2
apr
Seneste opdatering: 3/4-16 kl. 1806
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 02-04-2016 095324

DR sendte igår dokumentaren Hold op med at krænke mig – sagen mod Dan Park (58 minutter). Den forvirrer lidt i starten, for den indeholder klip fra tidligere dokumentarer, men den er altså ny og den er god!. Den ligger online april måned ud.

Lars Vilks kommenterer som gennemgående figur, som koret i det græske teater, der jo gerne var gamle mænd og kloge kvinder i byen. Han medvirker til, at man bevarer forstanden. Mange andre medvirker også, blandt andre Henrik Rönnqvist, Jakob Mchamgama og Paulina Neuding, og vi kommer hele vejen rundt om det mærkværdige teater, Dan Park fik det svenske etablissement til at opføre.

Dan Park sagen er vi virkeligheden skabt af politikere og journalister, der i årevis har tampet svenskerne i hovedet med, at de er “strukturelle racister,” et begreb ingen i Danmark udenfor nogle snævre universitetskredse, forbinder med noget.

Den bygger også på, at man med tilbagevirkende kraft har vedtaget, at et ord som “neger” er racistisk, men enhver der kender lidt til den umiddelbare fortid ved, at det var et neutralt beskrivende ord for indtil for 45 år siden, og har eksisteret på alle europæiske sprog i århundreder og være lige så neutralt beskrivende som blå eller rød. Sverige befinder sig i en big brother-induceret racisme-pskykose, der forgifter enhver offentlig samtale, men som har tjent  politikerne ganske godt,  idet de  kunne forære store dele af landet væk uden at blive kritiseret. Den holdt fluerne på plads, men som enhver løgn, var den ikke langtidsholdbar. Svenskere er overhovedet ikke “racister”, enhver ved det med sig selv. Racisme er et  3. verdens-fænomen, men racismeindustrien vil så nødig være arbejdsløs.

Den bygger endvidere på, at svenske jurister ikke kan aflæse selv ret usofistikerede billeder. Det kunne også kun et fåtal i Danmark, da Dan Park blev diskuteret her for halvandet år siden. Det hindrede dog ikke folk i at have stærke meninger. Jeg har kendt til Dan Parks billeder i ti år, og jeg kender først og fremmest de svenske fænomerer og begivenheder, han satiriserer over. Det betyder, at jeg som regel kan forstå dem, og derfor siger jeg ikke dumme ting om dem, men i Sverige fik den uvidenhed, fejghed og blindhed altså Park dømt i fængsel.

Den offentlige, svenske sindstilstand og samtale er en hård nyser. Det er en politisk, humorbefriet dumhed og et selvpåført snæversyn, der tyranniserer enhver der afviger fra “meningskorridoren.” Hvilke andre lande har sådan et ord? Jeg rejste for tolv år siden, og jeg beklager det ikke. Det er et Helvede at høre på, man går i indre – eller i mit tilfælde – i ydre eksil. Men dokumentaren er god, rigtig god. Den bliver aldrig vist på SVT, bid spids på det. Nogle kunne jo begynde at tænke selv, eller blot bruge deres øjne, og det er ikke meningen med SVT.

Der bliver sagt mange interessante ting undervejs, og til sidst siger Makode Linde (der selv er  neger), de forløsende ord.

Der er et så utroligt, snævert PK-klima i Sverige, at der skabes et naturligt behov for kunstnere som Dan Park, der bryder imod de tabuer og opfattelser. Sverige får den kunst, som Sverige fortjener.”

Indspilning i fuld skærm 02-04-2016 095608

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nisse i Hökarängen
Nisse i Hökarängen
5 years ago

“Der er et så utroligt, snævert PK-klima i Sverige, at der skabes et naturligt behov for kunstnere som Dan Park, der bryder imod de tabuer og opfattelser. Sverige får den kunst, som Sverige fortjener.”

