2
feb
Seneste opdatering: 4/2-17 kl. 0932
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Advarsel til Europa

“Om 20 til 30 år Europa vil være blevet en autoritær og imperial stat, efter en fase af borgerkrigslignende forfald” – det er et dystert billede af fremtiden, som historikeren David Engels nu tegner i et interview. Belgieren ser klare paralleller mellem den nuværende krise i Europa og den romerske republik i opløsning i de første århundreder efter Kristus.

Engels er historiker ved Det Frie Universitet i Bruxelles. Analogien mellem Romerriget og Den Europæiske Union gjorde belgieren, hvis fagområde giver ham et sjældent perspektiv, allerede opmærksom på i sin bog “Auf dem Weg ins Imperium: Die Krise der Europäischen Union und der Untergang der Römischen Republik. Historische Parallelen”(2011). I lyset af den nuværende flygtningekrise lyder hans advarende ord i dag ubestridelige og uopsættelige.

“Forvent en borgerkrig”

“Jeg forventer mig borgerkrigslignende tilstande, som vil fremtvinge en grundlæggende social og politisk reformation i Europa, uanset om vi kan lide det eller ej, i lighed med den disintegrerende romerske republik i det første århundrede e.Kr.,” siger Engels med overbevisning i en samtale med “Huffington Post”.

Lighederne er “så massive, så indlysende, og har været det i årtier, at man næsten må spørge, hvor forskellene findes,” siger historikeren. Han opregner parallellerne: arbejdsløshed, familieopløsning, individualisme, tilbagegang for religiøsitet, globalisering (dengang i form af ‘Romanisering’), befolkningstilbagegang, fundamentalisme, migration, fattigdom, “brød og skuespil”, kriminalitet, polarisering mellem en oligarkisk, politisk kaste på den ene side og utilfredse “populister” på den anden.

Europa sidder fast i en ond cirkel, advarer Engels: “kolonialisme, verdenskrige, afkolonisering, ulykkelig indgriben i de forkerte og ikke-intervention på det rigtige tidspunkt i konflikterne i Europas periferi har ført til en situation, hvor jeg holder en fuldstændig europæisk tilbagetrækning for ekstremt farlig . “

Fører indvandring til identitetskrise og opløsning?

Indvandring ser historikeren ikke som den eneste faktor, der ville føre til uundgåeligt forfald. “De nuværende befolkningsbevægelser er kun et af ​​mange symptomer på vores nuværende tankegang, som er karakteriseret ved en mærkelig blanding af kosmopolitisme, selvtillid, kalkule, materialisme og dårlig samvittighed. Nøjagtigt denne blanding finder vi også i slutningen af ​​den romerske republik,” siger Engels.

Men åbenheden i sig selv er ikke problemet. Tungtvejende er den sociale polarisering, manglen på langsigtet planlægning, den økonomiske forrang i politik og kultur, og tendensen til ideologisk arrogance. Det er under alle omstændigheder ikke underligt, at populisterne og nationalisterne i Vesten vinder indflydelse, ligesom de gjorde i Rom som “populares”. “Ligesom i den døende romerske republik sidder også Europa på en vulkan, der kan gå i udbrud når som helst,” siger Engels.

“Det ville være fejt at vende det blinde øje til”

Engels påpeger, at han er far til to, og er den sidste person, der ville ønske, borgerkrig eller diktatur. Men da han skrev sin bog “Auf dem Weg ins Imperium” er alle paralleller mødtes planmæssigt. “Det gør mig virkelig bange. Men det ville være fejt at vende det blinde øje til, blot fordi man ikke ønsker at se realiteterne i øjnene.”

De store partier ville indse den voksende fattigdom, de stigende kulturelle og politiske forstyrrelser og tabet af tillid til demokratiet. Dette fører uundgåeligt til mere vand på populisternes mølle – indtil staten omsider bliver uregerlig, som i slutningen af det ​​republikanske Rom: Donald Trump, Nigel Farage eller Marine Le Pen “er ikke andet end moderne variationer af Catilina eller Clodius,” sagde Engels.

