15
jan
Seneste opdatering: 15/1-16 kl. 2321
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det offisielle Sverige er blitt moralsk korrupt

Av Hans Rustad

 

Fagbladet Journalisten.no har gått grundig inn i sextrakasseringen på festivalen We are Sthlm. Det som kommer frem handler om langt mer enn grove hendelser på en enkeltstående festival. Mørkleggingen av sexovergrepene sier noe om en ideologi som overkjører alminnelige menneskelige hensyn, i dette tilfelle unge jenters integritet helt ned i 12-13 år. Det offisielle Sverige er blitt moralsk korrupt.

Søkelyset rettes nå mot Dagens Nyheter som søndag var først ute med å fortelle om mørkleggingen, først i en kommentar av Lasse Wierup, senere med nyhetssaker om politiloggene som fortalte om trakasseringen. Avisen kunne fortelle at sex-overgrepene ble mørklagt for ikke å gi vann på mølla til Sverigedemokratene. Nå viser det seg at Dagens Nyheter selv var den som sørget for at mørkleggingen fungerte. Avisen ble tipset av en psykolog som var til stede som privatperson, men som ble så opprørt av det han hørte at han kontaktet DN.

To dager etter konserten ble Dagens Nyheter kontaktet av en psykolog som hadde vært til stede. Fordi han har arbeidet på oppdrag for politiet i mange år, fikk han mye informasjon på stedet og etterpå.Psykologen sørget for at avisa også fikk kontakt med politiinspektøren som var på jobb under festivalen.

Dagens Nyheter publiserte ikke kildenes informasjon. Det later til at redaksjonen bare snakket med politimannen i noen sekunder. Politiinspektøren sier han ringte journalisten minst fem ganger uten å få snakke med henne.

Ikke stykkevis og delt

DN har stilt seg selv i en vanskelig situasjon. Avisen har villet fortelle at det “ikke bare var i Køln” slike overgrep skjedde. Men hvis avisen skulle avsløre hva som skjedde på We are Sthlm-festivalen, måtte den samtidig blottlegge seg selv. Det ble for tøft.

Det er nettstedet Nyheter idag, som er knyttet til Sverigedemokratene, som i stedet har snakket med politiinspektøren og psykologen. Journalisten.no har også snakket med de to.

Her kommer det frem, både hvor grove overgrepene var, hvor mange som visste om dem, som så dem med egne øyne eller hørte om dem – arrangørene snakket om dem til de ansatte i forkant – og når man holder dette opp mot at det likevel var det mulig å legge lokk på saken forstår man at det går en usynlig mur gjennom det svenske samfunnet.

Brutal erfaring

Men man skal ha opplevd det på kroppen for å forstå hvor dypt den politiske korrektheten har trengt inn.

Psykologen sier overgrepene virket organisert. De kom i grupper, stille, forberedt, med hettene på. Virket besluttsomme og gikk rett til menneskemengden. Det startet da det ble mørkt. Atmosfæren var helt annerledes da det var lyst, forteller han.

– En av slektningene mine snakket med noen av jentene, ca 10. Alle sa de var blitt tafset på. Ikke noen av dem, men alle. En sa noe jeg ennå husker: ”Men jeg antar jeg må venne meg til det.” Det er noe av det tristeste jeg har hørt. Mange var veldig unge, jeg så jenter som må ha vært 13. Regnet med oppslag i mediene

Siden det var så mange folk der, så mye politi, organisatorer og vakter, regnet psykologen med at han ville lese om det i avisene neste dag.

– Jeg var sjokkert over hvor mange som gjorde dette. Dagen etter så jeg ingen ting i mediene, ikke et ord.

For følsomt

Psykologen jobbet tross alt med politiet. Han bestemte seg for å gjøre noe med saken. Offentligheten hadde krav på å få vite. Han plukket ut en journalist på DN, Hanne Kjøller, som hadde markert seg som uredd.

– Hun kontaktet meg ganske snart etterpå og var veldig interessert. Jeg fortalte henne det jeg har fortalt deg, men jeg sa ikke straks at de trolig var fra Afghanistan. Jeg snakket bare om ”menn” og ”gutter”.

