29
apr
Seneste opdatering: 30/4-16 kl. 1934
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg synes folk selv skal høre hans tale om udenrigspolitik forleden, i stedet for at nøjes med danske politikere og journalister, der også  afskyede Reagan i januar 1981. Tydeligst husker man måske fantasten Svend Auken:

“I USA tegner der sig i horisonten en afdanket filmskuespiller Ronald Reagan, denne 70-årige handelsrejsende i konservative banaliteter og uhyrligheder, som opfatter det internationale situation, som enhver anden cowboyfilm.”

Jeg bryder mig ikke meget om politikere, og mindst i valgkampe som jeg med alderen springer helt over, men jeg hørte Trumps tale om udenrigspolitik i forgårs, og jeg blev ganske imponeret over dens klarhed. Det er ikke sofistiskeret – det var Reagan heller ikke -men måske det virker ude i virkeligheden. Mange i U.S.A. blev også omponeret, for eksempel Walid Phares og Newt Gingrich. Det skulle ikke være nogen skam, at indrømme at man har taget fejl af Trumps evner. Selv nogle på venstrefløjen,vil hellere have Trump end Clinton: A Trump presidency needn’t be a nightmare for the left. On many issues, Clinton presidency might be.

Sympatien for Hillary Clinton i Europa, er derimod temmelig irrationel og ubegribelig. Jeg ved ikke, hvor mange der kender portræt-filmen “Hillary- the movie”. Den er selvfølgelig et politisk partsindlæg, men den er dog fuld af mennesker, der har været  temmelig tæt på hende og arbejdet for hende, og det er ikke noget flatterende billede, vi ser. Mig minder  hun og Bill og præsidentparret i House of Cards.

Når man hører, hvordan Hillary har fejet op efter Bills erotiske eskapader og truet elskerinderne, når man ved, hvordan de har jagtet gigantiske formuer, er de nøjagtig som Claire og Frank Underwood: Deres ægteskab er et firma, som holdes sammen af jagten på magt og penge. hvor Bill er mere sympatisk som hendes vatnisse, end den benhårde Hillary. Gud forbyde hun bliver præsident, her er hendes katastofale tid som udenrigsminister – ikke mindst Benghazi – kun begyndelsen på hendes talentløshed og uhæderlighed.. Se den selv:

***


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
selma
selma
6 years ago

Dette var svært interessant. Trump sa mye som lød som musikk i mine ører iallfall. Det sier seg selv at som vellykket forretningsmann må mannen ha kunnskap om ikke bare finanser, men storpolitikk , omgang med mennesker ved forhandlinger, ambisjoner og handlekraft. Gode verdier la han også for dagen. Her kom han inn på hvor lite de kristnes situasjon i MØ er blitt forsvart, han sa det var feil å tro at muslimske land kunne bli som “oss”, mange har kritisert vestens ønske om å innføre våre demokratiske prinsipper i land med en helt annen kultur og tankesett. Enig med… Read more »

samuelafugglas
samuelafugglas
6 years ago

Det bliver spaennende når Snaphanen skal til at resensere”Clinton Cash” af Peter Schweizer?

Anna Svensson
6 years ago

Lyssnar man på svensk media får man ett helt annat intryck av Trump. Jag hoppas han får en chans och att världen slipper Hillary Clinton.

mjolly
mjolly
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Det var Trumps første tale med teleprompter, det hjalp nok også.

Humoral
Humoral
6 years ago
Reply to  Anna Svensson

Jag har inte fått en klar bild av Trump genom svensk media.
Oavsett telepromter fick jag i denna video en klar bild av Trumps politik
och hur han vill bedriva ett eventuellt presidentskap.

