22
jun
Seneste opdatering: 24/6-16 kl. 1622
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Westerholm: Nittionio luftballonger. Om Sveriges uholdbare indvandringsøkonomi. Skatterne forhøjes,  velfærden formindskes.

I går fik Sverige de skrappeste asylregler i EU, der blev stemt igennem med et flertal på 240 stemmer i RD. Lignende har kun Cypern, Grækenland, Malta og Rumænien. Svenske politikere er kommet frem til dem ved at køre hele vejen rundt om jorden og ankomme til det, enhver kunne have tænkt sig til for tyve år siden, som nogle også tænkte, men ikke højt.

Loven bliver givetvis permanent, da der ikke øjnes nogen margin for yderligere indvandring de første mange, mange år. En svensk riksdag, der går længere end SD har foreslået, men alligevel ikke vil samarbejde med dem, for de er jo “främlingsfientlige fascister.” En hel generations ideologi og verdenbillede er braset sammen som en punkteret ballon. Hvem er “populisterne og fascisterne” nu?

I mellemtiden skulle landet først omkalfatres af en demografisk revolution, ingen borger blev spurgt om, og som aldrig er blevet begrundet over for dem. De skulle blot betale i hundredevis af milliarder og iøvrigt holde deres kæft.

Det er gået virkelig stærkt, for det var ambitionen at stille det svenske folk overfor et fait accompli, og det lykkedes over al forventning, og kan aldrig omgøres. En af de bedste politiske kommentatorer, Sverige aldrig fik fordi hun blev mobbet ud af branchen for at mene det forkerte og nu læser til ingeniør, er Marika Formgren, som skriver:

Den som 2012 varnade för konsekvenserna av den slappa svenska asylhanteringen, icke-kontrollen av ålder på ensamkommande barn som inte alls ser ut som barn, undfallenheten inför fundamentalistisk islamism, de mycket starka pullfaktorerna i den svenska migrationspolitiken – den möttes inte av ett intresserat ”jaså, vad grundar du det på, har du några belägg för din oro?” Personer som 2012 (eller 2008, eller 2014) använde sina kunskaper och tillgängliga data och förutspådde asylkatastrofen som blev ett faktum vintern 2015, dessa personer möttes i stället av hat, förakt, fördömanden och ”skampanj”-drev.

När konsekvensbedömningarna besannades, när asylsystemet havererade vintern 2015 och regeringen tvingades att vidta panikåtgärder för att minska strömmen av asylsökande till Sverige; då var det ingen som sade ”vi kanske borde ha lyssnat på människorna som förutspådde detta, vi kanske kunde ha undvikit den här situationen om vi hade lyssnat i stället för att stämpla dem som rasistfascistnazister”.

Jeg skrev mine første artikler om svensk asylpolitik i efteråret 2001 og foråret 2002. I Danmark, der relativt har en normalt, demokratisk fungerende presse, kunne jeg skrive i Jyllands Posten, i Sverige måtte jeg skrive hos Jan Milld på BGF.

Svenske medier var helt off limits i 2001 og mange år frem. De er det til dels endnu, for nogen kunne jo få den tanke, at Riksdagen har taget fejl eller ikke anet, hvad den foretog sig, og det må en vågen presse naturligvis forhindre, når den er svensk.

Hvad kan man lære af forløbet? For det første, at mennesker med politisk tæft og sund fornuft, bør holde sig fra politik og overlade det til de eftersnakkende amatører, der befolker Riksdagen og parlamenterne.  Det nytter ikke at blande sig.

Jeg er på ingen måde så god en politisk skribent som Formgren, det kan jeg se på gamle tekster, jeg har skrevet. De der ikke handler om politik, er langt de bedste, men jeg syntes i 2001 jeg med min viden havde en borgerpligt, så jeg gjorde det alligevel.

Man kan også lære, at det ikke nytter at have ret, det nytter ikke engang at ret. Det ser man af svensk politik lige i denne tid. Sverigedemokraterne havde ret, de fik ret, men de må alligevel ikke få det.

Hele øvelsen nu, går ud på, at de partier der havde uret i fyrre år, ikke skal komme til at undgælde for det i mandater. Om så svensk demokrati skal invalideres, må Sverigedemokraterne ikke gives nogen indflydelse overhovedet, dette er amatørerne og ulykkesfuglene enige om.

Om Sverige overhovedet kan fungere som nation i dette århundrede, er vanskeligt at spå om, men det vil hoppe fra den ene uløselige krise til den næste, og det vil være hyper-voldeligt og uregerligt. Dette er allerede virkeligheden. Altsammen på grund af én generation, der troede de vidste så meget bedre, at de ikke behøvede lytte til nogen udenforstående.

