1
jul
Seneste opdatering: 3/7-16 kl. 1421
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1 og 2 er nedenfor. Der bliver blandt andet talt om Mogens Glistrup, så jeg genlæste hvad jeg skrev om ham, da han døde. Jeg synes ikke, jeg har anledning til at fortryde noget af det. Det sidste “Mugge” skulle have været, var operasanger eller politiker. Det gjorde det af med ham, og det forsinkede en seriøs udlændingediskussion i mindst ti år. Ikke at den, da den så kom, har gjort meget andet end at forhøje det akademiske niveau. Udenfor Folketinget, vel at mærke. Glistrup 1926-2008.

Asger Aamund går lige til sagen

Alle der nogensinde har stemt for EU – inklusive mig selv – har stemt for de første ord i Rom Traktaten fra 1957: “DETERMINED to lay the foundations of an ever-closer union among the peoples of Europe”. De har stemt for en opløsningen af vores nation, Danmark en af de ældste nationer i verden.

At høre europæiske politiskere her efter Brexit, også danske i Deadline i går, er den rene bullshit og udenomssnak beregnet på vælgere, der alligevel er ligeglade. Frankmændene er bange for tyskerne, og tyskerne er bange for sig selv. Det er det, EU handler om, og Venstre og Socialdemokratiet vil stadig lade os suge ned i deres neuroser uden at de begrunder det med andet end floskler.. Aamund skærer ind til benet:

EU kan ikke overleve i sin nuværende struktur. Brexit udløser enten en demokratisering eller en række folkeafstemninger, der ruller EU tilbage til EF, hvor kun det kommercielle samarbejde bliver tilbage. Brexit er således ikke en katastrofe, men tværtimod en ny begyndelse for Europa.

Medierne beredte os en tung vandring gennem dødens dal i dagene efter den britiske udmeldelse af EU. En kaskade af katastrofe, sorg, forargelse og vantro resignation strømmede ud fra TV-skærme og avisforsider. Politikere maner til ro og samling om danske interesser. Kommentatorer varsler død og ødelæggelse i form af nye folkeafstemninger i Frankrig, Danmark, Holland, Tjekkiet og Ungarn. Eksperter advarer mod et Europa med Marine Le Pen på kommandobroen klar til Tredje Verdenskrig mod muslimer og alternativt pigmenterede medborgere. Medier og politikere er sammensvejset i enighed om, at Brexit var en katastrofe og et drab på det europæiske samarbejde. »Den europæiske drøm fik sit endelige dødsstød« (Berlingske).

Men hvad var det nu, briterne meldte sig ud af? For det første må man forstå, at valget ikke stod mellem at være inde eller ude, men mellem at være halvt eller helt ude. Udover en række allerede eksisterende forbehold havde Cameron alle EU-instansers godkendelse til, at Storbritannien i tilfælde af et »Remain« ville være undtaget fra den vigtigste paragraf i alle EU-traktater, nemlig den første paragraf i Rom-traktaten, hvor medlemsstaterne forpligter sig til at arbejde for »en stadigt tættere sammenslutning (an Ever Closer Union) mellem de europæiske lande«.

Denne paragraf udgør hele EUs eksistensberettigelse. Den var det politiske evangelium og forpligtende arvegods fra Monet, Schumann, Spaak og Adenauer. Denne første paragraf er paragraffen over alle paragraffer, fordi den forpligter staterne til en politisk union. Vi ligger, som vi har redt.Af Asger Aamund, bestyrelsesformand

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
5 years ago
Perechta P
Perechta P
5 years ago
Reply to  invernes

Tag ikke Pat Condell til indtægt for dit lumre jødehad!
Er du Nazist?

Perechta P
Perechta P
5 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg håber det ordner sig med det tekniske. Det frie ordet er netop frit, men bør bruges med omtanke og sundt fornuft. Der er jo en del der virker til at ha fået nok af dagens tilstand, der snakkes om modstand, at gøre noget og Gud ved hvad. Nu er jeg ikke typen der med høtyv og fakkel, kommer til at jage de der enten sover eller har en anden mening, skal der laves revolution skal det ske ved stemmeurnerne, ellers er vi sgu ikke bedre end de vi vælter af pinden. Det har været lidt sejt under en tid,… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Nå, nu har “de unge” så igen været på spil i Sverige med sexuelle krænkelser – i forrige uge var det overfald på studenter i deres vogne her i Danmark. Det er dog utroligt hvad disse “unge” kan overkomme … 😉 http://ekstrabladet.dk/112/masse-kraenkelser-til-svensk-festival-for-unge/6169016 Masse-krænkelser til svensk festival for unge Festivallen Putte i Parken i den svenske by Karlstad er blevet skæmmet af et tocifret antal anmeldelser om seksuelt overgreb Af: Emil Ingvorsen 2. jul. 2016 – kl. 11:54 Helt unge pige – nogle under 15 år – er blevet udsat for seksuelle krænkelser til den svenske festival Putte i Parken i… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

“Je suis Jalving” – nyt dagligt debatprogram med Mikael Jalving i juli på Radio24syv 😉

http://www.radio24syv.dk/programmer/je-suis-jalving/

Så jeg var altså alligevel ikke helt ude i hampen 😀 – håber at der kommer en form for opfølgning på programserien Danmarks Røst ang. den dramatiske udvikling i Sverige, siden denne opruskende og provokerende serie blev sendt i 2014.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  snaphanen

Ja, fra mandag 4/7 😉

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x