30
jul
Seneste opdatering: 30/7-16 kl. 2337
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I går kunne man se, at Sveriges BNP tilvækst for første halvår 2016 er nede på 0.4, og vi befinder os ikke i en lavkonjunktur. Det er ikke rigtigt pr. capita, for flere hundredetusinde ‘flygtninge’ og asylsøgere er ikke medregnet. Hvis de var, ville den være nul eller i minus.

Samtidigt er skoler, sygehuse, politi og boligmarkedet i alvorlig krise. I et menneske ville man kalde det der venter forude for et “multi-organsvigt.” Det bliver svært for obducenten at finde på, hvad der skal stå på dødsattesten til sin tid.

Weekendavisen havde et interview med den amerikanske professor Jonathan Haidt, der ender med at kredse om Sverige. Haidt slår fast, at det ikke er økonomien, der er skyld i “højrepopulismen” og “racismen.” Det er moral, psykologi og en overdosis venstrefløj. Folk hader sjældent andre, bare fordi de ser anderledes ud. Racisme er ofte et udslag af moralsk fordømmelse,” og svenskerne fordømmer selvsagt islamiske normer. (Mine kursiveringer)

Mørk fremtid

[..] Hvis man lægger det sammen, lyder det, som om Sverige ifølge dig har det perfekte klima for en højrepopulistisk bølge? »Ja, og det er allerede ved at ske med Sverigedemokraternas fremgang, som man også ser i andre europæiske lande mest på grund af indvandring. Men netop fordi Sverige er så meget mere progressivt, så har de også taget langt flere flygtninge og indvandrere, der gør, at de nu har et større assimilationsproblem end noget andet europæisk land,« siger Haidt.

»Det store spørgsmål er nu, hvilken politik svenskerne vælger over for deres nyankomne. Nogle af dem vil måske rejse tilbage til Syrien en dag, men jeg er overbevist om, at de fleste vil blive der. Vil svenskerne assimilere dem ind i svensk kultur? Vil man få deres børn til at føle sig svenske? Eller vil de vælge den multikulturalistiske løsning, så selv flygtningenes børnebørn føler sig som noget andet end svensk?« For Jonathan Haidt var der mange ligheder mellem Danmark og Sverige. Men når det kom til den offentlige debat om indvandring, var forskellen slående.

»Den offentlige debat i Danmark virkede bare langt mere realistisk, hvor for eksempel Dansk Folkeparti for længst er inddraget som en del af den nationale debat og ikke udskammet som Sverigedemokraterna. Der virkede også til at være hvis ikke en konsensus så i hvert fald en generel accept af, at man bør bestræbe sig på at gøre nyankomne, især deres børn, til en del af den danske kultur frem for at lade dem leve separat,« fortæller Haidt.

– Hvordan ser du Sveriges fremtid?

»Jeg er meget bekymret for Sveriges fremtid. Og jeg er ikke særlig bekymret for Danmarks fremtid. Min frygt er, at Sverige nu har taget deres første skridt mod at etablere en permanent etnisk underklasse. Dette er noget af det værste ved USA. At vi har et samfund lagdelt i racer, og at disse lag medfører moralske fordømmelser grupperne imellem. Dette er allerede et problem rundt om i Europa med muslimer overrepræsenteret i fængslerne og blandt de arbejdsløse. Nu hvor Sverige har taget så mange indvandrere, der har en lav chance for at finde beskæftigelse, og som har en langt større risiko for at opføre sig upassende over for eksempelvis kvinder, øger det kraftigt chancen for, at denne adfærd vil medføre stærke fordømmelser mod muslimer på en stadig mere højlydt måde fra højrefløjen. Samtidig vil spørgsmålet om islams placering i det svenske samfund blive stadig mere giftig, mens støtten til velfærdssamfundet risikerer at styrtdykke.

