16
jul
Seneste opdatering: 15/1-21 kl. 1743
69 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Mobilfoto © Snaphanen.dk)

Jeg skrev, jeg ville holde mig v√¶k i sommerferien, med mindre der dukkede noget us√¶dvanligt op. Det gjorde der ret hurtigt. N√•r denne blog og dens kronik√łr er p√• forsiden af Skandinaviens mest indflydelsesfulde avis, er det us√¶dvanligt, og jeg g√łr en kort undtagelse inden jeg g√•r i havbad og fanger kantareller igen.

Asle Toje er hæderlig, og også meget saglig og grundig. Det tjener avisen til ære, at lade ham få så meget plads på forsiden og side 7. Det er mindre end sikkert, han ville have fået det i Norge og Sverige, og det tjener dele af dansk presse til ære. Langt fra den hele.

Denne blog har masser af venner, de ved, at sandheden t√¶ller over alt andet. ¬†Det smerter mig naturligvis at m√•tte skrive dette om tidligere venner, ¬†men hvis de havde v√¶ret h√¶derlige, kunne det meget nemt have v√¶ret undg√•et. Jeg havde ikke beh√łvet skrive om det, men disse nordm√¶nd er ikke h√¶derlige. De vil elskes af dem, der hader dem. Af samme grund arbejder vi ikke sammen l√¶ngere. De gjorde en ende p√• det, ikke den anden vej rundt.

Hvad der gjorde dem til forr√¶ddere, m√• I sp√łrge dem om. Andre kan kun g√¶tte, men hvis de har et plausibelt svar p√•, hvorfor de forr√•dte deres venner, er de da velkomne i kommentarsporet. Vi kunne have v√¶ret venner, men de valgte noget andet. Det er helt i orden, s√• skriver jeg bare om, hvilken slags sm√• personer, de er. Lad det vare l√¶nge, inden det er n√łdvendigt igen.

De kronikker fra 2010, der refereres til, er S√łndagskronik: Ett politiskt mord og S√łndagskronik: Ett politiskt mord, del 2. Gunnar Sandelins kronik ‚ÄĚJournalisterna m√∂rkl√§gger sanningen om invandrarna‚ÄĚ er fra 2008, ikke 2017, som der atypisk for Tojes grundighed st√•r.

Mediemord. Maj Sjöwall og Per Wahlöö byggede deres romanserie på den teori, at forbrydelser er politiske. Gælder det også mordet på Elin Krantz?

Forandringen blev dog kun i ringe grad afspejlet i svensk nyhedsd√¶kning, som det p√•peges af journalist Gunnar Sandelin i debatindl√¶gget ¬ĽJournalister m√łrkl√¶gger sandheden om indvandrere¬ę i Dagens Nyheter (7. april 2017). If√łlge Sandelin var grunden til, at hans artikel overhovedet blev trykt, at det var en ansvarlig redakt√łrs sidste dag p√• arbejde. Da man i SVTprogrammet Debatt senere spurgte seerne, om de troede, at svenske journalister m√łrkl√¶gger problemerne med indvandringen, svarede 91 procent ja.

I henhold til loven om udbud og eftersp√łrgsel begyndte mange svenskere i al stilhed at bes√łge netsteder som Fria Tider og Avpixlat for at l√¶se nyheder med en anden vinkel og andre fakta end dem, der blev fremlagt i nationale medier. Svenske medier er nemlig yderst tilbageholdende med at oplyse om etnicitet i kriminalsager. I antiracismens navn blev dette drevet s√• vidt, at aviserne afpixlede etniciteten p√• anonymiserede billeder, en metode der betegnes som hvidpixling.

Der findes ikke noget sidestykke til Flashback i Norge og Danmark. Det er en blanding af loppemarked og avisernes kommentarsider. Her diskuterer svenskerne alt fra brugte biler til igangv√¶rende drabsefterforskninger under anonymitetens d√¶kke. I tr√•dene spekulerer vidner, nysgerrige og nettrolde p√• gerningsm√¶nd, motiver og sammenh√¶nge. Mordet p√• Elin Krantz blev diskuteret p√• over 1651 sider – en ufiltreret str√łm af fakta, meninger, l√łgne og galde.

Mediemordet kunne v√¶re endt her, tabt i en skov af udr√•bstegn. Men en anonym journalist, der kalder sig Julia C√¶sar, udvidede kampzonen. Under retssagen mod Yohannes skrev hun to lange essays om mordet. De blev offentliggjort i den danske netavis Snaphanen og er siden blevet delt over ti tusind gange. Mordet fik nu en ny iscenes√¶ttelse, der er sammenfattet i titlen: ¬ĽEt politisk mord 1 & 2¬ę. C√¶sar f√¶stede sig ved et moment, som dagbladene havde underspillet, nemlig at Yohannes var d√łmt for en r√¶kke lovbrud i USA, f√łr han fik lov til at komme til Sverige i 2009.

