4
dec
Seneste opdatering: 5/12-16 kl. 1616
98 kommentarer - Tryk for at kommentere!

indspilning-i-fuld-skaerm-05-12-2016-000914

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Av Julia Caesar

En diktators eftermäle är sällan upplyftande läsning. De sanna orden är inte tillåtna förrän potentaten är garanterat död, vilket vi har sett exempel på nyligen i samband med Fidel Castros död.  Och, i Castros fall, knappt ens då. Så har det sett ut i fallna diktaturer och även i dem som i likhet med Kuba fortfarande består. Det finns alltid en grupp människor som gråter över en fallen tyrann.

En åtgärd utöver döden som underlättar ärliga eftermälen är om diktatorn emigrerar så långt bort som möjligt från det land han har ägnat sig åt att förtrycka, helst till andra sidan jordklotet. Då kan de tysta få röst och sanningen i bästa fall börja sippra fram som golvdrag ur vrårna.

Despot med samhällsomstörtande agenda

Förre statsminister Fredrik Reinfeldt (m) var förvisso inte diktator i en totalitär regim. Formellt räknas han som statsminister i en demokrati. Men som vanligt finns det gradskillnader i helvetet, och falluckorna i en demokrati är många.

Reinfeldts maktutövning under åren 2006-2014 kommer att gå till historien som exempel på maktmisssbruk och målmedveten förstörelse av ett land, och demokratins misslyckande i att hantera en despot med en samhällsomstörtande agenda.

“Vad teorin förbiser är att de val politikerna gör kan omforma människors tillvaro på sätt som gör den svår att återställa” skriver statsvetaren Katarina Barrling i en artikel i Svenska Dagbladet där hon ifrågasätter Fredrik Reinfeldts lättvindiga avgång på valnatten 2014, innan rösterna ens var färdigräknade.

“Politiker går, deras efterverkningar består”

“Politiker går, deras efterverkningar består, och för dessa efterverkningar bär politikerna också ett ansvar, där formerna för ansvarsutkrävande är betydligt svårare att finna. Folket hade enligt Reinfeldt fattat sitt beslut. Ansvar togs genom att avgå, ett beslut fullt i linje med nämnda demokratiteori” skriver Barrling.

Det synsättet har brister, påpekar hon.

“Det gäller inte minst då politikern haft som syfte att förändra både parti och land, med allt vad det kräver av långsiktighet. Ansvaret för efterverkningarna blir då särskilt tydligt. Reinfeldt genomdrev djupgående förändringar i statens grundläggande funktioner, rörande bland annat skatter, försvar och migration – samtidigt som han på till exempel arbetsmarknadsområdet avstod från att driva på förändringar hans parti tidigare förordat.”

I klartext: En omdömeslös politiker med en destruktiv agenda kan långsiktigt eller för alltid förstöra ett land – och sedan bara lugnt spatsera ut genom dörren utan att avkrävas något som helst ansvar för de skador han har orsakat sitt land och sitt folk.

Det är exakt vad Fredrik Reinfeldt har gjort. Bakom sig lämnade han ett land i sönderfall och ett handlingsförlamat parti som inte förmår driva reell opposition.

Största tjänsten vore att lämna landet för gott

Den största tjänst Reinfeldt skulle kunna göra Sverige och svenskarna – jag menar det verkligen – vore att lämna landet för gott. Först då skulle många, i synnerhet moderater som fortfarande håller tyst av ren skrämsel, våga öppna munnen. Partiet skulle i bästa fall komma ut ur sin koma och börja bedriva oppositionspolitik utöver demagogiskt bjäbbande.

Så länge som Reinfeldt finns kvar i Sverige lägger hans närvaro död mans hand inte bara över moderaterna utan över stora delar av den politiska debatten. Men någon emigration ska vi av allt att döma inte ha för stora förhoppningar om när det gäller Fredrik Reinfeldt. Som den store statsman han anser sig vara har han givetvis haft sina tentakler ute i världen, men det verkar nappa dåligt.

Efter sin avgång som statsminister och kränkt narcissist valnatten 2014 har han ägnat sig åt att sitta hemma på kammaren och skriva och däremellan göra en och annan flygtur över landet med åtföljande hårresande uttalanden.

Landsförräderi syns inte uppifrån luften

“Jag flyger ofta över den svenska landsbygden, och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt” sa han i en intervju i danska Politiken i december 2014.

Reinfeldt menade, och verkar fortfarande på fullt allvar mena att de oändliga fälten och skogarna är ett argument för att Sverige kan ta emot ett obegränsat antal migranter från utomeuropeiska klansamhällen. Om de ska bo i tält ute i de oändliga skogarna eller vad de ska leva av har han aldrig berättat.

Landsförräderi syns inte uppifrån luften, och vi ska inte vänta oss att Fredrik Reinfeldt någonsin kommer att erkänna vad han har förbrutit mot Sverige och svenska folket.

“Hur var det att fira jul i kollaps?”

Att det svenska samhället i väsentliga delar har kollapsat under trycket av många års ansvarslös invandringspolitik som flera statsministrar, men framför allt han själv bär ansvar för, vill han naturligtvis inte erkänna.

“Hur var det att fira jul i kollaps? Brann granen? Tog maten slut? Ramlade huset ihop?” var hans arroganta kommentar i ett tal vid Postkodlotteriets årliga tillställning i mars.

Han vill se människor “blandas”

Under sin tid vid makten kunde Fredrik Reinfeldt inte få nog av att fylla upp landet med så många utomeuropeiska invandrare som möjligt. Det var en högst medveten agenda: han vill se människor “blandas”. Att det inom några decennier innebär att svenskarna inte längre är i majoritet i sitt eget land bekymrar honom inte. Tvärtom – det är det som är målet.

Under sina åtta år som statsminister, 2006 – 2014, lyckades han berika vårt land med 800 000 invandrare som fick permanent uppehållstillstånd eller uppehållsrätt samt ett okänt antal utlänningar som belönas med fri tand- och sjukvård för att kunna hålla sig kvar illegalt, i strid med utvisningsbeslut.

Han har fortfarande inte fått nog. Så fort han har en chans talar han om den “öppenhet” han har upphöjt till helig status. Han suger på ordet som en karamell.

Det “öppna samhället” – som tvingas till slutenhet

Reinfeldt skydde inga medel att genomdriva det han kallar “det öppna samhället”. Det är ett samhälle där människor lever i rädsla. Det är ett samhälle som tvingas till slutenhet, eftersom så många våldsamma och farliga människor har släppts in i landet – därav en majoritet med okänd eller falsk identitet. Förra året saknade 80 procent av de asylsökande pass eller andra ID-handlingar.

Ingenting tyder på att det är något fel på Fredrik Reinfeldts intellekt. Alltså måste det vara något annat än de rena förståndsgåvorna som ligger bakom hans många vansinniga beslut och hårresande uttalanden.

Hämndbegär bakom avtalet med mp

Den huvudlösa migrationsöverenskommelsen  med det extremistiska miljöpartiet 2011 är det tydligaste beviset för att Reinfeldt drivs av en besatthet där förnuftet inte har någon plats.

Ett oresonligt hämndbegär var drivkraften bakom avtalet. För att straffa Sverigedemokraterna och deras väljare – det vill säga cirka 6 procent av Sveriges befolkning – med ännu mer öppna gränser och ännu mer invandring efter att väljarna röstat in SD i riksdagen 2010 kastade han sig handlöst i miljöpartiets invandringsextremistiska famn. Fredrik Reinfeldt hatar nämligen Sverigedemokraterna, blint och passionerat.

