6
jun
Seneste opdatering: 7/6-16 kl. 0251
63 kommentarer - Tryk for at kommentere!

D-dag var langt mere gennemfotograferet, end jeg vidste. DR har sendt denne franske dokumentar under titlen “Dø om så det gælder” hele aftenen på DR-K, med fabelagtige optagelser, jeg aldrig har set før.  SVT har ikke erindret denne dag med ét eneste ord, her en en stor kulturel forskel på os, der har holdt Sverige ude af den europæisk mainstream i flere generationer.

Jeg var i Normandiet allerede som barn i 50 érne, og jeg har været der som voksen adskillige gange, seneste på 50 års dagen i 1994, hvor veteranerne var mange, men lidt gamle.  I 1984 talte Ronald Reagan ved Pointe du Hoc på Omaha Beach, og citerede Stephen Spenders The Truly Great.

The names of those who in their lives fought for life, Who wore at their hearts the fire’s centre. Born of the sun, they travelled a short while toward the sun, And left the vivid air signed with their honour.

Jeg har kendt engelske og amerikanske soldater som deltog, og det er et af de hellige steder i mit liv, som det var i mine forældres. Som Verdun forleden. At være europæer, er mange ting, det er helt forskelligt fra Stockholm til København.

Sverige har ingen tragisk, nyere historie, men det har en tragisk nutid og fremtid af selvsamme grund, fordi vi ikke kan komme ud over det nationale, hvor meget vi end vil. Dette er nu Merkels, Junckers, Hollandes, Löfvens og Løkkes Europa, og Gud bedre det. Löfven står allerede som forvalteren af det forsvindende Sverige.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
63 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Skåning
Skåning
5 years ago

Möjligen, men jag står för varje ord, även i nyktert tillstånd. Den danska nationalmyten om det tappra motståndet är faktiskt skrattretande. Speciellt med tanke på att 10 000 stridande svenskar slöt sig till Finland när alla trodde att det var kört i Vinterkriget. Och det stred mot 1900-talets värste diktator utan att gröta ner sig i nazismens bruna smörja. Men Danmark hade 6000 SS-frivilliga, mot 300 svenskar. Förmodligen lika många många som era motståndsmän (som dök upp -44.och framåt). General Patton: “You cannot give me an order to halt for the benefit of Stalin. We’ve been fighting the wrong enemy,… Read more »

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago
Reply to  Skåning

Grattis. Min egen familie var aktive i modstandskampen i Danmark. Og jeg har venner der mistede familie på østfronten. Den krig var kompliceret. Men godt at du har alle svarene Skåning. Jeg har forståelse for at unge mænd meldte sig til Frikorps Danmark. Det er for let at dømme historien som du gør idag. Dengang var der, også i Danmark, et ønske om at hævne bolskevikkernes drab på prinsesse Dagmars familie i 1918. Hun var dansk prinsesse og moder til den sidste Zar og russisk kejserinde. https://da.wikipedia.org/wiki/Dagmar_(kejserinde_af_Rusland) De kongetro i vest-europa, havde dermed også en god grund til at ville… Read more »

Skåning
Skåning
5 years ago

Jasså det är jag som sitter på alla svaren och bör gratuleras för det??! Snacka om att skruva argumentet emot sig till sin egen fördel. Du har uppenbarligen inte fattat att det är jag som utmanar rådande normer och inte du. I dansk mentalitet så kämpade motståndsmännen tappert (även om de först blev ordentligt organiserade 1944, medans Sverige var neutralt och fegt. Jag försöker bryta den myten. Evakueringen av de 7000 danska judarna hade aldrig kunnat ske om Sverige var inblandat, vilket Churchill ville. Vad fan skulle Sverige ha gjort som gav ett bättre totalt utfall? Sammanlagt skickade vi över… Read more »

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago
Reply to  Skåning

Der er vist meget du ikke ved om den danske modstandskamp.
Men du udtaler dig gerne, og moraliserer helst. Typisk svensk.
Tugga och svälj.

Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago

Anden Verdenskrig ødelagde, i bogstaveligste forstand, Europa. De kulturløse komasamfund med identitetsløse, demoraliserede søvngængerbefolkninger der i dag står tilbage, forvirrede og magtesløse overfor race- og kulturfremmed massebosættelse fra Mellemøsten og Afrika … er dens arv. Påskuddet for Storbritanniens deltagelse var formelt at sikre Polens uafhængighed. Da man havde ‘vundet’ i 1945 var Polen besat af den røde hær. En besættelse der kom til at vare i mere end 40 år. Til gengæld mistede England som følge af krigens enorme materielle, økonomiske og menneskelige omkostninger ganske evnen til at opretholde sit oversøiske imperium og snart efter krigsophøret begyndte de første dryp… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
5 years ago

Antal. Mange tyske og svenske overlevede krigen og var neutrale. For mange dekorerede krigsveteraner, national samhørigheds prisende, flittige, diciplinerede, dydige, etnisk solidariske og alle mulige andre. Der døde for få i krigens dage. Med et befolkningstal efter krigen på et encifret antal millioner i Tyskland og et Sverige med betydeligt færre end de da var ville situationen dengang og nu være langt bedre. Det er en påstand man kan være enig i eller alt muligt andet. Det er min opfattelse at det samme gør sig gældende for hele jorden. Et lavt befolkningstal er til et vist minimum nås, med positiv… Read more »

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago

Jødekager. Sådan gør du: Smuldr smørret i melet, og kom sukkeret i. tilsæt æg, og ælt hurtigt dejen sammen. Stil dejen tildækket i køleskab en halv times tid, inden du udruller den til en tynd plade. udstik dejen i små runde kager, 5-6 cm i diameter. Stil dem på bagepapir. Pensl kagerne med sammenpisket æg. Bland mandler, sukker og kanel, og drys det over kagerne. Bag kagerne ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe 6-8 min. ca. 50 stk. 150 g smør 250 g hvedemel 100 g sukker 1 æg Pensling: 1 æg 50 g grofthakkede mandler 3 spsk. sukker 2… Read more »

Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago

Jeg noterer mig med overbærenhed at du, som forventet, ingen saglige argumenter kan fremføre. Verden er ved at have fået nok af din slags, chingagook. Løgnepropagandaen virkede måske nok på masserne i 50’erne, 60’erne og 70’erne, da TV og filmmediet stadig var så nyt og spændende at man ganske glemte at stille spørgsmål til sandhedsværdien ved det indhold der blev præsenteret (indoktrineret). Fascinationen og benovelsen over selve mediet var stadig tilstrækkeligt hypnotiserende til at løgnene blev accepteret. –Siden 1980’erne er flere og flere selvstændigt tænkende historikere overalt i Vesten imidlertid begyndt at stille skeptiske og kritiske spørgsmål ved de mange… Read more »

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago

Israelsk festbrød Gæren smuldres og røres ud med 1 dl. af vandet i dejfadet. Tilsæt resten af vandet, sukker, salt, æg og størstedelen af melet. Arbejd dejen godt igennem. Den skal være smidig og glat. Tilsæt mere mel efterhånden. Sæt dejen til hævning, tildækket og lunt, ca. 45 minutter. Ælt dejen let igennem og lad den hæve yderligere 15 minutter. Tag dejen ud på et ganske let melet bord. Del den i 3 portioner, der hver rulles á 50 cm. Flet længderne og buk enderne ind under brødet. Sæt fletbrødet på plade med bagepapir og lad det hæve tildækket i… Read more »

Observant55
Observant55
5 years ago

Både tyskar och japaner hade redan med krigsbrotten i Polen och Kina visat att de ställt sig utanför den mänskliga gemenskapen. Smakar det så kostar det och priset blev förödda storstäder i både Tyskland och Japan.
Tyskland hade aldrig behövt starta ett anfallskrig mot Polen och på så sätt undvikit all den förödelse som blev följden av världskriget. På så samma sätt hade Japan undvikit Hiroshima genom att inte försöka erövra Kina.
Svårare än så är det inte.

Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago
Reply to  Observant55

Du har set for megen zionistisk propaganda. Polen var imperialistisk og militaristisk længe inden Hitler kom til magten i 1933. Piłsudski og Rydz-Śmigły er blot to eksempler på polske ledere fra perioden der åbent erklærede deres ekspansionistiske hensigter. Tyske civile der befandt sig i områderne Vestpreussen, Schlesien og Østpommern; land som deres forfædre havde opdyrket og kultiveret igennem århundreder, men som Versailles-traktaten havde overdraget til Polen efter Første Verdenskrig, blev myrdet i tusindvis og systematisk forsøgt etnisk udrenset i løbet af mellemkrigsårene af den national-chauvinistiske polske regering. Men eftersom disse historiske kendsgerninger ikke dagligt bliver gentaget på TV og i… Read more »

jonny_99
jonny_99
5 years ago

Du har rätt i att situationen var mycket mer komplicerad än modern historieskrivning i allmänhet vill ge sken av. Omkring 575 000 tyskar lämnade det återuppståndna Polen mellan 1918 och 1926, hälften av den tyskspråkiga befolkning i Posen och Västpreussen. In Poland itself, the Germans were seen as second-class citizens and traitors [. . .] “Polish land for the Poles” was a common watchword, and [Prime Minister Władysław] Sikorski spoke in 1923 of ‘de-Germanizing’ the western provinces. (p36-37). Everyone knew how, after 1918, their land had been confiscated or surrounded with subsidized clusters of new settlements. Hostile officials had discouraged… Read more »

Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago

Jaeh … Hvide forvirrede mænd der massemyrder andre Hvide mænd (samt kvinder og børn i titusindvis ved terrorbombningerne af civile døgnet rundt) for jødiske etniske og økonomiske interesser … det er åbenbart lige noget slaphønsene ka’ li’. Europa tabte sin militære modstandsdygtighed og sin politiske og kulturelle selvstændighed mens et etnokulturelt fremmed land, israel, til gengæld vandt sin på Anden Verdenskrigs udfald. Dét er et uafviseligt historisk hændelsesforløb der turde være selvindlysende for enhver normalt tænkende … men de gennemindoktrinerede lemminger er imidlertid stadig for hypnotiserede og forblændede af hollywoods daglige folkemordspropaganda til at fatte det (eller ret meget andet).… Read more »

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago

Galoperende mund-diarre.

Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago

Hehehe … hvis du er syg så gå til læge. Er ikke interesseret i dit rendestensniveau.
Men det totale fravær af historisk indsigt og selvstændige argumenter i dit ‘svar’ er ikke desto mindre afslørende.
–Så indtil videre har du altså blot bekræftet at min fremlæggelse af historiske årsagssammenhænge er uigendrivelig. Tak for det.

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago

Dine konspirationsteorier hører bedre hjemme i Gaza eller på Rigshospitalets afd. O

clareal
clareal
5 years ago

Så sant som det är sagt! Glöm dock inte bort i detta sammanhang vad “holocaust/förintelsen” har betytt. Denna tes om 6 miljoner gasade judar i industriell skala har ställt till det, inte bara för gojim överallt, men även för judar, eller snarare kommer göra det när förintelse-revisionisternas anti-teser blir till allmängods. Det kommer ske när det äntligen går upp för det tröga folket i Väst, att “9/11” “was an In-Side-Job”, där just huvudsakligen judiska neocons och israeliska Likud-medlemmar skötte ruljangsen och med muslimska “patsies” som de “synliga” förövarna. Vi i Väst lever inte längre i demokratier. Det är sedan 9/11… Read more »

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago

clareal, vi må forholde os til, at højrefløjen er splittet over indstillingen til det jødiske finansoligarkis indflydelse på særligt britisk og amerikansk politik, men også de internationale institutioner. Desværre! Dem, du her diskutterer med her på siden – også redaktøren -, orienterer sig mod den gamle angelsakser, når de orienterer sig geopolitisk. Du interesserer dig for London Citys og Wall Streets jødiske oligarkis gøren og laden og indflydelse på international politik. I april og maj hyrede Donald Trump en større kreds af jødiske rådgivere fra bankster-miljøet. Er han dermed en jødisk dukkepolitikker? Jeg tror, at de gensidigt har forhandlet en… Read more »

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Danskarna har alltid varit ett förståndigt och dejligt folk. Det är därför jag alltid älskat och älskar Danmark!

