15
mar
Seneste opdatering: 15/3-16 kl. 1738
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Fascist censors” who shut down Paul Weston’s Montreal speech simply proved his point


Bör Breivik ha medborgerliga rättigheter?

Av Thomas Nydahl

Nu har teater Breivik börjat igen och det föranleder frågan. Jag var av den uppfattningen att ett dödsstraff vore helt rimligt när man tänker på hur många människor han mördade. Men Norge har nu inget sådant straff att använda i extrema fall. Återstod inlåsning. Nu har Breivik stämt norska staten för att han lider. Är då inte straffet just avsett att å ena sidan skydda oss andra från honom och å andra sidan att åsamka honom ett lidande?

Det förvånar mig att den norska staten lägger en enda krona till på hans teater. Låt dörrarna vara låsta om honom och använd eventuellt överblivna skattekronor till att lösa andra akuta samhällsproblem. Norge har, liksom vi andra, omfattande sådana problem. Breivik borde fråntas alla sina medborgerliga rättigheter. Hans brott är så grovt att han själv valde den vägen. Hans klagomål bör gå direkt i papperskorgen, utan vidare kommentarer.

Jag rekommenderar läsning av min artikel om Peder Jensen, en av många drabbade norrmän.

Peder  Jensen har fået fat i Breiviks breve fra fængslet

Jeg har mottatt flere forespørsler om å publisere Breiviks brev fra fengselet i sin helhelt. Dette skal vurderes. Jeg har ikke selv originalene, men jeg har tatt bilder med digitalt kamera av hver enkelt side i alle brevene jeg kjenner til. Til sammen blir dette en god del sider, som det vil være litt tungvint å publisere reint teknisk sett. Men publisering skal absolutt vurderes. Breivik hevder nå meget klart og tydelig at han er nazist. Skal jeg være helt ærlig er jeg derimot ikke sikker på om jeg tar Breivik seriøst selv som nazist. ABB er først og fremst meget mentalt ubalansert og dypt kunnskapsløs.

Mitt hovedinntrykk fra å lese Breivik brev fra fengselet er at denne mannen er ekstremt psykologisk avvikende og trolig medisinsk sinnssyk. Noe av det han skriver fremstår som enda mer absurd og sinnssykt enn det ABB skrev i sitt såkalte manifest. Tilregnelighetsdommen fra 2012 fremstår som mer og mer tvilsom. Det er grunn til å mistenke at dette er en viktig årsak til at norske massemedier som NRK, TV2, VG, Aftenposten og Dagbladet ikke ønsker å gjengi disse brevene i sin helhet. Kanskje bør de publiseres nettopp av den grunn.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
prentesvarten
prentesvarten
5 years ago

Likhet for loven gjelder alle, sinnsyk eller ei. Derfor får ABB sin sak prøvd. Hva juristenes svar på dette kan bli, vet vi ikke enda. Det forventes at saken kan gå helt til Strassbourg.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

OT Episode 5 ( “The Truth” ) af den spændende Stephen King serie “11.22.63” er oppe nu på det samme site 😉

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  snaphanen

Nej, det er den seneste episode 😉

Ja, du har ret – så er Vikings langt bedre.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

NB Man kan skifte til 720-HD, hvis den ikke starter der automatisk 😉

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Helt otroligt att dom redan är uppe i fjärde säsongen. Definitivt mycket bättre än Game of Thrones. Inget personligt mot Coster Waldau men Vikings är mycket bättre helt enkelt. Ser fram emot hur Ragnar kommer ta emot Rollos förräderi.

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

Tnx.

Jeg kan anbefale Making a Murderer.

Og saa er der BBC’s dramatisering af Bernard Cornwell’s The Last Kingdom, der desvaerre er en lidt tam affaere. For Cornwell-fans er det lidt nederen at Uthred ligner Orlando Bloom.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  FelixKrull

Mange tak – ja, der er nok at tage fat på, når man ikke lige orker DRs evindelige EU- og multi-kulti-propaganda og deres klamme virkelighedsfjerne politiskt korrekte “journalistiske” tilgang til tingene. DR ville jo fx. aldrig nogensinde vove at lave en “Undercover Mosque”-serie a la Channel 4’s selv – næ, så meget hellere gå efter nogle små ufarlige brugtvognsforhandlere med urent mel i posen, nogle rige med alt for mange biler ( iflg. fantasten Anne-Marie Helger ) eller nogle rigtigt, skumle pyramidespilssælgere, når det går rigtigt hedt til 😉 – det gælder jo om at kende sine begrænsninger, ikke sandt?… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

Retsstaten bygger paa lighed for loven og forudsigelighed i retspraksis. Hvis ikke vi kan sikre vores vaerste forbrydere retssikkerhed, har vi ikke nogen retsstat.

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Breivik ska inte ägnas en minut! Han ska sitta och ruttna …

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  ramonafransson

Uff da…
Les mitt innlegg om rettigheter for alla.

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Massemordere.. voldtektsforbrytere, rånare mm av utenlands opprinnelse får også benytte vårt rettssystem..som vi skattebetalere må betale,..flere juger om sin ålder/falske pass..ol.. for å oppnå bedre vilkår i landet..kostar oss flerfoldige milliarder. Det er/kalles demokrati, som vi virkelig har, imots til for eksempel Sverige. Etter min oppfatning var det et sterkt ønske ifra Stoltenbergregjeringen å få han soningsdyktig, ikke erklært mentalt sjuk, og dermed evig mentalvård…jag sjelv mener han er alvorlig mentalt sjuk…man kan inte være def frisk når man dreper 85 uskyldige mennesker..og skader månge for livet. Vi har en PK presse i Norge, som klart ivaretar PKìnteresser/meninger..vi andre er… Read more »

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  snaphanen

Han ble ikke erklært sinnesjuk fordi Stoltenberg regjeringen trengte at massmorderen kunne tiltales…”syndebukk”..og rettsapparatet godtok det…(man kan undres)…
Nei uff da, vi skal ikke slå i hjel våre sinnesjuka..

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  snaphanen

Presis det jeg skriver, og de benyttet denne anledningen til å innskrenke ytringsfriheten i Norge for oss ikkePK.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x