2
maj
Seneste opdatering: 20/9-19 kl. 1830
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“What we are witnessing is actually far more majestic than the end of the enlightment. We might be witnessing the end of society, as we know it.”(Göran Adamson)

Måske den hidstil bedste film om Sverige. Jeg ved, Pelle Neroth tager et mindre beløb for den, men den er ude i en piratudgave. Hvis jeg tager fejl her, må Pelle endelig protestere. Det er kun min begejstring for filmen, der får mig til at genpublicere den.

Göran Adamson medvirker, han arbejder nu i København.  Det synes at være slut med Malmø Høgskola. Jeg går ud fra, at den ikke kan stoppes online. SVT, NRK og DR burde holde øje med den. Den var først her på boggen d. 5 marts.2017.

Til sidst i filmen, ser man Bert Karlsson tidligere politiker i Ny Demokrati. En landssviger i, hvad der endnu er fredstid i Sverige. Efterhånden som det går galt, vil han blive mere husket af den ‘gammel svenske’ befolkning. Man må håbe, at den millionformue, han har tjent på at sælge sit land,  kan kompensere for det usjove, han risikerer at opleve i fremtiden.

Se også  Göran Adamson i»Svensk mångfaldspolitik er totalitær« og Vold og ytringsfrihet.

Dan Korn: Inte lika roligt längre

Dan Korn er svensk jøde, folkelivsforsker og rabbiner: Der er ikke så sjovt i Sverige for jøder, som det har været. Sverige og jødedom er betændt, og det vil blive værre. Man kan kun gisne om, hvor betændt Sverige, jødedom og islam bliver, for vi har ikke set begyndelsen. Sverige skal leve med etniske stridigheder i al femtid.

Jeg har lært af holde mig på en vis sikkerhedsafstand. Det eksploderer i hovedet på selv den bedste. Jeg skal bare tænke på, da Weekendavisen kaldte mig – en livslang ven af danske jøder – for antisemit. Man kan kun komme galt afsted, når man åbner munden. Snak om løgnemedier, der er beskidt derude blandt de ‘anstændige.’

Det kan ikke sammenlignes med Danmark og Norge, der er en historisk forklaring. Fortidens forsyndelser trækker lange skygger i Sverige. Se f.eks. Den svenska lärarkåren, nazismen och sovjetkommunismen. Man kan sige, at Sveriges store ulykke var, at de ikke blev besat af nazisterne. Men nu har de inviteret deres egne nazier – islam. Nu vil alt det drama ske, der ikke skete i mine forældres generation. 2 Verdenskrig vil gentage sig, men med islam som nazisterne.

I Danmark var lægerne de mest fremtrædende antinazister. Intet erhverv var mere repræsenteret i modstandskampen mod nazismen. Det er beskrevet i bogen Den hvide Brigade. Danske Lægers Modstand. Desværre har vi ikke den slags læger i dag. De er tilfredse med at være overklasse, og de stemmer SF, Radikalt og Alternativet. De risikerer ikke frivilligt deres liv som danske læger gjorde i 1940 érne.

Så länge vi visste att Sverige var fantastiskt fick utlänningar gärna kritisera oss. Vi tyckte bara det var skoj. Nu har skrattet fastnat i halsen.

I alla tider har människor undrat över hur andra ser på dem. Vi frågar varandra hur vi ser ut och vi anlitar spegeln. Främlingars skildringar av Sverige är som ett slags litterära spegelbilder och brukar slukas med stort intresse. Flera antologier har ägnats den sortens litteratur. Samuel E Bring förtecknar 3 244 reseskildringar från Sverige i sin Itineraria Svecana (1954) från Egil Skallagrimssons resa i Värmland år 944 till fransmannen Pierre Demeuses Images de la Suède 1950. Särskilt älskade har kritiska skildringar varit. Få saker har gjort oss på så gott humör som riktigt elaka iakttagelser om Sverige. Den svenske kocken i ”Mupparna” och den amerikanske skådespelaren Danny Kayes skildringar av urtråkiga svenska fester med tal han inte förstått ett ord av, men som han kunde imitera, blev folkkära i tv:s barndom. Kåsören Torsten Ehrenmark varvade reseskildringar från främmande länder med ständigt återkommande roligheter om svensk tråkighet och det faktum att ”swede” på engelska betyder både kålrot och svensk. Rotmos blir alltså ”mashed swedes”:

Mosade svenskar, det tilltalar engelsmännens humoristiska läggning. Vi kallar helt enkelt restaurangen The Mashed Swede, Den Mosade Svensken, dvs Restaurang Rotmoset. Han kunde också skriva om annan svensk mat:

”Jag kan så här i en hast inte påminna mig någon annan nation som blir så likgiltig för världens gång som den svenska när det är säsongpremiär för någon delikatess. ’Min älskade vad bry vi oss om nazis? Se färsk potatis, nej se, färsk potatis!’ skaldade redan Alfred Vestlund på 30-talet.” Dan Korn: Inte lika roligt längre.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Felix Krull
Felix Krull
5 years ago

Egil Skallagrimson er en skoenlitteraer figur.

mjolly
mjolly
5 years ago

Nå kommer kaoset til Norden.

