6
aug
Seneste opdatering: 8/11-21 kl. 2317
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!


You Tube har slettet den, man kan ogsÄ se den her.

Uden de dyder, der skabte civillisationen, kan dens overlevelse ikke sikres

Den er to timer og 28 minutter lang, men nÄr man er vel inde i den, er det en ren fornÞjelse.Videoen er en lynindfÞring i Romerriget for dem, der ikke kender historien. Vi der kender den, fÄr overblikket tilbage, hvis vi har mistet det, og hvem er ikke i risiko for det?

Sammenligningen af U.S.A. og Europa med Romerrigets fald, er ikke enestĂ„ende, men den er ikke meget brugt eller forstĂ„et uden for historikernes kreds endnu. “Sandhed” er nok sĂ„ meget sagt, efter at historikere har forsket i Romerriget siden det forsvandt i 476. Det Østromerske Rige fortsatte til det bukkede under for islam i 1453.

To af de fĂžrste der drog parallellen, var Bernard Lewis og Niall Ferguson. Stefan Molyneux er ogsĂ„ historiker. Lighederne er mange. TĂŠnk pĂ„ Romerriget, der i slutningen af det 3 Ă„rhundrede opgiver at forsvare grĂŠnserne, fordi de ikke har rĂ„d til at betale soldaterne. (Man tĂŠnker pĂ„ det amerikanske forsvar, som er betalt af kineserne. Man tĂŠnker pĂ„ Europa, der selvom det havde et forsvar, der levede op til NATO’s Ăžkonomiske standard, endnu ikke kunne drĂžmme om at bruge det til forsvar af egne grĂŠnser.)

TĂŠnk pĂ„ lovlĂžsheden, der breder sig med barbarernes indtog, fordi Ăžkonomien ikke tillader at forhindre den. TĂŠnk pĂ„ familiens sammenbrud i det 3 Ă„rhundrede. TĂŠnk pĂ„, at Rom – ligesom Sverige i dag – ikke kunne brĂždfĂžde sig selv fra omkring Ă„r 400.

TÊnk sÄ igen pÄ Sverige, der ikke opretholder nogen hÊr og politi af betydning, men tvÊrtimod lÄner penge i udlandet for at financiere de invaderende barbarer i stedet  for deres egne gamle og syge. En svensk politimand pÄ 10. Är fÄr en gennemsnitslÞn pÄ 25-26.000 kroner. Svenske. 19.575 DKK !

TÊnk pÄ Frontex, der bare ser passivt pÄ en veritabel invasion ind i Europa. Vi er ganske tÊnkeligt pÄ vej til at dÞ som romerne, fordi vi ikke kan bestemme os for at leve. Det er lissom ikke sÄ vigtigt, hvad vores bÞrn skal opleve, den store verdens lidelser engagerer os mere.

Jeg ved ikke, hvor meget antikkens romere og grĂŠkere siger danske studenter i dag. Jeg mistĂŠnker – ikke sĂŠrlig meget. For knap en generation siden, havde en dansk student fem Ă„rs latinundervisning bag sig, fem Ă„rs oldtidskundskab og evt. tre Ă„rs grĂŠsk, nĂ„r han fik huen pĂ„. Han havde lĂŠst Ovid, CĂŠsar (Gallerkrigen) og Platon pĂ„ originalsprogene.

Han manglede kun at sĂŠtte sin fod fysisk i Rom og Athen, for sĂ„ nogenlunde at have begreb om antikken. Med en kristendomsundervisning – som vist ogsĂ„ er vĂŠk – havde denne student forstĂ„et de to vigtige sĂžjler for sin egen, personlige dĂ„bsattest,  hvad han nĂŠppe gĂžr i dag. De yngre forstĂ„r ikke, at de ikke kan afvise kristendommen, fordi den sidder i deres DNA, deres sprog og deres normer. NĂ„r de afviser den, er det ogsĂ„ kristent, og det ved de heller ikke.

