9
apr
Seneste opdatering: 10/4-17 kl. 1546
198 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Copyright Julia Caesar och Snaphanen. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen

Efter fredagens islamistiska terrordåd i centrala Stockholm med fyra dödsoffer och femton skadade är förnekarna i full gång. Nu ska vi hålla oss lugna. Vi ska stå samman! Inte hetsa upp oss! Vi ska ABSOLUT INTE vara rädda.  Då har ”hatet segrat”. 

Det som har avfärdats som ”ogrundad oro” är verklighet. Terrorn slog till mitt i kärnan av Sveriges huvudstad. Vi är många som har varnat i åratal. Det var bara en tidsfråga när det skulle hända. Och det är hög tid att vi ställer de verkligt ansvariga till svars för de enorma skador de har tillfogat Sverige och svenska folket med sin vettlösa migrationspolitik och sitt yrande om ”det öppna samhället”. Det är i det ansvarsutkrävandet vi verkligen ska stå samman.

Ett öppet samhälle låter sig inte kombineras med insläpp av islamister. Varje land har en skyldighet att skydda sina invånare genom att utföra rigorös kontroll och en riskbedömning av alla utlänningar som söker någon form av uppehållstillstånd. Den skyldigheten uppfyller inte Sverige. 80-90 procent av alla asylsökande visar inga eller falska ID-handlingar, de flesta släpps in ändå.

Tillvägagångssättet känt från Nice och Berlin

Misstankarna om terrorbrott har stärkts mot den 39-årige uzbekiske medborgare som greps i Märsta norr om Stockholm på fredagskvällen. Han sitter anhållen, skäligen misstänkt för att i hög fart ha kört en kapad lastbil längs Drottninggatan i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen och mejat ner ett 20-tal personer. Sedan körde han rakt in i varuhuset Åhléns i korsningen Drottninggatan – Klarabergsgatan. Tillvägagångssättet är välkänt från liknande terrordåd i bland annat franska Nice i juli förra året  (minst 84 döda, mer än 200 skadade) och Berlin den 19 december 2016  (minst tolv döda, 48 skadade).

Lastbilsmassaker billig och effektiv terrormetod

Ur terroristernas synpunkt är metoden att ramma en folkmassa i en lastbil billig och effektiv. Ingen komplicerad bombtillverkning. Inga kostnader och inga kunskaper behövs, mer än elementär förmåga att köra bil. Ett stort antal döda och skadade garanteras.

”Både IS och al-Qaida har uppmanat till att använda fordon i form av lastbilar eller tungt lastade SUV:ar för att utföra just den här typen av attentat. Efter terrordådet i Nice varnade vi för att detta tillvägagångssätt kommer att bli ett återkommande faktum. Dels för att det uttryckligen uppmuntrats till, men även för att detta är lärande organisationer som snabbt ser hur mycket död, skada, förödelse och uppmärksamhet dessa tämligen ”enkla” attacker genererar” skriver terrorforskarna Peder Hyllengren och Magnus Ranstorp.

I det här fallet tyder polisens uppgifter på att gärningsmannen hade för avsikt att döda och skada ännu fler. Flera poliskällor uppger att det fanns sprängämnen i lastbilens förarhytt, sannolikt en hemmagjord bomb. 

Internationellt efterlyst för terrorbrott

Den misstänkte uzbekiske gärningsmannen uppges ha dubbla identiteter. Han är sedan flera år folkbokförd på en lånad adress hos en uzbekisk kvinna i Stockholmsförorten Hjulsta, en adress där han inte bor.

Han kom till Sverige 2014 och ansökte om uppehållstillstånd. I juni 2016 avslogs hans ansökan av migrationsverket. Samtidigt fattades beslut om utvisning. Men mannen stannade kvar illegalt.

Mer än ett halvår senare, i december 2016, meddelades han en tidsfrist att lämna landet inom fyra veckor. I februari i år överlämnades utvisningsbeslutet till Polisen för verkställighet.

Den 24 februari anmäldes mannen som avviken, ett av cirka 3 000 liknande ärenden som enbart Stockholmspolisen har på sitt bord.

I hela landet ligger omkring 10 000 utvisningsärenden och väntar på att bli verkställda.

Enligt obekräftade uppgifter är han internationellt efterlyst för terrorbrott i Ryssland, och ryska myndigheter ska ha försökt få honom utlämnad dit. Han har postat IS-videos på Facebook.

Uzbekistan fäste för islamistiska grupperingar

Uzbekistan är en av diktaturerna i den jäsande krutdurken Centralasien, och en av de värsta.

