19
sep
Seneste opdatering: 19/9-16 kl. 2014
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

indspilning-i-fuld-skaerm-19-09-2016-170644

Aftonbladets “hagekorstegning”. Eks. -kommunisten Åsa Linderborg – hende der græd, da Muren faldt – hun  kaldte Lars Vilks ”Sveriges fegaste konstnär”. Hvem er fejg og uden civilcourage? Hvem har nogen agtelse for Åsa Linderborg, andet end det åndeligt indavlede svenske kleresi? Aftonbladet, den gamle nazi-avis, er her  citeret af Weekendavisen:

“Den samme frihed, der gjaldt for Jyllandsposten, bør gælde for Aftonbladet. Ikke alle holder af Muhammed-tegningerne, og ikke alle holder af vores tegning, men ytringsfriheden er universel. De mest fornærmede, korsbærende martyrer mener, at vi bør undskylde vores publicering. Det kan de glemme. Der vil komme mere.”

Mere mod

I Dagens Nyheter annonceres Niklas Orreenius bog om Lars Vilks ”Skotten i Köpenhamn”. Det er formentlig en glimrende bog, men Orrenius er det værste en forfatter eller en journalist kan være: Han er politisk ideolog. Det diskvalificerer ham, og han opdager det ikke selv. Han siger f.eks., at “Vilks  er en magnet for ekstremister.”

Det må bla. være mig, der har mødt ham 25-30 gange alle mulige steder: Hjemme, til konferencer, til private fester. Jeg tænker på en gang, vi mødtes hjemme hos ham, det var før truslerne var akutte. Vi gik ned på Nimis, og det var sommer, så der var mange mennesker. De flokkedes om Vilks for at tale med ham, helt almindelige svenskere som var ivrige for at tale med ham. Flere hundrede. Og dem kalder Orrenius “ekstremister.” Det var et tværsnit af den svenske befolkning 2011-2012.

Det er sikkert en god bog, for så vidt som der findes gode bøger, hvor forfatteren ikke sætter sig selv på spil, men Orrenius er en “antiracistisk ideolog,” hvilket allerede må gøre bogen dårligere, end den havde behøvet være. Måske sætter Orrenius sig selv på spil, han skal have tvivlens fordel, selvom hans behandling af “racisten Julia Caesar” unægtelig gør det svært.

Journalisten skal være som en fotograf: Virkeligheden foreligger, dokumentér den. Det er sådan, jeg blogger. Der er ingen “isme”, der har fortrin for det. Vores egne antipatier kan vente til i morgen. Vilks er fordomsfri, Orrenius er ikke. Der er noget pubertært over ham, ligesom der er over Øyvind Strømmen, der bildte sig selv ind, han havde overblikket til at portrættere den lærde Fjordman. Det havde han ikke, han var blot en norsk miljøpartist der forstod lige så lidt af, hvad der overgik ham, som den norske forlægger  William Nygaard.  En Lars Hedegaard forstår det langt bedre.

Han är en katalysator som försöker vara ett blankt blad och studsa tillbaka saker. Han är en magnet för extremister. Muslimska terrorister vill döda honom, och anti-muslimska extremister vill trycka hans hand. Och sedan finns det alla där emellan som har en åsikt om honom, säger Niklas Orrenius.

För ett år sedan tvingades han och familjen lägga om livet. Hotstormen efter att den rasistiska skribenten ”Julia Caesar” anklagade honom för trakasserier blottlade en mörkare sida av vad genomslag i dagens mediala klimat kan innebära.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Åsa Linderborg är en ynkedom som journalist! Jag slår vad om att hade Salman Rushdie skrivit Satansverserna idag hade hon sprungit och gömt sig och aldrig vågat stötta honom heller. Det märkliga är att idag borde alla journalister veta vad islam som religion och ideologi står för, och det är ett vidrigt kvinnoförtryck och hat gentemot alla andra religioner. Att islam aldrig går att förena med demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet mellan könen, och ändå fortsätter de flesta svenska journalister, likt envisa åsnor, att försvara denna sjuka ideologi och religion. I mina ögon är det som att försvara nazism i sin… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Det svensk media står för är en modernare form av nazism. Värsta är att Bilderberg verkar ha kommit över tysk media också får man med media ägarna i gruppen då kan man styra media mot FN 2030 och den nya världsordningen.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago

“Journalisten skal være som en fotograf”…

Det lyder jo meget smukt, men sådan har det aldrig været. En hver journalist har jo en ‘vinkel’, eller en historie han/hun gerne vil fortælle. Jeg mener at de virkelige syndere her er vores institutioner. Fra vuggestue over div. skoler til journalisthøjskole, som ALLE sikrer at nyuddannede journalister er ‘godt klædt på’ til at se verden med venstreorienterede briller… 😉

Maja Dacke
Maja Dacke
5 years ago

Vi är många som SAKNAR Julia Caesar – tala om det för henne, tack!

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago
Reply to  Maja Dacke

Heder åt Julia. Hoppas hon orkar komma tillbaka väldigt saknad.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago

Til Snaphanen.

Jeg har et godt tip. Prøv lige at læse denne her:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163478

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago
Reply to  snaphanen

The expulsion of muslims, of course!!!

Eller mere eller mindre frivillig repatriering (med økonomisk gulerod, selvfølgelig), samt total indvandrings og asyl stop. Mindre kan ikke længere gøre det, hvis det (forhåbentlig) skal være ublodigt. Men det ublodige tror jeg selv mindre og mindre på efterhånden… :-/

invernes
invernes
5 years ago

Politi og regerings hemmeligheder for dem der betaler deres løn

Allerede på Platons tid blev folket dirigeret af nogle der følte sig bedrevidende. Platons hule-lignelse passer også meget godt på hvordan en skrupelløs elite i dag holder danskerne for nar – og samtidig lader dem betale for det.

https://siaddk.wordpress.com/2016/09/16/politi-og-regerings-hemmeligheder-for-dem-der-betaler-deres-loen/
comment image

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x