Hun tr√¶kker en lige linje fra Sveriges liberale indvandringspolitik til stigende kriminalitet: ¬ĽVoldshandlinger vendt mod svenskere beg√•et af indvandrere er politiske forbrydelser. De er en konsekvens af den meningsl√łse indvandringspolitik, som svenske politikere enstemmigt har f√łrt gennem fire √•rtier. Det er politikerne, der har bestemt, at kriminelle har ret til at bo i Sverige uden krav eller kontrol.¬ę Hun giver sine egne kolleger skylden: ¬ĽJournalisterne er tilrettel√¶ggere af masseindvandringen og den multikulturelle galskab. De er magtens megafoner og lakajer, som for l√¶ngst har glemt deres faglige forpligtelse til at overv√•ge magten og formidle sandheden til offentligheden.¬ę C√¶sar anklager ¬Ľjournalister i presse, radio og tv, som d√¶kker over kendsgerninger om indvandringens konsekvenser, beskytter kriminelle indvandrere og danser efter politikernes pibe¬ę. ¬ĽEt politisk mord¬ę gjorde Julia C√¶sar til internetdronning.

Hun kombinerede journalistens sikre sprog med brutale retoriske virkemidler s√•som at kalde navngivne journalister for landsforr√¶dere. I telefonen fort√¶ller hun, at det var fotografierne fra gerningsstedet, der var √•rsag til, at hun ikke l√¶ngere kunne tie stille. ¬ĽReaktionen var overv√¶ldende.

Internettet viste sig at v√¶re en ekstremt god arena for opinionsjournalistik. Det stod klart, at de gamle medier havde mistet deres monopol.¬ę C√¶sar-artiklerne medvirkede til at g√łre Krantz-mordet til et referenceobjekt og sandhedsvidne. Det skyldes til dels, at Document og HRS i Norge, Fria Tider og Avpixlat i Sverige og Den korte avis og Snaphanen i Danmark udg√łr en integreret medievirkelighed, hvad skandinaviske nationale medier ikke g√łr. Nyheder fra nabolandene overs√¶ttes og deles hurtigt, ofte ledsaget af redaktionel ford√łmmelse af de gamle mediers d√¶kning af begivenhederne.

Julia C√¶sars vrede kritik f√łrte ikke til kritisk selvrefleksion p√• svenske redaktioner. Man gravede sig tv√¶rtimod ned i skyttegravene. Et eksempel kan st√• for mange. I 2015 blev Sverige rystet af en r√¶kke overgreb formentlig udf√łrt af indvandrere p√• unge piger p√• festivalen We are STHLM.

Men Julia C√¶sars fort√¶lling om indvandrerkriminalitet som politisk forbrydelse har ikke vundet accept. Det er lidt bem√¶rkelsesv√¶rdigt i betragtning af, at C√¶sars indfaldsvinkel er identisk med Maj Sj√∂wall og Per Wahl√∂√∂s i deres romanserie med Martin Beck som hovedperson. Da jeg diskuterede det med Sj√∂wall, understregede hun, at krimi-duoens projekt ¬Ľbyggede p√• virkelighed¬ę – faktiske mord. Tanken var, at kriminalitet er politisk, for s√• vidt som den viser sp√¶ndingerne under den socialdemokratiske overflade.

Man skulle m√•ske tro, at Julia C√¶sar ville finde st√łtte hos Expo. Men s√•dan gik det ikke. Under overskriften ¬ĽMord bruges som h√łjreekstrem propaganda¬ę skriver Johannes Jakobsson fra Expo: ¬ĽAnklager Stina Lundqvist f√łrer sagen mod den mist√¶nkte. Hun udtaler, at hun ikke forst√•r, hvordan drabet kan v√¶re politisk.¬ę To streger under det svar.

C√¶sar fort√¶ller, at den manglende st√łtte ikke kommer bag p√• hende. Hun fort√¶ller, at hun f√łr Krantz-sagen i l√¶ngere tid havde overvejet en artikel om den verdensomsp√¶ndende solidaritets bagside. Hun anf√łrer den gamle etos fra journalisth√łjskolen, hvor opgaven var at afsl√łre det, som holdes skjult, forsvare de stemmel√łse og drage magthaverne til ansvar. ¬ĽP√• et eller andet tidspunkt mistede svenske medier denne opgave af syne. Vi blev en del af magteliten,¬ę siger hun.

Som hun ser det, er svenske journalister marineret i venstrefl√łjens tankegods, hvor farvede og kvinder altid er ofre, og hvide m√¶nd altid beg√•r overgreb.

¬ĽP√• den m√•de bliver antiracismen en ny form for racisme – og n√•r antagelserne viser sig ikke at stemme, m√łrkl√¶gger medierne virkeligheden.¬ę Hun p√•peger, at det salonf√¶hige slagord ¬Ľhvide m√¶nd voldtager¬ę ikke passer med de faktiske tal. ¬ĽDet er 4,5 gange mere almindeligt, at en indvandrer beg√•r voldt√¶gt, end at en svensker g√łr det.¬ę Efter 2010 fortsatte C√¶sar med at skrive, nu i Snaphanen, syndikeret i tre lande. Hun hader journalister, og de hader hende.

