2
jan
Seneste opdatering: 10/1-16 kl. 1640
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Dette lydopptaket er av mitt intervju med Vebjørn Selbekk og Astrid Dalehaug Norheim fra avisen Dagen. Det foregikk på Hotel Bristol i Oslo sentrum, om formiddagen 27. november 2015. Intervjuet er en del av lanseringen av Vitne til vanvidd, min bok om 22. juli-saken og Anders Behring Breivik.

Bortsett fra en pause for å ta bilder blir hele denne samtalen publisert uredigert her. Jeg er mer vant med å debattere skriftlig og gjorde enkelte småfeil. Likevel synes jeg intervjuet samlet sett gikk ganske greit. Selbekk og hans avis har publisert enkelte kommentarer i ettertid som jeg ikke var glad for. Men selve intervjuet var noenlunde hederlig gjennomført, og relativt korrekt gjengitt.

At det skulle bli tatt lydopptak var avtalt på forhånd. Både jeg og Norheim tok opptak. Dette er mitt eget opptak. En av årsakene til at jeg ville ta et lydopptak er at noe av samtalen vanligvis vil bli redigert bort i den sktiftlige teksten etterpå. Her kan folk selv høre oss diskutere temaer som Dagen ikke tok med i sine artikler.

Jeg legger derimot ikke skjul på at en direkte medvirkende årsak til at jeg insisterte på å ha mitt eget lydopptak av dette møtet er journalist Simen Sætre. Sætre har publisert en feilaktig gjengivelse av et ekstremt grovt og skandaløst intervju som ikke var avtalt og som det dessverre ikke finnes noe opptak av. Jeg bestemte meg for at jeg aldri skulle have i samme situasjon igjen. Jeg vil derfor insistere på å ta mitt eget lydopptak i fremtidige intervjuer.

Min egen kommentar: Optagestyrken er desværre ikke helt høj nok undtagen i begyndelsen, men det er nemt hørbart hele vejen igennem. Sproget er noget ovre i det nynorske, men jeg havde ingen vanskeligheder med det.

Dette interview er langt mere interessant end det der blev udvalgt til avisartiklerne. F.eks. er kritikken af Flygtningekonventionen og islam langt mere udførlig og detaljeret, og man hører to journalister der i forhold til Fjordman befinder sig i en fjern, mere naiv fortid. Der er så at sige ingen ‘døde’ passager i de over to timer.

I forgårs blev Fjordman kaldt en “ekstrem fascist som vil avvikle menneskerettene, religionsfrihet, asylinstituttet og fjerne alle muslimer fra Europa”. Døm selv.

Anbefales meget.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har derimot ikke kuttet ut noe. Hele denne samtalen på flere timer ligger uredigert på nettsiden Snaphanen.dk, fritt tilgjengelig for hvem som helst. Dette gjorde jeg selv, nettopp for å vise at jeg ikke har […]

trackback

[…] Det har været ned af grund jeg ikke kender. Nu er det oppe igen.   Fjordman: Dagen-interviewet […]

per berge
per berge
7 years ago

Jeg får ikke opp lydfilen. Er den slettet ?

Stefan Borg
Stefan Borg
7 years ago

Tack Fjordman, för att du orkar kämpa mot den uppblåsta dumhet som journalisterna visar i intervjun. Jag tror att ditt fall kommer att bli den bästa illustrationen till hur “den tredje statsmakten” har blivit den första, utan någon som helst demokratisk legitimation. Hur kan det annars förklaras att dumheten tror sig sitta på svaren? Nej, inte svaren, utan på Sanningen! Kan det verkligen bara vara läsarnas fel? Här kommer jag osökt att tänka på Musils “Mannen utan egenskaper”, där den sönderfallande KuK- monarkin fastnar på ett rättsfall som handlar om hur en massmördare, ett psykfall, Moosbrugger, ska hanteras, medan kreativiteten… Read more »

torstein
torstein
7 years ago

“Vitne til vanvidd”, av Fjordman, distribuert av Haugen Bok i Volda, Norge, er et omfattende dokument mange kanskje ikke har tålmodighet nok til å gi seg i kast med i første omgang. For mitt vedkommende er boken nå kjøpt inn og kommet i hus, og jeg leser i spenning om hva som skjedde i 2011 og hvilke føringer det fikk for den politiske elite, innen PK media ikke minst.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x