Svenska fattigpensionärer får gå tandlösa

Den oheliga alliansen med miljöpartiet 2011 gav påtagligt utslag i antalet asylsökande som fick PUT året därpå: en ökning med cirka 20 procent till 111 090 personer 2012.

Illegala invandrare har rätt till sjuk- och tandvård på samma villkor som asylsökande, det vill säga för en kostnad av 50 kronor – medan svenska fattigpensionärer får gå tandlösa eller med trasiga tänder för att de inte har råd att gå till tandläkaren. Det är ett av Reinfeldts verk.

“Jag är beredd att göra det igen”

Han var beredd att fortsätta förstörelsen av Sverige om han inte hade fått sparken av väljarna 2014. I Sydsvenskan säger Fredrik Reinfeldt (juni 2014):

“SD vill ge sig på invandrare, det vet alla. Därför var det viktigt att göra upp med miljöpartiet om att öppna upp migrationspolitiken. Med asylinvandring och arbetskraftsinvandring har Sverige den utvecklade världens mest liberala regelsystem. Det bidrar till befolkningsökning och att fler får sysselsättning. Jag är beredd att göra det den kommande mandatperioden också.”

Skadorna är för stora och för djupgående

Någon mer mandatperiod blev det inte för Fredrik Reinfeldt, tack och lov. Efter sig har han lämnat ett splittrat och svårt sargat land, vars befolkning lider och under åtskilliga decennier framåt kommer att lida av skadeverkningarna av hans förstörelselusta och hämndbegär.

Om Sverige någonsin kommer att kunna hämta sig och återställas till åtminstone en blek skugga av vad landet en gång var vet ingen. För min del tvivlar jag på att det är möjligt. Skadorna är för stora och för djupgående. De genomsyrar varje nivå i samhället ner till minsta beståndsdel. De svåraste, mest irreparabla skadorna har drabbat tilliten mellan människor – som var unikt hög så länge som Sverige var ett etniskt homogent land.

De flesta har sett, men få har vågat tala

De flesta har kunnat se vad förstörelsemaskinen Reinfeldt har gjort med vårt land. Ändå har vi bara sett början av det moras på alla nivåer som Reinfeldt och hans alliansregering har åstadkommit.

Men få har vågat tala. Skuldbördan vilar tung på alla hans medlöpare och jasägare runtom i landet och utgör en effektiv munkavle för dem som delar ansvaret med honom. Åtminstone någon enda journalist borde ha sett vartåt det barkade. Säkert gjorde någon det. Men alla teg och jamsade med, av rädsla för tyrannens piska och för vad kollegerna skulle tycka.

“Får de lite mat och värme så betalar de tillbaka”

Senast i fredagens SVT Skavlan drar Fredrik Reinfeldt sina utnötta fraser om öppna hjärtan och invandring som en välsignelse för Sverige.  (Tidskod cirka 40 min).

“Sett över min tid har min erfarenhet varit att får de lite mat och värme, blir väl mottagna, startar de om sitt liv, gör nya ansträngningar, lär sig nya språk, och betalar tillbaka till det nya samhälle som har tagit emot dem.”

Det har han grundat på “forskning om hur Sverige har blivit Sverige”, säger han. Han tror fortfarande att människor som kommer från muslimska dysfunktionella våldskulturer som Irak och Afghanistan är de som ska rädda våra pensioner. Tyvärr visar all tillgänglig statistik att påfallande många istället blir ytterligare stora minusposter i välfärden, utövar grov våldskriminalitet och inte har för avsikt att anpassa sig i Sverige.

Har vigt sitt liv åt att människor ska blandas

Fredrik Reinfeldt har vigt sitt liv åt att människor ska blandas. Han säger det rent ut. Skavlans publik applåderar entusiastiskt åt att han på sikt vill utplåna dem och alla andra svenskar.

I en riksdagsdebatt med Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson 2010 avslöjade Fredrik Reinfeldt att han inte ans anser att det finns människor som kan definieras som svenskar:

”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar, och jag förstår att det är ett stort intresse för Sverigedemokraterna att ständigt återkomma till den formuleringen, visar sig väldigt ofta vara svårt att definiera. Det blir så väldigt många som känner sig svenska som helt plötsligt får höra att de inte är det. Det blir märkligt om man försöker definiera det.”

Att avskaffa en grupp människor går naturligtvis mycket lättare om man inte ens anser att de existerar.

Intervjuar känd massinvandringsförespråkare

indspilning-i-fuld-skaerm-05-12-2016-001256

Nu ska Reinfeldt inleda en ny karriär och resa jorden runt och intervjua internationella politiker. Ett sätt att åtminstone få träffa de stora grabbarna och tjejerna när han inte längre är en av dem. Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair (Labour) är det första intervjuobjektet.

Ett passande val. Tony Blair är nämligen känd som premiärministern som målmedvetet och utan att deklarera sina avsikter fyllde Storbritannien till brädden med invandrare under sina år vid makten, 1997-2007. Syftet med migrantinvasionen var att radikalt förändra landet och “gnugga högerns näsor i mångfald”, enligt Andrew Neather, tidigare rådgivare hos Tony Blair, Jack Straw och David Blunkett.

Han skapade en mobbingkultur i partiet

Tystnaden kring Fredrik Reinfeldts maktmissbruk har naturligtvis inte varit heltäckande. 2011 kom den sedermera avhoppade moderata riksdagskvinnan Anne-Marie Pålsson ut med boken “Knapptryckarkompaniet”,  en svidande uppgörelse både med riksdagens politiska svaghet, moderaterna, partiledaren Fredrik Reinfeldt och den makt- och mobbingkultur han skapat i partiet.

När boken kom ut skrev jag i krönikan “Reinfeldtlabyrinten”

“Partiledaren Fredrik Reinfeldt antar alltmer skepnaden av diktator, en enväldig tyrann. Det hov han omger sig med har en enda uppgift: att backa upp och hylla honom och aldrig ha en avvikande mening. Den som håller med honom belönas, den som dristar sig till att ställa en enkel fråga öppet inför partigruppen eller har en avvikande åsikt bestraffas.”

Partipiskan viner över riksdagsgruppen

Anne-Marie Pålsson återger i boken hur partiledaren svingar partipiskan när förslaget till den kontroversiella FRA-lagen i juni 2008 behandlas i den moderata riksdagsgruppen.

Trots att många moderater var emot lagförslaget hade Fredrik Reinfeldt gjort klart att han tänkte driva igenom lagen oavsett partigruppens åsikter. Medlen heter hot, tvång och utpressning. Han gör saken till en kabinettsfråga.

Budskapet är:

”Går ni emot mig så lämnar jag mitt uppdrag, och då får ni förklara för väljarna varför ni störtar en borgerlig regering.”

”Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan?”

Fredrik Reinfeldt läxar upp den hundrahövdade riksdagsgruppen som om den vore en skock olydiga barn:

”Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill? Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat.”

Till sist återstår en enda ledamot som utmanar självaste partiledaren. Karl Sigfrid heter han, en ung moderat från Solna. Han gör klart att han tänker stå fast vid sin uppfattning och rösta nej till FRA-lagen.