Anna Svensson
6 years ago
Reply to  Humoral

I svensk media framställs han som det värsta som skulle kunna hända världen. Bara det talar för honom, men naturligtvis vet jag inte hur han kommer att bli ifall han väljs.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Jeg sad og nød den tale Trump holdt forleden. Ligesom jeg også blev ret imponeret over talen han holdt til AIPAC. For sagen er nemlig den, at manden er fuldstændig inde i sagerne og véd meget mere end de andre gør. Det amerikanske etablissement, EU og alle de andre korrupte globalister ryster nu i bukserne. Deres taktik med tilsvininger, lokumsaftaler og stråmænd har ikke virket – fordi manden har ret. Så kan man altid tale om hans stil – men så har man også indrømmet der ikke er andet at komme efter. Vi har nu siddet på diverse internet-blogs i… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Jeg går jo her og venter på et varmt håndtrykk mellom Trump og Putin. Som setter strek over 1000 års fientlighet mellom Øst- og Vesteuropa, og forener den europeiske sivilisasjon som voks ut av Øst- og Vestromerriket. En samlet, sterk kristenhet kunne slå tilbake invasjonen fra Islam. Men først må vi beseire vår egen dårskap og overkomme skillelinjene, som den kalde krig bare er den siste manifestasjon av. Det er et Europa – med kolonirikene Russland og USA in extremis, både geografisk og historisk – som kommer til sans og samling igjen!

Bjørn
Bjørn
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Danmark og Rusland levede i et venskabeligt forhold siden tidernes morgen indtil NATO-tiden. Det var indtrykket i begge lande og den gensidige udveksling går langt længere tilbage end vikingetiden. Det historisk gode forhold fremgår også af Dronning Magretes taler til russerne. Danmark har haft en russisk konge, Valdemar I den Store (prins Vladimir af Kiew), russerne en halvdansk zar, Peter III den Store (prins af Gottorp), som var ved at starte en krig for at hævde sin ret til noget af Sønderjylland. Den russiske revolution så vi med beklagelse, ikke med moderne vestlig afsky – nedladenhed. Først da vi blev… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Bjørn

Efter anden vestlig finansiering af den russiske revolution og borgerkrigen er Danmark og danske interesser på den tabende side, det har intet med ondsindighed at gøre. I min tolkning. I udlandet var reaktionerne på den kommunistiske magtovertagelse skarpe. Winston Churchill udtalte for eksempel, at Bolsjevismen skulle kvæles i dets vugge. Især Frankrig og England, men også andre lande, støttede den Hvide Hær, der bestod af konservative, monarkister, liberale og socialister, som var modstandere af den bolsjevikiske revolution, og som nu blev bakket op af et mindre antal udenlandske styrker fra Japan, England, Danmark, Canada, Frankrig og USA. Ved borgerkrigens afslutning… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Peter Buch

Russiske handlinger var lig dansk tab. enkelte ændringer foretaget i det følgende… Historie/Jyske Samlinger, Bind Ny række, 11 (1974 – 1976) 2 Danmarks anerkendelse de jure af Sovjetunionen i juni 1924* Danmarks politiske og okonomiske forhold til den unge Sovjetstat, der opstod som resultat af Oktoberrevolutionen i 1917, har i stigende omfang været genstand for den historiske jorskning. Rektor Henrik Bertelsen belyser de forhandlinger, der gik forud for oprettelsen af de fulde diplomatiske forbindelser mellem de to stater i 1924. Dette spørgsmal ses tillige at have umiddelbar tilknytning til indenrigspolitiske og almeneuropceiske forhold. Af Henrik Bertelsen Indledning Lenins kommunistiske styre… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Peter Buch

Putin teaches geography: ‘All the former USSR is Russia’
http://euromaidanpress.com/2015/04/28/putin-gives-the-world-his-geography-lesson-all-the-former-ussr-is-russia/
Jeg har ikke set filmen der omtales på link.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Peter Buch

Selvfølgelig. Om ikke av annen grunn, da negativt for å unnlate å overlate makten i Russlands nermeste omland til USA og NATO. Rivaliteten mellom stormaktene fortsetter uavbrutt, og svakhet hos den andre utnyttes umiddelbart. Noe av det (relativt) siste er jo “fargede” protester i det ortodokse og sterkt russlandsallierte Armenia.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  Bjørn

Danmark har haft en russisk konge, Valdemar I den Store

Vask din mund med saebe! Valdemar var soen af Knud Lavard.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Der er en forbindelse, men det er på mødrene side 😉

https://da.wikipedia.org/wiki/Valdemar_den_Store

Bjørn
Bjørn
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Spul din med en damprenser. Hans moder var russisk fyrstinde og dermed var han russisk prins!