Svensk journalistik sørgede for, at de ikke behøvede lytte til dissens indtil internettet kom, og SD kom i Riksdagen. Nu er de i opløsning og kæmper for de sidste rester af deres magt og ansvarsløshed. Det eneste spændende nu, er hvor meget der bliver tilbage af dem og landet, ikke om de skyldige nogensinde bliver draget til ansvar, for det gør de ikke.

Per Ahlmark skrev i 1994 bogen Vänstern och tyranniet : det galna kvartsseklet lidet anende at et endnu galere kvart århundrede skulle følge efter, hvis ambition det ville være, at afskaffe det svenske folk og den svenske nation. Muren og Sovjet var lige faldet, og alt tegnede usædvanligt lyst.

Kun et tilfælde i efteråret 2015 bragte det næste selvskabte vanvid til ophør: Pengekassen var tom og der var ikke flere sengepladser til de indvandrende folkemasser. Dette alene er et fantastisk snapshot af de intellektuelle evner i Riksdagen, som burde studeres meget nøjere. En dag vil der blive skrevet akademiske afhandlinger om forløbet, når de frygtsomme akademikere engang tør.

Hvad angår mig selv, har jeg aldrig mistet så mange illusioner om rationalitet i det politiske, som i disse femten år. Til trods for at det angår alles liv, kan jeg ikke mere tage politik videre alvorligt. Enoch Powell sagde i 1977:

All political lives, unless they are cut off in midstream at a happy juncture, end in failure, because that is the nature of politics and of human affairs.

Han tænkte næppe kun på sig selv og sit eget liv, men jeg kan følge ham i, at politikkens natur er overvejende tragisk, nå den altså ikke lige er komisk. Hvad der bliver tilbage af mig selv som politisk skribent, må jeg bare afvente og se. Jeg kom femten år for tidligt, og det kunne jeg godt have sparet mig.

Det andet ‘galna kvartsekel’ er nået til et nyt kapitel, hvorfra Sverige nu humper videre svært beskadiget. Tiden for forebyggende skriverier er definitivt forbi. At beskrive stadierne i forfaldet, frister mig nok mindre. I al fald har det intet hastværk. Hvad der derimod haster er, at det samme ikke sker for Danmark og Norge.

Jeg plejer kun at skrive om, hvad der lige falder mig ind, og det behøver bestemt ikke at være om politikere, der nok er inkompetente og ideologiske berusede indtil det sprøjtegale, men ellers ikke interesserer mig videre. Jeg læser dem aldrig, og jeg hører dem kun ved et uheld, for som bekendt befolker de alle elektroniske kanaler, så de er svære helt at undgå.

Endnu sværere er det stadig at være demokrat efter at have bevidnet de sidste tyve år af svensk politik. Enthusiasmen er unægtelig mindre, man føler sig udenfor, samtidigt med at man i virkeligheden er taknemmelig for at være det. Tænk at skulle administrere dette kaos, tænk at skulle være blandt dem, der skal prøve at rydde op efter denne “fest.” Hvor meget udretter en politiker på ét liv, og hvor meget af det er ikke ulykker?

De svenskere jeg kender, der mener det samme som jeg, er gået i indre eksil for længe siden, og det ville også have været min reaktion, hvis mit land havde lidt samme skæbne. Hvad angår 3 verdensindvandring, er der et før og et efter, og i Sverige er det i den grad “efter,” og man skal næppe vente sig, at de mennesker der har kunnet gøre dette ved landet, vil være egnede til at afbøde blot noget af den skade, de har forvoldt.

Der vil komme voldsomme samfundsomvæltninger, og de vil lige som immigrationsopgørelsen i går være tvunget frem af nødvendigheden og af tilfældigheder, ikke af indsigtsfulde, fremsynede politikere. Man vil føle det om, at ingen har styr på noget, men det er i virkeligheden de styrende, der ikke aner hvad de foretager sig. Hverken inden eller efter de har lavet ulykker.

Personer med udenlandsk baggrund i Sverige. Svenske medier siger nomalt 18 procent, men det er kun dem, der er født i udlandet

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Solvind Danmark
Solvind Danmark
5 years ago

Sveriges landområde er ti gange større end Danmarks. Den svenske befolkning er knap dobbelt så talstærk som den danske. Heraf følger logisk, at hver eneste race- og kulturfremmede kolonisator der slår sig ned i Danmark udgør en ti til tyve gange større fare for den danske nation end for den svenske hvis samme kolonisator havde valgt Sverige som bosætningsområde. Absorptionsevnen i Sverige er ganske enkelt bedre, både geografisk og demografisk. Dette er foruroligende geostrategiske kendsgerninger der vel burde kunne vække til bare en smule nøgtern eftertænksomhed og kritisk selverkendelse, men som imidlertid sjældent nævnes i det danske counterjihad-miljø. Man har… Read more »

salrol
salrol
5 years ago

Här borde den ackumulerade UTVANDRINGEN av etniska svenskar också redovisas (för 2015 = 50000), mörkertalen ang “personer som inte har adress i Sverige” redovisas ackumulerad, samt avflyttade/utvandrade individer med invandrarbakgrund. Avflyttningarna till utlandet är alltså de senaste åren avsevärt högre än under de sista 25 åren av 1800-talets massiva amerikautvandring. Notera att genomsnittligt är det de mest välutbildade som sticker. Särskilt allvarligt när det rör kvinnor. Även bland individer med invandrarbakgrund är det de mest välutbildade som “lämnar det sjunkande skeppet”. Då ser man att Sverige de senaste 10 åren varit drabbad av en massiv “White Flight”. Arbetslösa etniska svenskar… Read more »

