18
apr
Seneste opdatering: 18/4-17 kl. 1331
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Spørger filosoffen Eva Selsing i Berlingske. Ikke ret meget. Danske politikere er kun marginelt mere vågne. Også kun cirka 20 procent af danskerne stemmer imod ødelæggelsen af (velfærds)samfundet. Tusinder af danske bøger, kronikker og læserbreve i 30 år – og næsten ingen i Sverige i samme tid –  har ikke gjort den store forskel. Kort sagt: Debattens kvalitet betyder ikke noget særligt, selvom avislignende blogs nu har hævet den svenske kvalitet betydeligt. Politikerne læser det næppe, og flertallet befolkningen læser ikke kronikker og bøger.

At 37 procent af den svenske befolkning nu er indvandrere og efterkommere, og at det ikke er tilfældet i Danmark, skyldes andre ting. F.eks. at svenske politikere havde sådan et kissejav med at eliminere folket ud af nationen, at plus 90 procent af de indvandrere der er kommet, ikke har behøvet indentificere sig (og dermed dokumentere asylbehov). Den skadelige nation skulle væk, så den aldrig mere kunne komme tilbage (og skabe 200 års fred og velstand.) Og det kom den!

Kort sagt, vi bliver til Sverige, bare langsommere. Svenskerne vågner nu, det demografisk er for sent, og det ser danskerne også ud til at ville gøre. I påsken lukkede Frontex 7-8000 velfærdsmigranter over Middelhavet på tre dage, danske politikere snakker om tørklæder og socialdemokratiets gruppeformand siger nogle selvfølgeligheder 34 år for sent. Kun Østeuropæerne giver EU en kamp over den egentlige grund til “flygtningekrisen,” og Europa drukner videre i almindelig hverdagspludder. Vi når det, men først når alle fremtidige danskere er stillet overfor et demografisk fait accompli uden nogensinde at være blevet spurgt.

Bundlinjen ser ens ud. Alligevel er der på lange stræk tale om en overfladisk uenshed. Tag nu det seneste terrorangreb på europæisk jord, i Stockholm, hvor fire mennesker, deriblandt 11-årige Ebba, blev slået ihjel af en uzbekisk islamist.

Det officielle Sveriges reaktion var at indkalde til en stor manifestation, hvor man manede til »kærlighed og omtanke«. Det mindede ikke så lidt om vor hjemlige afsyngning af John Lennons »Imagine« og politiker-korets rituelle »vi står sammen«-floskler. Den efterhånden så velkendte forkvakling af begreber om næstekærlighed og sammenhold.

Når vi kommer til de faktiske forhold i jernindustrien, bliver det endnu sværere at se forskel.Bevares, Mjølnerparken er ikke nær så slem som Rosengården, og vi har ikke taget lige så mange migranter ind – men sammenligneligt er det jo. Og hvad forhindrer egentlig de danske ghettoer i at udvikle sig i yderligere negativ retning?

Det, vi har til fælles med Sverige, er, at problemerne bliver værre dag for dag. Ja, begge lande har strammet op. Men asylstrømmen fra de problematiske lande fortsætter. Nogle år er den stor. Nogle år er den mindre. Men den fortsætter. Vi adskiller os ikke fra Sverige, når det kommer til hverken retningen eller problemernes type. Vi adskiller os i skala. Og tid. Tiden arbejder imod os.

Bundlinjen ser ens ud. Der kommer stadig flere migranter til samtidig med, at problemerne med de parallelle samfund, der allerede eksisterer, vokser.Med andre ord: Der er ikke stort andet end en lidt friere debat, der forhindrer os i at ende som Sverige. Det er temmelig otrevligt at tænke på. Hvad forhindrer os i at ende som Sverige?

Tusentals migranter räddade på Medelhavet i påsk. Fyra gånger fler migranter på en helg än hela veckan innan.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Oh Shucks
Oh Shucks
5 years ago

Läs också Blogos nya bloggpost på http://allvarligt-alltsa.blogspot.se/ Finns det saklig grund för att anse att muslimer är väsentligt annorlunda när det gäller vilja, förmåga och ambition att integreras i Europa?

