26
jan
Seneste opdatering: 27/1-17 kl. 0118
46 kommentarer - Tryk for at kommentere!

When politics is built on ideology, then it does not matter what information is presented by the intelligence community; politics will continue on its path, designed by itself using ideologically-based decisions. — László Földi (Oberst, ledende efterretningsofficer, kontoret for Information Director of Operations.)

Gästskribent Zhengyang Wu: Jag valde fel land

Jag tror att när Sverige har kollapsat kommer varje svenskt stortorg att färgas rött av blod. Jag ryser när jag tänker på det, oavsett om blodet kommer från nykomlingarna eller svenskarna. Jag önskar bara att då har jag redan hunnit bli så gammal att jag inte längre är rädd för döden, och mina barn hunnit fly landet.

Zhengyang Wu kom til Sverige efter det kinesiske studenteroprør i 1989. Han udvandrede til Canada ti år senere, men kom tilbage til Sverige, fordi han savnede landet. I denne kronik prøver han at finde en forklaring på, at svenskerne – først og fremmest politikerne – valgte at ødelægge deres eget land. Han mener, den primære grund er svenskernes historieløshed.

Han mener, som jeg selv mener og har hørt flere svenskere udtrykke, at “Jag bävar för Sveriges framtid, eftersom jag anar att svenskarna kommer att explodera. Och när den stunden kommer kan världens minst rasistiska folk mycket väl omvandlas till det mest rasistiska och grymma.”

Man kunne ikke have “bekæmpet racisme” på en bagvendt og mislykket måde, end svenske politikere og journalister har gjort. De skubber en blytung skyld foran sig. Det er en imponerende klog og indsigtsfuld kronik af en kineser med kun ti år i Sverige.

Ved aldrig at have optaget den slags opinion, har svensk presse sejlet sig selv uhjælpeligt agterud, sådan at de nu med egne ord “Vi befinner oss i en “kulturkamp” med alternativ media.” Den har mistet det eneste en presse kan leve af, nemlig tillid. Karin Olsson på Expressen taler som den marxist, hun er.

Der er kun to mulige løsninger: Enten ændrer de sig, eller også får de os censureret, og (selv) censur er second nature for svensk journalistik. Alternative medier inklusive dette ligger dog alle på servere i den fri verden udenfor EU, så de skal gå efter skribenterne, og det bliver ikke kønt. Man mindes det kolletivt, mislykkede mordforsøg på kronikøren Julia Caesar i 2015, der blev til en hidtil uset public relations kampagne. Ånden er ude af flasken, og ingen kan styre den. Heller ikke jeg.

För 28 år sedan kom jag till Sverige som gäststudent, och jag valde att stanna för Sverige var ett vackert land, och det svenska samhället välmående och tryggt. Människorna var homogena därför var det lätt att förstå varandra och att komma överens, och samhällsviktiga förbättringar kunde genomföras smidigt. Det fanns ingen etnisk eller religiös motsättning, och välfärden såg till att ingen behövde lida på grund av fattigdom. Jag kände mig lyckligt lottad för att få flytta hit.

Men idag, 28 år senare kan jag inte säga samma sak om Sverige. Inför mina älskade barn säger jag i tysthet: Förlåt mig, pappa har valt fel land åt er.

Under alla dessa år har jag bevittnat Sveriges förfall. Flera av de tidigare fina och trygga stadsdelar i Linköping där jag bodde under mina första åtta år i Sverige är idag ”utsatta” områden. Jag är vetenskapligt lagd och jag vet att mirakel inte finns. Jag vet att när alla kurvor pekar mot ett håll och inget tecken på ändring av betydelse finns, så kan jag inte förvänta mig något annat än att utvecklingen kommer att fortsätta. Sverige kommer att vara ett skrämmande otryggt land för mina barn att leva i om 15 – 20 år när de bildar egna familjer och skaffar barn. Hur kommer de att klara sig?