Da han underveis i samtalen med Kjøller nevnte at politiet hadde sagt det store flertallet var fra Afghanistan og at noen av dem akkurat var kommet til Sverige, endret tonen hennes seg, hevder psykologen.

– Jeg tenkte straks at hun trodde jeg var rasist. Hun stilte ingen spørsmål om overgriperne.
Men hun sa at hun ville kontakte politiet. Jeg ga henne kontaktinfo til politiinspektøren.

– Men hun snakket jo ikke med ham utover noen ord. Jeg regnet med at hun hadde feiget ut fordi spørsmålet er følsomt. Jeg ble rasende.

Rollene byttet om

Psykologen kontaktet en annen som er kjent for å skrive om følsomme tema: Svenska Dagbladets Per Gudmundsson. Han er en dyktig og kunnskapsrik kommentator. Men selv ikke han kunne bryte den svenske tystnaden. Document har i flere år lest Gudmundsson. Han er en anstendig journalist, men han jobber innenfor et system og det setter grenser.

Situasjonen er snudd på hodet: En stor redaksjon har ressurser til å undersøke storyer til bunns og styrke til å bære dem frem, selv om de tråkker på ømme tær og mektige interesser. Nå er det i ytterkanten, nettsteder som Nyheter idag, eller Document, som fyller rollen med å si ting som makthaverne ikke vil høre. Noen nettsteder velger å bruke de store medienes mørklegging til å ta seg friheter. Journalisten har gått Nyheter i dag etter i sømmene og har hatt lange samtaler med de to kildene: Psykologen og politiinspektøren. Begge fremstår som troverdige.

Derfor er det ekstra alvorlig når DN nekter å snakke med Journalisten.no og svarer med å svine til Nyheter i dag.

Redaksjonssjef Caspar Opitz svarer redaktøren Helge Øgrim i en epost.

Hej igen Helge, du får själv välja om du vill citera anklagelser från en högerpopulistisk hatsajt eller inte», og viser til uttalelser han har gitt til egen avis og til journalisten.se.

I Sverige er det fortsatt gangbart å si at en nyhet skal holdes tilbake eller friseres for ikke å gi vann på mølla til Sverigedemokratene.

Desillusjonert

Med 160.000 asylsøkere bare i 2015, hvorav 45.000 enslige asylsøkere – av samme gruppe som antastet jenter på festivalen – er det å spenne buen høyt. Svært høyt.

Politiinspektøren sier at han sluttet å lese Dagens Nyheter i 2013. Det var under uroen i Stockholms forsteder. Det han opplevde der var noe helt annet enn det som DN skrev.

– Jeg var i felt over alt og jobbet mye de ukene. Det jeg leste, stemte slett ikke.

Så sier han noe om hvordan det er, i virkeligheten, ute på bakken. Tankene går til den kritiske journalistikkens gjennombrudd: Vietnam-krigen: Journalistene den gang avslørte at fremstillingen av krigen overhodet ikke stemte med realitetene. De slo en bresje i den offisielle versjonen, og diskrediterte den.

Nå er det arvtakerne til disse journalistene som sitter og forvalter en arv hvor de selv er blitt spindoktorer for et system stadig færre tror på. Folk ser løgnene med egne øyne.

– Vi kan ikke forlate bilen for å gjennomføre et oppdrag. Vi må også ha noen som vokter kjøretøyet. Når man går ut, blir man straks omringet av 15-20 stykker, halvt eller helt maskerte. De spør hva vi gjør der og sier vi bør passe oss. Man kan ikke gripe inn, men må vokte seg for stein og pekelaser som skader øynene.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i mediedekningen. Folk bør få en sjanse til å gjøre seg opp sin egen vurdering basert på at man forteller som det er.

Pressehistorie

At denne storyen kommer ut, at man kan kartlegge hvordan den ble stoppet, vil bli pressehistorie. Noen vil lære av den. Men noen klamrer seg fortsatt til den offisielle:

Journalisten fra august ifjor, Hanne Kjøller, tok kontakt med psykologen da Køln-overgrepene ble en stor nyhet. Hun beklaget at saken ikke ble fulgt opp i fjor og forklarte hvorfor:

…..redaksjonssjefen for avisas Stockholms-seksjon mente opplysningene “lød som fabrikasjoner fra Sverigedemokratene”.