President Islam Karimov,  som avled i september förra året, har i många år bedrivit en hård politik för att få kontroll över islamismen i landet. Flera stora islamistiska grupperingar, bland annat de ökänt våldsamma Hizb-ut-Tahrir, Imam Bukhari Jamaat och Islamic Movement of Uzbekistan (IMU) har starka fästen i Uzbekistan. IMU:s ledare har svurit trohet till Islamiska Staten och deklarerade 2015 att IMU är Islamiska Statens avdelning i Uzbekistan. htt

Flera av de senaste årens uppmärksammade islamistiska terrordåd har utförts av jihadister från Centralasien: terrorattentatet på en nattklubb i Istanbul på nyårsnatten 2017 begicks av en 34-årig uzbekisk jihadist som sannolikt fått terrorträning i Afghanistan. Han sköt ihjäl 39 människor på nattklubben Reina. Terroristerna bakom bombdåden vid Boston Maraton 2013 samt S:t Petersburg den tredje april i år kom alla från Kirgizistan. Bombdådet mot Istanbuls flygplats i juni 2016 ska ha utförts av jihadister från Uzbekistan, Kirgizistan, Dagestan och Tjetjenien.

”Mörkertalet bland potentiella terrorister från Centralasien som uppehåller sig i Sverige kan vara stort – väldigt stort” skriver Morpheus’ blogg.

Belönad för lagbrott med stora privilegier

När en utlänning trotsar ett avvisningsbeslut och bryter mot svensk lag döps han eller hon behändigt om till “papperslös” av politiker och journalister. Enligt den huvudlösa migrationsöverenskommelse som den borgerliga alliansregeringen slöt med miljöpartiet i mars 2011 och som Stefan Löfvens s-mp-regering övertog ograverad 2014 belönas den som på det här sättet biter sig fast illegalt i Sverige med privilegier som ingen vanlig svensk medborgare ens kan drömma om, oavsett hur mycket skattepengar man har skyfflat in – bland annat sjukvård och tandvård till det facila priset av 50 kronor.

Den terrormisstänkte uzbeken har alltså som illegal invandrare lugnt kunnat fortsätta att utkvittera gratis välfärd som han hade även som asylsökande.

Ville straffa Sverigedemokraternas väljare

Avsikten med migrationsöverenskommelsen var att straffa de väljare som röstade in Sverigedemokraterna i riksdagen i valet 2010. Det kan vara värt att påminna sig vad dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt (m) sa den gången:

”Den lägger en långsiktig grund för en human, rättssäker och ordnad migrationspolitik.”

I SVT Nyheters hyllningsartikel sa han också att överenskommelsen markerar ett vägval för Sverige.

”Vi fortsätter på en väg mot en humanitet och ordning, det här är ett vägval som stänger dörren för främlingsfientliga krafter. Vi som tror på att människor ska kunna röra sig över gränser och söka sig ett bättre liv någon annanstans har gjort den här överenskommelsen.”

Har gjort allt för att öppna gränserna för terrorister

Den som påstår att terrordådet var oväntat är antingen dum eller blåljuger. Landets gränser har i princip stått vidöppna under många år, och svensk signalpolitik med välkomstinbjudningar till hela jordens befolkning har varit generösast i världen ända till november 2015.

”Attentatet i Stockholm bekräftar den bild vi under lång tid gett uttryck för. Sverige är ingen skyddad vik. Att ett nytt terrorattentat skulle ske i Sverige har mer handlat om när än om det skulle ske. Problematiken är överhängande och väl beskriven” skriver Peder Hyllengren och Magnus Ranstorp.

Så – tack Fredrik Reinfeldt (m), Maud Olofsson (c), Jan Björklund (L), Göran Hägglund (kd), Mikaela Valtersson (mp), Stefan Löfven (s), Åsa Romson och Gustav Fridolin (mp) och hela sjupartiet för att ni ”fortsätter på en väg mot humanitet och ordning”! Tack för att ni likt religiöst troende ”tror på att människor ska kunna röra sig över gränser och söka sig ett bättre liv någon annanstans, till exempel genom att mörda och skada oskyldiga svenskar”!

Bit i er skuld och tugga den långsamt!

Utan er vansinniga invandringspolitik hade lastbilsmassakern på Drottninggatan aldrig ägt rum. Utan er och migrationsverkets slapphet och inkompetens vad gäller våldsbejakande islamistisk extremism hade ytterligare fyra svenskar varit i livet i dag och femton hade varit oskadda.

Ni har gjort allt som står i er makt att öppna gränserna för och släppa in terrorister med falska eller inga ID-handlingar, dubbla identiteter och med målet att mörda så många ”otrogna” svenskar som möjligt. Ineffektiviteten när det gäller att kasta ut dem som enligt utlänningslagen inte har rätt att vara i Sverige är pyramidal.

Bit i er skuld och tugga den långsamt! Ni har blod på era händer, och om det finns någon rättvisa i världen kommer ni att ställas till ansvar för de skador som ni har tillfogat Sverige och svenska folket. Folkets dom kommer att bli hård. Ni behöver bara läsa ett kommentarsfält på valfri sajt eller blogg för att bli varse det ursinne som kokar i folkdjupet.

Namnen som inte nämns i medierapporteringen

Alice Bah Kuhnkes namn har inte nämnts i medierapporteringen, såvitt jag har kunnat höra. Inte heller namnet på någon i den rad av inkompetenta, passiva och fullkomligt odugliga så kallade ”Nationella samordnare mot våldsbejakande extremism” – samtliga kvinnor – som inleddes med att katastrofen Mona Sahlin (s) utnämndes till befattningen av alliansregeringen och sin liberala kompis Birgitta Ohlsson, fortsatte med Hillevi Engström (m) i juni 2016 som i december 2016 byttes ut mot Anna Carlstedt, tidigare ordförande i godhetsorganisationen Röda Korset. Hon har doktorerat på en avhandling om oraklet Nostradamus.

