23
feb
Seneste opdatering: 23/2-17 kl. 1813
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den herskende klasse i Sverige er ganske åbenbart mere optaget af “billedet af Sverige i udlandet,” end af Sveriges tilstand i sig selv. Jeg antager, at det er af forfængelighed fordi de opfatter Sverigesbilledet som et selvportræt. De er, som Fjordman skriver i kronikken nedenfor, ikke vant til kritik, og de reagerer ikke på den med eftertanke, men med stædig insisteren.

Den kritik der har været gennem årerne, har de undertrykt. Hertil har pressen villigt leveret ekspertise. I 1972 kunne Roland Huntfords ‘The New Totalitarians‘ (‘Fagre nye Sverige’ på dansk) ikke finde noget svensk forlag. Huntfords profetiske bog er nu 45 år efter stadig yderst læsværdig, hans analyse er langtidsholdbar og skarp som et barberblads. Han lever endnu og min ambition er, at lave et interview med ham hvis han indvilliger.

Professor jur. Jakob W.F.Sundberg fik den udgivet privat. Sundbergs erindringer, hvori han omtaler forløbet, har den eksplicitte titel Minnen från landet där den offentliga lögnen fått en svindlande omfattning. Professor Sundberg er nu 90 år gammel, han og Huntford  er lige gamle.

I årerne efter 1972 er der kommet cirka 25 regime- og indvandringskritiske bøger i Sverige, og de har alle lidt samme skæbne: Ingen ville udgive dem, ingen ville anmelde dem og bibliotekerne nægtede dem optagelse. Fra Jan Milld over Anders Johansson, Exit Folkhemssverige (download PDF), Julia Caesar til Arnstberg og Sandelin. Det er lige sket igen i sidste uge igen for Tino Sanandajis bog Massutmaning. Der har ikke været nogen slinger i valsen i undertrykkelsen af kritik gennem årtierne.

Interviewet med Jan Eliasson i Studio Ett er interessant fordi det leverer et selvportræt af både ham og Sveriges Radio. SR er vant til at lave interviewer, der lyder kritiske, men ikke er det. Jan Eliasson er en seniordiplomat- og politiker, der også er socialdemokratiets stemme, og hvad er det så, Eliasson siger?

Referat: Billedet af Sverige i udlandet er ikke rationelt. Sverige er et foregangsland i solidaritet, men fremmedfjendtlige kræfter vil udnytte dårlige historier om Sverige som afskrækkelse. Sverige har ikke problemer, det har ‘udfordringer’ og ‘muligheder.’ Sverige har en vigtig rolle i verden, vi er Hammarskjöld, Wallenberg og Olof Palme. Alle gode kræfter skal enes for at klare ‘integrationen’ og nå ‘et bedre samfund.’

Med andre ord: Billedet af Sverige er beklageligt, men ingen skal vente, at Sverige skrifter kurs på grund af de eskalerende problemer og udgifter. Det kommer ikke på tale. Det er også, hvad man iøvrigt hører fra Socialdemokratiet, Centern, Miljøpartiet og Vänsterpartiet. Der vil komme fuld fart på indvandringen, så snart det igen er logistisk muligt. Eliten står som hidtil på EU og FN’s side imod en svensk nation og et svensk folk. Internationalismen sidder til det yderste i deres DNA. Jan Tullberg udtrykker det samme i dag: Tro inte på politikerna: Inflödet kommer bara fortsätta

Jakob W.F. Sundbergs hjemmeside: Institutet för Offentlig och Internationell Rätt (IOIR)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Snaphanen har som vanligt en skarpsynt och frispråkig iakttagelse att förmedla. En iakttagelse som i allt väsentligt bekräftar vad jag skrivit ovan. […]

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago

Diggi-loo diggi-ley, alla tittar på Sverige
– och kräkas

Skåning
Skåning
5 years ago

Artikeln i WSJ landar bara på en “login or subscribe”.

bitten
bitten
5 years ago

Og etter at Donald Trump , kom med en ekstremt kvass tale i Florida , med stor skyts mot både Tyskland og Sverige , som fikk passet sitt påskrevet så til det grader , på grunn av innvandringspolitikken som føres der . Så kaster Donald Trump , ulovlige økonomiske immigranter , for harde livet ut i fra Amerika , og er virkelig en mann som er svært effektiv på alle slags mulige fronter . Hadde virkelig trengt en slik Donald Trump som leder , som har nektet innreise i fra 7 muslimske land , som kaster ut hardbarket kriminelle ut… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x