Snaphanens oversættelse fra: “Bürgerkrieg ist nicht zu vermeiden” og  David Engels: “Wir haben keine Chance, einen Bürgerkrieg zu vermeiden”. Artiklen var ikke ude på engelsk, da jeg oversatte den, men det er den i dag lørdag.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
38 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Post – Kronen Zeitung – Snaphanen – Breitbart – The Express– Il Foglio (11. februar 2017, side I, […]

Skallagrim
Skallagrim
5 years ago

Selvsagt vil det ende med borgerkrigslignende tilsstander i første omgang. Sivilisasjonskampen er igang. Ressurskampen vil etter hvert utløse storskalakrig. På samme måte som at et lands finanser ikke er ubegrensede er heller ikke ressursene på denne kloden det. Jo flere vi blir, jo mer kamp om ressurser vil det bli, og dette burde være logisk for et hvert tenkende individ. Jordens befolkning har dobblet seg på 40-50 år og økningen fortsetter i eksplosivt tempo. Noen drømmer om at vi flater ut på 11-12 milliarder men vi vet jo ikke. Økningen er i den 3 verden og uansett hvor mye vi… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
5 years ago

“Borgerkrig er i Europa er uundgåelig”
Det er meget gammel viden. 🙂 🙂

De politisk korrekte og Demokraterne i USA, Samt alle Anti-Trump tilhængere satser på en nedsmeltning.
———————-
Fra Jydepotten
Trump, Putin og terror kan ikke knække Europa: Politiske ledere kigger indad for at klare udfordringer udefra.
Jo stærkere vi definerer vores rolle i verden, des bedre kan vi pleje vores transatlantiske interesser, siger Merkel
———————
Nedsmeltning vil også ske i Europa.

Anders Bo
Anders Bo
5 years ago

Det EKSPLODERER lige pludselig som Libanon gjorde.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
5 years ago
Reply to  Anders Bo

Hvis Merkel vinder valget ender det således.

Sådan kan det gå magthaverne, når de vil føre den uansvarlig indvandrings politik.
https://youtu.be/sT9Hvc4Sy1k

Anders Bo
Anders Bo
5 years ago

Jeg kan umiddelbart ikke se Frau Mærklig i business- enden af en standret, men i fængsel ender hun måske.

Men Danmark skal nok have oprettet et grænsegendarmeri, og tage grænsekontrollen ved Tyrkland OG Sverigstan MEGET mere seriøst?

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Jeg tror man skal læse det lidt som, at hvis ingenting bliver gjort, og alt fortsætter som i de sidste 30-40 år, så vil borger eller civilisationskrige blive en uundgåelig del af vores fremtid. Men tingene kan jo hurtig ændre sig, hvis flertallet får øjnene op for realiteterne og, tvunget af omstændighederne, begynder at reagerer. Her ser jeg til gengæld et snarligt opgør, ovenpå års fornægtelse og vedtagne sandheder. Men det bliver nok ikke så slemt igen, da hovedparten af abonnenterne blot har været ikke-politiske, godtroende eller uvidende medløbere. Så her vil retsstaten og almindeligt begavede borgere hurtigt lukke eventuelle… Read more »

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago
Reply to  snaphanen

Hedgefondmanager Victor Sperandeo: “There will be absolute f*cking chaos starting on March 15 and nobody is talking about it. The populist movement, which are people who have been f*cked, are moving away from the globalist movement. And when 27 countries get their own printing presses back it will be chaos. … I promise you there will be total chaos”

http://kingworldnews.com/rmer-soros-associate-just-warned-we-are-about-to-witness-total-fcking-chaos-across-the-globe/

mjolly
mjolly
5 years ago

Borgerkrig blir det selvsagt ikke, 15 mill nordboere klarer jo ikke engang stoppe 20 politiker i Sverige, 20 i Danmark og 20 i Norge fra å islamisere landet.

PK svada
PK svada
5 years ago
Morten - - -
Morten - - -
5 years ago

Vist har historien et cirkulært aspekt, så ja til, at den “gentager” sig i en vis forstand. Men den har også et lineært aspekt: Bevidsthedens evolution. Derfor er reaktionsmønstrene ikke identiske fra epoke til epoke. Hvordan konflikten vil forme sig, beror mere på Øjet Der Ser, end på Det Sete. Vi kan p. t. ikke kæmpe, udover i professionelle operationer hist og her. Så der må ske noget andet end heroisk kamp. Faren er i mine øjne en fredelig indslumren af vores fortrængte kultur. Og håbet er, at vi vender tilbage til vore nationale livskilder. Jeg tror på, at begge… Read more »

River
River
5 years ago

Det er ikke spørgsmål om man kan se, men om man vil.
Det væsentligste jeg ikke så komme var den uhellige alliance mellem kollektivismen og islam. I dag hælder jeg til forklaringen er at netop islam selv er ekstremt religiøst kollektivistisk projekt. Det individuelle menneske over for kollektivismen giver uværgelig krig. Det lyder ikke lovende.

bitten
bitten
5 years ago

Man må være kraftig blind , hvis man ikke skjønner at det blir, borgerkriger og blodbad i hele Europa ,
så lenge EU med Brussel , FN , og globalister, politikere, er den aller fremste fordriver av at dette her .
JA det er ikke et spørsmål om når det blir borgerkriger , blodbad og det vil smelle for fult i hele Europa ,
der Sverige er det aller første landet i Europa , som får opplevd borgerkriger , blodbad aller først .