Det er kulturtabet, som Romerriget ogsÄ oplevede i sine sidste krampetrÊkninger. Folk sank ned til den laveste form for underholdning og hedonisme, det ville hedde rockmusik og reality TV i dag.  Indersiden af vores hoveder ligner Aftonbladet, BT, Ekstra Bladet, DR og TV 2. Se den voldsomt degenererede amerikanske valgkamp i dag. Det er et perverteret hjÞrne af underholdningsbranchen.

Vi er modne til at plukke, for hvem der gider, men de skal helst have samme mentalitet som os, for ikke at vĂŠre erbobrere. altsĂ„ ikke som i dag, men den mentalitet vi havde for 50 Ă„r siden. Til slut sagde mange romere ligesom Vestens  venstreflĂžj i dag: “Det er bedre barbarerne erobrer os, vi er for elendige.” Og sĂ„ var det slut.

Uden de dyder, der skabte civillisationen, kan dens overlevelse ikke sikres.

Black Pigeon har meget apropos: The DECLINE of American Empire

5 1 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] eller gense Stefan Molyneux: The Fall of Rome: Modern Parallels og Der er ingen udsigt til at flygtningekrisen stopper – tvĂŠrtimod. Den eksploderer. Se […]

Lenn
Lenn
7 years ago

Steen – du er ufatteligt god til at skrive! Din artikel om Roms fald er super!

invernes
invernes
7 years ago

Fantastisk video ! alle burde se den sÄ vi kan stanse Þdeleggelsen av Vest Europa.

Thomas Nydahl
7 years ago

Steen, bara en enda liten kommentar: jag har idag talat med poliser i slÀkten. Den lön du anger Àr inte korrekt. Den duger som lön sedan skatt dragits. En av dem jag talat med har arbetat 9 Är som polis och har en lön pÄ drygt 30.000 i mÄnaden. Kanske en smÄsak, men jag Àr mÄn om att uppgiften ska vara riktig.
Allt det andra du skriver hÀr instÀmmer jag i. Vi befinner oss verkligen i en förfallsprocess som framtida generation med spÀnning kommer att utforska och skriva om. Men just nu kÀnns den varken spÀnnande eller intressant.

Thomas Nydahl
7 years ago
Reply to  snaphanen

Tack Steen! Kanske har min uppgiftslĂ€mnares löner legat högre, de Ă€r tvĂ„ stycken som arbetar i SkĂ„ne. PĂ„ nĂ€tet ser jag att genomsnittslönen för stockholmspoliser 2015 lĂ„g pĂ„ 29.000 och de ska ha fĂ„tt upp lönen med ungefĂ€r 2,5% i Ă„r. Men de borde förstĂ„s ha dubbelt sĂ„ mycket för att ens orka stĂ„ emot flodvĂ„gen de konfronteras med! Det var inte min mening att anmĂ€rka pĂ„ det sĂ€ttet, sĂ„ jag ber om ursĂ€kt för den kanske tusenlappen för mycket jag fick uppgift om. SjĂ€lv har jag knappt en tredjedel av det i pension, och jag ska ocksĂ„ dagligen konfronteras… Read more »

mjolly
mjolly
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Poenget er Ä holde lÞnnen sÄ lav som mulig for Ä fÄ de til Ä jobbe overtid etc.

Thomas Nydahl
7 years ago
Reply to  mjolly

Det har du sÀkert alldeles rÀtt i!

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

TankevĂŠkkende er ogsĂ„, at der skulle gĂ„ 500 Ă„r fĂžr Aftenlandet havde genvundet det civilisatoriske tab efter 476. Hvor lang tid vil vort samfund skulle bruge pĂ„ at genopbygge det tabte denne gang? MĂžrketidens vendepunkt efter romerrigets fald betragter jeg som Karl den Stores regeringstid om Ă„r 800. Efter den svĂŠrt blodige erobring af Saksen, ville han bestyrke sine besiddelser med reformer og udvikling. Hans status var nedslĂ„ende: Han selv var delvis analferbet, forsĂžgte at lĂŠre alfabetet som voksen, og der var – sĂ„ vidt jeg husker – 10 fuldendte klostre i hans storrige – 10 centre for lĂŠrdom. Karl… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
7 years ago

Karl den Store var ogsaa en religioes fanatiker der massehenrettede folk for hedenskab, hvilket var hvad der overgik sakserne. Det var saksernes blodige skaebne der var den direkte aarsag til den oprindelige befaestning af Dannevirke-linien. Havde vores forfaedre ikke stoppet Karl den Grusomme (som de givetvis kaldte ham) ved Eideren, havde Danmark vaeret en tysk delstat i dag, og dansk havde vaeret et doedt sprog uden noget spor i historien.

