17
maj
Seneste opdatering: 21/5-16 kl. 2341
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg var med norske venner til 17 maj gudstjeneste i en fuld Vor Frelsers Kirke på Christianshavn, byens prægtigste barokkirke. En var endda taget hele vejen fra Oslo, fordi han ikke kan holde den norske 17 maj ud med alle dens pakistanske flag. Den er blevet en fejring af politikernes opløsning af nationen, temmelig idiotisk på en nationaldag.

Den Københavnske var på enhver måde smuk. Vor Frelser er min dåbskirke, og jeg sendte en tanke til mine forældre,der i 1952 boede lige ved siden af. Min far var ung læge og tjente til føden ved at køre lægevagt på sin motorcykel. Christianshavn var ikke gentrificeret i 1951, det  var akkurat lige så fattigt, som Halfdan Rasmussen beskriver det i sine erindringer. Det tænkte jeg på, men vi sang de dansk-norske salmer, og jeg ikke kunne få øjnene fra de små, lyse, norske piger i nationaldragter. Jeg bekymrer mig for deres fremtid, der er  kommet den sorg i glæden de senere år.

Vel udenfor marcherer de mange mennesker  til den norske sømandskirke med Tivoligarden forrest. Jeg mærker, vi har særlige, historiske bånd til Norge, som vi aldrig har haft til Sverige, – bortset fra Skånelandene der var en del af kerne-Danmark i 800 år. De er der stadig 202 år efter Eidsvoll. – Klik fotos f. helskærm.

IMG_0080

IMG_0072IMG_0092IMG_0109P1030193 P1030206 P1030209 P1030253 P1030328 P1030333 P1030339 P1030427

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vaeringen
Vaeringen
6 years ago

Som en kommentar til Snaphanens omtale av båndene mellom Norge og Danmark, så kan jeg bare samtykke. Faktisk er det slik at dersom man bor i den sydvestlige delen av landet – kalt Sørlandet – så er muligheten fremdeles der til å møte mennesker som emosjonelt er sterkere tilknyttet København som hovedstad enn til Oslo. Blant bondebefolkningen stod begrepet “Kongen i København” meget sterkt i lange tider. Under unionstiden, når “Amtmanden” var for hard i skattleggingen, så sendte norske bønder ambassade på ambassade til Kongen i København, for å få ham til å forstå uretten. Moderne historikere har funnet ut… Read more »

Pluto
Pluto
6 years ago
Reply to  Vaeringen

Det er praktfulle bilder som Snaphanen bragte fra feiringen av Norges nasjonaldag i – København! Man må altså til Danmark for at se og genuint fornemme det ektefølte nasjonale i nordiske farger av rødt, blått og hvitt! En stor Takk til Snaphanens redaktør!

spirild
spirild
6 years ago
Reply to  Pluto

Har stor sans for dronning Margrethe. Hun reklamerer ikke for danskenes avvikling. 🙂

Pluto
Pluto
6 years ago
Reply to  spirild

Så enig, så enig, Spirild. Jeg er i denne forbindelse skap-monarkist; men kun i Danmark altså «Der er et yndigt land»;

https://www.youtube.com/watch?v=vtDHKw-WIJQ

spirild
spirild
6 years ago
Reply to  Pluto

http://www.old-picture.com/europe/Austro-Hungary-Colonnade-Carlsbad-Bohemia.htm Jeg går fra fransk nasjonalistisk rap https://www.youtube.com/watch?v=EP41_U4fCl4 https://www.maalmannen.no/2016/05/antirasistisk-mordfreistnad-med-hammar/ til dansk kjærlighet i ord og toner til fædrelandet fra en annen tid og vemodigheten siger innover meg. Hva er det som gjør at noen av oss er mer skjerpet, mer intensiv oppmerksom på våre omgivelser? På katastrofen som er i gang? Europas unge jenter og gutter: Europeisk ungdom formateres av amerikansk underholdningsindustri. Svart rap som er anti-hvit, voldelig og burde forbys. Her burde man virkelig få unge europeere til å våkne og forstå hva denne sjangeren betyr. I tillegg bedriver amerikanske myndigheter påvirkningsarbeid fra sine europeiske ambassader. Her et sitat… Read more »

spirild
spirild
6 years ago
Reply to  spirild

Og la meg tilføye det åpenbare: Landene tilhører oss, Folkene. Ikke bank og finans, ikke råtne politikere som agerer for sine egne interesser OG finanshaienes.