Regeringen behövde en mörkhyad kvinna

Ansvaret för den katastrofala hanteringen av bland annat hemvändande IS-jihadister från kriget i Syrien faller tungt på kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (mp), som nyligen miste uppdraget att ansvara för våldsbejakande extremism efter att tydligt ha avslöjat sin inkompetens  i SVT Agenda.

Hur kunde regeringen utnämna denna rad av katastrofalt olämpliga och inkompetenta kvinnor på en av landets viktigaste poster? Hur kunde Alice Bah Kuhnke få sin ministerpost utifrån en CV som knappt duger som underlägg i kaninburen (hon har bland annat varit programledare för SVT:s Disneyklubben och generaldirektör för Ungdomsstyrelsen)?

Efter att Stefan Löfven 2014 fattat det ödesdigra beslutet att sätta sig i en regering tillsammans med pubertetsaktivisterna i miljöpartiet satt han rejält i kläm. En miljöpartist måste det vara på ministerposten. Hon måste vara kvinna, och hon fick gärna vara snygg. Att Bah Kuhnke är mörkhyad var att slå två flugor i en smäll. Regeringen behövde en söt docka, klädd i dyra boutiquekläder. En kvinna med mörk hud uppfyllde alla behov och gjorde identitetspolitikerna nöjda. Tankeförmågan var det inte så noga med.

Om de bara kunde hålla tyst istället

Vanmaktens symboler efter terrordådet är de vanliga som vi brukar ta till när människor mördas, oavsett orsak. Nu växer högarna med blommor på Drottninggatan i Stockholm. Gravljusen är på plats. Bara de traditionella nallarna fattas. Och fackeltågen. När kommer det första fackeltåget ”mot rasism och främlingsfientlighet”?

Jodå, det har redan ägt rum. På lördagskvällen samlades människor till en ljusmanifestation mot rasism i Umeå, på initiativ från Röda Korset.

Samtidigt pågår ett intensivt propagandaflöde i media. Det råder inga tvivel om agendan. Nu ska svenska folket sövas och lugnas! Vi ska först beta av det officiella snyftet. Det är så förutsägbart att jag kunde ha skrivit manus och repliker för flera år sedan. Men allra först hasplar alla ur sig det obligatoriska ”Våra tankar går till…”

Om de bara kunde hålla tyst istället. Jag tror nämligen inte alls att etablissemangets tankar i första hand går till de dödade och skadade och deras anhöriga. Jag tror att de mest tänker på hur terrordådet kommer att påverka deras politik och personliga karriärer.

Kronprinsessan i tårar och snälla invandrare

Sedan följer, lika förutsägbart:

Kronprinsessan Victoria i tårar vid attentatsplatsen.

Statsminister Stefan Löfven torkar en tår.  (Ja, han har anledning att gråta).

Och så dessa fantastiska berättelser om alla snälla invandrare som hjälpte till med bilskjutsar och pizzor.

”Jag kan inte ens beskriva känslorna, det har varit så mycket kärlek” säger Zubair Ahmadi. 

Statsministern beskrivs som medsörjande, inte som medansvarig

Stefan Löfven höll ett känslosamt tal och hade tårar i ögonen när han lade ner en bukett rosor vid attentatsplatsen.

”Terroristerna kan aldrig besegra Sverige. Vårt budskap är klart. Vi tänker aldrig kuva oss. Vi tänker inte vika oss. Ni kan aldrig någonsin vinna” säger statsministern.

Notera att statsministern beskrivs som en medsörjande. En oskyldigt drabbad. Inte som medansvarig för terrorattacken.

Terrorism är den nya normaliteten

Medias självklara fokus ligger på hur goda vi är i Den humanitära stormakten Sverige. Här är ett nytt område där vi kan och bör utropa oss själva till världsmästare – nu i att hantera islamistisk terrorism. Vi är bäst och godast i hela världen. Vi är lugna och förtröstansfulla. Vi är absolut inte rädda! Vi låter oss inte skrämmas av lite terror. Vi räcker ut våra händer till varandra. Vi är solidariska med varandra i nödens stund.

Vi visar framför allt islam den respekt och aktning som denna våldsideologi kräver för att inte fortsätta slakta oss.

Allt handlar om att inlemma terrorattacker i vårt normala liv. Vi ska vänja oss, för politikerna vet att det kommer mer. Detta är vår nya normalitet. Vi ska skolas in i en acceptans av det oacceptabla.

”De väljer rädslan istället för kärleken”

En av de värsta godhetsprofitörerna, i hård konkurrens, är Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén.

”Det är vid sådana här händelser som du kan välja vem du vill vara. För mig är det redan klart, jag vet vem jag är” meddelar hon.

De som skickar arga mail till Sofia Olsson Olsén anser hon ”har tydligt gjort sina val. De har valt hatet, de har bestämt sig redan innan de vet orsaken till attacken, innan de vet vem som utfört den eller motivet. De är terrorismens starkaste supportar – för de gör exakt det som terroristerna vill. De väljer rädslan istället för kärleken.”