Niklas Orrenius fra Dagens Nyheter: ¬ĽJulia C√¶sar er en magthaver – og en nethader. Fra sin anonyme platform har hun i flere √•r spredt racisme.¬ę Formodningen om, at personen bag dette pseudonym er en erfaren journalist med √•rtiers erfaring, har en vis v√¶gt. I et kommentarfelt skriver viking247: ¬ĽDet f√łles godt at vide, at vi har en insider p√• vores side.¬ę If√łlge en journalist p√• Expressen, som √łnsker at v√¶re anonym, f√łrte dette til mistro blandt andre journalister: ¬ĽVi mist√¶nkte hinanden for at v√¶re Julia C√¶sar.¬ę Flere svenske aviser investerede betydelige ressourcer for at tr√¶nge til bunds i sagen, og i september 2015 kunne Expressen afsl√łre:

¬ĽJulia C√¶sar er en af hademediernes h√łjest profilerede og l√¶ste forfattere – men hun n√¶gter at st√• frem med sit virkelige navn. Den tidligere DN-journalist Barbro J√∂berger st√•r bag pseudonymet, n√•r teksternes hensigt er at hetze indvandrere, politikere og journalister.¬ę Denne artikel er et karaktermord i samme stil som den, C√¶sar selv bruger. Hun fratages al √¶re. Annika Hamrud skriver: ¬ĽSverige har et problem. Et stort problem er, at l√łgne og racistiske konspirationsteorier har f√•et s√• stor udbredelse

Alle gik i d√¶kning, og alle informerede medierne om det. Samme dag som afsl√łringen fandt sted, fjernede Expressen en sag fra sine netsider, hvor der i 2010 var f√łlgende kommentar af journalisten Ulf Nilson: ¬ĽJulia C√¶sars pseudonym skyldes sikkerhedshensyn. Ja, sikkerhedshensyn, dvs. risikoen for at blive angrebet, m√•ske dr√¶bt.¬ę Det respekterede Society of Professional Journalists oplyser sine medlemmer om, at ¬Ľjournalisten aldrig b√łr v√¶re en del af sin historie¬ę. Men det tog er vist k√łrt. Journalisterne bemander frontlinjerne i den svenske kulturkamp. √Örsagen til, at h√łjresidens kulturk√¶mpere fokuserer s√• ivrigt p√• indvandrerkriminalitet, er √•benlys: Svenskerne har f√•et solgt masseindvandring som en udelukkende positiv aff√¶re, en bro til en farverig fremtid. Utryghed spiser idealer til morgenmad.

Mordet p√• Elin Krantz var en af de f√łrste store tr√¶fninger i den svenske kulturkamp. Den n√•ede hurtigt et punkt, hvor ofret blev tr√¶ngt i baggrunden, og hendes sk√¶bne blev en k√łlle til at sl√• modparten i hovedet med. Som udenforst√•ende er det sv√¶rt at have sympati for nogen af parterne. Henf√łrt af moral k√¶mpede de over liget af en pige, som ikke interesserede sig ret meget for politik, og som nu ligger begravet under tr√¶erne ved Olavskirken i Falk√∂ping. Det handler naturligvis ogs√• om magt. Man kan l√¶se ¬†hele artiklen her: Svenska medier efter det politiska mordet p√• Elin Krantz 2010 /Maend der hader kvinder av Asle Toje

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

69 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] andre nordmanden Asle Toje medvirker. Julia Caesar skrev her: S√łndagskr√∂nika: Ett politiskt mord og S√łndagskr√∂nika: Ett politiskt […]

trackback

[…] har tidigare √•terpublicerats p√• danska i Danmark av tidningen Weekendavisen och sajten Snaphanen samt p√• Facebook av debatt√∂ren Jan Sjunnesson. Svensk √∂vers√§ttning: […]

TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
6 years ago

En nordmann må stå alene, hvis han skal være noe verd. En organisert nordmann er en farlig nordmann, bortsett fra i uår og krig.

Documents problem er at de vil være det nye MSM istedet for et alternativ til det gamle, konge istedetfor kongen. Den indre kommunist er nå engang vanskelig å bli kvitt.

Fred Land
Fred Land
6 years ago

Noget af det bedste du har skrevet på år og dag.
Dit norske eventyr, kan du bare takke dig selv for, jeg skrev vel for nogle år siden til dig (mail) om risikoen med disse mennesker.
Det frie ord er alfa omega, men moderere mere Steen.