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
7 years ago
Reply to  FelixKrull

Enig i fremstillingen. Weser blev farvet rĂžd af de henrettedes blod, efter at Karl den Store forbĂžd tilbedning af hedenske guder under dĂždsstraf. Kong Widukind flygtede et par gange til Danmark og rejste danske flrivillige, som han fĂžrte i nederlaget mod frankerne og da Saksen var nĂŠsten tĂžr for mĂŠnd stillede kvinderne op pĂ„ slagmarke med svĂŠr spud, skjolde og bare bryster. Der blev slagtet mange kvinder den dag, men frankerhĂŠren mistede sin bevĂŠgelsesfrihed og forskansede sig til en forhandlet fred blev sluttet. Men han indfĂžrte ogsĂ„ nyttige reformer, som bragte lyset tilbage til Aftenlandet, hvorved jeg ikke vil underkende… Read more »

samuelafugglas
samuelafugglas
7 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Varför redovisar ingen den totala lönekostnaden, bruttolönen plus löneskatter, dvs vad polisen kostar oss skattebetalare, 39600:-/mÄnad.
FrÄn de 39.600:kr kan polisen kvittera ut 21.000:- som han dessutom skall betala en hel del moms plus andra skatter och avgifter. En del medborgare har bestÀmt att vi skall ha det pÄ detta vis och dom tycker det Àr förtrÀffligt?

hylle4ev
hylle4ev
6 years ago

Det am. försvaret betalas inte av Kina. Tror man det har man gÄtt pÄ ekonomiska myter propagerade av mÀktiga intressen.

trackback

[…] Mere i emnet: The Fall of Rome: Modern Parallels […]

trackback

[…] Se The Fall of Rome: Modern Parallels […]

FelixKrull
FelixKrull
7 years ago

Molyneux er som saedvanlig lang i spyttet, men som de fleste andre akademikere, leder han efter en aarsagsforklaring han kan forstaa og beskrive med samfundsvidenskabelige termer. Jens Martin Knudsen var engang i radioen med et fantastisk interview om tyngdekraft, og han berettede oproert om, hvordan man i Arnold Toynbee’s tolv-binds verdenshistorie, kun kan finde en kvart side om den person, der har haft stoerre indflydelse paa historiens gang end Alexander den Store, Julius Caesar, Karl den Store og Napoleon Bonaparte tilsammen, nemlig sir Isaac Newton. Det er ogsaa denne videnskabsblinde tolkningsramme Molyneux forfalder til, til trods for at han selv… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
7 years ago
Nemo
Nemo
7 years ago

En amerikaner siger farvel til Sverige med en opsummering:

https://swedenreport.org/2015/06/02/goodbye-sweden/

Peter Buch
Peter Buch
7 years ago

Steen

Ikke helt korrekt med latin og grÊskkundskaberne for en generation siden, der fandtes ganske vist stadig gammelsproglige da jeg fik studentereksamen i 1984, men de var fÄ. Kravet om bestÄet den lille latinprÞve var ikke nÞdvendig da jeg startede historiestudiet september samme Är.
http://www.dr.dk/nyheder/udland/nato-skibe-skal-rydde-tusinder-af-miner-langs-norges-kyst
Rydning af miner prioriteres over medvirken til forhindring af invasion.

Anne-Kit Littler
Anne-Kit Littler
7 years ago
Reply to  snaphanen

Enig, jeg blev student fra Rungsted Statsskole i 1974. Vi havde “oldaevl” (Oldtidskundskab) og latin (men ikke graesk)

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x