Svenskarna tror att islamisterna snart kommer att bli som alla andra invandrare: finnar, italienare, norrmänn, danskar eller yugoslaver. Men muslimer vill inte vara nåt annat. Dem vill vara som dem alltid vart.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Den største forskel på Sverige og Danmark er nok, at vi ikke nåede at dumme os nær så meget. Og med det mener jeg, at tingene begynder at vende nu. Men det kan Sverige selvfølgelig ikke rigtigt bruge til så meget. Vi kan derimod stadig nå, at sætte alt ind på, at smide hele lortet i hovedet på ignoranterne. Lad os nu krydse fingre for Le Pen i Frankrig og holde godt fat i kraven på vores egen politikere. De véd trods alt godt hvor opmærksomme vi er.

Henning Jensen
Henning Jensen
5 years ago

“Hvad forhindrer os i at ende som Sverige?”
Intet, så bare rolig, vi skal nok nå svenskerne, og også overhale dem.
Sverige har ganske vist et rimeligt fodboldhold, men øl kan de ikke brygge. Og når det gælder det politiske, så har vi mange politikere der er fuldt på højde med de svenske standarder, f.eks. Zenia Stampe og Morten Østergaard. Og da disse er godt hjulpet af storimportøren Lars Løkke Rasmussen, så vil vi komme i front igen.

Ole Siggaard-Andersen
Ole Siggaard-Andersen
5 years ago

Eva Selsing og jeg er åbenbart lige pessimistiske. Kulturmarxisterne og multikulturalisterne i skøn forening med eksportvirksomhedslederne samt diverse NGO-ere styrer Danmark og de øvrige europæiske nationer direkte imod det islamiske (osmanniske) kalifat. Invasionstropperne helt uden våben (bortset fra knive og lastbiler) er på vej godt hjulpet af ovennævnte.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago

Vanskelig å tro det skulle være mange opprinnelige skandinaver tilbake i våre land, om islam skulle få så sterkt grep om våre samfunn.
Ressurssterke i alle valører; også folk tilhørende andre religioner enn kristendommen, ville flytte til land som ennå er europeiske i så fall.
Hva så “kalifatet” vil kunne få til så langt mot nord blir et spørsmål, når man ser hva de skaper i klimatisk vennlige strøk..

invernes
invernes
5 years ago

Det samme kan sies om Norge, Ikke ret meget. norske politikere er kun marginelt mere vågne.

rosinen
rosinen
5 years ago
Reply to  invernes

Og det sier mye om de danske of svenske politikere….
Det er valg i Norge i år, det er lov å håpe på et sterkere FRP, men jeg tviler.
Saueflokken har ennu ikke våknet….

Arve Henriksen
Arve Henriksen
5 years ago
Reply to  rosinen

FRP, som enda ikke har fått ut Krekar? Det er ingenting i Norge verdt å stemme på, hele skiten må kollapse før vi våkner. Dessverre for oss så har vi oljepenger til å holde det gående i mange år til.

mjolly
mjolly
5 years ago

Alle skjønner vel hvordan dette ender også med Danmark og Norge, så hvorfor griper ikke “militæret” inn for å hindre en åpenlys islamisering som har foregått i årevis. I UK sa en general for litt siden at om Corbyn kom til makten ville de gripe inn, men hva er forskjellen på Corbyn og det parlamentariske sabotasjen av innvandringsregulerende tiltak i skandinaviske land.

Benny
Benny
5 years ago

Läs och avundas danmark. Lägsta statsskulden sen 1970-talet! L’ägre än 30 % av BNP. Ekonomin växer så det knakar Sänkt skatt för pensionärer Polisen får ökade resurser. Förlossningsvården får ökade resurser. Index för inköp ökar kraftigt. Svenska företag går bra som fan. Idag är överskottet på budgeten 40 miljarder! Trots flyktingkris så står svensk ekonomi stark. Men nu är 150.000 fler människor i arbete. Ungdomarslösheten är den lägsta på 13 år. Överskott för hela mandatperioden. löven gör som alla svenska socialdemokratiska regeringar. Synnerligen god fiskal reda. Trodde man skulle behöva låna till flyktingkrisen. Men det behövde hon inte. Styrkan i… Read more »

Richard lll
Richard lll
5 years ago
Reply to  Benny

Menar du allvar?
Sanningen är att utan mångmiljardlånen utomlands hade statskonkursen varit ett faktum. Tryggare samhälle? Nu är du riktigt skojig. Aldrig har den svenska befolkningen varit så otrygg som idag.

rosinen
rosinen
5 years ago
Reply to  Richard lll

Sarkasme?