Fredrik Reinfeldt går till full attack

Det är en dödssynd enligt den moderata partikulturen. Man opponerar inte ostraffat mot partiledningens allsmäktiga vilja. Om Karl Sigfrid framhärdar kan han stjälpa hela lagen. Rebellen ska med alla medel tvingas till reträtt. Fredrik Reinfeldt går till full attack, aggressivt och hotfullt:

”Alla har nu godtagit regeringens förslag. Det är du – bara du – som är ensam kvar. Det är på dina axlar som regeringsmakten vilar. Det är du – bara du – som förstör för miljoner människor. Du är den svaga länken! Ska skottet mot regeringen komma inifrån? Från en av de egna? Tänk efter vad du gör!”

Efter några ytterligare repliker tar den utpekade till orda med svag stämma. Han säger att han accepterar att bli utkvittad – en mycket ovanlig åtgärd. Sedan reser han sig och lämnar salen. Det är en tisdagseftermiddag i juni 2008. Den 23 juni 2008 röstar riksdagen igenom FRA-lagen sedan de sista protesterna har kvävts.

Flertalet kommer aldrig att erkänna vad de gjort

Offentlig självkritik är inte moderaternas starkaste gren. När en av dem stiger fram och bekänner sina synder är det därför sensationellt. Frågan är hur trovärdigt det är.

Han kommer inte att vara den siste; han är bara en i de kadrar av politiker, journalister och tjänstemän som har beslutat om och verkställt Sveriges migrationshaveri och nu motvilligt börjar erkänna vad många andra har sett och varnat för i åratal.

De som anar nya vindar inser att de bör se om sitt hus snarast. Kappvänderiet pågår för fullt. Men flertalet av dem som bär ansvar för destruktionen av Sverige kommer aldrig att erkänna vad de gjort, än mindre be om ursäkt.

“Ansvaret för den allvarliga situationen är vårt eget”

mikael-sandstrom-statssekreterar-20006-2014Mikael Sandström var statssekreterare i Fredrik Reinfeldts alliansregering under hela hans statsministerperiod. I en artikel i tidskriften Kvartal skriver han att humaniteten i den svenska migrationspolitiken har brutit samman.

“Den kris vi just nu ser är en följd av händelser bortom vår kontroll – krig, terrorism och sönderfallande stater. Men ansvaret för att situationen blev så allvarlig i Sverige är vårt eget. Flera regeringar, inte minst den som jag arbetade för under åtta år, har begått stora misstag i migrationsfrågorna.”

“Det går inte att återvända till den politik som skapat krisen”

Det är naturligtvis klädsamt att erkänna sina misstag och visa prov på nyvaknade insikter, som Sandström gör här:

“Vi måste acceptera att det inte går att återvända till den politik som skapat krisen. Vi har bortsett från att det är omöjligt att ha fri eller mycket liberal invandringspolitik i ett land med en välfärdsstat och hög ekonomisk levnadsstandard, i en värld med stora ekonomiska skillnader. Om vi inte vill acceptera att det skuggsamhälle som redan finns ytterligare växer, måste vi vidta åtgärder för att hindra människor från fattiga länder att komma hit. Varje förändring av politiken i mindre stram riktning kommer att leda till ökade migrationsströmmar till Sverige, även av personer som saknar skyddsskäl.”

“Det är svårt att erkänna att man gjort fel”

Mikael Sandströms artikel är definitivt läsvärd, och jag tvivlar inte på att han åtminstone bitvis är ärlig, till exempel när han skriver:

“Vi har ännu bara sett början av de problem vi kommer att få inom de offentligfinansierade välfärdssektorerna. Sanningen är att den akuta migrationskrisen inte är över, att vi inte kan återgå till den tidigare ordningen och att de problem vi står inför kommer att ta decennier att hantera.”

Eller:

“Det är svårt att erkänna att man gjort fel, särskilt om konsekvenserna blivit allvarliga. För att kunna hantera dessa konsekvenser är det dock nödvändigt att jag och alla andra som haft ansvarspositioner i dåvarande regering, i nuvarande regering, i tidigare regeringar och i nuvarande och tidigare opposition, liksom opinionsbildare i media och intresseorganisationer, inser att det är vår skuld och vårt ansvar att migrationspolitiken havererat.”

Den stora frågan är: vad gjorde Mikael Sandström under de åtta år som misstagen pågick? Svar: han medverkade med liv och lust till haveriet medan han uppbar en fet lön och övriga privilegier för besväret.

Jag tror inte att det är lätt att ångra sig officiellt. Men det är gratis.

“Vi avfärdade de modiga debattörerna”

Det här stycket i Sandströms artikel är intressant:

“Det fanns ett fåtal insiktsfulla och modiga debattörer som vågade gå mot strömmen och som varnade för de konsekvenser vi nu ser. Vi avfärdade dem. Många av dem som på ett högst rimligt vis kritiserade migrationspolitiken buntades ihop med rasister, populister och mörkermän. Jag skäms för att jag medverkat i riksmobbning av dessa debattörer.”

För ett ögonblick gör jag misstaget att tro att han syftar på skribenter och debattörer i alternativmedia som i många år har lyft fram och kritiserat både alliansregeringens och andra politikers ansvarslösa migrationspolitik och sannerligen har blivit riksmobbade för det.

Massiv kritik mot den ansvarslösa migrationspolitiken

sandelin

Kritiken från alternativmedia mot den extrema och ansvarslösa migrationspolitiken har varit massiv både före, under och efter alliansregeringens år vid makten. Nestorn bland invandringskritiker är Jan Milld, som efter mer än 20 år oförtrutet bloggar vidare.

Det som fick mig att vakna upp och se vad journalisterna och politikerna gör med Sverige var journalisten och socionomen Gunnar Sandelins artikel på DN Debatt i april 2008: “Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”. 

Han hade nyligen slutat som presschef på Bris och skickade först sin artikel till Axess, som krävde ändringar. Gunnar Sandelin vägrade ändra i texten.

Artikeln skrevs långt innan Facebook slog igenom men är ändå en av de artiklar som har fått störst spridning. Senast i september publicerade DN antalet delningar som gjorts på Facebook: 66 447.

DN:s dåvarande debattredaktör Mats Bergstrand skrev att redaktionen aldrig blivit så översållad med tackbrev som efter Gunnar Sandelins artikel.

“Mörkerman”, “nazist” – och förlorade vänner

Sandelin har som de flesta invandringskritiker fått betala ett högt pris, extra högt för att han var pionjär med en bakgrund i mainstreammedia. Han har bland annat arbetat på SVT. I två hånfulla krönikor i Aftonbladet kallade Jan Guillou honom “xenofob”.

“Jag fick höra alla epitet från mörkerman till nazianstruken. Rasist med brunt skinn som ska piskas och fascistoid kommer sedan. Men trots allt var angreppen i det offentliga rummet ganska få – det vanligaste sättet att bemöta de fakta som jag presenterade var att tiga ihjäl vad jag skrev” säger Gunnar Sandelin.”Samtidigt tvärdog mina tidigare frilansuppdrag, där jag hade en bakgrund i den ideella sektorn. Jag förvägrades också jobb på SCB, trots att vi kommit överens om lön, detta efter att chefen läst mina artiklar.”