“BORDER BOMBSHELL: Brussels orders EU countries to SCRAP internal checks within six months”

http://www.express.co.uk/news/politics/799292/European-Union-EU-orders-member-states-drop-migrant-crisis-border-checks

The diktat means that Austria, Germany, Denmark, Sweden and Norway will all have to swiftly find alternative ways to police irregular movements of people across their borders.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Det bör kanske även påpekas att Dan Korn är mannen bakom förra veckans Avpixlatgate. Även om det verkar som om förrädaren Sjunnesson verkar få skylta om det utåt. Som alltså handlade om en krönika av Rolf Malm, nu borttagen, som berättade om hur Sverige blev mångkulturellt. Folk har vittnat om hur den ursprungliga ocensurerade krönikan var både korrekt och ovanligt återhållsam. Inte desto mindre drog den igång Dan Korn som anklagade Avpixlat och Ingrid Carlqvist för tankebrottet antisemitism. Han föredrog uppenbarligen att använda sig av förrädaren Jan Sjunnesson som proxy och nyttig idiot. Att det var en polsk jude vid… Read more »

Skåning
Skåning
5 years ago

Nja, du framför en lite förenklad och delvis felaktig version av vad som hände vid den tiden här. Däremot håller jag med dig om att Rolf Malms krönika var harmlös, och att det var skamligt att ta bort den. Ingrid Carlqvists utspel var däremot bara korkat och inte minst otaktiskt. Även om man har några invändningar kring detaljer kring förintelsen, så varför ta upp det? Hur stor betydelse har detta i det stora hela? Jag är av den åsikten att jag är förbryllad över hela den här jude-diskussionen. Varför måste man alltid förhålla sig till judar och Israel på ett… Read more »

m96
m96
5 years ago
Reply to  Skåning

Det är ju den judiska makteliten som drivit mångkulturen i väst… De skryter ju om det själva på hemmaplan. Här har vi ett exempel i mängden: https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

Att man ljugit om förintelsen är ju fundamentalt eftersom det används i politiska syften.

Skåning
Skåning
5 years ago
Reply to  m96

Det var ju ett oförutsägbarr svar. Höh. Du kan lika gärna posta en mängd tal av Mona Sahlin eller Annie Lööf, och påpeka att den till största delen vänsterorienterade 68-rörelsen som en internationell konspiration av vita kristna, precis som denna Spectre är en slags norm för alla judar.

Hur förklarar du personer som Peter Hitchens, Jonathan Friedman eller t o m Kenth Ekeroth. Åtminstone den förstnämnda är den mest stockkonservativa, kristna personen jag känner till. Du ägnar dig åt övergeneralisering.

m96
m96
5 years ago
Reply to  Skåning

Nej inte för alla judar. Jag pratar om den judiska makteliten. De har konstant jobbat för mångkulturen o massimmigration i årtionden. De är ju överallt o lobbar för detta i alla möjliga sammanhang. Det är ju de som driivit igenom lagar om “hate speech” i USA osv för att få folk o hålla käften. De vet mkt väl vad de håller på med: https://youtu.be/Wk25AeFWMNs?t=37s

Skåning
Skåning
5 years ago
Reply to  m96

Men på vilket sätt skiljer sig den “judiska makteliten” från den etniskt vita, kristna (eller egentligen marxistiska) makteliten, förutom en viss överrepresentation?

