22
jul
Seneste opdatering: 22/7-16 kl. 2226
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

231.000 svenske pensionister har ikke råd til mad

Det har været under anmarch i ti år, og det bliver bare værre. 2015 invasionen er ikke slået igennem i budgettet endnu. Et sted skal penge komme fra, og de gamle, børnene og se syge klager mindst. Ifølge Eurostat er andelen “fattigpensionärer” siden 2004 øget fra 13 til 15 procent blandt indenrigsfødte og fra 22 til 29 procent blandt udenrigsfødte, først og fremmest ældre kvinder. Det värsta har vi kvar, skriver Westerholm:

Andelen fattiga pensionärer i Stockholm blir allt fler. För många har det blivit så illa ställt att de inte ens har råd att köpa mat. Räddningen för många har blivit ideella hjälporganisationer.

– Man får gå tilll Stadsmissionen där man kan äta för 20 kronor. Annars hade jag aldrig klarat mig. Det hade jag inte gjort, säger Elisabet Servaeus. EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga (median) disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11.000 kronor i månaden.

Många pensionärer har bara några hundralappar kvar när räkningar och hyran betalats in. Nu upplever de ideella verksamheterna i Stockholm att läget blivit så allvarligt att många äldre inte ens har råd att äta.

På Stadsmissionens äldrecenter i Stockholm har antalet årliga besökare ökat från drygt 3.000 till över 11.000 pensionärer på bara tre år.Pensionärer har inte råd att köpa mat

Se kommentaren “Det var engång”

Jag har kvar vänner och bekanta i akutsjukvården och berättelserna därifrån handlar om hur akutsjukhus och geriatrik delvis har förvandlats till nutidens fattigstugor. Det är berättelser om hur man med näringsdropp och små smakportioner försöker att rädda de som är på väg att svälta ihjäl. Krympta magsäckar, tarmar som mer eller mindre har slutat att fungera som de skall. Diagnoser som inte borde vara värdiga ett av världens rikaste länder. Men så ser realiteten ut.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Knut Berg
Knut Berg
5 years ago

Skammelig og helt og holdent uakseptabel.Svenske myndigheter bør stilles til rette for dette. Gå av nu!

Møffe
Møffe
5 years ago

Og lige nu i skrivende stund ser det ud til at det har spredt sig til Tyskland. Der er et angreb i gang i München… Hvor mange skal dø før der gøres noget?

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Rädslan gör att det är bättre att ge en 20-30 årigt ensamkommande barn riktigt bra mat så han håller sig lugn. En svensk pensionär som har varit med och byggt upp Sverige orkar inte bråka så mycket hon eller han går ju inte till Ikea och knivhugger ner någon när dom inte får som dom vill. Sverige är ett sjukt land med sina dialogpoliser. Som förhandlar med brottslingar om att polisen håller borta från deras områden så håller dom sig lugna det håller ju inte till slut blir det ju militär som patrullerar gatorna och undantagstillstånd precis som Erdogans Turkiet.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  invandrare1957

Nei, ut skal alla muslimer…och hvilke nødvendige midler som behøvs for det..Vel.
I nødens stund spiser Fanden fluger.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x