“De mer jobbiga konsekvenserna var alla de människor som vänt mig ryggen eller mätt ut ett avstånd. Flera vänner som jag har haft i 30-40 år har tackat för sig, eller gömt sig för att deras karriärer inte skulle befläckas av vårt tidigare samröre. Andra har bara loggat ut ur min kontaktsfär. Men samtidigt har jag fått nya vänner som inte har behov av att godhetscertifiera sig hela tiden och som istället vågar göra konsekvensanalyser om vad den pågående massinvandringskatastrofen innebär för Sverige.”

DN gör ett försök till damage control

Men det är inte Gunnar Sandelin, Jan Milld, Ingrid Carlqvist, Mats Dagerlind, Tobias Svensson eller Lars Bern som Mikael Sandström menar när han skäms för att ha medverkat i riksmobbing av debattörer. Det framgår av den brandkårsutryckning som DN:s Mats J Larsson gör samma dag som Sandströms artikel publiceras, den 2 december.

Ett försök till damage control för att absolut ingen som har belyst Sverigedemokraternas infallsvinklar på migrationsproblemen och är satt i evig bann ska inbilla sig att de har en chans att bli insläppta i MSM-värmen. Vi måste erinra oss att det är förknippat med höggradig risk för dödlig radioaktiv smitta om alternativmedia över huvud taget berörs.

Godkända och på rätt sida taggtrådsstängslet

Nej, de som Mikael Sandström syftar på är borgerliga debattörer på betryggande avstånd från det osynliga taggtrådsstängsel som skiljer etablerade media från alternativmedia. Sådana som Thomas Gür, krönikör i Svenska Dagbladet, och Alice Teodorescu, politisk redaktör på Göteborgs-Posten. Samt den stackars SVT-journalisten Mats Knutson som fick hård kritik efter att han i en partiledardebatt 2012 ställt frågan: ”Hur mycket invandring tål Sverige?”

“Vi deltog i en samhällsdebatt där personer som vågade peka på problemen med en väldigt liberal invandringspolitik fick sina motiv ifrågasatta, blev ihopbuntade med, och ibland kallade, rasister och fascister”

säger Mikael Sandström i DN-intervjun – och fortsätter att inte för ett ögonblick låtsas om att det är ideellt arbetande skribenter och debattörer i alternativmedia som har dragit och fortfarande drar det tunga lasset när det gäller att belysa invandringspolitikens skadeeffekter på det svenska samhället.
Vi är fortfarande rasister, fascister, nazister och populister.

Hans identitetsproblematik avgjorde migrationspolitiken

Hur Fredrik Reinfeldt kan leva med sig själv efter att ha tillfogat Sverige irreversibla skador är en gåta. Hur han fortfarande kan plädera för “öppenhet” och “att blanda människor” är inte bara ett mysterium. Det är inte friskt. Det är patologiskt.

Reinfeldt har vid flera tillfällen visat att hans brokiga mångetniska bakgrund väger tungt i hans självuppfattning och identitet. Farfars farfar var en svart loppcirkusdirektör som hade ett romantiskt möte med ett lettiskt hembiträde. Resultatet blev Fredrik Reinfeldts farfars far.

Reinfeldts personliga identitetsproblematik avgjorde migrationspolitiken och dess konsekvenser för överskådlig tid för ett helt land.

I krönikan “Vad driver Fredrik Reinfeldt?” skrev jag i februari 2012:

“Fredrik Reinfeldt framstår alltmer som besatt av sin egen tankevärld. Han iscensätter en situation där han för sin politik som i ett slutet rum, ett politiskt laboratorium där vacuum råder och det bara finns väggar, golv och tak, inga fönster och dörrar. Därinne sitter han och bedriver ett socialt högriskexperiment med Sverige och Sveriges befolkning.

Han är fångad i sin egen besatthet och destruktivitet och har inga tankar på att den politik han experimenterar med får konsekvenser för nio och en halv miljon människor utanför laboratoriets väggar. När de som är föremål för hans experiment reagerar och protesterar slås han av häpnad. Men inte för en sekund besinnar han sig och reflekterar över vad han håller på med. Ingen glimt av insikt snuddar vid hans höga panna. Han kommer att hålla på tills han blir handgripligen bortlyft och avsatt.”

Ett litet urval krönikor om Reinfeldt

I en rad andra krönikor ifrågasatte jag hans omdöme. Detta är bara ett litet urval.

Brev till Fredrik Reinfeldt. 

Den tigande ministern.

Reinfeldtlabyrinten. 

Vad driver Fredrik Reinfeldt? 

Skapelselaboratoriet. 

En dåres försvarstal. 

Det är tungt att konstatera att ingen ville lyssna. Och nu sitter vi här med arvet efter Reinfeldt. Ett sönderslaget land. Ett arv som åtminstone jag helst hade avstått ifrån. Självklart ska han ställas till ansvar för vad han gjort mot Sverige och svenska folket. Allt annat är stötande för moral och rättskänsla. Förslag på brottsrubricering: landsförräderi eller trolöshet mot huvudman.

Litteratur:

Anne-Marie Pålsson: Knapptryckarkompaniet. Rapport från Sveriges riksdag. (E-bok). 2011.

Jon Ronson: The Psychopath Test.

Tidligere kronikker af samme forfatter

Systemkollapsen

åbenbarer sig først i årene fra nu og frem til valgåret 2018. Johan Westerholm forklarer her, hvad den kommer til at bestå i. I 2018 vil store velfærdsforringelser have ramt middelklassen, og så er der serveret for et veritabelt jordskredsvalg i Sverige, en tsunami af uforudsete og ustyrlige begivenheder: Kaos. Alt sammen fordi politikerne var fejge og ignorante, og fordi de fleste i Sverige var mere bange for hvad naboen tænkte om dem, end hvad der skete med deres land.

DONERA TILL JULIA

Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

Betalning från utlandet:
IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC- kod ELLFFESS

Varmt tack för din gåva!

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
98 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ångrar han sig. Han ångrar sig alldeles kolossalt. Säger han. I min förra krönika redogjorde jag för Mikael Sandströms syndabekännelse i tidskriften […]

NotMe
NotMe
5 years ago

Tack Julia, finns en anledning att jag hoppade av moderaterna valet 2006. Det var ruinfelts inträde på scenen som väckte mig. En mer arrogant och föraktfull människa tror jag inte finns, skulle i såfall vara den mångkriminella måna muslim som fifflar skattepengar till höger och vänster och sedan bara rycker på axlarna när hon blir påkommen med “handen i syltburken”. Nää Svenska politiker ger jag inte mycket för, de borde ställas inför riksrätt hela högen.

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
5 years ago

Det pågår tveklöst ett folkmord på vita människor. Detta folkmord är uttänkt av kapitalistglobalisterna och utfört av deras politikermarionetter i väst som Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och DÖ-gänget i Sverige och Angela Merkel i Tyskland.