“Hate speech” är fortfarande fullt legalt i USA.

m96
m96
5 years ago
Reply to  Skåning

Skillnaden är att de är ledande.. och att de vet vad de håller på med. Det gör inte socialdemokraterna tex. De tror de hjälper folk via immigrationen. Den marxistiska makteliten är ju judarna.. Bolsjevismen. Älskar att ta död på kristna o deras samhällen Därför det alltid slutar med att de blir utslängda. Ja än så länge.. men inte om det där gänget får som de vill. Du ser ju hur de håller på, på en del universitet i USA. O se hur det ser ut i Tyskland nu.. där har det redan spårat ur fullständigt. Rättegångar som anstår vilken bananrepublik… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
5 years ago
Reply to  Skåning

Även om man har några invändningar om detaljer kring förintelsen, så varför ta upp det? Fordi Holocaust er een af hjoernestenene i mediernes utraettelige arbejde med at daemonisere ikke kun tyskere, men europaere over een kam; Holocaust er en angiveligt unik europaeisk ondskab. Og fordi hvis man mener noget er sandt, har man ret og maaske endda pligt til at sige det. I den udsendelse paa Red Ice Carlqvist var med i, sagde hun ikke noget, der ikke var sandt: gaskamrene er udelukkende dokumenteret ved oejenvidneberetninger, de fleste af dem afgivet aartier efter krigen til journalister og filmfolk. Der er… Read more »

Skåning
Skåning
5 years ago
Reply to  Felix Krull

Helt enkelt för att det är taktiskt kontraproduktivt. Jag medger att man bör stå upp emot extrema organisationer som ADL eller SKMA. Men både du och jag vet att det inte fanns någon gaskammare i Dachau, att den gaskammren som visas i Auschwitz är en fejk och att björn och örn-gropen i Buchenwald är en efterhandskonstruktion utan historisk bakgrund, liksom judetvål och tatuerade lampskärmar. Dessutom vet seriösa forskare att dödstalet är närmare drygt fem miljoner än sex miljoner. Och jag håller med om att man naturligtvis ska få säga detta, men det är bara taktiskt idiotiskt. Jag kan inte komma… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
5 years ago
Reply to  Skåning

Jag kan inte komma ifrån att det är en slags fixering bland personer av din typ. Og hvilken type person er jeg saa? Det finns tågtidtabeller, dokument om Xyklon-B-inköp Cyklon B blev brugt til at afluse toej og moebler i et forsoegt paa at nedbringe doedsfald som foelge af tyfus, saa selvfoelgelig er der indkoebt Cyklon B. …utgrävningar i Treblinka och Sobibor, som onekligen bekräftar det som faktiskt hände… Du glemte linket. Og apropos den ‘type person’ jeg er, er det mindst fem aar siden jeg sidst har trollet Snaphanen om Holocaust, men hvis vi skal have en fornuftig samtale… Read more »

Skåning
Skåning
5 years ago
Reply to  Felix Krull

Du får googla på det själv. Det finns en hel dokumentär om utgrävningar i Sobibor, och en hel serie artklar om grundradar-undersökningar i Treblinka. De massiva transporterna av blåsyra till Auschwitz kan ingalunda förklaras av den faktiska tyfus-epidemi som faktiskt inträffade.

Och jag försvarar inte på något sätt de drakoniska lagar mot “holocaust-denial” som är framträdande i ffa Tyskland och Frankrike. Det jag talar om är fokus.

Felix Krull
Felix Krull
5 years ago
Reply to  Skåning

Du får googla på det själv. Problemet er, at naar jeg googler faar jeg saadan noget som dette her om Treblinka: …in a later statement they said they had discovered no mass graves. og No excavation was carried out and the ground was not disturbed, which would be a violation of Jewish law and tradition, banning the exhumationof the dead. http://www.bbc.com/news/magazine-16657363 Om Sobibor: Freshly uncovered foundations and remains of the walls can be seen in a clearing, the suspected remnants of four gas chambers. http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/the-archeological-excavations-that-led-to-the-gas-chambers-of-sobibor-a-993733.html Kan du ikke hjaelpe mig lidt paa vej? For saa vidt jeg kan se, er… Read more »

invernes
invernes
5 years ago

Det blir ikke morsomt for verken jøder eller svensker i Sverige lenger, islams dødelige kappe legger seg over landet og ødelegger samfunnet innenfra.

Jan Johansen
Jan Johansen
5 years ago
Reply to  invernes

Tiltredes, men ikke føl deg for trygg i Norge. Før du aner er også du blitt Muhammeds evnukk.

invernes
invernes
5 years ago
Reply to  Jan Johansen

Ja ser over ryggen stadig vekk nå for tiden 🙂

vepsen
vepsen
5 years ago
Reply to  invernes

Var det så at du bodde ikke så langt unna Pilestredet 😉

vepsen
vepsen
5 years ago
Reply to  Jan Johansen

Vedkommende slikker da Tusenickeren en viss plass …

RNE
RNE
5 years ago

Torsten Ehrenmark har också sagt att “All glädje utan rotmos är konstlad glädje.” Och där håller jag helt med honom.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x