PK svada
PK svada
6 years ago

Jeg er nå blitt utestengt fra kommentarfeltet til document pga mine kommentarer om dem her.
Document har fått sitt siste bidrag av meg, hva jeg skriver på andre forum er ikke document sin sak. De sitter faen meg og spionerer i kommentarfeltene til snaphanen.
comment image

PK svada
PK svada
6 years ago

“Storhaug skriver videre at ¬ęFjordman fremsto som hundre prosent overbevist om sine egne ideer, som urokkelig. Han hadde forst√•tt, alle vi andre hadde ikke forst√•tt. Han mente at Europa var p√• vei til en uunng√•elig blodig konfrontasjon, grunnet en villet √łdeleggende innvandringspolitikk, der islam stod i sentrum for √łdeleggelsen¬Ľ. ”
http://www.dagbladet.no/nyheter/han-mente-at-europa-var-pa-vei-til-en-uunngaelig-blodig-konfrontasjon/63573253

Fjordman hadde da helt rett, blodbadet er allerede i gang på europeisk jord.

PK svada
PK svada
6 years ago

Jeg ble utestengt fra kommentarfeltet til document pga mine kommentarer om dem her.

Document.no har fått sitt siste bidrag av meg.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago

If√łlge en journalist p√• Expressen, som √łnsker at v√¶re anonym, f√łrte dette til mistro blandt andre journalister: ¬ĽVi mist√¶nkte hinanden for at v√¶re Julia C√¶sar.¬ę

Temmeligt afsloerende af meningskorridorens magt: de ved udmaerket at deres kolleger hemmeligt er enige med Julia. Dumme er journalister altsaa ikke, kun uaerlige.

kenneth hovest√łl
kenneth hovest√łl
6 years ago

Denne blog har masser af venner, de ved, at sandheden tæller over alt andet.
– Jeg st√łtter sannheten. Og fortsett med den, Steen & Peder.
Enig og tro med Snaphanen & Fjordman.

Geir Rune
Geir Rune
6 years ago

Litt urettmessig kritikk av snaphanen og Steen her m√• jeg si, for oss som opplevde meningsklimaet etter ABB’s mange mord p√• ut√łya , og p√•fallende √łnske fra politisk hold √• forby alle andre meninger enn de politisk korrekte er det en viss forst√•else hvorfor Hans Rustad og Hege Storhaug opptr√•dte som de gjorde. Meningskorridoren i Norge er nesten like trang som den svenske, noe dansker ikke kan forst√•, man m√• v√¶re meget forsiktig hvordan man uttrykker seg for ikke bli stemplet som nazist eller rasist. Msm i Norge er stort sett venstreliberal, enog den gamle konservative avis aftenposten har hatt… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Geir Rune

Trist at Steen oppfatter det som forræderi å ikke ta inn julia Cæsars kronikker, når gjorde Hrs det en gang og fikk på pukkelen så det holdt.

Hvad skal man med alternative medier, hvis de kun skriver noget, som man ikke faar paa puklen for?

When you’re taking flak, it means you’re over the target.

Geir Rune
Geir Rune
6 years ago
Reply to  Felix Krull

At du som danske ikke forstår norsk og svensk meningskorridor undrer jeg meg ikke over.

Om en skal n√• frem i Norge uten √• tas av MSM, m√• man g√• rundt gr√łten og hinte, ikke g√• direkte p√• problemet. Julia C√¶sar peker direkte p√• problemet noe jeg personlig liker, men jeg er heller ikke spesielt PK av meg.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Geir Rune

Det er jo heller ikke ufarligt i Danmark at tale Roma midt imod. Den danske meningskorridor er muligvis bredere, men den findes.

Hele pointen med internettet og alternative medier er jo at man frit kan publicere det, som MSM hader at hoere, og ikke kun det som MSM tolererer. Hvis ikke MSM hader een, goer man noget forkert, men hvis man som Storhauge og Rustad er paa statens loenningsliste, er uviljen forstaaelig.

Geir Rune
Geir Rune
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Det jeg leser i f.eks jyllandposten ville v√¶rt utenkelig i norske msm medier, da ville brunskvettingen begynt med en gang. Jeg misunner dere dansker deres ytringsfrihet , om den etter ditt syn er en smule redusert. I Norge kan en miste jobben for √• ha feil meninger, jeg tror ikke det er tilfellet i Danmark. Dokument har aldri hatt statsst√łtte, de lever kun p√• private donasjoner, Hrs har hatt en √•rlig liten st√łtte p√• en halv million norske kr. inntil 2011 da sosialist venstreparti i lys av ABB’s handlinger lyktes √• frata denne st√łtten. De fikk denne halve million tilbake… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Geir Rune

Det jeg leser i f.eks jyllandposten ville v√¶rt utenkelig i norske msm medier Og hvad saa? Meningen med Document – med alternative medier – er vel ikke at skrive det, der taenkeligt i MSM? Dokument har aldri hatt statsst√łtte, de lever kun p√• private donasjoner. Okay, men hvorfor saa holde sig indenfor de linier, MSM dikterer? Rustad har (antager jeg) vel ikke noget borgerligt job at miste? Man kan ikke vaere dissident og stueren samtidig, Rustad maa vaelge. Jeg misunner dere dansker deres ytringsfrihet , om den etter ditt syn er en smule redusert. Ytringsfrihed skabes gennem ytringer; bruger man… Read more »

