29
mar
Seneste opdatering: 29/3-16 kl. 2248
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Leon de Winter i Politico

“Occidentophobia” is an interesting term. It expresses a refusal to accept the essential concepts of life in the West. Young men like the perpetrators of the Brussels attacks have refused to embrace the social codes of Belgian life. They were raised on the idea that their religious ethics trump the ethics of the infidels (close to non-existent, in their eyes, in any case). Their second-rate socioeconomic status was therefore a humiliating affront, an indignity to be destroyed.

Muslim integration into Europe societies is successful when Muslims are willing to give up the mental confinement of their home countries — countries, let’s not forget, which they left in search of a better life. For as long as they refuse to adapt to a European state of mind, they will perpetuate resentment and a culture of violence.

What did “we” do to “them”? We opened up our cities, our houses, our wallets. And in our secular temples of progress — our metro stations and airports and theaters — their sons are killing themselves, and taking our sons and daughters with them. There is nothing for which we need to apologize. “Occidentophobia” originated in the Muslim community. We need to demand they abandon it.

Suzanne Brøgger vil hellere være svensker

Hvad holder hende tilbage, mange danskere er blevet svenskere og omvendt? Jeg har selv været halvsvensk i årtier. Jeg hæftede mig ved følgende passage. Man skal her tænke på, at bare blandt tyrkiske kvinder har næsten halvdelen oplevet fysisk/seksuel vold og tyve procent er analfabeter, hvordan er det da ikke for kvinder i resten af islam? Sådan er der næppe andre, der husker 60 0g 70 erne i Danmark. (Jeg tænker ikke på de kvinder, der blot bliver solgt som slaver.)

At hun siger disse ting i et land, hvor anslået 65.000 svenske kvinder bliver voldtaget for en stor del af Mellemøstlige indvandrere, er naturligvis yderligere en hån imod dem og virkeligheden. Og så er der al hendes anden  tågesnak, læs det eller læs det ikke, du vil fortryde begge dele.

“Du är 71 år, hur har kvinnors villkor förändrats sedan du kom ut i offentligheten?”

– Det har förstås skett en fantastisk utveckling. När jag debuterade på 1970-talet var förhållandet för danska kvinnor nästan detsamma som för muslimska kvinnor i dag, samhället dominerades av en mycket sträng sexualmoral som endast gällde oss. Därför var vi många som gjorde uppror på just den punkten, där potentialen fanns. Precis som imamernas sexuella förtryck i dag handlade det på den tiden om att slå vakt om vissa strukturer. Det fanns så många oskrivna regler för hur man skulle vara för att vara en pæn pige. Så jag gjorde tvärtom. Jag blev en grim pige. Brøgger: “Jag önskar att jag vore svensk”

Denne passage viser, at hun er spejlblank på aktuel viden:

Sverige passar bättre ihop med min egen multinationella bakgrund. Den politik som ni har fört är i längden mer realistisk. Dessutom är den intellektuella nivån hos er högre än i Danmark – även om jag vet att många svenskar inte håller med.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nilsv
Nilsv
5 years ago

Svensker er som bekendt ingen beskyttet titel, så det står hende frit for.

pica_pica
pica_pica
5 years ago

Har hon blivit gaggig? Eller är hon bara okunnig om muslimska kvinnors liv. Som om danska kvinnor på 70-talet levde som dagens muslimska kvinnor!!?? Könsstympade, hälften värda knappt som män, hedersvåld, könssegretation, klädkoder, inte få gifta sig med vem de vill osv osv.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  pica_pica

Nej, inte als … det har hon altid varit 😉

Kasper K
Kasper K
5 years ago

Med den flummiga inställningen och dåliga koll på verkligheten förstår jag att Suzanne B längtar till sina gelikar i den svenska kultureliten.

Snowflinga
Snowflinga
5 years ago

Muslimer som kommer till Europa är inte Europas muslimer. Det är friviligt för dem att lämna Europa om de hatar livet i väst. Problemet med självmordbombare är att de tror på ett liv efter döden och att de gör en god gärning när de utför terrordåd och får belöning för det i himlen.

latmask
latmask
5 years ago

Brögger ska vara glad om hon får leva i lugn och ro på gamla dar. Kommer hon ändå till Sverige lär hon snart bli litet klokare.
Vi har inte så mycket multikultur i Sverige eftersom den inte fungerar. Däremot har vi en massa segregerade områden. De områden som idag ses som multikulturella kommer att segregeras.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

In this episode we discuss the fight against ISIS with Joe, a US Army veteran who served three combat tours in Iraq, and who just returned from a private trip to Kurdistan, where he was attempting to help train the Kurdish troops.

“They’re coming there on a one-way plane ticket for one reason, and that is to fight and die. (…) They don’t live for this world or this life whatsoever.”

https://www.righton.net/2016/03/29/13-fighting-isis/

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago

Hørte nettopp i BBC om en kvinne jeg ikke visste om, i forbindelse med at hun nå var død, 92 år gammel.
En nonne i USA som til og med talte Vatikanet imot, om det måtte til.
Noen her som kjenner til “mother Angelica”?

“A 1995 profile in Time magazine called her “an improbable superstar of religious broadcasting and arguably the most influential Roman Catholic woman in America.”

http://www.nytimes.com/2016/03/29/us/mother-mary-angelica-who-founded-catholic-tv-network-dies-at-92.html?rref=collection%2Ftimestopic%2FAngelica%20(Mother)&action=click&contentCollection=timestopics&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=2&pgtype=collection&_r=0

Anna Svensson
5 years ago

Hon kan ju undervisa på Södertörns högskola tillsammans med Henrik Arnstberg.

Mariah_Magdalena
Mariah_Magdalena
5 years ago

Näää…vi vill inte ha henne. Vi har nog med problem ändå.

Lotte
Lotte
5 years ago

Åh – hun kan da tage til Rosengården eller Rinkeby………
Og så vil vi afvente hendes begejstrede skildringer af den yndige multi.kultur……….

For_Mangfoldighed
For_Mangfoldighed
5 years ago

Du behøver ikke begrænse dig til at Susanne Brøgger er blank på aktuel viden. Hun er totalt blank på alle områder. Hun har aldrig sat sine ben i en indvandrer ghetto. Hun lever helt og aldeles i sin egen tågeverden.

latmask
latmask
5 years ago
Reply to  snaphanen

Skulle vilja se Högvälborna Fru Ribbing (baronessa?) på besök i Rinkeby samt skriva ett reportage därifrån. Hon kunde få lära dem litet vett och etikett.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x