Men utanför Sofias mailbox ”flödar värmen, trots att alla står vilsna och egentligen inte vet vad eller vem som vill oss illa. Så många som bestämt sig för att i allvarets stund visa att terrorn aldrig ska ta vårt öppna och välkomnande samhälle ifrån oss. Jag har valt. Jag vet vem jag vill vara.”

Grattis Sofia! Den uzbekiske mördaren vet också vem han vill vara. Han valde hatet.

Avsedd att kontrollera och manipulera oss

De lugnande godhetspropåerna står mig upp i halsen. De är inte äkta. De är psykologisk krigföring, avsedd att kontrollera och manipulera oss, att styra vad vi ska känna. Jag hoppas att så många som möjligt genomskådar dem. Vi kan utgå ifrån att varenda politiker på högre nivå har suttit i otaliga seminarier och tränat på exakt vad de ska säga i samband med en terrorattack som de har räknat med skulle komma. På varenda nyhetsredaktion är katastrofliturgin klar. Det finns manualer för vad som ska skrivas, vilka infallsvinklar som gäller, vilka som ska intervjuas, och så vidare. Ingenting sker av en slump. Det ska bara se ut så.

De har redan tagit ifrån oss så mycket

Lyssna inte på dem som nu ger oss förhållningsorder om hur vi ska känna. Vi har rätt till våra egna reaktioner på det fruktansvärda terrordådet i Stockholm. De som bär det politiska ansvaret för en i alla avseenden missriktad och misslyckad invandringspolitik har redan tagit ifrån oss så mycket av det vi sedan generationer har betraktat som självklara delar av att leva i Sverige:

Tryggheten.

Glädjen.

Sammanhållningen.

Framtidstron.

Det räcker nu. Nu försöker de ta ifrån oss det sista vi har kvar: rätten att känna som vi gör. Politiker och journalister står enade med höjda pekfingrar och pekar ut vad som är tillåtna och otillåtna känslor.

Ingen har rätt att säga att du känner fel

Låt dem inte lyckas med det! Dina känslor är dina, och ingen har rätt att säga att du känner fel. Inför ett terrordåd som sannolikt kommer att följas av fler har vi rätt att känna rädsla. Vi SKA vara rädda. Rädslan är en varningssignal när vi är i fara. Den är en del av vår överlevnadsinstinkt.

Vi har rätt till vår vrede, vårt ursinne över att ha blivit grundlurade och förda bakom ljuset av politiker och media i samarbete under flera decennier.

Mångkulturens pris – vi betalar det varje dag. Terrordåd mot svenskar på svensk mark är ett av dem. Allt det som Sverige och Europa mödosamt har byggt upp efter freden 1945 spelar politikerna hasard med. De spelar hasard med våra liv. De kommer inte att skydda oss. Vi måste stoppa dem.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

DONERA TILL JULIA
Swish 073 594 52 69

Bankgiro 111-9072

IBAN-nummer SE 89 9020 0000 0902 4239 4290

Swift-BIC- kod ELLFFESS
Varmt tack för din gåva!

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

198 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Söndagskrönika: Vi ska vara rädda « … […]

Lebrun Alexis
Lebrun Alexis
6 years ago

Ja sam Lebrun Alexis po imenu. Živim u Malmöu (ŠVEDSKA), želim koristiti ovaj medij kako bih upozorio sve tražitelje kredita da budu vrlo pažljivi jer posvuda ima scammers.Prije nekoliko mjeseci sam bio financijski napet, i zbog svoje očajnosti sam bio prevaren od strane nekoliko online zajmodavaca. Gotovo sam izgubio nadu dok mi se prijateljica nije uputila na vrlo pouzdanu tvrtku koja se zove Turkiye Finans Bank koja me posudila za 250.000 eura bez 2 sata bez ikakvog stresa. Ako vam je potreban bilo kakav zajam, kontaktirajte ga sada putem: (tuerkiyefinansbank@linuxmail.org) ili (tuerkiyefinansbank@gmail.com) Koristim ovaj medij kako bih upozorio sve tražitelje… Read more »

Melroy
Melroy
6 years ago

Bra skrivet!Tack!

Berit
6 years ago

Själasörjare, psykologer och alla som är proffs på att möta människor i djup kris efter olyckor, krigstrauman och grova brott brukar ha som första regel att absolut inte tala om för de drabbade vilka känslor dem ska ha. Det är att utsätta människor för ännu ett övergrepp. Helt kontraproduktivt. Politikers och proffstyckares kommentarer i rutan och annan medierapportering känns lika faktaförnekande och falska som vanligt. Man tar tillfället i akt att åter manipulera opinionen.

