5
feb
Seneste opdatering: 5/2-16 kl. 1148
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Henrik M. Jensen

1-Mossø,2014, II 061

Et absurd show udspillede sig i landsretten forleden, da Mogens Camre blev dømt en bøde pĂĄ 8000 kr. for om jødernes situation i Europa at have skrevet, at “muslimer fortsætter hvor Hitler slap, og at kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.”

Dommen byggede pĂĄ den omstridte § 266b og begrundelsen var, at sammenligningen mellem muslimer og nationalsocialister “fostrer intolerance og mistillid” og er “forhĂĄnende og truende over for en befolkningsgruppe”.

Sagen var anlagt af en krænket, volds- og narkodømt muslim, Samir Badran, som altså fik medhold ikke bare for sig selv, men også på vegne af sine trosfæller og deres ideologi.

Hvad der gør dommen besynderlig er, at adskillige afsnit i den koran*, som danner grundlag for muslimernes tankegang, ville kunne dømmes ud fra nøjagtig det grundlag, som Camre blev dømt på. Læs bare disse citater (gengivet med kapitel og versnummer).

“O, I som tror, tag ikke jøderne og de kristne til venner.” (5,52)

“Kæmp mod dem fra skriftens folk [dvs. jøder og kristne], som ikke tror pĂĄ Allah … indtil de betaler tribut og underkaster sig.” (9,29)

“Og Allah gav jer de vantros land, deres huse og formuer i arv, og land, som I endnu ikke har betrĂĄdt.” (33,27)

Og vi kunne blive ved, for der findes ca. 109 vers i koranen med opfordringer til vold mod og undertrykkelse af anderledes tænkende.

Disse citater kan klart rubriceres som udsagn, der “fostrer intolerance og mistillid” og er “forhĂĄnende og truende over for en befolkningsgruppe”.

Men hvorfor bliver der sĂĄ ikke rejst en straffesag i den anledning?

Nu er det selvfølgelig for sent at lægge sag an mod profeten, som angiveligt skal have skrevet bogen, og vanskeligt at få fat i ærkeenglen, som angiveligt skal have dikteret den til profeten.

Men de, der udgiver koranen uden at lægge afstand til dens “hatespeech”, og de der fredag efter fredag stĂĄr pĂĄ moskeernes talerstole og belærer deres menigheder pĂĄ grundlag af bl.a. disse tekster, kan stilles til ansvar.

Men i stedet vælger den høje ret at dømme budbringeren, der påviser ligheder mellem den muslimsk ideologi og en anden totalitær ideologi.

Jeg kommer til at tænke pĂĄ zen-lignelsen om mesteren, der peger mod mĂĄnen, og de uvidende elever, der ser pĂĄ mesterens finger, i stedet for at se pĂĄ mĂĄnen. SĂĄdan reagerer ogsĂĄ smĂĄbørn – og de høje dommere i landsretten.

Nu venter så næste absurde show, retssagen mod Lars Hedegaard, der er tiltalt for at offentliggøre navnet på manden, der forsøgte at myrde ham. En mand, der er eftersøgt af Interpol og hvis navn har været offentliggjort af medier overalt i verden.

Den forestilling finder sted i retten på Frederiksberg den 26.februar.   (* koran og islam staves altid med småt her, det er nu engang min barnlige protest.)

Gates of Vienna bringer Camres bemærkninger efter domsafsigelsen:

Høje landsret

Jeg har bedt om nogle afsluttende bemærkninger for at forklare min holdning i denne sag.

Jeg vil fastholde, at det er umuligt at arbejde som politiker, hvis ytringsfriheden kun omfatter akademiske, formaliserede ytringer, som går hen over hovedet på den brede offentlighed og dermed også går uden om vigtige problemer, som visse kræfter i samfundet ønsker fortiet.

Jeg har bidraget til den akademiske debat. Dels alene, dels sammen med kendte samfundsdebattører har jeg skrevet fem bøger om de omfattende problemer, som har ramt Danmark og Europa på grund af en fremmed kulturs fremmarch. Ingen har kunnet påvise fejl eller angribelige betragtninger i disse bøger. Der har heller ikke været den store debat om bøgernes indhold, som mere udførligt fremlægger mit budskab. Og ingen er blevet retsforfulgt.

Men her skal landsretten så tage stilling til, om et koncentrat – som anklagemyndigheden oven i købet har reduceret til én såkaldt twitter – inden for de i dette medie tilladte 140 anslag og derfor skrevet i billedligt sprog, kan udlægges på en sådan måde, at det udgør en lovovertrædelse.

I direkte tilknytning til denne twitter har jeg umiddelbart efter uddybet i fire andre twitters, hvad jeg mener. Man kan da ikke udskille en del af den helhed, disse i alt 5 twitters udgør, og kriminalisere den ene, uden blik for, hvad der fremgår af de samlede 5.

Der er intet i mine twitters, som kan udlægges som en konkretiseret trussel mod nogen. Der er heller ikke noget, som ikke også er udtrykt af andre politikere i tale og på skrift. Når f.eks. et politisk parti som de Konservative opsætter valgplakater med teksten “Nazi islamisme” er det en tilsvarende forenkling, som selvfølgelig ikke betyder, at alle islamister er nazister.