Geir Rune
Geir Rune
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Hans Rustad og hele documents redaksjon er l√łnnet via private donasjoner, jeg er selv med p√• dette spleiselaget. Rustad m√• fremst√• stueren og etterrettelig, ellers er det over og ut for document, de ville blitt slaktet av msm om ikke..Ytringsfriheten m√• vinnes tilbake i sm√• skritt, om en da ikke √łnsker v√¶pnet revolusjon, noe det norske folket ikke er rede til. Ellers er det norske folk dopet med br√łd og sirkus gjennom en kraftig oljeopptur de siste 40 √•r og er lite villige til endringer som kan √łdelegge denne” idyllen”. Document og Hrs har bygget sten for sten og er… Read more »

PK svada
PK svada
6 years ago
Reply to  Geir Rune

Det er riktig, og Storhaug brukes ogs√• som r√•dgiver av politikere i Norge, noe som ikke ville ha skjedd om hun opptr√•dte p√• en “useri√łs” m√•te.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Geir Rune

Rustad må fremstå stueren og etterrettelig, ellers er det over og ut for document, de ville blitt slaktet av msm om ikke.

Dette argument forstaar jeg slet og ret ikke. Hvordan kan MSM ‘slagte’ Document, hvis det er 100% baseret paa donationer?

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Det er ikke logisk forst√•elig. Jeg tror, som jeg skrev ovenfor, at de to nettstedene slites mellom √łnske om anstendighet, men ogs√• √łnske om troverdig rapportering. Mellom “systemet” (og penger) og privat initiativ og finansiering. Derfor paradoksene og motsetningene.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Breidablikk

t de to nettstedene slites mellom √łnske om anstendighet, men ogs√• √łnske om troverdig rapportering.

Virker det? Behandler norsk MSM Rustad og Storhauge anstaendigt? Eller brunvasker de dem uanset hvor meget de lefler for den borgerlige anstaendighed?

Dogen
Dogen
6 years ago
Reply to  Felix Krull

MSM behandler dem ikke anstendig, men som en trussel overfor dem selv som er for stor til å ignorere.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Dogen

MSM behandler dem ikke anstendig. Well, det var ogsaa mit indtryk. Desto mere underligt at Rustad underlaegger sig uformelle taleregler for at stille dem tilfreds. Enten har Rustad ikke forstaaet at djaevelen tager hele armen naar man raekker ham lillefingeren, eller ogsaa er han – som jeg skrev andetsteds i denne traad – kontrolleret opposition, hvis rolle det er at opsamle utilfredse borgere og ‘beskytte’ dem mod decideret wrongthink. Nu er Snaphanen (af forstaaelige grunde) ret floromvunden med, hvad konfliken med Rustad og Storhauge naermere bestemt gik paa, men da jeg for nogle aar tilbage jaevnligt kom paa Document, var… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Saken er at de to nettstedene, tror jeg, har “√łnske om anstendighet”, men som du antyder, vil aldri bli stuerene. Dette forenklet – man kan jo ikke svare generelt p√• dette, og en tvilsom √łvelse √• bed√łmme intensjoner og motiver som ikke er klart uttrykt – hva vet vi om dette? Man kan bare se p√• det som er skrevet. Jeg kjenner for√łvrig nettstedene for d√•rlig til √• si noe mer konkret, desverre.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Jeg kjenner for√łvrig nettstedene for d√•rlig til √• si noe mer konkret, desverre. Du har da kommenteret en del paa Document, eller husker jeg forkert? en tvilsom √łvelse √• bed√łmme intensjoner og motiver som ikke er klart uttryk. Yes, men det er det, Gud skabte internettet til. Som sagt er det bare min personlige paranoia, men jeg tager for givet at i hvert fald en del af oppositionen er organiseret af magthaverne selv, og Document ligner praecis noget, jeg selv ville bikse sammen, hvis det var mig der koerte butikken: skraeddersyet til at opfange folk der flygter fra reservatet, men… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Nettstedets store pluss er nettopp et åpent kommentarfelt, hvor det er god anledning til endog å være uenig med redaksjonen. Jeg er svært ofte uenig i kommentarstoff/analyser, og det gir jo nemlig god anledning til debatt.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Nettstedets store pluss er nettopp et åpent kommentarfelt.