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago
Reply to  Benny

Jeg tror sgu der er én der er kommet til at læse lidt venstreorienteret propaganda. Men ok. Tro på det. Det gør alle de andre fjolser jo.

Ferd Ed Sa
Ferd Ed Sa
5 years ago
Reply to  Benny

Naive jubelidiot!!..I 2040 vil etniske svenskere komme i mindretal. Utrygheden har aldrig været større i Sverige- I er lige blevet ramt af et terrorangreb i Stockholm, som flåede benene af en 11 årig pige på vej hjem fra skole. Dette er sket på trods af, at i som en tossegod humanitær stormagt åbenhjertigt har taget imod alverdens flygtninge og migranter. Der er nu 75 No Go Zones i Sverige. Snart tvinges I til, at adlyde Allah og Muhammed ellers får i hugget hovederne af.

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Ferd Ed Sa

Det er følelsesporno at omtale een hændelse som signifikant for et hel lands skæbne. Hvis DK taber en landskamp i fodbold betyder det så også at landet går konkurs? Hold du lige styr på dine proportioner og læs lidt op på hvad forskellen er mellem oplysning og propaganda (jævnfør Dr. Goebbels). At tale om etniske svenskere eller danskere får mig altid til at grine. Skandinaverne stammer genetisk fra Kaukasus. Det er altså OS der er de fremmede. Det er OS der har etnisk udrenset den oprindelige danske befolkning som var i familie med kelterne som jo også blev etnisk udraderet… Read more »

Ferd Ed Sa
Ferd Ed Sa
5 years ago
Reply to  henrik

Du lyder som en ægte radikal landsforræder!! Det burde være logik for burhøns, at jo flere muslimer vi lukker ind, jo større er sandsynligheden for et terrorangreb, da de betragter os som vantro, som enten skal omvendes eller slås ihjel (læs koranen). Vi har fælles rod med etniske svenskere, nordmænd, islændinge og et religions og kulturfællesskab med resten af de europæiske lande, men har absolut intet tilfælles med de muslimske lande. Vores kultur og land er skabt over mange tusinde år. Om vi stammer fra Kaukasus er der ingen, som med sikkerhed ved. Det er ren og skær teori. Der… Read more »

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Ferd Ed Sa

hæ hæ… Du lyder som en ægte nazistracist…Det er da logisk at siden vi i slutningen af 60’erne har levet i fred og fordragelighed og FØRST efter den ulovlige krig mod Iraq har set terroisme med arabiske rødder her i vesten kan henføre til at vi er i en krig vi selv har deklareret… Og dernæst er mængden af flygtninge ikke kritisk, de tæller knapt 5.000. Du er typen der læser overskrifter i din nazisprøjte og tror at det er repærsentativt for verden. Ser du også en film med aliens og tror at de er overalt? Læs selv bibelen som… Read more »

Ferd Ed Sa
Ferd Ed Sa
5 years ago
Reply to  henrik

Du fatter åbenbart nul og en pind!! Hvorfor fordufter du ikke over til et multi kulti debatforum, hvor du kan debattere med dine muslimske og radikale åndsfæller?? Ikke en eneste muslim skal have lov til at søge asyl eller flygte til Europa!! De skal blive hjemme eller flygte og søge asyl i et andet muslimsk land!!. Muslimer hører ikke til i Europa! Jeg er i øvrigt bedøvende ligeglad med om muslimerne slår hinanden ihjel! Vi er i Europa gud ske lov kommet videre siden korstogene i Mellemøsten og Latinamerika. Hitler blev i øvrigt inspireret til sine bestialske jødeudryddelser af en… Read more »

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Ferd Ed Sa

Ser du, der rammer du igen hovedet på sømmet i din arrogance med dit gigantiske ego hvor indsigt og informationssøgning for dig er en by i Rusland. Du tror til enhver en tid at din paratviden om alt til enhver en tid er tilstrækkelig til at tage beslutninger for hele samfundet i en kombination af din overlegen intelligens. Af en eller anden grund tror du at det er tilstrækkeligt at være informeret af dine aviser og dine nyhedsprogrammer i TV og det er det altså ikke. Du kan ALDRIG få andet end overfladisk viden på den måde. Værdien af nyheder… Read more »

