16
apr
Seneste opdatering: 16/4-16 kl. 2105
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ferocious battle at Paris migrant camp: Refugees armed with metal poles clash with vigilantes under Metro station as terrified residents flee in panic

Hur ser Sveriges framtid ut i jämförelse med Kinas?

Anders Thoren skriver om sine erfaringer efter 22 år i Kina. Et par pluk:

Hur är det då ställt i Sverige? Hur många SD anhängare har straffats genom att avskedas från sina jobb? Hur länge satt Dan Park i fängelse för att ha ställt ut kritisk konst? Vad sägs om läkaren i Malmö som försökte ta en muslimsk kvinna i handen och försökte vara artig och hälsa och som dömdes för diskriminering. Är vi lika inför lagen?

Är skillnaden så stor att vi kan uppmana statsministern att kalla Kina en diktaturstat? Vad skall man i så fall kalla Sverige? Vad har hänt med vår grundlagsfästa yttrandefrihet och föreningsfrihet? Jag tror inte man skall kasta sten när man sitter i glashus.

Hur är det i Sverige? Har vi en fri och oberoende press? Jag tycker inte det, utan den etablerade pressen ”s.k. gammelmedia” har ju blivit politiska megafoner och bedriver s.k. ”agendasättande journalistik”, vilket ju betyder att man bara rapporterar nyheter, som passar in i agendan. Medias stora beroende av presstöd har ju blivit alltmer uppenbar. Nu skall det ju snabbutredas hur man kan förbättra presstödet, eftersom folket överger megafonerna, och söker sig till nätet. Hur skall man då få hänga kvar vid köttgrytan? Jo, genom få mer bidrag från den, som de är satta att övervaka. Bit inte den hand som föder dig.

Själv läser jag inga dagstidningar längre, på nätet finns ju all världens tidningar och där kan man läsa olika vinklingar på nyheterna och själv bilda sig en uppfattning om vad som pågår.

Sverige konsumerar idag alldeles för mycket i olika välfärdsaktiviteter, speciellt under valår, så det blir inga pengar över till järnvägs- och tunnelbanebyggen, inte ens till ordentligt underhåll av den befintliga strukturen. Om invandringen fortsätter i oförminskad takt, kommer den att minska infrastruktur- investeringarna ytterligare och den s.k. snabbjärnvägen, som skall förbinda Göteborg, och Malmö med Stockholm kommer att förbli en dröm. Men vi kanske kan förlänga Botniabanan vidare norrut till ännu ödsligare trakter.

För Sveriges del ser det, enligt min mening, mycket mörkt ut. Vi har skapat ett politiskt system som liknar en enpartisstat och som har i pressen en av skatter betald propagandamaskin, som håller den politiska adeln kvar vid köttgrytorna, nästan alldeles oavsett hur man sköter sig och vem man röstar på. Politiker av alla kulörer har mer gemensamt med varandra än med sina kärnväljare.

För mig har mina 22 år i Kina var oerhört lärorika, och visar vad man kan åstadkomma politiskt, om man verkligen vill och är i desperat behov av det. I Europa är vi bortskämda sedan länge och den förda politiken omöjliggör en kursändring i tid. Politikerna i hela Europa är totalt oansvariga och inga länder har lagar, som ställer en politiker till svars för sin katastrofala handläggning av ekonomin. Politiker kan utlova vad som helst före ett val, men sedan kan man ostraffat helt frångå sina löften och hoppas att man kan lura väljarna igen vid nästa val. Nationalekonomiskt var väl Sverige till en början bland de bättre i klassen, om man jämför med Sydeuropa där krisen slog till först, men vi har sannerligen på senare år gjort vårt bästa för att hinna ikapp stater som Grekland och Spanien.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
6 years ago

En norsk dansk finsk arme burde befri Sverige ! for Sverige styres av sinnssyke feminister som har som mål å total ødelegge Sverige som land,

Alla kommunanställda ska utbildas i islam

http://avpixlat.info/2016/04/16/alla-kommunanstallda-ska-utbildas-i-islam/

hilde61
hilde61
6 years ago
Reply to  invernes

Jeg vet ikke om jeg er villig til å ofre norske, danske og finske sønner og døtre for en regjering som, selv i dag, tramper videre med åpne øyne inn i helvete. Koste hva det koste vil.

Jeg liker ideen til Peter Zichau bedre.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Det er dog egentligt fantastisk, så meget vi går op i Sverige. Jeg skylder sgu ikke Sverige noget og kan egentligt være fuldstændig ligeglad hvordan det går derovre. Jeg er selvfølgelig ikke ligeglad hvad der sker med mit eget land og derfor skal man selvfølgeligt også holde et vågent øje med ens naboer. Men Sveriges befolkning er trods alt vores brødre og søstre. At flertallet af dem har dummet sig gevaldigt, skal jo ikke ligge dem til last i al fremtid. Det kan jo ske for selv den bedste. Jeg foreslår derfor, at de svenskere der ikke kan håndterer deres… Read more »

Lillemor
Lillemor
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Dette med Sverige er en følelsessak for meg. Men nå er jeg nordmann, og herfra stiller det seg kanskje annerledes? For meg er skandinaver ett folk fordelt på tre kongeriker. Skandinavia er vårt territorium. Et angrep på Sverige er et angrep på oss alle. I all overskuelig framtid fortjener svenskene å møte sine skandinaviske brødre og søstre med senket blikk. Men hvis vi som brødre og søstre ikke stiller opp når de trenger oss som aller mest, vil vi alle tape. Og vår generasjon nordmenn og dansker vil for all ettertid stå i historiebøkene som den aller veikeste og sløveste… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago
Reply to  Lillemor

Lillemor, hvordan skal vi kunne redde Sverige, når vi, dvs. i resten af Norden, selv er farlig strøm – tæt på at drukne?