Kommentarerne – mine i hvert fald – skal godkendes foer de bliver vist. Jeg har ikke selv haft problemer med censur paa Document, men det er irriterende.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Doc.no hadde jo Breivik som skrev kommentarer – og nettstedet ble hengt ut i offentligheten for det. S√• man b√łr ha forst√•else for streng praksis – fordi nettstedet blir fulgt med argus√łyne, ville jeg tro.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Geir Rune

“Man kan”..faktisk Har mistet jobben og blitt uthengt i Expressen for uttalelser imot pk media..flere ex..opps√łkende virksomhet utenfor deras hem for √• f√• kommentar. N√• √łnsker milj√łpartiets Bah √• stramme ytterligere inn n√•r man andvender seg av facebook..som L√łfven selvsagt applauderar..disk p√• friatider..Om dette vil gynna hans sjanse til √• beholde regjeringsmakta ser det inte ut for..fordi SD bare √łkar sin oppslutning..och personlig tror jag hans regjeringsdager blir √łver etter valet 2018. I tillegg hvordan rettsystemet funkar(les inte funkar)..typ slagside hvor voldtektsmenn som er illeg/√łkoinnv..mange med avslag, men vil inte lemna landet..slipper unnan med lite eller ingen straff als…juger om… Read more »

cello
cello
6 years ago
Reply to  Felix Krull

“…Rustad er paa statens loenningsliste..”

Sludder. Rustad og Document mottar ikke ett √łre fra staten. Sjekk fakta f√łr du slenger ut fantasifulle p√•stander.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  cello

En misforstaaelse som jeg har taget til efterretning i traaden.

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Geir Rune

” ‘Safety first’ is the road to ruin in war, even if you had the safety, which you have not.” – Churchill, 3 November 1940 (cited in Langworth, Churchill: In His Own Words) “Let no one swerve off the high road of truth and honour.” – Churchill, 14 February 1945, Athens (cited in Langworth, Churchill: In His Own Words) “You ask, what is our aim? I can answer in one word: Victory ‚Äď victory at all costs, victory in spite of terror, victory, however long and hard the road may be; for without victory, there is no survival.” – Churchill,… Read more »

Steinadler
6 years ago
Reply to  Felix Krull

B√•de Document.no og Rights.no (med hhv. Hans Rustad og Hege Storhaug som primus motor) har sannelig skrevet adskillig som de har “f√•tt p√• pukkelen” for i Norge. S√•pass m√• man kunne innr√łmme dem. Poenget er jo at man raskere risikerer √• “f√• p√• pukkelen” i b√•de Norge og Sverige fordi “meningskorridoren” √•penbart er trangere enn i Danmark. S√• kan man alltids diskutere hvorvidt Rustad og Storhaug, og deres medarbeidere, burde ha v√¶rt modigere, hvorfor de lar grensene g√• hvor de gj√łr osv. Det var for√łvrig ikke selvsensur fra Rustads side som f√łrte til at det tok slutt med publiseringen av… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Steinadler

AKkurat. Egen uenighet med Rustad og Storhaug teller lite n√•r man ser disse personer satt i offentlighetens gapestokk, uten sidestykke. Storhaug ogs√• med livvakt etter drapstrusler, hvis jeg skj√łnner rett. – Dette rettferdiggj√łr intet, hverken i politikk eller i moral, men man kan ikke utelate det heller av betraktningen. P√• et punkt: korrekt synsvinkel p√• Breivik. Sp√łrsm√•let om Breivik som frisk eller sinnssyk er sekund√¶rt: hans drapstokt skjer i et “milj√ł” som preges av spenninger mellom nordmenn og migranter, kristne og muslimer. Breivik er skyldig og m√• i fengsel. Men det er en skandale at de ansvarlige for masseinnvandringen ikke… Read more »

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  Geir Rune

“Meningskorridoren i Norge er nesten like trang som den svenske, noe dansker ikke kan forst√•, man m√• v√¶re meget forsiktig hvordan man uttrykker seg for ikke bli stemplet som nazist eller rasist.” T√¶nk engang: Jeg ville v√¶re meget mere bange for at blive stemplet som landsforr√¶der! Hvis jeg er racist, fordi jeg har en dybf√łlt patriotisk k√¶rlighed til mit gamle f√¶dreland og mine brave forf√¶dre, der slog invasionsstyrker tilbage og befriede landet fra barbarernes √•g, ja, da kald mig “racist”, og jeg vil b√¶re pr√¶dikatet med stolthed! Fjordman var en landsf√¶lle, som Norge skulle have v√¶ret stolt af, og det… Read more »

Triturus cristatus
Triturus cristatus
6 years ago

Ting er lettere i Danmark.

Document og HRS maa av og til ta avstand fra de som driver en krassere innvandrings- og islamkritikk enn dem selv, ellers vil meget sterke krefter bruke en eventuell tilknytning til slike til aa sverte og skade dem.

Norge trenger at Document og HRS staar saa sterkt som mulig. De gjoer en uvurderlig innsats for landets fremtid.

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago

Document og HRS maa av og til ta avstand fra de som driver en krassere innvandrings- og islamkritikk enn dem selv, ellers vil meget sterke krefter bruke en eventuell tilknytning til slike til aa sverte og skade dem.