Se även Watsons korta video. “Varför visas bara döda barn när man vill sälja ett krig”, undrar han?

https://twitter.com/PrisonPlanet/status/851596724443512832

Skogsgumman
Skogsgumman
6 years ago

Tack Julia! Tack för att du skriver sanning! De verkar nästan tycka att terrordådet var något som fick positiva följder – all denna “kärlek” efteråt. När kommer fackeltåg mot terror organiserat av en muslimsk organisation? Tror inte det.

steve
steve
6 years ago

Som boende i en ökänd förort i Stockholm, mår jag illa när de sägs att “de inte kan ta Stockholm ifrån oss”.
Här går ingen ut efter mörkrets inbrott och det har pågått i många år. Här håller polis, politiker, journalister och kändisar sig på behörigt avstånd. M.a.o. här är redan en del av huvudstaden redan intagen.

Nisse i Hökarängen
Nisse i Hökarängen
6 years ago

” Avsikten med migrationsöverenskommelsen var att straffa de väljare som röstade in Sverigedemokraterna i riksdagen i valet 2010. ”

Och landsförrädaren Reinfeldt har förstås valt att inte uttala sig eller ens fördöma dådet.?
2010-talet måste utan tvekan vara det absolut sämsta årtiondet någonsin inom svensk politik. Det kan bara sluta med inbördeskrig. Dessutom verkar han ha gått upp i vikt en del sedan förra valet. https://www.youtube.com/watch?v=7UDLTMj9Y8E&t=97s

trackback

[…] Cesar och Snaphanen skriver i sin artikel Vi ska vara räddabla om den bristande kompetensen för uppdraget mot våldsbejakande extremism som Mona Sahlin och […]

Richard lll
Richard lll
6 years ago

Kära Julia!
Vad är det för ett land vi försöker leva i? Omgivna av en hjärntvättad befolkning som ursäktar islamterror med floskler som: “alla är inte sådana” – “islam är en fredsreligion” etc. Och som dessutom attackerar oss som har fräckheten att kritisera den totalt ansvarslösa invandringspolitiken! Har det någonsin funnits någon annan nation som är så in i h-e hjärntvättad?

camilla.maria.wiren@gmail.com
camilla.maria.wiren@gmail.com
6 years ago

Politikernas naiva dröm om mångkultur slutar med barns söndertrasade kroppar på Drottninggatan.

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
6 years ago

“How will Russia respond to the US missile attack on Syria?”:

http://www.pravdareport.com/russia/politics/07-04-2017/137405-russia_usa_syria-0/

See more

camilla.maria.wiren@gmail.com
camilla.maria.wiren@gmail.com
6 years ago

Denna krönika kommer gå till historien. Jag hoppas du har mycket mer att ge! Du sätter ord på det jag också känner! Swishat en slant som tack för denna krönika! Tack!

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago

Den svenska polisen har varit motarbetad av vissa politiker och den svenska pressen i åratal.
Nu kritiserar de här polisen när polisen har svårt att lyckas med sitt uppdrag.
Sent vaknar syndarna
https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/04/10/kappvandare-ar-de-allihopa/

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
6 years ago

“The moment Stockholm police catch the third beer truck ‘terrorist’ after a dramatic high-speed car chase: ‘ISIS-supporting’ Uzbeki father-of-four, 39, is arrested before another suspect is led away in handcuffs “:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4390436/Truck-rammed-group-pedestrians-Stockholm.html

Eva på Södermalm
Eva på Södermalm
6 years ago

“Prepare for real war: Russia and Iran warn Trump they will retaliate militarily against US if it crosses their ‘red line’ again with attacks on Assad in Syria”:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4396068/Russia-ups-ante-Syria-with.html

Roy Robsalon
Roy Robsalon
6 years ago

Detta skall spridas! Så många träffsäkra formuleringar Träffar med full kraft huvudet på spiken.
Så väsensskilt mot de propagandafloskler från media och regeringen sprider. De som bara stoppat huvudet i sandlådan under årtionden i stället för att göra något konkret mot islamisterna.

ragnhild
ragnhild
6 years ago

Avsedd att kontrollera og manipulera oss. Om de bare visste; att de er “the deep state”, del av US-krigsministerium sin hæravdeling. Der vil komme mange flere flyktninger og/eller bare innvandrere fra både Midtøsten, Afrika og fra sentral-Asia, islamister eller bare vanlige inndoktrinerte muhammedanere. Snaphanens side har mye stoff om denne muslimske tsunamien som Europa får kjenne på kroppen. Hvorfor dette skjer sies det mindre om. Får jeg dele denne med deg Julia Caesar, selv om jeg anser at du kjenner til slike analyser. Jeg ser dem knapt som analyser lenger, men heller som forsøk på å dra sannheter fram i… Read more »

brisslan
brisslan
6 years ago

Sverige måste vara ett av de länder på jorden, som har den sämsta ledning och så haft under lång tid tillbaks. I Peru har man ett spel på många ölkrogar “el sapo”, som associerar till den högste ledaren av denna lingonmonarki. Det är en hemskt ful padda med ett stort gap och i detta gap skall man kasta några metallklumpar den, som förlorar betalar kalaset. Vid varje tillfälle, som jag ser vår s.k. statsminister ser jag för min inre syn denna horribelt fula padda. Att göra en avgjutning av ministerns huvud med öppet gap skulle man kunna göra succé med… Read more »

Andre´Kristian
Andre´Kristian
6 years ago

Rädsla är en naturlig del i en normal människas försvarssystem, en egenskap som skärper vaksamheten och gör oss beredda på att handskas med fara. Emellertid får vi inte låta oss överrumplas av någon panisk förskräckelse utan fastmer slipa försvarskapaciteterna. Vår vardagliga rörelsefrihet har i flera avseenden begränsats på grund av den oräkneliga skara fientliga element som nu befinner sig inom Nordiskt territorium, något som icke sällan medverkar till att vi numer avstår från vissa aktiviteter som förr legat oss varmt om hjärtat. Detta gäller icke minst för alla de unga kvinnor och barn som tvingats iaktta nya rutiner och säkerhetstänkande… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 years ago

Velvalgt billede.

