22
feb
Seneste opdatering: 22/2-16 kl. 1806
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Norge forbereder sig på svensk systemkollaps

Når det brænder på, er konventioner trods alt ikke andet end papir og blæk. Scenariet med Sverige har været forudset af fritænkere i et årti, først nu kommer det op på regeringsplan. I Expressen skælder en klummeskriver ud over sociale medier og svenskernes bekymring over deres land. Allerhelst, fornemmer han, vil han lukke hele nettet og vende tilbage til de gode gamle dage, hvor han og kollegerne bestemte, hvad der var vigtigt at bekymre sig om i Sverige. Svenskerne skulle hellere bekymre sig om “Samhällskollapsen i Syrien. Att EU inte enas om flyktingmottagandet. Hotet mot demokratin i Ungern och Polen. Att Ian Wachtmeister kan bli president i USA. Att ett gäng Karl XII-svärmare ska få något att säga till om i Sveriges riksdag.” Ja, ja, Lars Lindström. For hver måned der går, får jeg og ligesindede mere ret i hvad vi sagde for ti-femten år siden. Svenskerne havde været bedre klædt på, hvis de havde læst mig i stedet for Expressen. Det norske Storting har også fornemmet hvilken vej vinden blæser med Sverige.

Norge redo säga upp Genèvekonventionen vid svensk systemkollaps.Gränsen stängs med våld och svenska flyktingar avvisas utan möjlighet att söka asyl. “Vi är redo för det värsta”, säger statsminister Erna Solberg som ligger bakom nya lagförslaget

Der er så overhængende en fare for, at Schengen-samarbejdet og asylsystemet i Sverige bryder sammen, at Norge må have en kriselovgivning til at håndtere det. Det mener Norges statsminister, Erna Solberg. Derfor har hun udformet en lov, som vil gøre det muligt for de norske myndigheder at afvise asylansøgere, som ikke kommer direkte fra et konfliktområde.

Det betyder, at asylansøgere, der vil til Norge fra Rusland, men også fra de øvrige nordiske lande, skal kunne nægtes retten til at søge asyl, som ellers er forankret i FNs flygtningekonvention.

»Det er et force majeure-forslag, som vi vil have i tilfælde af, at det hele bryder sammen, at strømmen bare kommer, og alle ender i Norge, fordi vi ligger øverst og yderst i Europa. Norge er jo slutpunktet, ikke sandt,« siger Erna Solberg i et interview med Berlingske. Norge vil bryde folkeretten og afvise flygtninge i krisetilfælde

Norska regeringen: Vi överger folkrätten om Sverige kollapsar, Norge garderar sig mot svensk systemkollaps – kommer inte att bevilja svenskar asyl

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Arbeidsrud
Arbeidsrud
6 years ago

Jeg har ikke sett noe om dette i norske aviser eller tv. Hva kan det komme av?

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

“I tilfælde af krisetid” jamen vi dvs. Nordeuropa er midt i en flygtningekrise.

Marit
Marit
6 years ago

Det er vel flere migranter enn “flyktninger.”

Arbeideren
Arbeideren
6 years ago

“Der er så overhængende en fare for, at Schengen-samarbejdet og asylsystemet i Sverige bryder sammen, at Norge må have en kriselovgivning til at håndtere det. Det mener Norges statsminister, Erna Solberg. Derfor har hun udformet en lov, som vil gøre det muligt for de norske myndigheder at afvise asylansøgere, som ikke kommer direkte fra et konfliktområde.” Men, kongeriket Sverige er jo allerede et konfliktområde!?

jasminum
jasminum
6 years ago

Avvise alle som ikke kommer direkte fra et konfliktområde? Dvs. jungeltrommene informerer om at resten (millioner) er velkommen til Norge! Noen kan virkelig pludre på ymse/forskjellige vis 🙁 – norges statsminister er således en ekspert. Pludder….

Skåning
Skåning
6 years ago

Man är aldrig profet i sin egen livstid.

Anna Svensson
6 years ago

Tydligare kan “fredens religion” inte bli.

Lazze
Lazze
6 years ago

Svenskere = Nordmænd = Finnere = Danskere = Islændinge = Færinger… = Vi er alle Nordmannere.

Kun sproget adskiller os, kulturelt er vi 99% ens, så ligegyldig hvor stor vikinge-masseindvandring vi måtte udsætte hinanden for, vil det blot være status qou. Danmark kunne fungere som i dag, selvom vi i morgen blev erstattet med vores nordiske søskende.

Se, jeg er faktisk temmelig multikulturalistisk 🙂

Lawrence
Lawrence
6 years ago
Reply to  Lazze

Hvis vores befolkning blev udskiftet med den svenske, så ville den opføre sig som den svenske..

Lazze
Lazze
6 years ago
Reply to  Lawrence

Jep. Og taler vi etniske svenskere, så ville det være som det er i dag.

Svenskere er et dejligt folkefærd, de er ligesom os!

Lawrence
Lawrence
6 years ago
Reply to  Lazze

Hør, vi er enige om at de er genetisk dejlige, men ikke politisk dejlige. Hvis Danmark og Sverige havde været slået sammen de sidste halvtreds år ville Danmark etnografisk set se ud som Sverige, ikke Sverige som Danmark, for de er ni mio og vi kun fem, så DF ville ikke have fået et ben til jorden. Svenskere er velkomne, så længe nissen ikke flytter med.

Lazze
Lazze
6 years ago
Reply to  Lawrence

Helt enig, men jeg tror godt at 5 mio. stædige danskere ville kunne få 9 mio. svenskere til at efterlade den gul/blå nisse i det gamle Svea.

Og så få dem til at “male” ansigtet rødt/hvidt, så længe de måtte ønske at leve på denne side af Øresund. Svenskere er pragmatiske – det er min erfaring.

GHjo
GHjo
6 years ago
Reply to  Lazze

Erna Solberg er en disippel av Angela Merkel og kommer ikke til å foreta seg noe fornuftig for å forhindre at Norge vil lide samme skjebne som Sverige.Desverre. Hun er ikke av det riktige kaliber.

Dogen
Dogen
6 years ago

Snaphanen er alltid flink til å hente frem interessante videoer.

Lucifer451
Lucifer451
6 years ago

Kanskje man her skal minne på at svenskene slapp inn titusener av nordmenn under 2. verdenskrig.

En svensk borgerkrig er vel også en krig …

Stone
Stone
6 years ago
Reply to  snaphanen

Du är välkommen att bli nysvensk också.

Lawrence
Lawrence
6 years ago
Reply to  Lucifer451

Når den svenske borgerkrig kommer skal svenskerne der vil til Norge og Danmark ikke søge om asyl, men blot bede om et cpr-nr. Selvfølgelig forventes det at alle unge våbenføre svenske mænd vil bruge opholdet til at optræne militære færdigheder og vende tilbage og tilbageerobre deres land på en kommende D-dag. Og mange danske frivillige vil slutte sig til dem som de gjorde det for finnerne. Og muslimer i Danmark vil mærke ilden under deres fødder og begynde at vende tilbage til deres respektive hjemlande i mut ro og orden, alt som krigen i Sverige bliver mere og mere brutal,… Read more »

hilde61
hilde61
6 years ago
Reply to  Lucifer451

Et vanskelig dilemma det der…har snakket med svensker her i Norge som mener Sverige gjør alt riktig.
Men, selvfølgelig..en må jo gå ut i fra at de første som banker på er de som er ansvarlig for helvete så da er det vel bare å nekte de som kommer først.

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x