27
feb
Seneste opdatering: 28/2-16 kl. 0027
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det var i forgårs, det gik op for mig, at det var 30 år siden i dag, at Olof Palme blev myrdet. Jeg lod tankerne gå tilbage, til der hvor jeg befandt mig dengang, i en hytte i skovene mellem Osby og Hästveda i Nordskåne. Til dem jeg var sammen med, da beskeden kom. En dansk-svensk læge, en finsk veninde og nogle andre, som står står temmelig tåget i dag.

Det var et fuldstændigt chock i 1986, at en nordisk statsminister var blevet myrdet, og ikke mindre af at det senere kendte “Palmehatet” var omhyggeligt underspillet af svenske medier. Han var virkelig ualmindeligt forhadt de senere år, og vi levede i komplet uvidenhed om det. Han burde have fået lov at leve videre, siger mine venner, og se effekterne af sin egen multikultur og kommunismens fald. Det kunne være interessant, hvordan den højt begavede Palme ville have reageret. Pludselig snævrede disse tredive lange år ind til få minutter, og jeg blev  mindet om, hvor kort livet er. Det kunne have været i går, Palme blev myrdet, og jeg gøs.

Mediepropaganda virker, det kan ikke bortforklares. Folk i al almindelighed tror, Christer Petterson gjorde det, og det er kommet op igen på det seneste. Se overalt, Petterson gjorde det, ‘case closed’. Ikke mange ved mere om Palmemordet end kriminologprofessoren Leif GW Persson, som har siddet med alle akterne. Han udelukker Christer Petterson, se selv, hvad han siger om det. “Sporene fører direkte ind i statsapparatet,” siger Leif GW, og “derfor bliver det aldrig opklaret.” Siger jeg. Christer Petterson, glem det!

Der bliver ikke talt frit om mordet i Sverige før Lisbeth Palme er død. I videoen ovenfor tales der frit overfor Mårten Palme, og han knalder røret på. Naturligvis, familien har altid håbet på Christer Petterson. Selv nu fra hans grav. Han døde iøvrigt af en dårligt belyst kraniefraktur, slog nogen ham ihjel? Det er en sag som myter og onde drømme gøres af, og Palmemordet er selv en ond drøm, Sverige ikke lader til at vågne af nogensinde. Sverige går fra det ene mareridt til det næste.

I 2012 omtalte jeg filmen om Palme, der havde biografpremiere det år, og tager behørigt hensyn til Lisbeth. Den har så mange kvaliteter den kan have, uden at fornærme familien Palme, Læs hvad jeg skrev: Sankt Olofs selektive diktaturkritik. Det er stadig mærkeligt, at det kun var i forgårs, og at ingen i grunden er blevet klogere på tredive år.

Mens tiden går, forsøger jeg at forlige mig med dens gang. Der er et mørke, som få vil se ned i, og derfor bliver det bare mørkere.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Hansen
Hans Hansen
6 years ago

Jeg skal på biblioteket og hente Mogens Behrendts bog “Tilfældet Sverige” for at nyde forordet, hvor han beskriver hvordan svenske turister i Spanien spontant råber hurra, da de får overbragt nyheden om Palmes død. Min egen far jublede også, men mente at det var 20 år for sent.

Hans Hansen
Hans Hansen
6 years ago
Reply to  Hans Hansen

Øv. Det var førsteversionen, fra før Palme blev dræbt.

samuelafugglas
samuelafugglas
6 years ago

Jobbet var förmodligen en intern socialisaktion, därför får vi förmodligen aldrig veta något. Apple kommer kanske tvingas att tillverka en nyckel för att öppna för ett mordfall i San Bernadino, Calif. Intressant paralell!
Var finns nyckeln till Palme mordet?

Observant55
Observant55
6 years ago

Detta inslag om Olof Palme är väl kanske inte så kontroversiellt men av ett annat program i serien “Granskning Sverige” med titeln “judar är ett folk, svenskar är det inte” som finns att se på youtube framgår det att redaktionen bakom “Granskning Sverige” uppenbarligen är antisemiter som kommer med vilseledande påståenden om judendomen i syfte att väcka misstro mot olika företrädare för den svenska judenheten. Scary!