Jag önskar hellre att Sverige hade varit ockuperat under andra världskriget. Då hade nog den nationella sammanhållningen sett bättre ut tror jag.

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

Blev værkerne destrueret?
Jeg så udsendelsen via linket her, men missede måske oplysningen.
Såfremt der blandt værkerne var nogle han allerede havde kopieret, forekommer det mig absurd at ville destruere dem. Eller også er det mig, eller de er svenske…

Observant55
Observant55
6 years ago

Onekligen en mycket intressant dokumentär om Dan Park men programmet snuddar bara vid varför Dan inte har några försvarare bland svenska kulturarbetare och politiker. Sanningen är ju att Dan Parks monomana tjat om Hitler och antisemitiska provokationer har gjort honom till fredlös i dagens Sverige. Efter att Dan placerade ut hakkors och burkar märkta “Zyklon B” utanför ett judiskt dagis 2009 så råder det i praktiken nolltolerans mot Dan Parks provokationer i Sverige och det är skälet varför han till slut dömdes till fängelse.. Det är lite synd att reportaget tycks ha missat denna viktiga pusselbit, utan den så blir… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Observant55

De kunne jo også bare gå ind for absolut ytringsfrihed – og erkende at kunst nogen gange kan være umuligt at forstå..?
Men OK… De kloge er jo kloge, så de har naturligvis forstået det hele…

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Observant55

Lars Vilks forsvarede ham, som jeg, og blogejeren, forstod det.
At der ikke forekom andre i udsendelsen er da mere forståeligt. Hvem ønsker en skæbne som hr. Vilks?

Observant55
Observant55
6 years ago
Reply to  Peter Buch

Lars Vilks försöker och lyckas med att sätta in Dan Parks verk i den moderna samtida konsten som ser det som sin uppgift att skaka om betraktaren och utmana etablerade konventioner och synsätt. Lars Vilks är dock mycket försiktig när han talar om islam i samband med sin rondellhund och jag har aldrig hört honom diskutera Hitler eller använda symboler för Förintelsen på det lättvindiga sätt som Dan Park gör. Det går inte att förneka att Förintelsen intar en mycket speciell plats i europeisk kultur. Vi kan se komedier om första och andra världskriget, det kalla kriget men det finns… Read more »

Observant55
Observant55
6 years ago
Reply to  snaphanen

Min åsikt är att Dan Park ville utmana det yttersta europeiska och svenska tabut, att driva med Förintelsen och dess offer. Om Dan Park hade bara velat driva med den status som Förintelsen har i Sverige hade Dan kunnat riktat sina provokationer mot någon statlig myndighet som exempelvis “Forum för levande historia” som informerar om och ger ut olika publikationer som handlar om Förintelsen. Nu valde Dan Park istället att skrämma judiska barn som i många fall är släkt med barn som dödades i gaskamrarna under förra världskriget. Den provokationen fungerade så bra att Dan Park förlorade sina vänner, fick… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Observant55

Rigtige venner slår en ihjel gratis. Som jeg forstår tingene.
Park har nok venner stadig. De andre, du nævner, lyder ikke som rigtige venner.
Men hver har vel sit- Gräddhylla.

Kungssten
Kungssten
6 years ago
Reply to  Observant55

Dan Park verkar i en stad där kommunalrådet Jammeh-Strärnfeldt applåderar antisemitiska tal på torget. Då är det lätt att få intrycket att antisemitism är ok. Det Park missade är att antisemitism bara är ok om den kommer från muslimer eller Jan Guillou.

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Observant55

Det kan vel næppe undrer at sætten alt til debat har svære kår når kulturradikalismen bliver sat på pause.
Det, at en Litteratur i vore Dage lever, viser sig i, at den sætter Problemer under Debat.
http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/georg-brandes-om-hovedstroemninger-i-1800-tallets-litteratur-1871/
Det, at kunst lever, viser sig ved, at alle slags problemer sættes under debat, ville jeg omskrive det til.
Specifikt er der vel ikke for vaganere nogle hellige køer.