Dermed demonstrerer de jo ogsaa at de skriver paa etablissementets naade og barmhjertighed – de er managed opposition.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Jeg mener at begge nettsteder tilh√łrer dagens norske etablissement. Jovisst rapporteres “ubehagelige” fakta om migrasjon, men begge nettsteder dr√łmmer om en “god” innvandring og snakker om “edle/moderate/sekul√¶re” muslimer, som man kan ha fellesskap med og som kan integrereres, enten som “sekul√¶re” (Rights) eller som “troende” (Document) Det handler om “verdifellesskap” som sekul√¶re eller som troende. Innvandring er mulig, ogs√• integrasjonen, om bare man skreller vekk Islam (Rights) eller f√•r ned antallet (Document) Der hvor begge nettsteder skiller seg fra Snaphanen, er at Doc. og Rights begge √łnsker √• “endre” p√• dagens migrasjon, men sier ikke stopp eller nei. Det fins… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Javel. Tak for udredningen.

Men hvem flytter saa Overton-vinduet i Norge? Hvis meningskorridoren i Norge minder om Sveriges, skulle man forvente at Norge ogsaa havde en livskraftigt anti-establishment blogosphaere, nogen der ville laegge website til Fjordman, Caesar og Bruce Bawer.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Felix Krull

VI får håpe at dette kommer!

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Amen!

Jeg mindes at Hege Storhaug blev valgt til aarets nordmand, saa helt haabloest er det nok ikke.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Felix Krull

Norge er et for lite land til at flere alternative nettsteder kan vokse fram. Rights.no og Doc.no er n√• etablerte, og en slags “monopolister” men sliter vel med √• f√• nok inntekt til mer satsing og anstendig kompensasjon. Det som jeg √łnsker meg er et slags meta-nettsted, med Skandinavia som omr√•de, som kunne lage en syntese av det som allerede produsere. Jeg vet jo intet om det Steen skriver. Men man forst√•r jo at man ikke har noe godt samarbeide p√• den alternative scene, og det er synd – det motsatte av det vi trenger. Jfr det amerikanske Unz Review… Read more »

PK svada
PK svada
6 years ago

Jeg foreslår at snaphanen og Fjordman sammen starter opp en ny nettside, Snaphanen.no

PK svada
PK svada
6 years ago

Ja det er riktig at HRS er blitt for “main steam” jeg leser nesten aldri den siden lenger da det er 5000 ord f√łr de kommer til poenget.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago

Takk for kommentarer om norske nettsteder. Trang til √• bli “akseptert” vil ikke f√łre noe sted hen, da man ikke kan skrive hederlig om dagens Skandinavia og samtidig bli velsett blant de “gode”.

PK svada
PK svada
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Jeg ser stadig vekk at document “stjeler” artikler og til og med bilder fra snaphanen uten at de nevner det.

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  PK svada

Takk for det – greit √• vite. Men: mesteparten p√• Doc. no og mye p√• Rights.no er jo stoff som er produsert andre steder. Men det er greit i seg selv – begge nettsteder gj√łr et bidrag i utvalg av stoff, og rangeringen av nyheter, samt evt egne kommentarer. Frankrikes st√łrste alternative blog drives p√• den m√•ten, men alltid med lenke, tydelig. (fdesouche.com) Hvis de norske nettstedene ikke lenker til Snaphanen er jo det direkte uredelig.

Dogen
Dogen
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Publiserte undernevnte kommentar på Doc, som er et par utdrag fra artikkelen her på Snaphanen, men den ble sensurert. Vil de ta avstand fra kritikk óg?
(Kanskje kommer det et tilsvar på dette senere?)

‚ÄďOm Sverige og om et par pengeglade nordm√¶nd. Da Hege Storhaug forr√•dte Fjordman i 2011.

‚Äď I denne branche er tillid alt. Man kunne alts√• ikke stole p√• Hans Rustad og Hege Storhaug, og grunden var antagelig pekuni√¶r. De ville s√• gerne v√¶re mainstream, at de hellere ofrer venner, der kunne give dem problemer.

http://snaphanen.dk/2017/07

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  Dogen

Jeg kan godt forstå at Doc.no ikke vil ha slik i sine leserkommentarer, særlig for det her går om Rustad (og Storhaug) som person. Det letteste er å ikke omtale kritikken, og det er jo ikke alt som egner seg for offentligheten. Selv vet jeg jo intet om alt dette og det er umulig å ta stilling.

PK svada
PK svada
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Nei jeg har ikke postet noe om rustad eller snaphanen på document. De har stengt meg ute pga kommentarene mine om document her på snaphanen.
Document kritiserer andre media daglig men selv så utestenger de dem som kritiserer document.
Det er jo hykleri av verste sort.
document har ogs√• forh√•ndsmoderering av kommentarer s√• utestengelse er vel strengt tatt un√łdvendig.

PK svada
PK svada
6 years ago
Reply to  PK svada

Her er forresten min siste kommentar på document, og den er ikke slettet eller moderert.
comment image

Dogen
Dogen
6 years ago
Reply to  PK svada

Det er jo helt ferskt. Er du utestengt for alltid, eller “bare” sensurert?