Jag lider medan jag tittar på, och jag kan inte låta bli att fråga mig varför. Varför vill svenskarna låta sitt fina land förfalla? Varför är den tomma bilden av en humanitär stormakt så mycket viktigare än att överlämna ett tryggt samhälle utan risk för etniska eller religiösa konflikter till sina barn och barnbarn, så att de har möjlighet att leva ett lika tryggt liv som vi har gjort?Så småningom formades min egen förklaringsmodell, och det är vad det här inlägget handlar om.  Jag tycker att den övergripande orsaken är svenskarnas generella historielöshet. Gästskribent Zhengyang Wu: Jag valde fel land

Zhengyang Wu har tidligere skrevet Kanada ställer helt andra krav og Sweden’s New Political Landscape

Se også Jan Tullbergs kronik i dag: De våldtar – för att de kan.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
46 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Oxis
Oxis
4 years ago

Min död – en gång i framtiden – som jag är beredd på: halshuggning i kalifatet Sverige, eftersom jag vägrar konvertera till något så vidrigt som islam. Hellre dör jag!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  Oxis

Jeg føler manuskriptet til en meget politisk ukorrekt TV-serie presse på 😉

Marit
Marit
4 years ago

Lytt til Ungarn. Der har de kloke politikere.

Bjart_S
Bjart_S
4 years ago

Grunnen til at Sverige kollapser er ikke av historieløshet, det er på grunn av at den sosialistiske eliten har hjernevasket den svenske befolkning i 70 år! Stakkars den svenske befolkning, som ikke vet bedre! De ber om å bli utslettet som land og folk!

SweDane
SweDane
4 years ago

Mr.Wu har set helt rigtigt….
Svenskerne er et af de mest bevæbnede folkefærd og
naturligvis kommer tidspunktet hvor de begynder at bruge
“älgstudsaren” til andet end elgjagt…

mjolly
mjolly
4 years ago

Det ungarske intervjuet er en eye-opener fra setning til setning, så ikke hele men interessant.

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
4 years ago

Om hur invandringen har förändrat Sverige, om det sjunkande förtroendet för MSM:s propagandister och om journalisten Siewert Öholm som inte var en PK-journalist som likt en död fisk följde med strömmen.

“Opinion live
Säsong 2 – 26 jan 22.00”:
http://www.svtplay.se/video/12087250/opinion-live/opinion-live-sasong-2-26-jan-22-00?start=auto

Anna Svensson
4 years ago

Mina barn förebrår mig också att jag valde Sverige en gång i tiden. Men då var det ju ett helt annat Sverige.

Anders Bo
Anders Bo
4 years ago

Folkhemmet Sverige => failed state Sverigstan!

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
4 years ago

Jan Tullberg har skærpet pennen synes det.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Förmodligen finns många servrar oåtkomliga utomlands. Därför kommer dom att komma för oss istället. Men låt dem komma. Kommer de efter mig så kommer jag göra allt för skada dem så mycket som möjligt. Jag bryr mig inte om ifall konsekvensen blir livstids fängelse. Jag tänker definitivt inte vända andra kinden till och jag kommer ta ut 10 års frustration på dem om de försöker.

sussebassa
sussebassa
4 years ago

For å skape enda større forvirrig innen den politiske toppsvære, sa Batra D at hun ville samarbeide med SD..igår KD støttet dette, men resten, spes Løøf ble ganske så hysterisk og sa at nå fikk Batra summe seg..hun ville bryte allians samarbeide..noe Løøf senere trakk tilbake. Batra vil ikke ha budsjettsamarbeide med SD, eller i alvorligere tema, men mere veg/broprosjekter og lignende ufarlige spørsmål. Batra kjemper nå for sitt politiske liv, fordi mange innen D mener hun har helt gått ifra forstanden..det lille hun hadde før. Så blir det litt skrattbart oppi det hele…at hun tror Åkesson er dum som… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Nu er der jo sagt og skrevet meget om Sverige, men én ting er helt sikker. De er fandme blevet godt opdraget. De kan køre deres land helt ud over afgrunden, men de skal sgu nok sørge for, at sige alle de rigtige ting. Problemet er bare, at alle ikke-svenskerne slet ikke ser det på samme måde. De hører alle svenskernes fine floskler og tænker “godt for mig at de siger sådan” samtidig med, at de meler deres egen kage. Og selvom de fleste svenskere udmærket godt er klar over det, er de alligevel blevet så godt opdraget, at de… Read more »

Marit
Marit
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Massepsykose.

bitten
bitten
4 years ago

Innvandringen ved familiegjenforening, ruller videre som en tusnami i Sverige . Selv om asylstrømmen har avtatt i Sverige en del , etter innføringen av grensekontroll der , er masseinnvandringen langt over der , I 2016 ble det innvilget 150 000 oppholdstillatelser , i tillegg anslås det at familiegjenforening vil omfatte ca 150 000 nye fargerike berikende familiemedlemmer , av økonomiske immigranter i tillegg også . Da er det bare å regne på at Sverige, har fått omtrent 300 000 nye NAV økonomiske lykkejegere , som den svenske befolkningen, må sponse med å fø på mot sin store motvilje . Men… Read more »