Cavatus
6 years ago

Mitt i prick, Julia! Dessutom stör jag mig på att man går som katten kring het gröt och aldrig nämner islam och inte ens islamism i all rapportering. Man talar om “attacken”, allt för att inte förarga de lättkränka muslimerna.

Mitt motto är från och med nu: alla islamister ut ut Sverige – islam ut ur Sverige!

De som vill stanna får konvertera till kristendom. De som inte vill konvertera får åka hem. Moskéerna ska rivas eller byggas om till grisfarmer. Punkt slut.

Anti...
Anti...
6 years ago
Reply to  Cavatus

Helt rätt recept!!!

Lawrence
Lawrence
6 years ago

Egypt President al-Sisi declares three-month state of emergency after IS attacks on Coptic churches kill 45

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39548645

PK svada
PK svada
6 years ago

17 år gammel russisk statsborger pågrepet og terrorsiktet av PST. Bar på sprengladning i Oslo sentrum
http://www.dagbladet.no/nyheter/17-ar-gammel-russisk-statsborger-pagrepet-og-terrorsiktet-av-pst-bar-pa-sprengladning-i-oslo-sentrum/67475408

grimjaur hrafn
grimjaur hrafn
6 years ago

För egen del tål jag inte ordet käääärlek längre. Det gäller för övrigt andra liknande facebooksfloskler. Betydande ord som i dagens läge inte betyder någonting mer än ännu mer fördumning av folket.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

Svenskerne forlod mindehøjtidligheden lettede. De græd og krammede forløste siger Anna Gårslev i DR1.
Nu har de forsaget det onde, og så er det med at rette sig, løfte panden/blikket og arbejde endnu hårdere for Den Humanitære Stormagt – Sverige.

Lenn
Lenn
6 years ago

Billedet af den iturevne pige er sandsynligvis den 11-årige svenske pige. Hun hed vist Ebba. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4393854/First-victim-Stockholm-terror-attack-identified.html – ‘wearing purple trousers, aquamarine parka…’. Stakkels lille jente! Det gør ondt ind i hjertekulen….Den anden unge kvinde var 19. Det er uudholdeligt at tænke på, om den lille pige forsøgte at komme væk og ikke kunne pga løbende mennesker, eller om hun blev paralyseret af skræk. Ærligt talt bør man gøre kort proces med den onde massemorder og hans familie og eliminere dém og dermed hans onde gener fra jordens overflade!! Hvad skal vi med det morderiske rakkerpak?

DexterSverige
DexterSverige
6 years ago

En fin låt som jag tycker passar bra idag – vad fan har de gjort med vårt land?

https://www.youtube.com/watch?v=1H0OKOkO824

KM Erlands son
KM Erlands son
6 years ago

Tack Julia för att du sprider ljuset!

Max Payne
Max Payne
6 years ago

En otroligt tråkig tragedi som drabbat Sverige, denna attack. Jag undrar hur många muslimer som jublar över detta. Såväl dolt som öppet. Vet inte, men många är det. Desto färre har fördömt det. Däremot talar de nu om hur rädda de är. De är oroliga för svenskar ska hämnas på dem. För de är ju så oskyldiga… Precis som offren för attacken var. Ingen uppmaning till våld. Men samtidigt ett bevis på hur splittrande “mångkultur” är. Och det som är mest tråkigt är hur handlingsförlamade våra politiker är. De beklagar, de säger att det är oacceptabelt, men de gör ingenting.… Read more »

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago

Tack Julia för en god sammanfattning.

Här synpunkter från dagens ULSANS
https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/04/09/hela-sverige/

Oxis
Oxis
6 years ago

Jag har några funderingar som jag gärna vill ha synpunkter på. Detta med anledning hur media hanterar situationen. På nätet visas bilder av hur polisen brottar ner ett par män, tillsynes i trakterna runt Centralen/Åhlén(betongväggar i bakgrundensamt hur en man med svart skägg förs bort av polis.), Detta var alldeles strax efter attentatet. Så vitt jag vet inga kommentarer i offentlig media om dessa personer, man uppehåller sig helt ett drygt dygn om den ensamme föraren. Centralstationen, T-centralen, Riksdagshuset och regeringskvarteren stängdes ned. Bilder av tungt beväpnade poliser. Ingår det i hur man hanterar en händelse som denna totalt eller… Read more »