Vi havde en slavisk konge mere. Prins Bugislav af Pommern blev i Danmark til Erik VII af Pommern. Båndene var nære mellem germaner og slaver dengang, og for Danmarks vedkomne blev de ikke spoleret før den kolde krig, som vi burde afspænde sammen med andre gode folk !

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  Bjørn

Det goer ham ikke til russer. Vil du ogsaa kalde Margrethe svensk dronning og – til den tid – Frederik fransk konge og Christian australsk?

Hvis du regner efter spindesiden, har vil jo knapt haft en dansk konge i historien.

Bjørn
Bjørn
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Båndene var nære mellem germaner og slaver dengang. De mange giftemål i kongehusene bevidner det.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Bjørn

Om det historiske kan jeg ikke uttale meg. Men jeg er ikke i tvil om at skandinaver i dag har alt å tjene på vennskap og handel med Russland. Og at den jevne kontakt mellom nordiske land og Russland for 1000 år siden burde vært jo mer naturlige i dag. “Vi” åpner jo oss for arabisk, afrikansk og asiatisk (mest barbarisk, muslimsk) innflydelse, men er fientlig innstilt ovenfor det høykulturelle russiske folk. Det er ikke til å forstå og begripe. Vi trenger en symbolhandling sterkere enn Regans og Gorbachevs samtaler. Paven i Roma og Patriarken av Moskva må avslutte all… Read more »

Bjørn
Bjørn
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Enig. Vort trudselsbillede er et lævn fra fortiden, når vi opruster mod Rusland, mens “unge” “socialt udsatte” “bandemedlemmer” strømmer ind fra syd !

Med andre ord, må vi skabe en anden sikkerhedsarkitektur end EU’s og NATO’s. F.eks. mere OSCE eller tilsvarende?

Bjørn
Bjørn
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Landes prioritering af sikkerhed i et billede!

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Bjørn

Kan noen svare på hvorfor ikke feminismen og likestillingskampen ikke gjelder “kvotering” av kvinner som sjauere, tømmerhoggere, skogsarbeidere, bønder, smeder og slaktere? Hehe, har tenkt samme tanke mange ganger, også når kvinner opptrer som politisjefer og “likestilte” actionhelter. Svenske aviser slår jo oppp at “feministisk forsvarspolitikk”skal gjøre Sverige så meget bedre og sterkere – mens reelt sett det svenske forsvar er meget dårlig stilt. … Typisk for vår tid er at det reelt sett går nedover med den reelle ytelsen, eks militær og politi, mens retorikken stadig roser en uendelig framgang… Det motsatte av Vesten: den russiske forsvarsministeren er født… Read more »

Bjørn
Bjørn
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Jeg tror også, at Shoygu korsede sig, fordi verden den 9.maj 2014 var på randen af en atomkrig. Det forår var før Pentagon klart meddelte CIA, at de kunne have deres kup for dem selv og Tyskland og Frankrig satte Minsk-våbenhvilen igennem uden USA og UK. Man ser gentagne gange, at de som får stort ansvar for liv og død, søger hjælp hos Gud!

