterna, de har inget värde alls.

GustaWasa
GustaWasa
8 years ago

Det påminner lite om “paradiset och Eva”. En naiv och verklighetsfrånvarande Eva, som lever i en skyddad värld, där det är långt till enklaver och andra människogrupper som kommit till detta område (Sverige) och har med sig totalt andra seder och fysisk påverkan. Tiden är nu inte långt bort förrän “Eva” tvingas ut i verkligheten. Och den humanistiska naiviteten ställs på sin kant. Där de suttit som på podier och talat om fred och kärlek men de hade inget att säga till dem som levde i verkligheten, när det var oro och fiendskap. Då är Evas kön blottat för ockupantens… Read more »

sussebassa
sussebassa
8 years ago

Snygg er hon inte, og heller inte nogot særlig i topplokket…
Så varfor skulle Sverigedemokrater vare interreserat/kyssa slikt..
Dom har høgare krav til kvinner…og denne typen holder absolutt inte mål, på nogot sett.

ramonafransson
ramonafransson
8 years ago

Kära Carolin, du kan inte vara för demokrati eller allas lika värde om du har fördomar och är generell i din kritik mot SD:are. Jag är däremot allt vad du påstår att du är. Jag är för yttrandefrihet, demokrati och att alla oavsett sexuell tillhörighet ska ha samma rättigheter. Och på tal om tolerans så är jag just det, tolerant, men jag är INTE tolerant mot de som är intoleranta och dessa människor finns nu i Sverige i hundratusentals. Vilka jag pratar om? Jo, om de som vi vet är islamister och som särskiljer på kvinnor och män i sina… Read more »

Lotta
Lotta
8 years ago
Reply to  snaphanen

Hon kanske ska nöja sig med att kyssa sin spegelbild för jag tror hon har väldigt höga tankar om sig själv och vem ska kunna leva upp till denna “drottning” 😉

sussebassa
sussebassa
8 years ago
Reply to  snaphanen

Med tanke på alla dom snygga skjeggbarn som har fått opphold i Kristianstad, burde det jo vare flere der som passar henne.

Anna Svensson
8 years ago
Reply to  sussebassa

Hon kan välja och vraka bäst hon vill.

sussebassa
sussebassa
8 years ago
Reply to  Anna Svensson

Ja absolutt, …Lika barn leker best…

Lotta
Lotta
8 years ago
Reply to  ramonafransson

Kopierat lite ur en lång insändare från flashback som bl a tar upp att det ofta är arbetarklassen som röstar på SD och inte längre vänstern, och som “bemöts med alla upptänkliga härskartekniker av medelklassvänstern…” Och ” Ju större hot, desto mer utstuderat häcklande och osynliggörande. Samhällets olycksbarn, de socialt utslagna, som prioriteras bort för flyktingmottagandet, låter medelklassvänstern helt cyniskt försmäkta under tystnad” —– Det är samma med den här folkföraktande medie-kvinnan hon har fjärmat sig från människorna och vill tillhöra den privilegierade klassen som kan sitta i sina homogena bostadsområden och leka fina och goda utan att behöva betala… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Denne kvindes udsagn er reduceret til det, det hele handler om: Sex. Glimrende. Et skridt nærmere erkendelse. Stigmatisering er intet andet end tabet af sexappeal. Og det styrer om noget vor tids stillingtagen – især i de unge, fertile år, og især hos kvinder. Dette er Tidsåndens magt. Og Definitionsrettens virkelige oprindelse.

– – –

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x