15
apr
Seneste opdatering: 15/4-16 kl. 2102
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En god, indsigtsfuld video fra Svensk Fri Media. Den er tre måneder gammel, men har ikke være vist på nordiske blogs, så vidt jeg ved. Dens prognose for Sverige fra minut 21 er kulsort, og som man kunne se igår, er min det også. Svenskerne har passeret the point of no return, næsten inden befolkningen fik indført et ord til protest. Sverige begår selvmord, og har i stort omfang allerede gjort det. Resten af processen er blot et spørgsmål om tid. Jeg kommer der stadig gerne for at besøge venner, men ellers undgår jeg det af intens melankoli over det faktum.

Situationen är bortom kontroll

Man kan ikke sige, svenske gammelmedier på nogen måde afspejler situationens alvor. Man må ud på nogle af de efterhånden mange gode blogs, som findes. Vist lever svensk demokrati, men udelukkende takket være internet. Havde alle haft det for femogtyve år siden, var denne situation slet ikke opstået, men svensk MSM har ladt befolkningen gå som søvngængere ind i denne nedsmeltning. Patrik Engellau skriver om, hvad der tales om i hans omgangskreds:

Migrantsituationen är praktiskt taget det enda folk talar om nu för tiden, i varje fall de som jag träffar. Uppfattningarna verkar vara ungefär så här:

Situationen är bortom kontroll. Asylrätten gör det omöjligt för Sverige att upprätta kontroll genom att begränsa invandringen. Sverige – svenska folket, svenska myndigheter, svenska politiker – har inte kommandot. Detta bara sker, ungefär som en storm eller en jordbävning. Myndigheternas roll blir att efter förmåga reda upp konsekvenserna.

Det fanns länge en föreställning om att migrantströmmen skulle gå över av sig själv, just som en storm eller en jordbävning. Nu börjar en isande insikt sprida sig att något sådant inte är att hoppas på. Den här stormen tar inte slut.

Inget av de politiska partierna – knappt ens sverigedemokraterna – har någon åtgärdsplan som skulle innebära att Sveriges regering försökte ta kommandot över läget i Sverige.

Inför utsikten att det ska komma 150 000 eller fler migranter per år till Sverige – och vad skulle kunna hindra det med dagens politik? – grips många medborgare av panik och talar allt oftare om att emigrera.

Det händer nästan aldrig att medborgare hör av sig till riksdagsledamöter. Jag tycker det är dags att börja. Ring och klaga. Förklara att du är arg/bekymrad/orolig eller vad du är och kräv att den förtroendevalde – notera ordet! – tar sitt ansvar och att det är bråttom. Här är några alternativa budskap som du skulle kunna meddela folkets ombud:

Om inte ditt parti snabbt skaffar sig en trovärdig politik så kommer jag att rösta på sverigedemokraterna.

Sverige måste upphäva asylrätten. Annars har vi inte en chans att få kontroll över situationen.

DAGS ATT PRÖVA DEMOKRATIN. Patrik Engellau

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sinnamor
sinnamor
6 years ago

En ting som forundrer meg når jeg ser disse voldelige, misfornøide, unge muslimer som kaster stein på politiet og rett og slett oppfører seg som anarkister på speed, det er: Hvem de tror skal betale når de om noen få år har klart å knekke velferdsystemet og ødelegge svensk økonomi? Og hvem er tenkt til å betale for svenske pensjoner. KAN svensker i det hele tatt telle svenske kroner å se at, ikke kun ødelegger denne menneskeflommen det svenske samfunn men også den svenske økonomien. Det er aldeles, fantastisk, uttrolig Og GUD SKJE LOV at vi har valg i Norge… Read more »

Anna Svensson
6 years ago

I morse tog jag lokaltåget från vår lilla by till nästa större ort och räknade passagerarna som väntade på perrongen, där fanns 9 “nysvenskar” och 5 svenskar. Så ungefär ser det ut i byarna.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