Nå – etter at DNs rolle har fått stor oppmerksomhet – benekter Kjøller at hun har sagt noe slikt. Mørkleggingen fortsetter.

Det er det som er spesielt med Sverige. Den svenske eliten har satset så mye, fallhøyden er blitt så stor at de ikke klarer å ta seg inn. De vet ikke hvordan og sørger for å avvise alle tilbud som kan bidra til at de kan korrigere kursen. Det er det journalistikk gir muligheter for, hver eneste dag: Si sannheten.

At norske Journalisten.no har valgt å bruke kildene til et nettsted som svenske medier sverter, er prisverdig og oppsiktsvekkende. Det er å bryte laugsånden og kollegialiteten.

Den kollegialiteten pressen tidligere beskyldte politiet for, praktiserer de nå selv. Men det er ikke holdbart i lengden. Folk er i ferd med å gjennomskue spillet.

Slik kommer hendelsene foran jernbanestasjonen i Køln til å sette dype spor over hele Vest-Europa.

Sverige og sex-trakasseringen – peker mot noe dypere

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tobbe. “Udlænding” er et “N-word” i Sverige. Snakken drejer sig om Dagens Nyheters løgne om indvandreres sex-chikane af unge svenske piger i Stockholm. AB’s Martin Aagård har ryggen […]

invandrare1957
invandrare1957
6 years ago

Överheten i Sverige är helt otroligt självgod. Titta på kommunal gå in på deras Facebooksida. Så visar dom hur goda dom är och emot rasism. Men man hyr inte ut lägenheter i deras hus dom äger åt invandrare. Utan dom hyr ut åt överheten politiker och fackfolk. Som står för det mångkulturella Sverige men inte vill leva så själva. Margot Wallström betalar 34 kr i månaden som en vanlig människa får betala 12000kr för om man ens kommer åt genom bostadsköer. Man bryr sig inte om vanliga svenska flickor blir antastade av invandrare. Överheten skyddar sina barn flickor genom att… Read more »

Red Herring
Red Herring
6 years ago
sussebassa
sussebassa
6 years ago

Det offisielle Sverige har Vært moralsk korrupt lenge…, og dessto flere “flyktninger”.. man har tatt inn, strammes/strypes ytringsfriheten og dermed ærligheten…som gjelder også i PK media…disse skal ikke røres, selv om det igjennom ikkePK media… avpixlat.se friatider.se snaphanen.dk kan legges fram bevis/linker at mange av disse står bak voldtekter/sextrakasseringer, ran, mobbing o.l.. PK politikere och PK media jobber sammen som hand i hanske..som er blitt tettere under kulturmarxistenes/kommunistenes overtagende av regjeringen i Sverige. Pk media bekytter også flyktningers voldtekter ol i Norge… frieord.no diskuteres dette med linker… Dette gjelder faktisk i hele Europa..PKmedia og PK politikere samarbeider, Dvs holder tilbake… Read more »

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago
Reply to  sussebassa

En person som gjort ofantligt mycket för att belysa det svenska PK samhällets tillkortakommanden är Julia Caesar. Hon fick maktens informationsorgan Dagens Nyheter att göra bort sig. Nu har vi ytterligare en av makten illa sedd person som Dagens Nyheter jagar med blåslampa. Det är Chang Frick som är en av huvudpersonerna för den fria sajten NYHETERIDAG Den är värd att läsa den senaste veckan för att få en inblick i det korrupta svenska politiska samhället.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Kommunalt, en org for lavtlønnede er nå i hardt vær…juget och festet på medlemmenes regning.
Innenriksministeren er involvert Expressen.se
Skrattbart..hvilke idioter…dette er et mønster hos disse org.pampene..lærer aldrig

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago
Reply to  sussebassa

Margot Wallström är en av de svenska politikerna som har imploderat på stjärnhimlen

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago
Reply to  sussebassa

Ursäkta mig om jag korrigerar. Hon är den sämsta Utrikesministern Sverige någonsin har haft. Hon har för förmågan att göra sig ovän med Israel och Saudiarabien samtidigt.
Den svenska “feministiska humanitära stormakten” är endast ett skämt. Löjet kanske har sina gränser men inte svensk politik.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Likte betre din korrigering,. og sejer meg så enig.

