21
feb
Seneste opdatering: 23/2-17 kl. 0319
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

For dem der kender disse landes medier (jeg kender dog kun de svensksprogede finske), virker undersøgelsen bekræfte vores indtryk. Sådan ser det faktisk ud. Svenske medier er et politisk nichefænomen langt fra europæisk alfarvej.

Her har vi, hvad jeg mener er hovedårsagen til Sveriges vanvittige og irrationelle fremmedpolitik. Når det endelige opgør med endnu et “galent kvartsekel” kommer, bør man ikke glemme svenske journalister, selvom de allerede er ved at skifte ham i garderoben.

Man kunne i fire årtier ikke få så meget som fire kritiske linjer i en svensk avis om den førte fremmepolitik, det sørgede de for. Det skete dog i perifere publikationer som Ølandsposten og da Ulf Nilson skrev en anmeldelse i Sundsvalls Tidning af Exit Folkhemssverige. Enlige svaler. Ulf Nilson hører man ikke mere til efter at multikulturelle kolleger mobbede ham ud fra Dispatch International i 2013. Et sørgeligt endeligt på en ærefuld karriere.

Det gjorde det ikke bedre, han i 2010 skrev en kronik i Expressen, der var venlig overfor denne blogs svenske kronikør. Den er nu fjernet fra historien med tilbagevirkende kraft.

Nu er katten ude af sækken – takket være internettet og udenlandsk presse. Korpset af politiske kommissærer lod det ikke ske med deres gode vilje, og nu bruger de deres tid på at forfølge “hatsites.” De er med rette forhadte på hjemmefronten.

Enligt en opinionsundersökning genomförd av YouGov är svensk media den mest vänstervridna i Europa. Medias skildring av olika frågor ligger alltså avsevärt till vänster om den allmänna politiska uppfattningen, medan det i Storbritannien är tvärt om. Det är ett grovt underkännande av svensk media, som om det vore objektivt och balanserat skulle uppfattas neutralt av allmänheten.

Medias politiska vinkling

Britternas media är det mest högervridna rapporterar alltså YouGov. Danmark har en ganska optimal neutral balans och rapporterar i stort sett i linje med den allmänna politiska uppfattningen. Svenskt media är tvärt om extremt vänstervridet. Cornucopia og  British press ‘most right-wing’ in Europe

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
6 years ago

Svenske medier er kyniske venstrevridde terrorister ! men idiot journalistene i Norge er faen ikke bedre, venstrevridde hjernevaskede zombier.

Steinadler
6 years ago

Svenske medier er et politisk nichefænomen langt fra europæisk alfarvej. Jeg vil påstå at dette blir et altfor optimistisk syn på situasjonen. Ser man på tallene så er feks forskjellen mellom Sverige på den ene side og Tyskland og Norge på den annen snarere marginale: Generally speaking, do you think the media in [COUNTRY] is too right wing or too left wing when reporting on the following issues, or does it have the balance about right? Refugees and immigration Too left wing Germany 35 France 32 Sweden 39 Norway 33 Great Britain 24 Denmark 22 Finland 20 https://d25d2506sfb94s.cloudfront.net/cumulus_uploads/document/n2brop7n28/Eurotrack_January_MediaRepresentation_Website.pdf Det er… Read more »

bitten
bitten
6 years ago
Reply to  Steinadler

JA og når en kronikker Huningtons skriver . Når det gjelder mennesker i fra Midt – Østen , som emigrerer til hele de europeiske samfunnet , som tar med seg enormt store konflikter og problemer , som tilføres hele Europa av negativ art . Der Samuel Hunington fikk helt rett, i sine dystre spådommer . Som der Europa er i ferd med å destabiliseres , med anarki tilstander , kriger , blodbad i vente, med et polarisering – ghetto samfunn på kjøpet i tillegg . Som der det er en krig mellom vesten og den islamske , muslimske verden ,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

Nu afhænger en del. også her, af hvor rammerne, grænserne, er og virker- for individer, for nationer som for målinger. Fin kommentar, i det mindste tolket sådan ved et første kik, til http://www.b.dk/kommentarer/hoejre-og-venstrefloej-forenes-i-populismen Sofie V en dag siden Jeg bliver altid lidt forstemt, når jeg læser disse populisme-analyser. Det er en forsimplet måde at anskue politik på. Fx er det i analyserne altid et tegn på populisme, at man udpeger fjender. Dvs. at de, der påpeger at islam er en trussel, per definition er populister. Uanset den eventuelle faktiske trussel. Den er ligesom slet ikke relevant. Men sjovt nok er… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago
Reply to  Peter Buch

Skal vi ikke bare lade være med at bruge ordet populisme, det er kun egnet til at slå hinanden i hovedet med. Argumenter er den eneste farbare vej.

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  snaphanen

Sandt nok. Der forekommer mig dog kort og ikke for tydeligt formuleret- en sær overensstemmelse mellem tidligere talen om det tyske folk, som også omfattende Volga-tyskere, dem i Rumænien, Ungarn, Polen og måske selv i Danmark, samt alle andre lokaliteter, og ummaen. http://denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Religion_og_mystik/Islam/umma

Hvornår opstod mon betegnelsen: Dansksindede om nogle folk syd for grænsen?

Er der ikke en definitionskamp eller forklaringsstrid om folket fandtes først eller nationen med definerede grænser er baggrunden og igen definerer folket?

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago
Reply to  snaphanen

Var ude for en fornøjelig episode. To unge piger, for unge til at være normale arkitekturstuderende, eller studerende overhovedet, den ene taler, den anden skriver, spurgte hvorfor Christians Kirke hvori jeg er kirketjener der holder et hvil i støvsugningen, noget ligner en synagoge. Jeg svarer at sådan tegnede Eigtved den, og Anthon bruger tegningerne, bortset fra spiret. Det sidste fik jeg ikke nævnt, men de virkede ret begavede, den ene selv uden at sige noget, så det kan de nok selv finde frem til. Hvor Eigtved har fået inspiration fra vides ikke med sikkerhed. Der er diverse bud som kunsthistoriker… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
6 years ago

Det är inte bara media som är mest vänstervridet i Sverige utan det är politiker också. För en tjugo år sedan jobbade jag ihop med en kille han var 25 då och hans flickvän höll på med så kallad politisk karriär i FP. Dom umgicks i sådana grupper och han berättade att väldigt många väljer parti som man snabbast kan göra karriär i så man kan nog säga att en moderat är inte moderat utan vänster i hjärtat. Det här har nog uppskattats av svenska partiledare som vill sitta som en diktator i toppen och ha en massa ja sägare… Read more »

Anders Bo
Anders Bo
6 years ago

Journalisterne fra svenske medier får vel deres “sag” for, når det “tipper”?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x