Kungssten
Kungssten
6 years ago
Reply to  Observant55

Sen när blev antisemitism ett problem för dig, som brukar framhålla den europeiska antisemitismens huvudstad Malmö som ett föredöme? Tänk dig för, om du angriper antisemiter så angriper du muslimer och det vore ju inkonsekvent av en IS-apologet som du.

För egen del ogillar jag antisemiter, så jag placerar dig i samma fack som Granskning Sverige. Där sitter du bra.

Observant55
Observant55
6 years ago
Reply to  Kungssten

Naturligtvis, den som påstår att infödda svenskar eller för den delen européer kan vara antisemiter måste ju själv vara antisemit.
Här bränner muslimer dockor i Polen, Scary! http://www.jpost.com/International/Jew-burned-in-effigy-during-Polish-demonstration-against-Muslim-refugees-434679

Kungssten
Kungssten
6 years ago
Reply to  Observant55

Nej, men det som uttalar stöd för antisemitismen är antisemit. Minns du inte vad du själv har skrivit?

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Har sett svt`s program om Olof Palme….3o år siden han ble myrdet.
For et politisk geni…superintelligent, meget kunnskapsrik, karimatisk og sjarmerende…”one of the kind”..lot meg rive med.
“Forstår godt hvorfor høyresiden da måtte myrde han”..En fare for deres verdier..og også for mine..selvsagt.
Alikevel skal man ikke ta ifra han det faktum at han var helt unik.
At Christer Petterson, en narkotisert hjernedød noksagt skulle ha tatt livet av han…tror jeg ikke på..at han skulle utpekes som ja.
Mere våger jeg faktisk ikke skrive…i disse tider.

Nilsv
Nilsv
6 years ago

Christer Pettersson blev slået ihjel af politiet. Han døde af kvæstelser, han pådrog sig under et møde med nogle betjente. Pettersson kunne ved første øjekast forekomme at være en “bra typ”, så man kunne få lukket sagen, men Sveriges dybe stat fik hurtigt en anden agenda, nemlig at give mordet en dignitet, der svarede til den omhyggeligt konstruerede, men falske forestilling om Palme som stor statsmand på de undertryktes side. En stor statsmand skal helst ikke slås ihjel på impuls af en halvgal narkoman. Både det oversolgte kurder-spor og senere stærke-magter-stod-bag-teorier trækker i den retning. Palme blev bigger than life… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

Jeg var dengang en dansk højre-socialdemokrat, jeg kunne ikke fordrage ham – syntes han var en skinhellige en. Men medierne i Danmark roste ham (selvfølgelig).

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
6 years ago

Får man vara lite ofin och påminna om Ockhams rakkniv här?
Det kanske finns viktigare frågor om Palme än mordet, ex. hans politiska arv men intressant är det onekligen att spekulera i varför han röjdes ur tiden.
Varför skulle ett välplanerat attentat tillåta ett så klantigt och klumpigt utfört mord att blott två icke ljuddämpade kulor avlossades varav det ena missade?
Varför skulle närmsta vittnet lämnas oskadd?
Förefaller inte det vi verkligen vet om februarikvällen -86 tyda på att en ensamvarg, en ren amatör, gjorde det som utrikesminister Lindh skulle utsättas för mer än ett decennium senare, 2003?

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  snaphanen

En Heavy narkoman hadde aldrig klart det…
Lisbeth var ikke målet…skulle skånes…experter bak.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  snaphanen

Diktatur har vi i dag i Sverige…ikke engang halvt…
Nå vi ikkepk…ikke får komme til ordet i dagens media o.l. fordi vi har et annet politisk syn er det diktatur.
Sosialdemokratene dikterer..og deras enda mål er makta for tid og evighet.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
6 years ago
Reply to  snaphanen

Men just detta faktum, att även den mest vapenkunnige och skottvane emellanåt missar, gör att fler än en kula per offer nyttjas när utplåning står på agendan.
Till skillnad från Anckarström var inte Palmes mördare begränsad till en kula per pistol ju.
Christer Pettersson var dessutom betecknad som en skicklig soldat och legitimerad mördare med förmåga till oförsonligt hat, så särskilt långt borta är han knappast som presumtiv statsministerkiller.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x