Pluto
Pluto
6 years ago
Reply to  spirild

Kjære Spirild; Stor Takk for nyttig informasjon – og ikke minst de fantastisk vakre bildene av Vårt Europa som du la ved en lenke til. Denne europeiske portal-side av kultur-himmelske perleporter har jeg naturligvis lagret! Tenk, hvilken storartet sivilisasjons-kultur vi indoeuropeere har fremskapt, utmeislet og videreforedlet til det nesten perfekte av skjønnhet og ynde. Vi indoeuropeere er en unik folkegruppe, som er verneverdig for all framtid – hvilket jo er kampens kjerne i dagens bisarre (døds)situasjon av normløshet og fremmedgjøring! Man blir vemodig, som du skriver, men også stolt og – standhaftig ubøyelig på, at dette skal ikke noen få… Read more »

Psilly
Psilly
6 years ago
Reply to  Pluto

Siden jeg i følge byråkratiet formelt er dansk har jeg tilbragt en og annen 17.mai i Danmark og det var alltid rørende å se folk i norske bunader med flagg i hånden på toget inn til København. Har selv tilbragt mesteparten av tiden utenfor Norges grenser siden 2001 og det er ihvertfall for min del savnet etter norsk natur og den folkesjelen jeg forstår best som sakte men sikkert har gjort meg til nasjonalist. Borte bra, men hjemme best, men fy som vi må kjempe for å opprettholde sannhetsgehalten i det ordtaket.

Pluto
Pluto
6 years ago
Reply to  Psilly

Det finnes ikke noe vakrere enn det du selv her beskriver. Og aldeles rett har du ved det du fremhever som nasjonalist og den folkesjelelige frihetskampen vi må kjempe hver bidige dag, og som for øvrig; for bare to generasjoner siden, var det mest naturlige som fantes. Men derfor er vi jo det vi er: Folkelige Patrioter som kjemper for vår soleklare rett til eget selvstendig fedreland. Alt godt til deg, Psilly, fra meg. 🙂

Vaeringen
Vaeringen
6 years ago
Reply to  Pluto

Så definitivt er det vakkert, Pluto. Det minner om “hine hårde”, da 17.Mai virkelig hadde innhold også her heime.

trackback

[…] i en enkelt person. Han måtte lide for sandheden, men Danmark hjalp ham. Der var også 17 maj: “Ja, vi elsker dette landet,” hvor han var i Vor Frelsers […]

MollyM
MollyM
6 years ago

Dejlige billeder – ak ja, snart bliver det vel dubiøst at være glad og stolt over sit fædreland og fejre nationaldagen … vi må passe på vores respektive lande og kulturer!

invernes
invernes
6 years ago

Takk for flott artikkel 🙂

Må legge til at vår stortingspresident er en djevelsk landssviker da.

Nordmennenes eller flyktningenes dag?

https://www.frieord.no/innenriks/nordmennenes-flyktningenes-dag/

Marit
Marit
6 years ago
Reply to  invernes

De er ikke flyktninger. De er uinviterte migranter. Snart må vi nordmenn rømme til Danmark for å få feire vår nasjonaldag i fred…

invernes
invernes
6 years ago
Reply to  Marit

Tiltredes 😉

Louis B Knockel
Louis B Knockel
6 years ago

Fine billeder igen i dag. 

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Klart Ekte nordmenn fremdeles elsker sitt land, uansett hvor mange utenlandske ökoimmigranter/muslimer ol pröver å vifta med sina flagg, som sjelvklart inte hörer hemme på Norges födselsdag/nasjonaldag.
Til ekte nordmenn og venner…Hipp Hipp hurrah for vårt flotte land som vi skal forsvare til sista mann…vär seker på det…vi kommer aldrig å gje oss.

tavsen
tavsen
6 years ago

Tusind tak for smukke billeder og videoer. Især den lille gut med flaget. SÅDAN. Forhåbentlig kan han vedblive at holde fanen højt.

Dejligt at se ægte nordmænd i stedet for det forlorne miskmask, der befolker Oslos gader i dag.
Der var en gang, hvor man kunne skelne de forskellige folkeslag fra hinanden. Det er desværre umuligt i dag.

tavsen
tavsen
6 years ago
Reply to  tavsen

Flere skønne billeder. Aktive børn. Glade børn og feststemte voksne.

Den sidste video efter sækkeløb.
Skøn video, hvor der til sidst fokuseres på Vor Frue Kirkes spiraltårn. SMUKT

Fik mig til at tænke på denne

https://youtu.be/NAkL9EIxCq0

steen spore
steen spore
6 years ago

Det er ikke en diskussion, bare en sjov historie fra en 17.maj hvor jeg for mange år siden boede i Grønland, hvor der i Grønlandsfly var mange norske piloter ansat: På en færgeflyvning en dag uden regulær trafik havde 5-6 stykker af ventende passagerer fået en plads fra Julianehåb til Godthåb og var blevet anbragt nede i den bagerste del for ligevægtens skyld. Vi ventede og ventede og pludselig kom en norsk pilot i i temmelig beruset tilstand ind i kabinen på vej mod cockpittet. Vi tænkte at copiloten så nok klarede turen. Lige inden han gik ind vendte han… Read more »

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x