Blev de beslaglagte værker destrueret?

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Den sag er absurd fra ende til anden.
Som Vilks så rigtigt siger, handler det om hvilke konventioner vi har vedtaget. Men hvem fanden vedtager dem..? Ja, det gør minoriteterne så åbenbart. Det er skruen uden ende…

prentesvarten
prentesvarten
6 years ago

1957 i en norsk vestlandsk kystby med 18 000 innbyggere skrev byens avis at en NEGER hadde blitt observert på kaien idet han steg av hurtigruten, kystens internasjonale ekspressbåt fra Bergen til Kirkenes. Var det kanskje den allerførste neger som i historien besøkte byen? I så fall, må han få sin egen statue på havnen.

Alicia Lind
Alicia Lind
6 years ago

Typiska feminister och antirasister, vackra som en vårdag…

invernes
invernes
6 years ago

Reprise fra Sverige .

Kvinna antastad av invandrargäng

http://avpixlat.info/2016/04/02/kvinna-antastad-av-invandrargang/

Rune Hansen
Rune Hansen
6 years ago

Det var en god udsendelse. Tænk, at DR kan producere den slags.

Dagens citat: “Negerbollen er fri”.

Hestehandleren
Hestehandleren
6 years ago
Reply to  Rune Hansen

Ja… den var faktisk overraskende god i betragning af at det er en DR produktion.. De fik endda klippet Christopher Hitchens ind… Dog manglede jeg:
1.) det “danske” perspektiv = “Vi er pisseligeglade… Og selvfølgelig skal DP have lov at provokerer..”
2.) Den svenske “flødebolle” Momuhdo neger.. garanterer via sine handlinger for, at jeg for fordomme over for negere, specielt de svenske.. 🙂
3.) Pøbelvældet.. Som der indledes med… At det resulterer i at Hornsleth (pga trusler) (og radio24syv) må trække sig som anvarlige udstillere.

Rune Hansen
Rune Hansen
6 years ago
Reply to  Hestehandleren

> “1.) det “danske” perspektiv = “Vi er pisseligeglade… Og selvfølgelig skal DP have lov at provokere..”

Det kan du sige, men fakta er, at Kristian von Hornsleth blev udsat for et dyrt hærværk, som Trykkefrihedsselskabet kom til at betale, og at han bagefter modtog dødstrusler.

Der er formentlig ingen, der er i tvivl om, at det er danske rødfascister, der står bag disse Gestapo-metoder, og ikke svenske rødfascister.

På samme måde er Dan Park blev overfaldet på Nørrebro et par gange, og igen er der tale om danske rødfascister og ikke svenske

Hestehandleren
Hestehandleren
6 years ago

Miss Piggy er åbenbart flyttet til Sverige og sprunget ud som socialist, feminist og antiracist… De 2 billeder siger mere end 10.000 ord.. 🙂 Fantastisk valg af billeder..

Rune Hansen
Rune Hansen
6 years ago
Reply to  Hestehandleren

Der er en mand inden i Miss Piggy.

invernes
invernes
6 years ago
Reply to  Hestehandleren

Til og med Miss Piggy er søt i forhold til disse svenske monster. 🙂

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  Hestehandleren

Intet under at Kermit kasserede hende til fordel for en yngre model.

Lawrence
Lawrence
6 years ago
Reply to  Hestehandleren

Orban sætter Merkel på plads:

https://www.youtube.com/watch?v=UT_MFvKhBsE

michael bohn
michael bohn
6 years ago

Makode Linde siger og gør jo + / – ca. det samme som Dan Park, men må gerne, uforstyrret af mystisk jura og trusler fra systemet, alene pga sin hudfarve. Han har succes og er feteret af den svenske offentlighed. Alene i kraft af sin hudfarve. Hvem er racister?
Heldigvis er han ret fornuftig, og holder ikke sin mund.

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x