“Beige Power: Canadian State Sponsored Race Mixing Aimed at the AltRight
Red Ice TV”:

https://m.youtube.com/watch?v=BnC56tmHh9Q

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
5 years ago

2000-talet är lögnens århundrade. Lyssna på dödsplanerna för det tyska folket! Naturligtvis finns det samma dödsplaner för det svenska folket. Oligarkerna har många beredvilliga politikermarionetter som iscensätter folkmordet på oss européer. Angela Merkel är en av dessa marionetter. Fredrik Reinfeldt en annan. Nu har Stefan Löfven tagit över stafettpinnen i Sverige tillsammans med sitt DÖ-gäng. “Todespläne für das deutsche Volk” Das Wort Freiheit: https://m.youtube.com/watch?v=H8MeRzABfEM Sahra Wagenknecht kallar USA för en oligarki med gränslös korruption. Globalkapitalismen är, menar hon, oförenlig med demokrati och människovärde. Demokrati kommer bara att ha en framtid om människorna upplever att deras värde och elementära levnadsbehov beaktas… Read more »

MonaBriss.
MonaBriss.
5 years ago

Fredrik R. är anställd som lobbyist åt de amerikanska globalisterna/oligarkerna, och har varit deras marionett under hela sin regeringstid. Han är “seniorrådgivare” hos Merrill Lynch dvs. han åker världen runt och föreläser och lobbar för öppna gränser och frihandel. (Om nu ngn trodde att han jobbar i banken.) Kanske har han även skrivit sina böcker, som ju handlar om samma sak, på deras begäran. Den dagen Sverige kollapsar har nog FR både US pass och lägenhet i NY, samt ett fett bankkonto på den banken som han lobbar för. Det var nog inte bara hatet mot SD och fixeringen vid… Read more »

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
5 years ago

Jag kan inte nog lovorda Julia Caesar, vars penna är lika vass som svärdet och vars intellekt är lika klart som kristall, för hennes ovärderliga insatser för vårt arma fosterland Sverige och vårt arma svenska folk som den globalistiska finanseliten med hjälp av sina gamla och nya marionetter i Sjupartiet, exempelvis moderaterna Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Carl Bildt och Anna Kinberg Batra, centerpartisten Annie Lööf, liberalerna Jan Björklund, Marit Paulsen, Birgitta Ohlsson Klamberg, Cecilia Malmström och Cecilia Wikström, socialdemokraterna Stefan Löfven och Margot Wallström, miljöpartisterna Gustav Fridolin, Åsa Romson och Isabella Lövin samt vänsterpartisten Jonas Sjöstedt, håller på att förinta.… Read more »

Dan B Cooper
Dan B Cooper
5 years ago

Statsvetaren Ulf Bjereld m.fl vänsteraktivister som engagerar sig i Ship to Gaza: Kan vi Israel och IDF-vänner organisera en mot-armada som stoppar Ship to Gaza ute på internationellt vatten? Nog borde vi vara både engagerade och kompetenta nog från olika professioner för en sådan marin aktivism?

camilla.maria.wiren@gmail.com
camilla.maria.wiren@gmail.com
5 years ago

En dag kommer folkets vrede över vad han gjort med vårt land drabba honom.

camilla.maria.wiren@gmail.com
camilla.maria.wiren@gmail.com
5 years ago

Julia är en sann hjältinna!

eurozone
eurozone
5 years ago

Läs Mikael Sandströms avbön i tidskriften kvartal, han var tidigare Fredrik Reinfeldts statssekreterare.
Han erkänner vilken mobbningskultur de byggt upp vilket har hindrat det fria ordet och en sansad debatt!

http://kvartal.se

Elake Måns & Pelle Sanslös
Elake Måns & Pelle Sanslös
5 years ago

Med några få meningar undantagna, håller jag Fullständigt med. Svenska folket har valt enbart Folkförrädare under fyra decennier.

Ulimus 10
Ulimus 10
5 years ago

VARFÖR?

Elake Måns & Pelle Sanslös
Elake Måns & Pelle Sanslös
5 years ago
Reply to  Ulimus 10

DET kan man undra! Det samhälle som byggts upp sedan 1920-talet hade på många områden förbättrat medborgarnas liv, samtidigt som man nogsamt arbetade på att urholka den grund på vilken individens moral och rättskänsla vilade. Politikerna “småfifflade”och överlät viktiga beslutsområden åt tjänstemän & byråkrater. När myglet började få sådana konsekvenser att folket krävde att ansvar skulle utkrävas, beslöt regimen att “ansvarsklausulen” skulle avskaffas! 1). Inget personligt ansvar. 2). Avsaknad av moral. 3). Omdömeslöshet hos ledningen för Partier, Banker & Företag i ett land med en DemoCrazy av (dessbättre), sällan skådat slag, har urholkat den “välfärd” vi trodde ha börjat byggas… Read more »

Elake Måns & Pelle Sanslös
Elake Måns & Pelle Sanslös
5 years ago
Reply to  Ulimus 10

(Vart tog mitt långa svar vägen. Skulle bara ändra en felskriven etta till utropstecken)?
Ulimus 10, Du får vänta med min “replik” tills jag slickat tassarna och hämtat andan.

Ulimus 10
Ulimus 10
5 years ago

Tack för en mycket välskriven förklaring.

2016-12-08 12:05 GMT+01:00 Disqus :

S1
S1
5 years ago

Vill påminna om när J Åkesson blev inbjuden till Skavland och då gjorde sitt första offentliga framträdande efter hans långa sjukskrivning pga utbrändhet (orsakad till stor del av häxjakt, smutskastning och mobbing). Där han i Skavlan utsattes för ytterliggare vidrigheter, sittande ensam i en mörk o kall miljö omgiven endast av utvald publik, vilken utgjordes av meningsmotståndare som försökte pkyka Åkesson vid entré och under det som SVT kallade intervju men som mer liknade en Golgata och stupstock! I fredagens Skavlan rullas dock röda mattan ut för F Reinfeldt och han får fritt spelrum och medhåll i sitt sätt att… Read more »

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  S1

Skavland tilhører de sterkt troende PK..kjøpt og betalt…misliker han sterkt og ser aldri på hans propaganda..
Nære venner med kronprinsen og andre topp sossepolitikere…en skikkelig møkkahaug.

Marit
Marit
5 years ago
Reply to  sussebassa

Jeg orker ikke se på Skavlan.

hylle4ev
hylle4ev
5 years ago

Sandström håller ett fuktat finger i luften och känner att vinden vänt, han är kanske inte så mycket insider längre att alla förstår att han har den “rätta” värdegrunden i alla väder. Så han får göra lite avbön så ingen kan missta sig på att Sandström är att “lita” på oavsett vindriktning.

Oxis
Oxis
5 years ago
Reply to  hylle4ev

Lilla masken “Samvetet” hade väl börja gnaga.

Särimner
Särimner
5 years ago

Icke att förglömma att Reinfeldt hade mycket bråttom att skriva sin bok efter avgången. Fort ut med denna så att det finns några som köper den. Med all sannolikhet hade boken inte sålt som den gjort om den kommit något år senare. Intellektet är det nog inget fel på hos Reinfeldt. Det pekuniära först.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago

Han kommer aldri røsta på SD, som inte kan leda et land..
Vel, – resultatet av siste 30 års ledning virker ikke imponerende i Sverige.
Og – partiet FrP i Norge har for første gang varit med i norsk regjering, utan noe oppsiktsvekkende, foruten en innvandringsminister som har fått ner ansøkning om asyl till det halve av Danmarks.
Et resultat av tydlig signalpolitik.

samuelafugglas
samuelafugglas
5 years ago

Fredrik Reinfeldt har förrått det svenska folket och det kunde inte
förklaras bättre än vad Julia gjort men BATRA är nästan ett strå värre.
Hon gav sitt samtycke till att Löfven av alla, kunde genomföra en
oblodig “socialistisk” statskupp i Sverige 2014. (DÖ) och svenska folket
är som vanligt gjort fullständigt maktlöst att vidtaga åtgärder. Det
går 1.460 +/- 1 dagar mellan de manipulerade valen. Idag är det 642
dagar kvar till nästa gång en “fräsch socialist” skall fördärva Sverige
ytterligare.
Fantastiskt avslöjande Julia, tack för det och tack till “Snaphanen” ni ger oss livsluft.