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  Oxis

Det pratas mycket om falska flaggor och koordination och sånt … …

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Oxis

I Sverige som i alle land i Europa er det Pk som Ejer media, og dermed styr hva som skal skrives i godt/nært samarbeide med pk politikerne.
Hvis du vil ha sanningen må du gå inn på ikkePk siter/blogger..ex avpixlat friatider…

Oxis
Oxis
6 years ago
Reply to  sussebassa

Jag vet och jag kollar dagligen dessa sidor, t.ex. Avpixlat, men jag har inte sett just något om de saker jag skriver om. Jag är av den uppfattningen att stämmer uppgifterna så försöker inte bara media utan också polisen( men de kan ha s i n a skäl) utan också etablissemanget en mängd uppgifter för att “inte göra folk oroliga”, dämpa en större verklig hotbild osv. Med andra ord en verklig mörkläggning.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Oxis

..Dempa en større verkelig hotbild osv”..er vel mere for at inte få kritikk for egen politikk, mere en skydda folk.
Polisen er pålagt av Løfven och hans polissjef, et ynkelig og kunnskapsløst vesen Eliasson uten poliserfaring als..å inte gå ut med oppgifter som kan ifrågesetta politikken.
Du får inte gje opp, men fortsetta følge opp alt.siter/blogger..det diskuteras ofte på facebook også..så titt der.

sandis
sandis
6 years ago
Reply to  Oxis

Kanske farligt att vistas på stan med stort skägg i fredags

OlofdeGothia
OlofdeGothia
6 years ago
Reply to  Oxis

Det som du framför har jag också ansett är mycket dolt i ett dunkel.

Älskar 70-tal
6 years ago

Som vanligt så kritiserar man folk för att de är kvinnor inte för att de är dåliga människor vilket en hel del män i regeringen också är, hur många ggr står ordet kvinna i denna dåliga krönika?

brisslan
brisslan
6 years ago
Reply to  Älskar 70-tal

Kan bero på att, så många kvinnor har konverterat och blivit swinja, som man säger ute i Europa.

Leisha Camden
Leisha Camden
6 years ago

Bilder från SVT live på fredagen, glada invandrare syns i TV-rutan bakom chockade svenskar:
comment image&key=Btf0ENawKulFftZwlm9rvQ&w=800&h=367
comment image&key=DhuB4DGplWrUuJZ1LwmSPg&w=800&h=367

Mangan
Mangan
6 years ago
Reply to  Leisha Camden

Viktigt att detta förs upp i ljuset!

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Mangan

..Det Vet vi redan..lar oss inte lura av dessa muslimske skjeggbarn/illegale skitt.

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago
Reply to  Leisha Camden

Segertecken – men Säpo betraktar dem inte …

DexterSverige
DexterSverige
6 years ago
Reply to  Leisha Camden

Svin – återväxten bland terrorister är god

Lenn
Lenn
6 years ago

Her videoklip, som viser med hvor høj fart, muslimen/massemorderen kørte ned ad gaden. Folk springer for livet ind i butikker. http://news.sky.com/story/stockholm-terror-attack-video-shows-shoppers-running-for-cover-as-lorry-speeds-past-10830238 – man ser lastbilen komme helt tæt på butiksfacaden ved omkr. 00.11.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Et terrorangreb kan være en kulmination eller en konsekvens af en ført politik. I tilfældet Sverige er det nok mest en konsekvens. Men den store sorg og vrede et sådant angreb evt. måtte fremkalde, er egentlig fuldstændig ligegyldig. Det det handler om er, at landet er blevet totalt ødelagt til hverdag. Der forekommer nemlig konstant lavintensiv terror overalt nu.

Lenn
Lenn
6 years ago

Sålænge det er helt gratis at begå massemord på europæere, så længe vil der ikke ske nogen ændring. Tværtimod vil der ske en eskalering. Vores politikere er magelige, kønsløse, cafe macchiato-drikkende og mammondyrkende idioter, som intet evner – udover at indføre stramninger over for den oprindelige befolkning, fordi der skal være penge til de mange snyltende og voldelige muhammedanere, der kommer ind.

Hvad kan man efterhånden næsten sige…? Er der ikke mange i Sverige, der har jagttegn…?

trött
trött
6 years ago

Man blir bara upprörd över all denna teater spelas upp i tv-rutan om och om igen!Studion fylls med den ena “experten”efter den andra och som vanligt kommer vår “fantastiska” “rikspolischef”med sunda o kloka kommentarer som:vi har bilen!!!!!Man tar sig för pannan för alla dessa “antirasister”som Fridolin som går ut med “vi är främlingsvänliga!!!.Det känns ju lite makabert med tanke på terrorister som kommer från andra länder,blir försörjda av oss,trots att de befinner sig här illegalt,HATAR oss så mycket att de mer en gärna mördar och sprider skräck i ett land som ger dem en fristad och försörjer dem. Stort tack… Read more »

Landsmannen
Landsmannen
6 years ago

Det finns ett gammalt talesätt som lyder:
I de blindas rike är den enögde kung
Men i Sveriges fall skulle jag vilja ändra detta till:
I de enögdas rike är den blinde kung

Roger Gustafsson
Roger Gustafsson
6 years ago
Reply to  Landsmannen

Touché!