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Ferd Ed Sa

Jeg har nu slået fast at der har været muslimer i europa i generationer før du blev født uden problemer. Jeg har slået fast at du forholder dig til de sidste få års terror og kun dem. Det vil svare til at hævde at muslimerne kommer med pesten, når vi altså har haft muslimer i 300 år uden at have pest. Med en evne til at tænke logisk induktivt og deduktivt opdager man således at terror ikke er bundet til religion men til politik. Churchill bombede Dredsen i 1944 og dræbte 40.000 kvinder og børn. Denne episode var isoleret den… Read more »

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Ferd Ed Sa

Du blander rundt på vandring af folkeslag i nyere tid i forhold til beviselige DNA spor. Ikke meget forskning har der været på området således om hvordan og hvornår folkevandringen fra kaukasus til vest- og øst europa er sket. Men det er naturligvis noget der er sket FØR de folkeslag du omtaler bevægede sig til England. Jeg nævnte blot folkevandringen til England for at illuderer hvorfor kelterne i England som i DK som den oprindelige befolkning blev fortrængt af nye folkeslag. En pointen du af en eller anden grund netop helst ville glide hen over ved fejlagtigt at slå på… Read more »

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Ferd Ed Sa

Naturligvis stiger sansynligheden for terror jo flere vi lukker ind som kommer fra lande vi ulovligt har bekriget og myrdet deres kvinder og børn…
Tror du mangler lidt historie læsning da blandt andet Spanien har været muslimsk i mange hundred år.

SweDane
SweDane
5 years ago
Reply to  Benny

Känner du engelska frasen ” Cooking the books ” ??
Lyssna lite på vad Ingves tycker om svenska ekonomin…!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  Benny

Seriøst? LOL

Eller har du kanske haft besøk av the Body Snatchers?

PK-hjærntvætten ær ju tydligen total – och tallen helt ute i hampen …

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

PS Den danske statsskuld (statsgæld) ær 18 % ( 2016, på veg mod nul ),
och danska ekonomin ær i kraftig væxt nu ( tidigare underværderet pga. ett fel ).

http://www.nationalbanken.dk

Så ni har lång veg kvar, Sverige, och det mesta av er væxt och
finansieringen av massinvandringen av oftest ointegrerbara,
oproduktiva och krævande personer från Mellanøsten och
Afrika føregår faktisk før lånade pengar, højade skatter och massiva
besparinger på kærnvælfærden, sjukvården, skolor, polisen, alderdomshem
och på pensionisterna och deras mat etc.

Detta “glømde” du tyværr i din lalle-optimistiska verklighetsfrånvænde prognos 😉

henrik
henrik
5 years ago

Nationalbanken udtrykker sig naturligvis populistisk i et snævert økonomisk sprog. Der står udtrykkeligt at staten selv måtte lave støtteopkøb af sine egne obligationer og at der blev udstedt for 63 mia. kr MERE i obligationer… Så stemmer slet ikke overens med det du opfatter som en “på vej mod nul”. Tillige skriver de UDTRYKKELIGT at markedet stoler så meget på den danske obligation at man opnår BEDST mulig…bla bla bla. Det betyder UD FRA DE PRÆMISSER DER ER og altså siger det slet INTET om hvad markedet tilbyder for den optimale økonomi. Men naturligvis er den danske økonomi bedre nu… Read more »

Harald Olsen
Harald Olsen
5 years ago
Reply to  Benny
Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
5 years ago
Reply to  Benny

Morsomt (norsk for rolig)..

KnudMadsen
KnudMadsen
5 years ago

“Hvad forhindrer os i at ende som Sverige?”
Det gør de alt for mange politisk korrekte rødgardister og politikerne. Politikerne er meget mere optagede af at skaffe sig internationale poster, hvor det er skidt at have et CV, der melder om holdninger, der går imod de politisk korrekte. Som vi ser i mange andre situationer, er hverken væmligboere, skolelærere, gamle kællinger og politikere tynget af nogen nævneværdig begavelse, der sætter dem i stand til at skue bare nogle få år ud i fremtiden baseret på åbenlyse fakta.

River
River
5 years ago

Rothshield kører bare derudad. Som nævnt er problemet hvad vi har fået proppet ind i hovedet. Vi er forvandlet fra individualister til kollektivister.

Benny
Benny
5 years ago
Reply to  River

Trams, prata för dig själv.

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x