Når historiens mest omfattende jødeforfølgelser fandt sted under det nazistiske regime i Tyskland, er det naturligt for den israelske ambassadør i Berlin at drage sammenligninger mellem overgreb mod jøder i Tyskland i sommeren 2014 og jødernes situation i 1938. Og det er naturligt, at jeg i en politisk debat kommenterer det, som i dag overgår jøderne i en række europæiske lande.

Og når imam Abub Bilal fra Grimhøj moskeen i Aarhus i flg. tv2 nyhederne 22. juli 2014 ustraffet kan udtale: (Citat) “Allah, dræb de zionistiske jøder. Det er en nem opgave for dig. Tæl dem og dræb hver eneste af dem”, (citat slut) så må det også være inden for en politikers ytringsfrihed i det korte format, som en twitter holder til en lille kreds af følgere at drage en sammenligning med jødeforfølgelserne under nazismen. Bilal er jo som bekendt absolut ikke en enlig svale.

Det er et problem i ethvert samfund, at der er adgang for en religion eller en ideologi til at henvise til skrifter, som hævdes at være hellige, og som indeholder utvetydige tilkendegivelser om at dræbe jøderne. Opfordringerne er også siden 2014 blevet brutal virkelighed flere gange i Frankrig, Belgien og Danmark foruden i hele Mellemøsten.

Den danske forsker dr. Tina Magaard har i et treĂĄrigt forskningsprojekt sammenlignet 10 religioners grundtekster. Hun siger herom: (Citat)

»Teksterne i islam adskiller sig klart fra de øvrige religioners tekster ved i højere grad at opfordre til vold og aggression over for anderledes troende. Der findes også direkte opfordringer til terror. Det har længe været et tabu i islam-forskningen, men det er et faktum, som man er nødt til at forholde sig til.« (Citat slut)

Hvis vi som politikere ikke har adgang til – også i kort, klart og dermed for almindelige mennesker begribeligt sprog – at afvise trossætninger og adfærdsformer, som i vores kultur anses for at være irrationelle, umoralske eller direkte umenneskelige, uden at risikere retsforfølgelse, så er ytringsfriheden allerede begrænset til det, som islam vil tillade. Og så dør demokratiet, præcis som den fremmede kultur ønsker det.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans
Hans
7 years ago

De citater fra koranen er fuldstændige forkerte… ved ikke hvilken idiot der har oversat versene.. Der opfordres i koranen pĂĄ ingen mĂĄder til handlinger eller andet imod kristne og jøder. Da der tydelig menes at bogens folk (nemlig jøder, kristne og muslimer er ens) MEN JA… endnu engang bygges jeres hadefulde racisme pĂĄ uvidenhed. For hvad fanden ved en flok ondskabsfulde nynazister som jer omkring korans gamle arabisk og hvordan et ældgammelt sprog som det skal oversættes og forstĂĄs.. I referere til en racistisk og helt forkert fortolkede og oversat udgave af koranen, der garanteret er skrevet af en lige… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
7 years ago

Grundlovens §67 er dermed stærkt anvendelig.

Hvem vil politi anmelde Koranen, ??

Skal jeg gøre det. ??

Anna Svensson
7 years ago

Ă„r det lika illa i Danmark som i Sverige? Ă„ven i Tyskland har polisen börjat “prioritera”, de fängslar tvĂĄ gamla damer, för att den ena inte snabbt nog visar sitt körkort:

https://www.netzplanet.net/hamburg-mutige-polizei-gegen-zwei-rentnerinnen-75-und-78-jaehrige-mit-handschellen-abgefuehrt/

trackback
Anonymous
7 years ago

[…] […]

FelixKrull
FelixKrull
7 years ago

koran og islam staves altid med smĂĄt her, det er nu engang min barnlige protest.

Hvordan vil du ellers stave det? Man skriver jo heller ikke ‘kristendom’ eller ‘bibel’ med stort.

MollyM
MollyM
7 years ago
Reply to  FelixKrull

Bibelen staves altsĂĄ altid med stort – det er et egennavn. Hvis man altsĂĄ vil gøre det korrekt, förstĂĄs!

FelixKrull
FelixKrull
7 years ago
Reply to  MollyM

‘Bibelen‘, ja, men ikke ‘bibel’, der er et navneord.

MollyM
MollyM
7 years ago
Reply to  FelixKrull

Egennavne er ogsĂĄ navneord. Men ja, hvis du siger EN bibel kan dette nok staves med lille, vi kristne ved jo godt, st Bibelen ikke er skrevet af Gud. – men EN koran? For muslimerne er der sikkert kun udtrykket KoraNEN. Men ok, jeg staver ogsĂĄ koranen med lille – som en barnlig protest, ja

FelixKrull
FelixKrull
7 years ago
Reply to  MollyM

Der er samme forskel paa koran/Koranen, som paa bibel/Biblen. Naar man f.eks. til Sankt Hans smider en koran paa baalet, er det jo ikke Koranen, der forgaar.

Hvis jeg vil protestere, foretraekker jeg at bruge gode danske ord som ‘muhammedaner’ og ‘muhammedanisme’ i stedet for arabiske laaneord – skaeg for sig og grammatik for sig.

Paa engelsk kan man bruge ‘Moslem’ i stedet for ‘Muslim’, det pisser dem ogsaa af.

MollyM
MollyM
7 years ago
Reply to  FelixKrull

I teorien, ja – og naturligvis. Men, EN bibel betyder jo bare en bog, som tilfældigvis ogsĂĄ er Bibelen. Koranen er (for muslimer) KORANEN. Men, lad os ikke “splitte hĂĄr”

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x