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  ramonafransson

Norge og nordmen også…:) og vi elsker Danmark/danske..kjempede i WW2..hadde samme mål.
Svenskene derimot…dobbel som de var og fortsatt er, uansett hvilke naboland som må betala for det..WW2…og fortsetter med dagens flyktningepolitikk..konsekvensene av den.
Tror seg fortfarande Best i klassen…Inte lengre…men de oppförer seg som de fortfarande er.

jonny_99
jonny_99
5 years ago
Reply to  sussebassa

Det är fascinerande att se denna historieskrivning trummas in. Denna nationella självbild (det fega, onda Sverige som under “Kriget” förrådde grannländer, vände kappan efter vinden, tjänade pengar på andras olycka) används ju av det svenska etablissemang för att rättfärdiga sin politik. Det är samma sak med tyskarnas “Skuldkult”. I Danmark, och i Norge, har man en sundare nationell självbild. Man talar stolt om den lilla motståndsrörelse. Man talar betydligt mindre om de 6000 frivilliga i Waffen SS, eller de 10 000-tals som arbetade mot lön i tyska (undskyld, NAZISTISKA) fabriker. Dessa människor var undantag (antagligen med svenska gener), egentligen var… Read more »

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago
Reply to  jonny_99

Mange spekulative spørgsmål du stiller. Svarene blæser i vinden.
Sikkert er det dog at det svenske nazi-guld blev investeret i at gøre Sverige til den humanitære stormagt vi kender idag, hvor de nye jøde-hadere forventes at gøre Sverige rigt igen. Held og lykke med det.

jonny_99
jonny_99
5 years ago

Sverige ligger ett antal år före de övriga skandinaviska länder. Jag har sett hur Oslo ser ut. Jag har sett hur Köpenhamn, Århus och Odense ser ut.

Held og lykke med det. Där är vi eniga.

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago
Reply to  jonny_99

Grundlæggende tror jeg ikke vore holdninger ligger så langt fra hinanden. Sverige ligger langt foran Norge og Danmark hvad angår samfundets opløsning. Da jeg før i tiden fløj til Stockholm, var det svært ikke at trække på smilebåndet når jeg så det store landbaserede skilt som vist sagde: “Stockholm – Capital of Scandinavia”. Det vidnede for mig om den enorme identitetskrise og malplacerede selvforståelse, som Sverige politisk længe har befundet sig i. Skiltet er væk idag. Men det er det svenske konsensus-diktatur ikke. Tværtimod. Idag er Sverige en “humanitær stormagt” og mit smil er nu forvandlet til et bittert grin.… Read more »

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  jonny_99

..mens det Norske folket holdt på å Sulte ihjel..overlevde bla på barkebröd, svömmet det over av mat i Sverige…
Så ikke bare “strategisk krigföring”, men også en hverdag for det Norske folket…Ikke bare penger/guld..men å holde sulten vekke.
Dette bärer svensker preg av idag..De vet ikke hva/forstår ikke hva vi igjennomgikk i hverdagen..som gjör at de har tapt grunnleggende verdier/forståelse å väre underlagt
en fiende over flere år…kanskje derfor de fyller opp landet med muslimer..har ikke evne til å se konsekvens av sine handlinger idag, eller då, men forsetter å gamble.

jonny_99
jonny_99
5 years ago
Reply to  sussebassa

Jag hatar moraliserande historieskrivning. Men smaken är som baken delad. Kanske finns det en anledning till ältandet av kolonialism, slaveri (dock självklart bara den europeiska slavhandel), krig och folkmord. Den vite, heterosexuelle man är en ond varelse (væsen), det har vi verkligen fått veta. https://en.wikipedia.org/wiki/White_privilege För andra, svaga och ständigt utsatta grupper, är det däremot inte bra att hela tiden få höra hur mycket ont deras förfäder har ställt till med. The first black woman to run in France’s presidential elections in 2002, Christiane Taubira, is an unstoppable force. France’s current justice minister is also the heroine of French gay… Read more »

Skåning
Skåning
5 years ago

OK, vi ska inte nämna de 10 000 som stred för för Finland? Fler än de motståndsmän som engagerade sig mot Nazi-Tyskland, när kriget redan var vunnet.