Anders Bo
Anders Bo
5 years ago
Reply to  bitten

Danmark er ikke så hårdt ramt endnu, at vi nok kan holde os udenfor borgerkrigen, hvis vi får bremset Folkevandringstsunamien NU!

bitten
bitten
5 years ago
Reply to  Anders Bo

Alle europeiske land blir like hardt rammet før eller siden samme hva ,
av både borgerkriger og blodbad , det er ikke til å unngå .
Denne masseinnvandringen, vil fortsette å bare øke fremover uten noe stopp ,
så lenge vi ikke har en Trump , som vil ha den gruppen der ryddet av veien .

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  bitten

Men Vi har Åkesson, SD som nå går ut og støtter forslaget til president Trump om stopp på innvandringen ifra 7 arabland…offentlig…så her er vi optimistiske..fordi han har tidligere hatt en lav profil om å uttale seg om president Trump som nye president i USA.

bitten
bitten
5 years ago
Reply to  sussebassa

Dere har Åkesson , SD som kan rydde opp i ,disse galskap tilstandene i Sverige . Den tidligere SVT journalisten Elisabeth Høglund , mener at det finnes langt flere drap og drapsforsøk , utført av innvandre i fra den 3 verden . Det finnes langt flere drap og drapsforsøk , som myndighetene og mediene , går offentlig ut med . Der den SVT – journalisten Høglund har sagt at det var, 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i fjor , som ikke skal frem i lyset i Sverige , feies kraftig under teppet . JA SÅ SD har vist… Read more »

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  bitten

Ja gjett om det er flere…både mordere, voldtektsmenn, rånare och økoinnvandrare enn PKmedia/deras statistikker berettar om..det har vi faktisk forstått for lenge sen, men vi kjempar på vidare på friatiders facebook og avpixlat bla…och diskuterer dette. Det er derfor klart for dom som vil veta sanningen at PK politikerne gjør sitt ytterste for å skjule dette, men det duger inte lengre…Vi vet pk media/politikere bare juger. Så har vi fått in gjengen “jagerher”..organisertePkère som prover gjøra sitt ytterste for å tysta oss ned, men det klarer dom inte lengre…vi tar nå kraftig igjen. Ja, gjett om Åkesson får litt å… Read more »

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  bitten

Hvorfor skal f.eks Portugal oppleve borgerkrig?
Frigjorte øststater som Polen, Tsjekko, Ungarn etc likeså..

bitten
bitten
5 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

JA men nå tenkte ikke jeg på øst – europeiske land i dette regnestykket her , når jeg skrev dette her , så kutter jeg ut Portugal da på listen min her . Så jeg gapte vel over litt for mye , når jeg sa alle europeiske land , jeg satte dette her bare litt på spissen , av disse borgerkrigene jeg siktet til i Europa . Så jeg mente ikke bokstavelig alle Europeiske land , men ganske så mange europeiske land . Har jeg fått oppklart svaret til deg nå , så vet du hva jeg mener om denne… Read more »

PK svada
PK svada
5 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Hvorfor skal de ikke? Hvis millioner i Europa blir drevet på flukt så kan hva som helst skje.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  PK svada

Det blir litt for luftig å gå i detalj på noe så usikkert, selvfølgelig. Men den iberiske halvøy, da særlig Portugal, ser ut til være mer stabil befolkningsmessig, enn deler av nordvestlige Europa. Portugal har vel omtrent ingen innvandring, bortsett fra tidligere kolonier, der vel de fleste er assimilerte. Spanjolene er så proppfulle av tradisjoner og ritualer, som de kjører uten hensyn til ikkespanjoler, så det er lett å tro de står samlet når det gjelder. Det som bekymrer en del oppegående spanjoler, er graden av autonomi regionene imellom. Som de frykter kan skape splid, hvis noe. Spørsmålet er dermed… Read more »

PK svada
PK svada
5 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Nå ser det ut til at konflikten mellom Serbia og Kosovo kan blusse opp igjen.
Det viser at å splitte land i to ikke er en god løsning, da det vil gi en vedvarende konflikt.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  PK svada

Det er vel ingen som vet bedre enn skandinaver hvordan, og av hva man skaper trygge og harmoniske samfunn.
Jeg har alltid trodd at det var menneskenes mål, om de stopper og tenker litt, også på mer enn seg selv.
Rart å oppleve Europa, som ikke lenge etter to ødeleggende kriger såvidt er brakt tilbake i god utvikling, før noen igjen går løs på våre samfunn; denne gang innenfra..