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  Bjørn

Det minder mig om Cornelius Ryan’s bog “The Last Battle”, om Slaget om Berlin og efterspillet. Ryan var journalist og havde omfattende foto-afsnit i sine boeger. Eet af dem var en serie fotos af russiske og vestallierede generaler, taget under vaabenstilstandsforhandlingerne. Russerne var kronragede, arrede, pluskaebede, braknaesede monstre, de vestallierede var velmanicurerede, velfriserede gentlemen med veltrimmede moustacher og en umiskendelig aura af parisisk natklub. Jeg kan desvaerre ikke finde fotoet online, men her er et repraesentativt udsnit med The Man Himself i midten. http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01629/Zhukov_1629747c.jpg Jeg er rimelig sikker paa at Stalin havde udvalgt de mest uhyggelige af sine generaler til… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  FelixKrull

Jeg fandt eet foto fra bogen:

Generalmajor Yuchiuk, hvis tropper var de foerste i Berlin:

http://erenow.com/ww/lastbattlebattleforberlin/lastbattlebattleforberlin.files/image093.gif

hilde61
hilde61
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Spørsmålet er hvor desperate utviklerne av denne agendaen er i ønske om å innføre armageddon. Jeg stoler ikke på obama. Kan han finne på å starte en krig mot Russland for å hindre oppvåkningen som nå er på gang?

Bjørn
Bjørn
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

At Hillary Clintons tone skulle være hæderlig er en absolut MEDIELØGN. Her hendes tale for Goldman Sacs med skældsord om den jævne amerikaner: CLINTON: “But we know the hopes that the little people have for their future — things like school, job, food, clothing on their backs– all of those little things would not be possible without your leadership and innovation. Since the time of the Medicis, even before, and the financing of the first joint stock companies in the transatlantic slave trade, we know that finance and banking is what makes our capitalist economy not just grow but tick… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Bjørn

Det optimale kan være at gøre de klagendes kor så små og ubetydelige som muligt.
Det opnås ikke ved at klage over uretfærdigheder eller kræve retfærdighed.
Det opnås nærmest kun ved at skabe et solidt og stort alternativ til det udskældte, til det beklagede.

Bjørn
Bjørn
6 years ago

Når danske journalister ikke kan sige noget om han politik, er det fordi de ikke lytter ham. Han er “gammeldaws” republikaner, som vil bygge et frit land, hvor staten beskytter (også med toldmure) og punktvist griber ind og bygger op som merkantilisterne gjorde. Den unge Trump om USA’s kurs:

https://www.youtube.com/watch?v=MOKi5YeNtRI

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  Bjørn

Frihed er ikke toldmure eller statens opbygning af meget andet end et nationalt forsvar.
Frihed er set herfra mere “vi sidder på flæsket fonde”, firmaer borgerne vælger som en bedst egnet national løsning, fordi borgerne da er i økonomisk kontrol.
Set herfra.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago

Mig minder hun og Bill og præsidentparret i House of Cards.

Det er ikke noget tilfaelde – det er producerens hensigt.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  snaphanen

Foersteklasses TV.

Jeg blev ikke gjort opmaerksom paa det foer foerste saeson var naesten slut, men de sidste to afsnit spillede jeg ‘spot the Clintonism’ med to amerikanere – vi blev enige om at vi havde fundet 16 direkte og indirekte Clintonreferencer i alt, og jeg blev i al beskedhed krediteret for fire af dem.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  snaphanen

Ditto. Efter anden saeson, gik det stejlt ned ad bakke.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago
Reply to  snaphanen

Det er i hvert fald ikke deres moral der skulle staa i vejen, snarere end risikoen for at blive opdaget. Og uanset hvordan og hvorledes, tyder meget paa at de har forsoegt at obstruere efterforskningen. The devil is in the coverup, som man naesten siger.

Men paa mange maader ville det vaere en detalje i hendes dossier: personligt synes jeg det er langt mere bekymrende at hun er koebt og betalt af Saudi Barbarien og Turkmenistan, for blot at naevne et par eksemper.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago

Efter Carter-administrationen havde brugt tusindvis af siders analyser, rapporter og policy papers paa, ikke at kunne formulere en Koldkrigs-strategi, kom Reagan til roret. Een af de foerste ting han blev spurgt om, var hvorvidt han havde en saadan. “Ja,” svarede Reagan. “Vi vinder. De taber”.

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x