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago
Reply to  Skåning

…og vi skal heller ikke nævne de formuer Sverige tjente på at sælge råmaterialer til nazi-Tyskland, hele krigen igennem, så krigen trak ud. Penge som efterfølgende er blevet brugt på at moralisere over resten af verden.

http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=moralisme

Mvh. Barn af Finlandsfrivillig, aktiv modstandsmand, tortureret og dødsdømt.

Skåning
Skåning
5 years ago

Skitsnack. You put your money where your mouth is. Storbritannien och USA stöttade varldens värsta mördare med sina lend-lease-avtal. Själv har jag finlandsfrivilliga i släkten. Och om du tror att svenskar tjänade mer på råmaterielhandeln än Finland, så är du ute och cyklar.

De enda neutrala västländerna som skjöt ett skott mot 1900-talets värsta mördare, var Sverige och Finland. Tugga och svälj.

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago
Reply to  Skåning

Det er let at genkende en svensker, der har tanket mod med ild-vand.
God bedring.

MollyM
MollyM
5 years ago

Hvad i alverden bilder du dig ind? Hvad tror du at opnå med disse personangreb og dine uhyrlige konspirationsteorier? Nu orker jeg simpelthen ikke mere i dit selskab – tak til andre debattører her på sitet, men nu er det nok og jeg vil ikke mere tage del i debatten her. Clareal er en skam og skændsel for sit land …

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  MollyM

Ett säkert tecken på en FF är när någon av gärningsmännens pass hittas efteråt. Så skedde i NYC 2001 och i Paris efter Charlie Hebdo. Folk har blivit så fördummade att dom inte begriper att en riktig terrorist hade inte tagit något ID med sig överhuvudtaget. Kriminella vill ju inte åka fast eller bli identifierade. Alla fattar det utom fårfolket.

jonny_99
jonny_99
5 years ago
Reply to  MollyM

“Nu orker jeg simpelthen ikke mere i dit selskab – tak til andre debattører her på sitet, men nu er det nok og jeg vil ikke mere tage del i debatten her. ”

Det syns mig som om du sagt detta ett antal gånger allaredan. Dock tvärtom verkar du dras till clareals kommentarer. Få se om du lyckas hålla dig borta denna gång. 😉

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Kära Danmark! Missförstå mig inte. Jag älskar dig även om kärleken inte verkar vara besvarad. Nu över till dagens ämne. Vad sysslar ni med egentligen? Försöker ni bli ett nytt Sverige?

http://denkorteavis.dk/2016/statens-museum-for-kunst-fjerner-ordet-neger-fra-kunstvaerker/

MollyM
MollyM
5 years ago

Nej! Det forsøger VI ikke – men desværre findes der da nogle vanvittige personer blandt os, præcis som i Sverige. Til gengæld diskuteres sagen ivrigt, også i MSM, tak og lov. Bemærk forøvrigt, at vort nationale museum (Nationalmuseet) ikke er hoppet med på denne revisionistiske vogn – de mener tværtimod, at man ved at gøre dette forfalsker historien. Stor applaus til dem for denne holdning! Iøvrigt er hele denne trend med at “gå på kattepoter” for ikke at komme i karambolage med visse segmenter af let-krænkede personer i vort samfund helt absurd …. P.s. forøvrigt: de fleste danskere har altid… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  MollyM

Fast det börjar ofta med små steg. Man kokar grodan genom att vrida upp värmen långsamt. Börja använda ordet neger så ofta ni bara kan. Kanske man då kan kväva galenskapen redan i sin linda.

Morten - - -
Morten - - -
5 years ago

Opportunister vil altid “lade sig inspirere” af lande som Sverige. – Vi opererer ud fra en teori om, at Sverige kan se sin egen fremtid i Danmark. Men bevise det kan vi ikke. Det kan sandsynliggøres, men det modsatte – at det er Danmark, der kan se sin fremtid i Sverige – kan ikke endegyldigt udelukkes.

Personligt tror jeg det ikke, selvom “svenskerne” iblandt os for tiden har opnået momentum. Vi er blevet for mange der ikke vil. Men måske undervurderer jeg kvinderne i fertil alders magt?

– – –

Stenklar
Stenklar
5 years ago

Jag anser att den tyska armen med tilslutna nationalister från Europas alla hörn var de verkliga hjältarna när de slogs mot en överväldigande övermakt i både soldater och materiel. Resultatet av de allierades seger ser vi idag. Ett mångkulturellt kaos. Nationalstatens upplösning, ett utraderande av etniskt homogena befolkningar. Ett Europa i upplösning är väl inget att minnas eller fira.