Lenn
Lenn
6 years ago

Jeg kunne udholde at høre til lidt efter minut 3 i Levants historie om voldtægtsforbryderen. Den muslimske scum ligner en HIV-befængt dæmon – med hobbitører! Det der imidlertid undrer mig er historien om pigen, der bliver voldtaget, men holder en veninde i hånden under voldtægten!? Hvorfor kæmper de ikke, når de er to? Mange lande burde genindføre dødsstraf, for der er simpelthen for mange onde mennesker, og oftest er de arabiske muslimer. Det er jo et faktum, at i Europa tegner den gruppe sig for den største procent, når det gælder voldtægt og mord. Liv betyder intet for dem.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago

Det är en djup avgrund mellan politiker och väljarna i Sverige

Det är en stor förtroendeklyfta mellan fackets företrädare och dess medlemmar.

Det är också en förtroendekris för Sveriges Rikspolischef.

Landets journalistkår har i decennier ifrågasatts vad det gäller att förmedla korrekt utan att vinkla budskapet.

En liten tankeställare till samtliga hur man på ett ärligt sätt når sina uppdragsgivare följer.https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/01/14/konstruktiv-kommunikation/

Nemo
Nemo
6 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Oh, please. Indtil sidste valg stemte disse vælgere på alle de indvandringsglade partier. SD er stadig ikke ret stort, så kløften mellem politikere og vælgere kan ikke være SÅ stor.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Nemo

Siste måling ligger SD 18.7% oppslutning, som ifrån valget..da 9% har Steget hele tiden, som igjen har sin årsak… avpixlat.se
De er boikottet i en Riksdag, Sveriges, så hvor demokratisk er det…
og dermed ca 2 mill velgeres valg ?…
Septemberøverenskomsten mellom regjeringen og tidl 7 kløveren gjorde/gjør dette mulig.

Nemo
Nemo
6 years ago
Reply to  sussebassa

Det går den rigtige vej, ja, men det er ikke rimeligt at sige, at der er en afgrund mellem folket og politikerne. Hele bundet kunne have været skiftet ud sidste gang, hvis det var tilfældet.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Nemo

Nei, vi snakker om flere tiår med hjernevask, dette tar tid å endra PKtenkande.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago
Reply to  Nemo

Vill endast förmedla vad en av mina FB vänner anser om den svenska demokratin och maktens arrogans. Det är Lars Bern teknologie doktor. Hans synpunkter sammanfaller med mina egna till 100 %.http://antropocene.se/

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Mina også….
Lo/fag pamper slikker sosserna/politikerna, og motsatsen..oppetter ryggen…velkjent i Norge også.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago
Reply to  sussebassa

Decemberöverenskommelsen (DÖ) är en kartell som utestänger drygt en miljon väljare från inflytande..
Den är synnerligen odemokratisk i ett land med representativ demokrati. Den svenska riksdagen fråntas den makt som är grunden i ett demokratiskt samhälle. All makt utgår från folket som det är skrivet i den svenska grundlagen. Makten överförs efter DÖ överenskommelsen till ett fåtal politiker i toppen av 7 partier.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  OlofdeGothia

1 mill var det tidligare, numera 2 mill pga at SD har økt i framgang…
Udemokratisk…Haha…mere DDR..et diktatur..som Sverige bærer mer og mer preg av…

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago
Reply to  Nemo

Det är mycket som felar som inte kan beskrivas i ett antal meningar. Migrationsfrågan eller flyktingfrågan klumpas ihop med andra frågor. Därför får man inte en klar bild hur vad det gäller det svenska folkets åsikter. Svenska politiker har “förmågan” att en gång vart fjärde år möta sina väljare. Däremellan kan mycket förändras vilket de verkar ta åt sig när opinionen ändras. Den av politiker skapade “svenska humanitära stormakten” är ett skämt som nu sakta håller på att förgöra en tidigare stabil nation. Det inser inte politikerna då förutom SD. Att nå svenska politiker är minst sagt omöjligt. Det har… Read more »

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x