jäst
jäst
5 years ago

Riksrätt och någon form av tribunal måste upprättas när tiden är mogen.

common sense
common sense
5 years ago

Pudlandet kommer att accelerera ju närmare valet vi kommer. Vi lär få ordna ett kösystem men en kö för journalister och annan för politiker. Men fenomenet är inte bara svenskt utan finns i olika grad i hela västvärlden, men Sverige och Tyskland har varit de mest troende, och de ledande och drivande i frågan. Många har varit naiva och mer eller mindre hjärntvättade och dessa bör vi förlåta, men andra har varit fullt medvetna och dessa personer bör ställas inför rätta. Och när vi väl gjort upp med psykosen kring massinvandring och mångkultur återstår den lika stora psykosen kring klimatet.… Read more »

intemeranu
intemeranu
5 years ago
Reply to  common sense

Läs Las Bern https://anthropocene.live/ Det är ingen bot men det erbjuder tröst för ett förtvivlat sinne.

samuelafugglas
samuelafugglas
5 years ago

Fredrik Reinfeldt har förrått det svenska folket och det kunde inte förklaras bättre än vad Julia gjort men BATRA är nästan ett strå värre, Hon gav sitt samtycke till att Löfven av alla, kunde genomföra en oblodig “socialistisk” statskupp i Sverige 2014. (DÖ) och svenska folket är som vanligt gjort fullständigt maktlösa att vidtaga åtgärder. Det går 1.460 +/- 1 dagar mellan de manipulerade valen. Idag är det 642 dagar till nästa gång en “fräsch socialist” skall fördärva Sverige ytterligare.

TookTheRedPill
TookTheRedPill
5 years ago

Ja, Reinfeldt skall bestraffas för trolöshet mot huvudman, rent av landsförräderi.
Han har på åtta år lyckats sätta ett helt land i kris som kanske varar för gott.
Nu är hans verk på väg att fullbordas med en efterföljande efterbliven statsminister som man undrar om han klarar av att ta på sig själv kläder på morgonen.

Sverige är förstört, det finns bara i vårt minne nu.

Domherre
Domherre
5 years ago

Tänk att det fortfarande finns så kloka människor som Johan Westerholm kvar i S . Vilket lyft partiet skulle få om han fick bli partiledare .

clareal
clareal
5 years ago

År 2000 togs ett FN-beslut om att 160 miljoner afrikaner och asiater på kort tid skulle flyttas till Europa. En plan som hade utarbetats av en fransk befolkningsexpert, Joseph-Alfred Grinblat, på ett FN-uppdrag, publicerades 6. januari, år 2000 i “Liberation – Monde” och lydde som följer: L’immigration, un reméde pour la vielle Europe. Selon l’ONU, il foudrait 160 millions d’immigrés pour rééquilibrer la demographie de l’UE. Ett och ett halvt år senare skedde terrorattackerna mot World Trade Center och Pentagon, händelser som snabbt avslöjades som egen iscensatta, falsk flaggade psyk-operationer, syftande att få folkviljan med sig för att kunna starta… Read more »

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

Landet Sverige har blivit tokarnas paradis.
Där diskuteras inte viktiga frågor utan endast de mest triviala
för att inte den “humanitära stormaktens” brister ska belysas.
Som svensk skäms man dagligen för alla virriga personer
i landet som inte har förmågan att tänka längre än näsan räcker.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/12/05/normkritisk-lucia/

Tor Arne
Tor Arne
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Den “humanitära stormaktens” brister döljas bak “Potemkinkulisser”:
https://anthropocene.live/2016/12/06/ondskan-gommer-sig-bakom-godhetens-potemkinkulisser/

Vethut
Vethut
5 years ago

Julia Caesar har ett stort kunnande och är begåvad med en fantastisk förmåga att skriva om den verkliga sanningen. Julias analys över Sverigefientliga och Sverigeförstörande, Fredrik Reinfeldt, kan inte göras bättre.

Sen får man inte glömma bort Fredrik Reinfeldts efterträdare, Stefan Löfven, som under sina två år ytterligare skadat Sverige. Det är svårt att hitta de rätta orden. Horribelt är i detta sammanhang väldigt blygsamt.

Vad som är sanslöst och helt obegripligt är, varför vill riksdagens styrande 7-klövern förinta Sverige? Ännu mer obegripligt är att 7-klöverväljarna vill att det ska ske.

Dr_Derivatives
Dr_Derivatives
5 years ago

Tack Julia! Jag är en av de som har blivit mobbad och trakasserad för att jag stod upp för sanningen. Jag var galen nog att under hela läkarprogrammet öppet påpeka vad som skedde i Sverige, naivt troende att Sverige var fritt och demokratiskt, trots att jag var i Stockholm och trots att Reinfeld var statsminister. Det var inte bara Reinfeld och politikerna som mobbade och trakasserade: Jag fick själv uppleva hur Stockholmsregionen är full av rädda läkare som ser eländet men inget vågar säg och hur ett fåtal psykopater håller universitetsvärlden i skräck. Det är en otäck verklighet. Friheten kommer… Read more »

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  Dr_Derivatives

Roger Scruton forteller om samme fenomen innen akademia i UK.
Ser ut til å være betinget av en bestemt generasjon, heldigvis (for mange på jord) begrenset til vår vestlige verden.

Andre´Kristian
Andre´Kristian
5 years ago
Reply to  Dr_Derivatives

Den akademiska sfären är i alla avseenden svårligen angripen och infekterad av den samhällsfarliga marxismens kromosomer. Dessa destruktiva genbärare fick fotfäste under sextiotalets slut och har åsamkat i det närmaste irreparabla skador på den svenska pedagogiken. Det är i vart fall entusiasmerande att ta del av Din rakryggade kommentar, vilken visar att det ändock finns en och annan båld och medelst civilkurage välsignad medicus i detta plågade land. Att av i dag hysa en adversativ åsikt kan sannerligen medföra varierande mått av obehag, men undertecknad patriot ber att få gratulera till Din fasta övertygelse och det goda omdöme Du begåvats… Read more »

SD + Direktdemokrati
SD + Direktdemokrati
5 years ago

Mikael Sandström är inte förlåten och hans halvdana ursäkt accepteras ej.

Ulimus 10
Ulimus 10
5 years ago

Det var så klart Reinfeldt som dikterade villkoren.
Sandström var bara diktatorns sekreterare.

GHjo
GHjo
5 years ago

Folkemord bør stå høyt på listen over Reinfeldts forbrytelser.
Det han har gjort,kommer inn under definisjonen på folkemord.

sunken
sunken
5 years ago

Kanske det är tänkbart att han hela tiden betalats av George Soros.