MollyM
MollyM
5 years ago
Reply to  Stenklar

“Den tyske arme var de egentlige helte”?! Nu er jeg da vist på den forkerte blog!!!!!

Stenklar
Stenklar
5 years ago
Reply to  MollyM

Inte alls, jag är övertygad om att vi hade sett ett bättre Europa , om utgången av kriget hade blivit det motsatta. Visst i en övergångsperiod hade tyskarna spelat en ledande roll i hur Europa skulle styras. Men som i alla andra skeenden i historien hade detta modifierats med tiden. Något tyranniskt styre hade ej i det långa loppet överlevt hos de kulturellt upplysta folk som bebodde Europa på den tiden. Idag har vi fallit tillbaks i ett kulturellt mörker. Hjärntvättade som vi är av hollywood-skapad smörja. Som sagt nederlaget i kriget har lett till ett moraliskt förfall. Där högre… Read more »

MollyM
MollyM
5 years ago
Reply to  Stenklar

Det er simpelthen for overvældende at læse den slags – ubehageligt og skræmmende – der er åbenbart flere tosser her end jeg havde drømt om i mine vildeste fantasier. Og ved Gud ikke i blogindehaverens ånd! Tak for kaffe!

Stenklar
Stenklar
5 years ago
Reply to  MollyM

Även Giordano Bruno betraktades som en tosse, då han förfäktade ide’n om att jorden ej var världsallets centrum som den då förhärskande ideologin förfäktade i dåtidens katolska Europa. Och det till den milda grad att man brände denna apostel till döds på bålet. Hoppas att man slipper detta i ett framtida Europa. Om man till äventyrs har en motsatt mening till vad det Politiskt Korrekta och Oantastliga Etablissemanget anser är det rätta att tänka och skriva eller tala högt om.

MollyM
MollyM
5 years ago
Reply to  Stenklar

Er det ikke en anelse selvovervurderende at sammenligne sig med Giordano Bruno? Undskyld, nu kvæler jeg lige et lille smil …

MollyM
MollyM
5 years ago
Reply to  Stenklar

Din personlige mening – behold den bare

Lenn
Lenn
5 years ago

Ja, men Merkel, Hollande, Løkke og resten af kriminelle klub, EU, pisser regulært på disse heltes sacrifice. Som BNI så rigtigt siger i denne artikel: “Millions died to liberate Europe from the tyranny of Nazism, only to see it working its way back into Europe 72 yrs later as the tyranny of IslamoNazism”. http://www.barenakedislam.com/2016/06/06/d-day-millions-died-to-liberate-europe-from-the-tyranny-of-nazism/
De to billeder, hun har sat op, siger alt….. I gamle dage var der ultimativ straf for landsforræderi. Idag bliver man belønnet med ‘fine’ poster i NATO og EU, og man får egen limousine og privatchauffør.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
5 years ago

Der tales om Afghanistan – Man har ikke opnået, det ønskede mål. Taliban er kommet tilbage, der hvor de ellers var flygtet fra.
Det er de. fordi deres unge mænd hellere vil spille smarte i hovedstaden Kabul eller i Europa/Vesten. De kunne lære noget af disse unde mænd.

MollyM
MollyM
5 years ago

Du nævner, at Normandiets strande hører til blandt de hellige steder i dit liv. Også i mit! Da jeg første gang besøgte dem i midten af 1990’erne, blev jeg dybt grebet af stedets historie. Jeg kan dårligt huske, at noget sted i verden har sat sig dybere spor hos mig, og jeg har virkelig besøgt mange steder. At tænke sig …. her satte tusinder af unge mænd livet til, fordi en stor del af den vestlige verden (gudskelov) indså, at frihed og demokrati var evige værdier værd at kæmpe for. Hvis ingen dengang havde turdet krydse “The thin red Line,”… Read more »

MollyM
MollyM
5 years ago
Reply to  MollyM

Jeg må konstatere, med et opgivende suk, at du insisterer på at fortsætte med dine maniske rablerier. Godt så – men kunne vi ikke aftale, at du for fremtiden kun kaster dig over ligesindede? Så skal jeg til gengæld love at ignorere dig!

