5
jul
Seneste opdatering: 6/7-16 kl. 1947
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

De færreste i Vesten ved, hvad en moske er. Vi tror, det er en slags kirker med præster bare i noget andet sjovt tøj, men det er et socialt, kulturelt og politisk magtcentrum, og den er en kaserne for Allah’s soldater. Alt det modsatte af en kirke, og lægger man til grund, hvad Sam Solomon siger, at islam er 80 procent politik, ser jeg ingen grund til at vi skal tillade dem, eller overhovedet statsanerkende islam som en religion. Islam er en politisk sekt, med visse religiøse elementer. Den tidligere shariaprofessor Sam Solomon ved, hvad en moske er: Sam Solomon, What is a Mosque?, her i samtale med Ezra Levant.

”Svenska medier har svikit i invandringsfrågan”

Det er et nybrud, at sådan en artikel kan stå i en svensk avis, men det er fordi forfatteren er norsk. En Gunnar Sandelin havde ikke fået den ind. Pressen har holdt hånden over rene fantaster af politikere, og den har været aktivt medvirkende til ødelæggelen af landet, mange hundrede svenskeres “death by multiculture” og hundredetusinder af vold- og voldtægtsofre. Når den lige at redde pelsen?

I flera år har jag sökt mig till svenska medier för att få svar på de här frågorna. Det fann jag sällan. Snarare fann jag en motvilja mot att alls tänka i dessa banor – och ett konstant avvisande när frågorna var ställda på fel sätt.

För två år sedan reste jag därför runt för att prata med några av dem som hade brutit mot konsensus i de svenska medierna. Jag mötte svenskar som var oroliga över utvecklingen i landet, men som kände sig missförstådda och hopbuntade med högerextremister och Sverigedemokraterna. Rädslan för att bli smittad av högersidan var stor, och det var också lätt att känna av. Sverige har haft en obruten svit av fascistiska partier sedan 20-talet – och man bör inte glömma vilket nynazistiskt tankegods som ligger i Sverigedemokraternas historia.

Tystnaden verkar nu brytas i svenska medier. Men den har haft sitt pris. Varje år sedan 2011 har universitetet i Göteborg ställt frågor om mediernas bevakning av invandringsfrågorna. 2011 svarade 50 procent att de anser att medierna mörklägger sanningen. I år har siffran stigit till 60 procent. Siffran är dramatisk. På onsdagen bjuder Svenska Dagbladet in till debatt kring frågan i Almedalen, där undertecknad kommer att delta. Det är första gången som en svensk tidning på egen hand tar upp frågan.

Det högsta priset för undfallenheten är det dock andra som får betala. Pressens främsta uppdrag är att avslöja och undersöka brister i samhället. Istället har stora delar av svenska medier vänt ryggen till, och bär därmed sin del av ansvaret och skulden för att de ökade skillnaderna har fått växa fram. När medierna väljer att inte rapportera, är konsekvenserna allra värst för dem som berörs, de som lever i utanförskap.”Svenska medier har svikit i invandringsfrågan”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Media folk kan inte vara så korkade så dom inte förstår bättre. Utan media har för många år sedan tagit på sig rollen att styra folket och lära folket och då blir det bild som media vill ha. Frågade en lärare vad han sade till eleverna om Brexit. Han hade inte läst på om Brexit utan gav eleverna svensk medias bild katastrof alltså. Hade han gjort rätt så hade han tagit upp demokrati och folkvaldas uppgift. Utan han gav en sämre media bild. Därför vi har människor under medelåldern som är väldigt korkade o naiva och tror på politiker o… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Anna Svensson
5 years ago

Jag kan inte lyssna på programmen, har försökt i Safari, Explorer och Firefox. Förr fungerade det fint i Explorer, men inte nu längre, tyvärr.

Anna Svensson
5 years ago
Reply to  snaphanen

Tyvärr inte hos mig.

Flemming Petersen
Flemming Petersen
5 years ago

Løpet er allerede kjørt for Sverige, de har ingen mulighet til å rette opp feilene som er begått.
Sverige blir Europas neste slagmark.

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Så sant.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x