Tompa
Tompa
5 years ago

Den mannen….fy f-n

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

Logik har blivit en bristvara i det svenska samhället.
Därför får vänsterkrafterna härja mer eller mindre fritt.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/12/05/logik-en-bristvara/

Marit
Marit
5 years ago

Takk, Julia ! Du er en lysende stjerne på en mørk himmel ! 🙂

Kasper K
Kasper K
5 years ago

Jag anser att Reinfeldt är den värste folkförrädare Sverige haft, alla kategorier. Jag håller honom t o m som värre än självaste Adolf Hitler. Denne ville i all sin ondska förgöra andra, inte som Reinfeldt det egna folket. Det folk han via genomfalska förespeglingar fått förtroendet att värna. Det är i mina ögon det värsta av alla brott. Som en familjefar som önskar livet ur sin egen familj och genomför det med den vidrigaste taktik och de smaklösaste av föresatser och möjliggjort genom staben av ja-sägare. Dessa avskum som nu vrider sig som maskar på krok i sina avskyvärda försök… Read more »

Tafsa inte på yttrandefriheten
Tafsa inte på yttrandefriheten
5 years ago

Hoppas Reinfeldt får sitt straff en dag snart!

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Reinfeldt ekstremiteter..hans politikk..konsekvenserna er klart fruktansverd for det svenske folket.
Alikevel tenker jeg…om de nå ikke hadde vært så ekstreme/ødeleggende for et helt folk og deras land,
ville vi då hatt Ett SD som i dag er på sterk framgang på alle målinger..årsak og virkning.
Hadde det vært smartere av Reinfeldt å lugnet ned/dempe lite sin politikk…
Han hadde sansynligvis sittet lengre som statsminister, for så å trappe opp politikken gradvis..og dermed vanskeligere å få folk til virkelig å reagere negativ på han/gjennomskue…og gi SD et skikkelig løft..raskt.
Så han var nok ikke så smart mange hevder alikevel.

Svenne S.
Svenne S.
5 years ago

Tyvärr har ju Svenne trots allt detta ännu inte vaknat. Man undrar vad det skall behövas för att tvätta bort åratal av hjärntvätt utfört av våra medier?

Domherre
Domherre
5 years ago
Reply to  Svenne S.

Marcus Oscarsson och Janne josefsson ger lite hopp om ett ljus i tunneln .

intemeranu
intemeranu
5 years ago
Reply to  Domherre

Hmm. Janne Josefsson går i pension i juni nästa år och Marcus Oscarssons fortsatta liv ligger nog i stöpsleven.

Cavatus
5 years ago

Vilken ruggigt bra vidräkning med Reinfeldt, Julia. En otäckare person får man leta efter, det syns i blicken. Hur kunde jag en gång rösta på denne falska och förrädiska person? På något sätt måste hans politik få juridiska följder. Det kan inte vara så att en politiker avgår och slipper allt ansvar. Hur kan lagarna ändras så att sådant beivras? Å andra sidan har vi lagar mot väldigt mycket i Sverige men problemet (inte utmaningen – ett ord som jag kommit att avsky) är att de inte följs! Det är förbjudet att tigga. Syns det? Det är förbjudet att bo… Read more »

Snowflinga
Snowflinga
5 years ago
Reply to  Cavatus

En sak som är säker är att man skall åtminstone inte rösta på Moderaterna och de andra partierna som har haft en sådan felaktig politk att de kört landet i kris. Mikael Sandström citerar en skotsk författare och kollektiv galenskap. Han talade om Moderaterna och Fredrik Reinfeldt när han skrev det

Ulimus 10
Ulimus 10
5 years ago
Reply to  Cavatus

För det första borde diktatorn Reinfeldt fördrivas från Sverige på livstid!
Eftersom han älskar bidragsmigranter från Mena-länderna och Mellanöstern kan han bo ihop med dem i deras hemländer.

KjellHakansson
KjellHakansson
5 years ago

Själv kände jag vanmakt när jag läste den tidigare moderata riksdagsledamoten Helena Rivieres artiklel
SD förklarar inte hur invandring skall stoppas (2013).
http://www.svd.se/sd-forklarar-inte-hur-invandring-ska-stoppas
Kontentan är, eller var, att vi styrs av migrationsverket och lagar och konventioner som är omöjliga ändra på. Det kan vi väljare inte påverka via valurnorna, tycks den Sverigefientliga skribenten mena.

RNE
RNE
5 years ago
Reply to  KjellHakansson

Hon har ju rätt i att SD inte säger hur vi skall få stopp på invandringen. Handlingsplan tycks ju saknas?
Det enda SD säger är ju att invandringen skall minska. Volymerna tycks vara förhandlingsbara?
Totalstopp på invandringen borde ju vara det första i nuläget.
Återvandring till hemländerna borde vara nästa åtgärd.
Men något sådant har jag inte hört från SD.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  RNE

SD`s ledere er inte dumma, så de holder kortene nære seg…går inte Ut med alt dom tenker i nuvarande lege…men det kommer nog…
Først vinne valet, så bli mere konkrete ifh til hva gjøre med økoinnvandrerne, illegale, kriminelle, mordare rånare og voldtektsforbrytere…fellesnevner muslimer.

Snowflinga
Snowflinga
5 years ago

Tack Julia Caesar för en mycket bra och insiktsfull krönika. Den Sverigevänliga rörelsen skulle vara mycket fattigare utan dig. Fredrik Reinfeldt och Tony Blair är globalister och båda två ville ha mångkulturalismen och gnugga näsorna på oppositionen. De har förvandlat och splittrat homogena länder som fått irreversibla skador när det inte finns någon återställningknapp för deras sociala experiment. Detta projekt liknar kommunismen och vänstern och högern samarbetar tillsammans fast de har en egen agenda. De talar om hur bra det är med diversitet och öppna gränser och inga nationer. De bryr sig inte om sin kultur och sitt arv utan… Read more »

Domherre
Domherre
5 years ago
Reply to  snaphanen

Hoppas att SÄPO har ögonen på mannen .

Ulimus 10
Ulimus 10
5 years ago
Reply to  snaphanen

Herre Gud vilka dårar det bor i Sverige?

knoll2
knoll2
5 years ago

Jag önskade att fler kunde se det du gör Julia och erkänna det också. OM alla journalister vore som du skulle också tilliten till dem komma tillbaka. Men, i dagens samhälle ljuger alla om allt hela tiden och för oss bakom ljuset så mycket de bara kan. Men, de glömmer att sanningen kommer alltid fram i slutänden. Dock håller jag med dig fullständigt om att vårt land är förstört för all framtid. Vi som är äldre får vara tacksamma över att ha fått växa upp i Sverige när Sverige var svenskt. Sedan får man beklaga alla dessa stackare som växer… Read more »

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  knoll2

Om vi i Vesten hadde journalister (Julia er beste eksempel), hadde vi aldri avpixlat, snaphanen, document etc. Og heller ikke situasjonen vi befinner oss i..
Myndighetene hadde forlengst motivert til normalt barnefødande, genom stimulerande tiltak.
Vi hadde hatt innvandring, men den ville vært kvalitetssikret i favør av våre länder, altså på et lågt nivå, der plikt kom føre rettigheter.
Presis som det hele tiden har varit i den normale del av världen..

Perechta P
Perechta P
5 years ago

Det var ju nåt att ett fenomen de svenska väljare röstade in i Riksdagen.
Man kan bara hoppas att de är endera nöjda eller om inte; tänker sig om nästa gång demokratin är på allvar.
Ansvaret är väljarens enbart.

KnudMadsen
KnudMadsen
5 years ago

Denne sjuft har Sverige ikke været heldig med!
Jeg vover ikke at komme til Sverige mere. Jeg rejser aldrig i muslimske lande.