KnudMadsen
KnudMadsen
4 years ago
Reply to  bitten

300.000? Jeg var egentlig ikke klar over, at det drejer sig om SÅ mange djævle!! HUH HA, der er forfærdeligt og rædselsfuldt. MEN ca. 85% af svenskerne ønsker det åbenbart således. Ellers havde de vel stemt på SD- – – – –

PK svada
PK svada
4 years ago
Reply to  KnudMadsen

Nei, det svenske folket er lurt/svindlet av sine politikere og media.
Politikerne har aldri spurt det svenske folk om de vil ha alle disse innvandrerne.

KnudMadsen
KnudMadsen
4 years ago
Reply to  PK svada

Hvorfor stemmer ikke flere på SD?????

PK svada
PK svada
4 years ago
Reply to  KnudMadsen

Hjernevask, svensker er opplært til gruppetenkning.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  PK svada

…men de kan jo gruppetenke innen SD…så hvorfor gjør de ikke det da..

PK svada
PK svada
4 years ago
Reply to  sussebassa

???

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  PK svada

Du oppgir som grunn til/svarer at svenskene ikke stemmer på SD for “opplært til gruppetenkning”..
derav svaret….De kan godt få gruppetenke i SD også…sjelvklart.

PK svada
PK svada
4 years ago
Reply to  sussebassa

De som er hjernevasket til å stemme på tradisjonelle partier, de stemmer på tradisjonelle partier.
Men stadig flere begynner å tenke selv når de oppdager at de blir løyet for.
Det politikerne har lovet dem er bare løgn.

KnudMadsen
KnudMadsen
4 years ago
Reply to  PK svada

Det er jo ganske forfærdeligt, at gold politisk korrekthed får lov til at køre landet helt i sænk. Der er jo ikke noget fornuft i dette.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  KnudMadsen

Flere årsaker, men den viktigste at svenskene forbinder SD med en litt bråket fortid..til nazister…altså flere tiår siden.
Men det hadde jo også sosserne, men det nevnes aldrig.
Heller ikke at statsministerens mor og morfar var medlemmer i et naziparti..legges lokk på.
Så alt hatet pkèrne kjører i media imot SD..folk blir redde..flere topp SDère er blitt truet på livet og må ha polisbeskyttelse.

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
4 years ago
Reply to  sussebassa

Även Anna Kinberg Batras farfar var aktiv nazist. Det är ett märkligt sammanträffande, som jag inte tror är något sammanträffande, att Socialdemokraternas partiledares morfar och mor var aktiva nazister liksom Moderaternas partiledares farfar. Dessa båda partiledare kommer att göra allt som står i deras makt för att visa att de själva inte är nazister och är därför idealiska för globalistkapitalisterna som vill krossa nationalstaterna och utrota oss vita européer genom massinvandring från andra världsdelar, företrädesvis muslimska länder.

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Flott info…hørt rykter om Batras farfars fortid, så veldig greit å få det bekreftet.
Enig i din analyse, så båda sitter i glasshus och det klirrar enormt..og det svenske folket får lida for detta.
Dom burde båda bli konfrontert med dette…men dom blir beskyttet av Pkmedia..men nå sier jo Batra hun vil samarbeide med SD, så..er hun på vei utav skapet…

Ebbe Tranberg
Ebbe Tranberg
4 years ago
Reply to  KnudMadsen

Svenskerne har jo ikke hemmelig stemmeafgivning

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
4 years ago
Reply to  Ebbe Tranberg

Jo det har vi.

Ebbe Tranberg
Ebbe Tranberg
4 years ago

Nej I har ikke. Systemet med at I aktivt skal sløre jeres stemmeafgivelse betyder at spørgsmålet: “Har du noget at skjule, du stemmer vel ikke på SD?” ligger som en slet skjult trussel fra de tilstedeværende i valglokalet. Yderligere gør det at der ikke er styr på antallet af officielt udleverede stemmesedler det til en trivialitet at udskifte “forkerte” stemmesedler ved optællingen. I Danmark får hver vælger udleveret den samme officielle stemmeseddel i et eksemplar pr. vælger, og den bliver stemplet ved udleveringen. Den danske vælger kan vente til han står i stemmeboksen med at sætte kryds ved Dansk Folkeparti… Read more »

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
4 years ago
Reply to  Ebbe Tranberg