Når en etnisk gruppe ses som dem, der primært får gavn af velfærden, der til gengæld betales af majoritetssamfundet, har det en ødelæggende effekt for opbakningen. Det har vi set i USA. Du kan kalde det racisme, hvis du vil. Men det er i det mindste forståeligt, og det er meget farligt for tillidsniveauet i et samfund. De skandinaviske velfærdssamfund eksisterer kun, fordi I har en utrolig høj grad af tillid i jeres samfund. Sverige risikerer at gå fra et samfund med et højt niveau af tillid til et middelmådigt niveau. Danmark er ikke i samme risiko,« lyder fremtidsprognosen fra Haidt.

Men sammen med dette fandt jeg en stærkere politisk korrekthed, end jeg har oplevet nogen andre steder. Der er en tendens til at kritisere, ja, nogle gange direkte angribe folk, der indtager synspunkter, der værdipolitisk er til højre, især i forhold til indvandring.«.

Babelstårnets kollaps. Weekendavisen SØREN K. VILLEMOES, log in

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Man måste förstå vad samhället staten går ut på. Sverige där jobbar alla åt staten man drar ihop lönen från en sidoinkomst. Sen jobbar man. Åt staten dom bestämmer vad som blir kvar i plånboken nu verkar sossarna omfördela och man ska försörja några fattiginvandrare med ROT o RUTH. Det är den svenska modellen alla ska arbeta det är det viktiga så pengarna rör sig på moms o skatter. Svensken är totalstyrd med nyheter o skola och läkarvård och sen det sista pensioner som staten har en fullmakt att styra gamla sjuka o trötta människor som hela sitt liv har… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Det værste ved den svenske økonomi er sådan set, at den holdes i gang ved hjælp af minusrente..! Så derfor tør ingen økonom – ikke engang Tino Sanandaji – i virkeligheden sige hvor galt det står til. En økonomi kan nemlig tales både op og ned. Så begynder man først at sige sandheden, risikerer man at tale hele lortet ned. Og så kan man altså ikke køre med minusrente længere. Det er i det hele taget et umanerligt risikabelt spil de har gang i derover. Det kræver nemlig at en eller anden lottokupon pludselig dumper ned fra himlen, i form… Read more »

TaSedenDitDuKommer!
TaSedenDitDuKommer!
5 years ago

IS kommer att växa i Sverige, Pride kommer att bli ett minne blott! Sverige islamiseras för varje dag mer och mer! Se är omkring i landet, No,GoZoner överallt med Sharia! Pride vågade inte gå i Rinkeby av alla ställen som verkligen behöver upplysas av svensk lag!
Naiva är de allihopa i Pridetåget med Löfven i spetsen som nyss sade att vi har varit naiva! Ni är fortfarande naiva! Ni förstår tydligen inte att Sverige mår dåligt! EU mår dåligt!

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Ska man bo kvar i Sverige så får man anpassa sig och lära sig arabiska eller något annat språk. Det är inte frågan om invandrarna ska integreras. Utan frågan är om svenskarna ska anpassa sig och framför allt svenska kvinnan långkjol och huvudbonad det klädmodet i framtiden för svenskan. Vet inte hur dom homosexuella har tänkt sig framtiden men dom verkar för självsäkert korkade för att förstå dom tror att dom har makten i Sverige. Men så fel dom har Pride flaggorna blev väl snodda 2 gånger minst i Södertälje förra veckan. Förstår man inte den signalen får man nog… Read more »

torstein
torstein
5 years ago
Reply to  invandrare1957

Och dags nu står det ochså på de norska tågen landet runt: “Välkomna om bord” – på arabiska!

TaSedenDitDuKommer!
TaSedenDitDuKommer!
5 years ago

Snart är Sverige ett land som Afghanistan!

Steinadler
5 years ago

Speaking to Polish television, a former member of Poland’s counter-terror police and an academic expert on information warfare and terrorism have articulated their concern about the intellectual and spiritual collapse of European civilisation, remarking it is “at the end of its existence”. Breitbart.com, 30 July 2016. Polish Experts: ‘Europe is at The End of its Existence. Western Europe is Practically Dead’

https://www.youtube.com/watch?v=aR4MvD9IEAE

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x