Freddy
Freddy
5 years ago

Reinfeldt är förstås bara en liten pusselbit i den nationella masspsykosen. Om man ser på vad en sån tidig visselblåsare som Sandelin råkade ut för. Han skrev alltså ett mycket balanserat inlägg och fick denna skitstorm på sig från folk i närheten. Det betyder att i stort sett alla svenskar från lägsta medelklass o uppåt befann sig i masspsykotiskt beröringsskräck från att sakligt tala om ett samhällsproblem. De som kunde göra det var de som saknade nån form av samhällställning, längst ner. Men gunåde dig om du bara ex. blev lokal fackordförande och sa du var SD. Nackskott direkt.

bitten
bitten
5 years ago

Arven etter Reinfeldts , er et land i totalt kaos , parallellsamfunn , krigssoner i omtrent hele Sverige snart ,
og Malmø er et stort prakteksempel , på hva arven etter Reinfeldts har ført med seg der .
Svenske hvite borgere trenger ikke se ,en spennende action utenfor døra si , når det er full spenning med dobbelt så mye action , spenning , rett utenfor stuedøra si i Sverige .

Marit
Marit
5 years ago
Reply to  bitten

Sverige og Norge har en laaang grense, som er åpen. Skremmende !

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago
Reply to  Marit

Ja, vi må håbe at det bliver svenske svenskere som flytter til Norge og Danmark, og ikke ‘svenske svenskere’…

bitten
bitten
5 years ago
Reply to  Marit

Her er noen saker jeg har snappet opp i fra , dette flotte berikende fellesskapet i Sverige . Sjokk tilstand ved svensk – skole , der jenter helt ned til 6 årsalderen , blir mishandlet av immigrant barn i fra den 3 verden , blir utsatt for seksuelle karakterer , og lager kun bare kvalme , har ikke oppdragelse i det hele tatt . Morgan Johanssen sier vi ikke kan ta ansvar for alle skjeggbarn i Sverige , selv om 85 % skjeggbarn av verste sort får bli i Sverige . Sverige skal jo ta i mot rekordmange immigranter i… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Ser man ekonomiskt så har Reinfeldt lyckats. Byggandet är på topp och det byggs dåliga skithus där det har funnits berg o skog i stadsdelar runt Stockholm. Smart så fyller man dom med invandrare så antingen löser man integrationen eller så går man över den magiska 10% gränsen vips så har man en ny NO-GO zon. Ganska hemskt faktiskt kan gå så illa att om 25 år så är hela Stockholm en NO-GO zon. Hur många har räknat med det och vem ska försörja ett krigsområde men svensken gör det nog i sin godhet. Egentligen borde väl Reinfeldt lyckats fått… Read more »

Steinadler
5 years ago
Reply to  invandrare1957

Dette begynte allerede med Carl Bildt da han dannet regjering høsten 1991. Noe av det siste de svenske sosialdemokrater rakk å gjøre før de tapte valget den høsten var det såkalte “Luciabeslutet” hvor man programfestet en innstramming av innvandringspolitikken. Istedet endte det altså med at ekstremglobalisten Carl Bildt åpnet opp for enda mer innvandring, spesielt fra Balkan. Og som Johan Westerholm i intervjuet her ovenfor påpeker, begynte Socialdemokraterna i kjølvannet av nettopp den innvandringen fra Balkan i en langt større grad å lene seg i retning av “identitetspolitikk” for å sanke stemmer. Det var selvsagt også under ekstremglobalisten Carl Bildt… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago
Reply to  Steinadler

Jaa herregud Carl Bildt. Sveriges farligaste man verkar klara sig från allting. Folkmord med Lundin oil. Ständig medlem Bilderberggruppen vad han har gjort för Sverige o svenskarna törs jag inte ens tänka på. Ibland tror jag det är hämnd. Som student kan han inte haft det lätt med utseende och som han lät. Att han o Reinfeldt får gå fria egentligen.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

En sak jag har funderat över är om det går att söka reda på ifall John Hood idag har några levande släktingar kvar i USA. Sannolikt känner dom i så fall inte alls till Fredrik Reinfeldt eller att dom har en koppling till honom. Hade varit intressant att intervjua dem, informera dem om sin “svenske” släkting för att sedan fråga dem vad de anser om honom.

linovati
linovati
5 years ago

Reinfeldt är helt klart behäftad med någon slags psykisk störning. Symptomen pekar entydigt på svårartad narcissism och den form av självförakt som ju undantagslöst har sitt ursprung i någon form av storhetsfantasier. Förakt kräver ju som alla förstår alltid en fantasi om överlägsenhet! Tyvärr har denne karaktärsdeformerade figur lyckats dupera sig till två (!) konsekutiva mandatperioder som Sveriges statsminister. Min tro är att ingen kommer att få sämre eftermäle än Reinfeldt i detta ämbete! Han är dock inte en landsförrädare. Det handlar om enfald och inkompetens snarare än illvílja. Troligtvis fattar han inte ens nu riktigt vad han ställt till… Read more »

Rolf W
Rolf W
5 years ago

Tack Julia för en bra bild av Reinfeldt mannen som ´är full av hat mot svenskarna samt har skadat landet till grunden.Han borde ställas inför rätta denna man har drag av en psykopat!

Marcus_T
Marcus_T
5 years ago

Svenskenes problem er deres inngrodde auktoritetsførtroende. Skal Sverige overleve som nasjon må de våge å ifrågasette. Spørsmålet er om det er forsent. Takk til deg Julia.

Talibananas
Talibananas
5 years ago
Reply to  Marcus_T

Det är en märklig mix av lämmelaktig anpasslighet under “konsensus” och “normkritik” som präglar svenskarna. Somligt finns sedan länge, mer eller mindre som ett nationalkynne, medan resten har trugats på gemene man genom ihärdig indoktrinering genom mainstreammedierna och “det offentliga samtalet”.

Andre´Kristian
Andre´Kristian
5 years ago
Reply to  Marcus_T

Exakt! Denna rent ut sagt förbannade defekt i vår svenska nationalkaraktär, den i grunden samhällsfarliga undfallenheten, vars konsekvenser åsamkat nationen i det närmaste irreparabla skador, måste med all kraft motverkas. Den klassiska vanföreställningen att staten per automatik har medborgarnas och skattebetalarnas bästa för ögonen, samt att det som kallas för objektiv nyhetsrapportering sväljs av den politiskt oinitierade massan, är en skam för den svenska nationen. Sverige har under ett nu oräkneligt antal decennier stolt paraderat som prestav för den skandinaviska processionen, och aldrig missat ett tillfälle att framhäva sig som det efterföljansvärda föregångslandet. Icke sällan har det svenska etablissemanget betraktat… Read more »

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
5 years ago

Är det inte en mer machiavellisk förklaring som ligger på lut vad beträffar den forne statsministerns, för sin nation, så destruktiva beslut? Kom ihåg att de somalier som tagit sig till Sverige förebärande skyddsskäl och fått permanent inte kunde få hit sina anhöriga ity dessa saknade passhandlingar eller liknande dokument omöjliga att greja i en failed state som Somalia. En simpel lagändring hade kunnat greja s.k. “famlijeåterföreningar” av somalierna i Sverige. Reinfeldt vägrade år efter år ända tills MP visade sig redo att förhandla om saken. Reinfeldt gav sig själv ett triumfkort således, hur det gick för somalierna struntade han… Read more »

98
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x