For det første gik USA ikke ind i Irak pga. 9-11. De gjorde det højst sandsynligt fordi Irak var en trussel mod deres forretningsforbindelser i Kuwait og Saudiarabien. Men hvem bekymrer sig dog om det..? Og uanset om begrundelsen var masseødelæggelsesvåben eller demokratisering, så var beslutningen taget. Saddam skulle fjernes. Hvad angår den muslimske masseindvandring, har jeg stadig svært ved at se, hvad jøderne skulle ha’ med det at gøre. Sku’ de virkelig være skyld i, at afghanere, Syrere, Libanesere, Libyere, Sudanesere, Somaliere, Eritreanere, Egyptere, Tunesere, Marokkanere, Nigerianere eller alle andre hottentotter kommer rendende helt der op hvor man udbetaler… Read more »

salrol
salrol
6 years ago

Patrik Engelau är uppenbart en av dem som indoktrinerats av PK-media. Den s k asylrätten har aldrig gällt arbetskraftinvandrare (särskilda svenska resp internationella regler för att få visum) och högst 30% av alla invällare skulle, om man bedömer det VÄLDIGT frikostigt, kunna påstås vara (krigs-) flykting. Dessutom har enligt internationella konventioner krigsflyktingar enbart asylrätt i länder gränsande till en krigszon, och Sveriges grannländer är inte i krig. En krigsflykting får sin status genom att vara registrerad (och boende) i något av UNHCR läger. Tanken är att världsetablissemanget skulle bereda dessa konventionsflyktingar plats successivt, men de enda västvärlden, i synnerhet Sverige,… Read more »

Skåning
Skåning
6 years ago
Reply to  salrol

Jag tror att du har fel där angående juridiken. Det var ett tag sedan jag läste igenom flyktingkonventionen, men jag vill minnas att den inte ens tar upp “krigsflyktingar”. Befinner man sig i en krigszon kan man sätta sig i säkerhet inom landet, eller vid en kapitulation, leva under ockupationsmaktens regim. Vad den handlar om är personer som har en välgrundad risk för personlig förföljelse av sin egen stat eller ockupationsmakt. Och dessa individer är inte begränsade att söka asyl i grannländerna. Krigsflyktingar accepteras enbart för att många länder valt att utvidga flyktingbegreppet självmant. I Sverige kallades det först de… Read more »

salrol
salrol
6 years ago
Reply to  Skåning

Sverige omformulerade för ett par år sedan vad som “de facto” införts av den kultur-marxistiska vänstern “över huvudet på lagstiftare och myndigheter, varvid begreppet (ungefär) flyktingliknande omständigheter infördes. I bästa fall är emellertid dagens invällare till ca 30% krigsflyktingar (även om de lämnat ett läger de varit registrerat vid) eller flyktingliknande omständigheter. MEN 70 % är inget annat än arbetskraftinvandrare (för dem smickande sett), som väl vet att det kommer till ett Europa där det garanterat inte finns ett jobb åt dem, så de kan leva på samhället. OK, 25 av de 70 %:en skulle kunna liknas vid “utbildningsinvandrare (ensamkommande),… Read more »

latmask
latmask
6 years ago

Om näst sista stycket vill jag säga: Om inte SD skärper sin invandringspolitik ordentligt kommer det att uppstå ett nytt parti till höger om SD och jag kommer att rösta på det.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

Den teori, som denne video fremfører, som dets 1. argument – .nemlig at det er meget lang tid siden Sverige har været i krig, og man har vænnet sig til, at et fredeligt samfund er normen, er jeg enig i. Derfor er de mere standhaftige i Østeuropa. De har smagt diktatur for ikke så lang tid side.
Desuden ligger der noget selvdestruktivt i mennesket, derfor bliver folk narkomaner, alkoholikere, kriminelle mv.. i selv i de bedste samfund. Vi må smage æblet – koste hvad det vil….

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Sverige er gået direkte ind i betonvæggen. Man kan ikke påstå de ikke anede hvad der skete, for de er sådan set blevet advaret løbende, igennem de sidste tyve år. Og selvom flertallet af deres politikere, medier og ræverøde feminister, desperat har prøvet at tegne et andet billede eller lægge debatten død, har enhver jo, med egne øjne, kunne se hvorhen det bar. På nuværende tidspunkt skulle man behøve en regulær politistat, for at rette nogenlunde op på miseren. Asylretten skulle opsiges, menneskeretskonventionerne skulle revideres og alle, der ikke vil integrerer sig, skulle smides ud. Der skulle indføres nultolerance på… Read more »

Snaphane
Snaphane
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Yes, Sverige (eller det som kallades Sverige) har nu passerat “point of no return”, dessvärre.
God save our children….hatar att skriva detta naturligtvis.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x