PK svada
PK svada
5 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Det er demokratiet det er noe feil med, politikerne har ikke kompetanse på Islam og spørsmålet om innvandring er for viktig til at politikerne ene og alene skal bestemme hvilken innvandring et land skal ha.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  PK svada

Har politikerne kompetanse på samfunn, og hvordan opprettholde/forbedre kvaliteten på samfunn? (er ikke det det vi velger dem for?)
Vi opplever i dag en rekke typer industri, som virkelig har forbedret kvalitetskontroll, og dermed kvalitet på varer og tjenester. Luftfart, bygging av transportmidler, etc..
Mens det siste tiders politikere tar sin hand i; skole, samfunnstrygghet ikke ville hatt kunder, var det ikke for at vi var tvungen til å kjøpe deres produkt..

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  bitten

Ikke i hele Europa, vel?
Deler av Europa mangler det som skal til for at borgerkrig skal bli realitet.
Jeg ser allerede for meg forklaringer på hvorfor borgerkrig, i land som var uvanlig harmoniske 30-40 år tilbake. Det er selvfølgelig “hatet” i befolkningen som forklarer det hele..

bitten
bitten
5 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Har du lest Brochmann utvalget, der det var en i panelet der , som var omtrent 100 % sikker, på at den norske befolkningen , var en stor minoritet frem i tid i Norge . Hvordan tror du det går med Norge da , den dagens Islam og muslimer skulle styre landet , tror du det blir rolig og fredelig i samfunnet vårt . Så Norge er i hvert fall på langt nær , skånet for borgerkriger og blodbad i sitt fedreland . Tenker det blir både borgerkriger og kraftige blodbad – oppgjør da , så Norge går i hvert… Read more »

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  bitten

Det er allerede stor mangel på den ro og fred vi hadde bare noen tiår tilbake, det kan mange av våre eldre skrive under på. Både det offentlige rom og våre hjem er utrygge. Som vi vet, behøvde man ikke engang låse dører i det meste av landet, da befolkningen var et mangfold av ensartede, som jo homogene samfunn i realiteten er. Det er åpenbart at våre politikere, samt mange av befolkningen forøvrig ikke bryr seg om vold som ikke rammer de selv. Og venstresiden mener, som vi vet, at vi må ofre noen av våre egne, for at deres… Read more »

PK svada
PK svada
5 years ago
Reply to  Olav Ødegaard

Borgerkriger vil spre seg til flere land, og jihadister fra hele verden vil strømme på for å hjelpe sine “muslimbrødre” en borgerkrig kan i verste fall spre seg over hele Europa.

Mjolner
Mjolner
5 years ago
Reply to  PK svada

Jeg tror nok at det gjelder største delen Vest-Europa. De tidligere østblokk landene tror jeg vil gjøre kort prosess med islams fanebærere hvis de prøver seg der.

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
5 years ago

De lands- och folkförrädare som kontrollerar Sverige arbetar mycket målmedvetet på att Sverige ska kollapsa som land och att det svenska folket ska bytas ut mot araber och afrikaner. Det är svårt att föreställa sig vilken djävulsk ondska som styr Sverige. Vi svenskar är 2000-talets indianer. Det vi är utsatta för är ingenting annat än ett folkmord. “Gunnar Sandelin: Migrationsverket mörkar att asylinvandringen slår rekord”: http://avpixlat.info/2017/02/02/gunnar-sandelin-migrationsverket-morkar-att-asylinvandringen-slar-rekord/ “HOPI OM 2017”: “Det viktigaste är att världens ledare förändrar sina värderingar – från maktutövning till ansvarstagande. Det finns ‘en lag om rättigheter’ i Förenta Staternas konstitution. Jag tycker att det borde finnas ‘en… Read more »

KnudMadsen
KnudMadsen
5 years ago

Jeg vil da mene, at man skal være både blind og døv, for ikke at kunne se de soleklare tegn på, at vi med raske skridt bevæger os direkte mod en voldsom religionskrig, en borgerkrig mellem forskellige terrorgrupper, socialistiske og muhammedanske og så os ordentlige mennesker. Det bliver grufuldt.

PK svada
PK svada
5 years ago

Ingen vet hva som vil utløse en borgerkrig i Europa, det skal ikke så mye til for mange er rasende på politikernes uansvarlighet.

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago

Lige nu redder det tyske statsadvokatur og politiets aktionsstyrke os fra TERROR-DRUIDERNE, mens løgnmedierne beroliger os med fortællingens om opklaringens succes – og jeg er flad af grin 😀 😀 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=PGVB9UTxATg&t=99s

Anna Svensson
5 years ago

Jag har också hört och sett detta – nu har ju tydligen alla problem i Europa lösts 😉

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago
Reply to  Anna Svensson

De skyder ikke kun sig selv i foden, men også i hovedet 😀 😀 😀

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x