PK svada
PK svada
6 years ago
Reply to  Dogen

Utestengt, ingenting av hva jeg har skrevet på document er blitt sensurert.

achantus
achantus
6 years ago
Reply to  Dogen

Jeg er ogs√• utestengt for evig og alltid, b√•de fra document.no og HRS. Jeg var etter sigende “ekstrem” og led av “manglende realitetssans”. Fullstendig idioti! N√• kommenterer jeg nesten utelukkende her hos den gode snaphane.

kenneth hovest√łl
kenneth hovest√łl
6 years ago
Reply to  achantus

Fortsett med det ūüôā

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  achantus

..jeg ogs√• ifra document.no..flere √•r tilbake..men s√• fant jeg snaphanen..og er veldig forn√łyd her..h√łyt under taket..gode dialoger med likesinnede, herlige bilder av Steen..nydelig musikk…savner ikke doc disk i det hele tatt, men leser der av og til..virker s√• veldig stivt der..s√• korrekt..kjedelig..undres om det var slik f√łr ogs√•…

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  sussebassa

Nemlig! Doc er politisk ‘korrekt’, og havde man v√¶ret politisk korrekt og havde √¶vlet frem og tilbage under WWII, s√•dan som plaprerne g√łr nu – i √©t v√¶k, s√• havde Europakortet nok ikke set s√•dan ud, som det g√łr i dag. Politisk korrekthed dr√¶ber, og det skal de vanvittige i EU-korridorerne nok f√• √łjnene op for en dag, men da vil det v√¶re for sent.

Lenn
Lenn
6 years ago
Reply to  PK svada

Ja, Rustad ville passe rigtigt godt ind i Nordkorea, hvor han kunne ud√łve sin censur og derved helt bestemt opn√• stor status i det land, for han har virkelig √łje for ‘slemrianerne’ udi kommentarkategorien! Rustad lader til, i sit Stockholm-syndroms vanvid at tro, at Europa kan appease sig til fred med muslimer, og det kan man selvsagt ikke. Der er ikke tid til s√•dan ‘slatten tale’ og udenomssnak, som man finder p√• document.no. Selv har jeg v√¶ret bannet efter kommentar nr. 2 inde p√• Document.no for flere √•r siden (og det var faktisk en ret flink kommentar!), s√• jeg har… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
6 years ago
Reply to  PK svada

Du vet vel ikke eksakt hvorfor: mulig har de fulgt deg over lengre tid og til slutt ble det nok? Det er deres nettsted, privat, og de bestemmer jo selv hva slags preg de vil ha på kommentarer, og respekt til dem for det. De er jo deres prosjekt, deres strev, så jeg har forståelse for slette- og utelukkelsespraksis.

PK svada
PK svada
6 years ago
Reply to  Breidablikk

For noe t√łv.

Dogen
Dogen
6 years ago
Reply to  Breidablikk

Jeg skj√łnner det jeg √≥g, men de kunne kanskje sagt at dette vil de selv ta en n√¶rmere titt p√•, men utenfor kommentarfeltet.

(Jeg postet kommentaren i tilfellet de ennå ikke var oppmerksom på artikkelen.)

haugianer
haugianer
6 years ago
Reply to  Breidablikk

s√•saa bb6 √•r er lang tid …n√• omtales mus lmer som fiender,en invasjon √łst.syd-fra p√• Doc.no,,,,,kanskje oftere i mer dannede former—-Men meningen er klar i dag..fra doc s side.

mjolly
mjolly
6 years ago

Selv om Sverige har flashback med ekstrem transparens rundt innvandrerkriminalitet, så har det ikke hjulpet spesielt mye i praksis, merkelig nok.

MAELANY DARE
MAELANY DARE
6 years ago
Reply to  mjolly

Hvis du vil se filmen i 2017. Med den bedste kvalitet. Du kan starte her SVENSKAFILMERHD.BLOGSPOT.NO

MAELANY DARE
MAELANY DARE
6 years ago
Reply to  mjolly

{{{Hvis du vil se filmen i 2017. Med den bedste kvalitet}}}. Du kan starte her
SVENSKAFILMERHD.BLOGSPOT.NO

…Ī√ė—Ź√ĪőĻő∑g$ á√į—Ź ¬©‚ĄĘ

Steen, om du har semester. Vet inte exakt var du befinner dig. Men om du √§r kvar i √Ėresunds-omr√•det kan du ju ta en avstickare till Hven. Det √§r n√§mligen s√• att Maj Sj√∂wall bor d√§r numera. Enligt vad jag har l√§st i Helsingborgs Dagblad s√• flyttade hon dit f√∂r att komma n√§rmare sin dotter och hennes familj. Har du lite tur kanske du f√•r en intervju. ūüėČ

Marten Gantelius
6 years ago
Reply to  snaphanen

Jag slukade de också på 70-talet. En intervju med Maj Sjöwall tycker jag låter som en lysande idé. Du hittar lätt hennes mobilnummer på hitta.se.

69
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x