I Sverige skickas alla partiers valsedlar (en för kommunen, en för landstinget och en för riksdagen) samt kuvert hem till väljarna. Man kan således redan hemma lägga i valsedlarna och lämna in kuverten när man kommer till vallokalen, där man visar upp sin legitimation och blir registrerad som röstande. Man kan också ta valsedlar och kuvert i vallokalen. Om man inte vill visa vilket parti man tänker rösta på kan man ta med sig samtliga partiers valsedlar innan man går in i båset, där ingen kan se hur man röstar, och stoppa ner valsedlarna till alla partier som man förkastar… Read more »

Ebbe Tranberg
Ebbe Tranberg
4 years ago

Masser af danskere beslutter sig i sidste øjeblik i stemmeboksen, det kan svenskerne ikke.
Det at ethvert stykke papir kan være en gyldig stemmeseddel gør det til en smal sag at skifte SD-stemmesedler ud med Syvkløverets.

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
4 years ago
Reply to  Ebbe Tranberg

Vi svenskar kan också besluta oss i sista stund i valbåset. Jag tror dock att de flesta för länge sedan har bestämt sig för att rösta på SD och bara längtar till valdagen då lands- och folkförrädarna ska röstas bort.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  KnudMadsen

Jag röstar inte på dem därför att jag anser dem vara folk- och landsförrädare.

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
4 years ago
Reply to  KnudMadsen

Jag tror att SD kommer att få egen majoritet i valet 2018. Alla kloka svenskar och invandrare kommer att rösta på SD. Alla svenskar och invandrare är inte idioter som sjupartisterna och MSM:s propagandister.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  PK svada

Det har de ikke i Norge, Danmark heller..ikke i hele Europa.

Ebbe Tranberg
Ebbe Tranberg
4 years ago
Reply to  PK svada

Folk, som ellers er tænkende og imod indvandringen, går i Danmark trofast hen og stemmer på Venstre eller endnu være de Konservative

bitten
bitten
4 years ago
Reply to  KnudMadsen

Jo tallet stemmer , leste dette her på Document for litt siden , og slike opplysninger , er totalt fraværende i svenske aviser , som PK Exspressen i Sverige regner jeg med . Ja den svenske befolkningen kunne ha valgt SD , med et rent flertall til forrige valg som var i Sverige , men valgte heller Løfven som statsminister til å styre landet . Som har vært en stor import av allh menn, til hele Sverige uten stopp , og da får man slike tilstander i Malmø , der det er store krigssoner og alt er helt uten kontroll… Read more »

Reidar S
Reidar S
4 years ago
Reply to  bitten

For guds skyld ikke skrem svenskene med fakta. Vi risikerer å bli innvadert!

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  Reidar S

Nåja, dette vet vi redan..inget nytt.

bitten
bitten
4 years ago
Reply to  Reidar S

Man får bare vente til neste valget i Sverige , om hvor mange som stemmer på SD ,
og får ikke SD rent flertall til neste valg i Sverige .
Da vil aldri svenske borgere , våkne opp noen gang samme hva ,
og da reder man som man ligger i Sverige fullstendig der ,

OlofdeGothia
OlofdeGothia
4 years ago

En kines i Sverige och en udda individ i den svenska kontexten. Men frågan är var vi hör hemma oavsett i vilket land vi föds- Var finns våra rötter? Inta är vi alla arvtagare till från Adam och Eva.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/01/26/att-apa-sig-och-forsoka-bevisa-att-nuvarande-politikerstyrd-forskning-har-fel/

Tafsa inte på yttrandefriheten
Tafsa inte på yttrandefriheten
4 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Det med Adam och Eva är bara antaganden! Vad vet vi, men en sak är säkert att Sverige tillhör ursvenskarna!

Tafsa inte på yttrandefriheten
Tafsa inte på yttrandefriheten
4 years ago

Ja du valde fel land och 87% av folket valde fel politiker,. Våra politiker valde fel när de bestämde att de skulle bli multikulturella och släppte in endast muslimer som är långt ifrån det multikulturella man tänka sig! En ensidig import av muslimer sliter sönder detta vackra land! Hoppas du kan och orkar hitta ett bättre land att flytta till, kanske Polen, Ungern. Vi alla som inte kan flytta får kämpa mot denna mardröm, hoppas att vi kan vända detta till det bättre en dag snart, men jag är rädd att det är försent! Svårt att rädda en båt som… Read more »

KnudMadsen
KnudMadsen
4 years ago

Rædselsfuldt og forfærdeligt!! 🙁

46
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x