Lillemor
Lillemor
6 years ago

Jeg kan dessverre ikke svare deg på «hvordan». Jeg er kvinne, og slett ikke militær strateg. Men dette må vi forholde oss til: I Norge finnes der bare rundt 4 millioner mennesker med nordiske aner – jeg vet ikke hvor mange dere er i Sverige eller Danmark. Her «hjemme på berget» er vi truet av en uhyggelig lang grense som vi deler med Sverige, og som vi skal slite med å holde stengt når Sverige kollapser. Det betyr at når Sverige kneler med rompa mot vest, vil vår egen undergang i beste fall være noen år unna. Et forsvar mot… Read more »

invernes
invernes
6 years ago
Reply to  Lillemor

Riktig vi nordboere må stå sammen mot islam. 🙂

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Lillemor

Vi med svenska gener är 7 miljoner. Så vi har omkring 3 miljoner främlingar i Sverige.

invernes
invernes
6 years ago
Reply to  Lillemor

Tiltredes 🙂

Tomas
6 years ago
Reply to  Lillemor

Bäste Lillemor, husk!

Jag menar att också Islänningarna
ingår i Skandinavernas gemenskap. // Tomas.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  Tomas

Island regnes normalt ikke med til de skandinaviske lande på trods af de mange dybe historiske, kulturelle og sproglige bånd mellem os, men derimod til familjen af nordiske lande, som også omfatter Finland, Færøerne, Ålandsøerne og Grønland – fx. i Nordisk Råd.

Lillemor
Lillemor
6 years ago
Reply to  Tomas

Islendingene har skandinavisk blod. De er selvsagt en del av oss!

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Det är ett fint erbjudande, men orealistisk för oss fattigpensionärer, vi har ingen möjlighet att klara oss i Danmark på våra usla pensioner.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Kanske bör ni skaffa er ett somaliskt, irakisk eller afghanskt medborgerskap
ock konvertera till islam först och därpå söka politiskt asyl i DK – och eventuelt
då konvertera till kristendom och / eller homoseksuel, om det finns någon risk
att bli skickat tillbaks till ert nya “hemland” 😉

Då kommer alle pengeskåp att stå öppna för er i DK …

Anna Svensson
6 years ago

Tydligen finns det många sätt att roffa åt sig pengar om man kommer från “rätt” del av världen, just den man inte vill komma från. Är det lika illa i DK som i S?

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Forskellen på Danmark og Sverige er, at vores magthavere er nøjagtig lige dumme men, danskere lever på et meget mindre areal og finder sig ikke i så meget. Og derfor brokker vi os når noget ser en lille smule forkert ud.
Det véd dem som vil vælges og derfor tør de ikke gå så langt som EU, Tyskland – eller Sverige .

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Det låter som att det borde vara lätt att åstadkomma även i Sverige, men du ser ju hur det går. Här struntar de fullkomligt i oss och massmedia är också mot oss. Kanske är det det största problemet.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Hvis der kom svenske fattigpensionärer, kunne jeg hurtigt blive venligboer.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Det låter fint, men det finns många fattigpensionärer i Sverige.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Wir schaffen es..!

Lenn
Lenn
6 years ago

Metro Stalingrad: Hvis nogen havde været kloge nok til at kaste et par klaser bananer ind blandt hoben, så kunne de nok have roet sig ned….

Dogen
Dogen
6 years ago

Akkurat dette har jeg tenkt mange ganger. Norge og Sverige hever seg over land som Kina, og kritiserer dem for akkurat det som jeg opplever det blir stadig mer av her, som eks overvåking og sosial kontroll. Før var jeg blind, og skjønte det ikke. Nå er jeg dypt bekymret.

hilde61
hilde61
6 years ago
Reply to  Dogen

Det er jo litt morsomt at venstresiden som alltid har vært i mot overvåkning, nå skaper et samfunn som krever overvåkning for å fungere.

Dylsectic
Dylsectic
6 years ago
Reply to  hilde61

Venstresiden er imot å bli overvåket men definitivt for overvåkning 🙂 Østblokklandene var skoleeksempel på dette, makteliten overvåket folket i stor stil samtidig som de aktivt fordreide og skjulte konsekvensene av eget styre- og levesett. Flommen av migranter har “fordelen” at det nå kan argumenteres for at folket skal overvåkes enda mer og mer frihet kan fratas oss. De superrike får større inntektsmuligheter når middelklassen minker; kostnadene løper løpsk og derigjennom kan det legitimeres å inndra enda større andel av vanlige folks inntekt gjennom skatter og avgifter og dermed frata oss enda mer frihet. Væpnet konflikt i Europa vil gi… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
6 years ago

Sveriges framtid. Det är ju att vi ska ner på Kina nivå vad gäller löner o välfärd. Det är ju globalisternas vilja. Rumänien där en bilbyggare tjänar knappt 5000kr i månaden. Det går ju bra att sälja bilar under 100,000 då. Men den stora frågan är ska Dacia Arbetaren upp till Volvo arbetarens nivå. Eller ska ska Volvo arbetaren Ner till Dacia nivå tänk själva och tänk er in i svenska politikers tankesätt.

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x