Ulrika2
Ulrika2
5 years ago
Reply to  MollyM

“maniske rablerier”, huvudet på spiken! Samma eviga tjafs. Förvånansvärt dock att han inte gått på den franske föfattaren Thierry Meyssons förnekande av en boeing i pentagonattacken. 600 000 franska konspirationsadepter rusade iväg och köpte boken medan Meysson flabbade hela vägen till banken:-)

MollyM
MollyM
5 years ago
Reply to  Ulrika2

Tak, snälla Ulrika – disse konspirations-freaks er uudholdelige ;)) – men, som vi siger i Danmark: “de er udenfor pædagogisk rækkevidde!”

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago
Reply to  MollyM

MollyM, jeg har læst flere af Tysklands fredsudspil og de var helt i overensstemmelse med en nutidig dansk politisk centrum-moral. WW2 kom fra hinsides Atlanten!

Det er alt sammen historie nu. Men bare de neokonservative ikke kommer og befrier Europa en TREDJE gang med et nukleart hollocaust. Det frygter jeg!

MollyM
MollyM
5 years ago

Det må du da vist elaborere lidt mere på … “WW 2 kom fra hinsides Atlanten”??

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago
Reply to  MollyM

Skriv dansk, hvis du vil forklare mig noget.

MollyM
MollyM
5 years ago

Åh pardon – lix-tallet er for højt?

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago

STOP WOJNIE, STOP NATO! Løgnmedierne beretter ofte om polakkerne, dybest i sindet angst og bange for et nyt rissisk angreb. Løgn og Latin er det, slet krigsstiftende folkeforførelde, som ville have gjort Gøbbels grøn af misundelse. Der er masser af NATO-modstand i Polen, og NATO-modstanderne forbinder NATO med globalisme, terrorisme og neoliberale udplyndringsmetoder. Jeg mindes, at den forrige polske præsident, Kacinski, blev flystyrtet, da han med en russisk orienteret polsk generalstab ville til Moskva og underskrive sikkerheds- og økonomiske samarbejdsaftaler mellem Rusland og Polen. Og jeg mindes også en manifestation sidste år, hvor polakkerne hærgede en synagoge. Det anglo-zionistiske oligarki… Read more »

Observant55
Observant55
5 years ago
Reply to  MollyM

Hur var det nu i Polen under ockupationen, var det lika muntert som i Danmark? Sedan har vi ju det där tråkiga som drabbade judar och romer, Förintelsen och Porajmos,.

Observant55
Observant55
5 years ago
Reply to  Observant55

Vad har Gaza med Polen under andra världskriget att göra, märkligt svar.

Jag kan däremot konstatera att arabisktalande människor rörde sig fritt i Jerusalem senast jag besökte staden, dom hade kanske permis från dödslägret de dagarna.

Allvarligt, att dra paralleller mellan situationen i Gaza och det öde som drabbade judarna i det av Tyskland ockuperade Europa fungerar inte.

Observant55
Observant55
5 years ago
Reply to  Observant55

Nej, det var inte omotiverat att dra in Polen när du skrev om andra världskriget. Tyskarnas våldsregemente drabbade Polen med full kraft under andra världskriget, det krig du skrev om clareal.

Træt
Træt
5 years ago
Reply to  Observant55

Dom gjorde et uruselt jobb med zigenarne, de rejsende tyve. Hvem ville have savnet dem?.
Polakkerne er vældig glade for at deres nation nu kun betår af polakker, og det er en fornøjelse at være i f.eks. Krakow, en storby med kultur og historie, hvor de eneste muslimer er f.eks. “franskmænd” på studierejse med gymnasiet.

Observant55
Observant55
5 years ago
Reply to  Træt

Du glömde nämna att det inte finns särskilt många judar kvar i Krakow,. 1939 bodde det 60 000 judar i staden och av dem fanns det 2000 kvar 1945. Är det också en “fornøjelse”?

Varför inte läsa på lite om ghettot i Krakow,. https://en.wikipedia.org/wiki/Krak%C3%B3w_Ghetto

MollyM
MollyM
5 years ago
Reply to  snaphanen

Tak, det vil gøre

63
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x