Marie Vov
5 years ago

Et er at håndtere flygtningestrømmene. Noget andet er at håndtere Afrikas overbefolkning. Andre resultater af overbefolkningen er jordens klimaproblemer, og de mange krige. I TV kan alle jordens mennesker se hvordan det går i mange lande. Man kan se at i vesten er alle lykkelige, Damerne viser gerne kavalergange, stramme numser og lækre ben i alt fra TVs vejr, xfaktor, nyhedsudsendelser mm. Alle damerne smiler indbydende. TV stationerne vil gerne have seere, derfor kønne damer på skærmen. Kan man fortænke enlige sexlystne unge mænd i at drage mod vest med rejst gejstlighed. Der er 2 måder at stoppe flygtningestrømmen. Den… Read more »

samuelafugglas
samuelafugglas
5 years ago

Det blir förändringar i Sverige under makthavarnas hot, lögner och utplundring av medborgarnas tillgångar, garanterat!

River
River
5 years ago

Det du beskriver er jo præcist årsagen til Romerrigets fald, beskrevet som en intern opløsning. Nærmere bestemt er det et moralsk skred i vort sind. Se bare den sammenblanding af begreber som at give mennesker i nød hjælp eller at give dem privilegier. Eller nu sker der noget positivt fordi Milo tager til Sverige for at kæmpe bøssers sag, når han selv indeholder den egentlige årsag til forfaldet og vi ikke vil sige det. Eller man styrer landet ud fra en moral der dikteres af statistik selv om man burde sige at man ikke vil finde sig i ting fordi… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
5 years ago
invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Glömmer nog aldrig när jag kom till raffinaderiet i Skalskor första gången i början på åttiotalet med en svensk registrerad tankbil och skulle lasta gasol. Glömmer aldrig den feta katten på disken där man hämtade papperen fåren som gick o betade inne på området. Sen en massa danskar som inte ville prata så mycket. Ända tills jag förklarade att jag var finländare. Då blev det snack alla slappnade av. Jag fick förklaringen av danskarna vad dom tyckte om svenskar. Det gäller fortfarande. Svenskarna är stöddiga och världsmästare och kan och vet bäst. Så sant gäller än tack vare det så… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  invandrare1957

Inget annat land skulle drabbas av sådan hybris att utnämna sig själv till humanitär stormakt.

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

OT
Hans Excellence Milo Yiannopoulos har bekendtgjort at han vil invadere Sverige.

https://www.youtube.com/watch?v=zBTGmUz1ofs

queuecumber
queuecumber
5 years ago

“En hel generations ideologi og verdenbillede er braset sammen som en punkteret ballon. ”

Det er ikke punkteret endnu. Ifølge politikerne har Sverige nu “taget sit ansvar”, og deres fokus er nu på at resten af Vesten skal have samme skæbne.

Hestehandleren
Hestehandleren
5 years ago

Der må være nogle “voksne” mennesker, der har vredet armen rundt på “børnene” i RD…. og fortalt dem at, varm luft ikke skaber virkeligheden…. Tænk at få punkteret sit luftkastel så eftertrykkeligt… Hvis “idioti og pinlighed” var en Olympisk disciplin…. Så ville svenskerne løbe med guldet.. Sølv til tyskerne og bronze til danmark… Hvilken fryd at læse.. 🙂

Morten - - -
Morten - - -
5 years ago

Det mest “galna kvartseklet” kan meget vel bliver det, der venter. Dét, i hvilket kolonisternes børn vokser op. At de bliver “integreret” betyder nemlig en markant forværring af konflikten. Men det ved I vist godt. “2. g’erne”, ikke sandt? Det er dem, der bliver “vanskelige”. Kun politikerne ved det ikke, så de hælder bare mere benzin på bålet med deres uvidende “integration”.

– – –

torstein
torstein
5 years ago

Tankevekkende lesning, men hvordan kunne dette skje – i Europas mest innovative og fremgangsrike land? En blir bare stum.

invernes
invernes
5 years ago
Reply to  torstein

Et hjernevasket folk holder i massevis, slik kan politiker demoner ødelegge et helt land.

queuecumber
queuecumber
5 years ago

Godt indlæg. Demokratiet kan desværre kuppes indefra. Det eneste man tilsyneladende behøver er skældsordet “racist”.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x