Kasper K
Kasper K
6 years ago

Jag vet inte vad som är värst. Aset som utförde detta vidriga attentat eller asen hos de ansvariga inom det politisk/mediala etablissemanget som nu håller show i media och spelar upprörda och drabbade av det som de själva noggrant regisserat och administrerat under täcknamn som “godhet”, “antirasism”, “värdegrund”, “öppna hjärtan” och annat nysvenskt nonsens. Ni är och förblir landsförrädare. Av absolut värsta sorten.
Och allt kan ni inte beröva oss. Det kommer ni förhoppningsvis att bli varse när räkenskapens tid är här.

Bjart_S
Bjart_S
6 years ago

Dessverre ser det ikke ut som svenske myndigheter og den svenske befolkning er i stand til å ta vare på seg selv! Etter mange ti¨år med hjernevasking fra de mange sosialistiske regjeringer (den første i 1932) er svenskene så veloppdragne, passive og apatiske at de ikke evner å ta vare på sitt eget land!

Flitigsomen
Flitigsomen
6 years ago

Vilken förfärlig bild av läget! En krossad hund i förgrunden samt i centrum av bilden en kvinna med krossad fot. Fyra personer verkar ägna sig åt sina mobiler och mannen ser handfallen ut. En bedrövlig nonchalans och passivitet. Var är den omvårdnad som kvinnan med foten är i desperat behov av?

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Flitigsomen

Såg och tenkte det samme, men greien er den at i Sverige er mobilen svenskers Gud, som jo klart kommer først, deretter…

Greger
Greger
6 years ago

Det är nu hög tid att diskutera vilka åtgärder som bör vidtas. För vad kommer den svenska regeringen konkret att göra för att minska risken att detta händer igen? Troligtvis ingenting.
Magnus Söderman på motgift listar dock 5 krav som borde vara självklara:
https://www.motgift.nu/2017/04/07/fem-rimliga-krav-vi-maste-stalla-efter-attacken-i-stockholm/

trackback

[…] Läs hela Julia Caesars krönika på Snaphanen.dk […]

Richard lll
Richard lll
6 years ago

“Allas lika värde” idiotfloskeln No 1. Är gärningsmannen lika mycket värd som de han mördade och skadade?

pallew
pallew
6 years ago
Reply to  Richard lll

Självklart.

MVH
A Ygeman

SaraiBotkyrka
SaraiBotkyrka
6 years ago

Sveriges Radio talar fortfarande – i extrasändningen kl. 8-9 idag, söndag – om “det misstänkta terrordådet”. Som om de är osäkra på att det verkligen var ett attentat. Som det kunde ha varit en “olycka”. Inte ens Åsa “Olyckan” Romson kan väl vara så dum?

Archangelo
Archangelo
6 years ago
Reply to  SaraiBotkyrka

Jo det kan hen

Mangan
Mangan
6 years ago

Väl skrivet som vanligt Julia. Och som vanligt identifierar idioterna i
de journalistiska leden rättfärdigad ilska och motstånd med “hat” och
“rasism” eller andra invektiv. Som att “rädslan” inte ska besegra oss. Maken till galenskap…

baaaarnen@gmail.com
baaaarnen@gmail.com
6 years ago

Tack Julia!
Strålande skrivet som vanligt.
Jag är inte rädd för jag bor inte längre i Sverige, men är fruktansvärt förbannade på hur politikerna och medierna försöker få oss att tycka och känna enligt deras agenda. Jag är fly förbannad på de politiker som har förstört det en gång fina landet som Sverige en gång var. Det mest skrämmande är dock att majoriteten av folket inte förstår, vill förstå, eller är likgiltigt till det som har hänt/händer i Sverige under en tidsperiod av bara 15 år.

linovati
linovati
6 years ago

Sofia Olsson Olsén tycks tro att man helt enkelt kan “välja” sina känslor.
Som om det fanns en slags “emotion control menu” där man går in och klickar bort “fear” och klickar för “love”
Hennes absurda uppfattning om hur en människas själsliv fungerer avslöjar tydligt att denna ömkliga individ kliver omkring med en falsk personlighet.

sussebassa
sussebassa
6 years ago

Så når de politiske “gråtekonene” dempas ned och hverdagen/rutinene inntreffer…hvor er vi då på veg… Den vegen måste bara bli mere konfronterande…og spørsmålet..hvordan kunne dette hende…årsaken som alle vi vet, men inte flertallet av den hjerntveddade befolkningen. Ser vi nå et oppgjør i riksdagen, eller svalmer den bare videre som om inte not spesielt har hendt..och klart Pkèrne prøver å dysse det ned. Våger SD`s Åkesson nå vise mere “muskler”..mere tydelig..det murres en del om at han inte er konfronterande nok..å være for taktisk kan vise seg å inte nå fram til befolkningen, men blir tolket som typ feghet. Den… Read more »

Hummlan
Hummlan
6 years ago

Precis så är det. Tack för att du förklarar och hoppas många läser det. Minsta lilla man talar i dessa termer med någon eller uttrycker något om “krav” för inkommande, blir det mothugg direkt. Men
varsågod godhetsfolk, här är verkligheten.

198
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x