29
jul
Seneste opdatering: 30/7-17 kl. 1052
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fortiden er fremtiden

Midnat fredag, Gothersgade 14 ved 7 Eleven. (Mobilfoto © Snaphanen.dk)

Selve pudseren var ikke at se nogen steder, måske var det tiggeren, der sad overfor på fortovet, måske var han bare henne og tisse. Inde i 7 Eleven står der en vagt, med en uspecificeret uniform, der skal signalere en eller anden autoritet.

Jeg kan godt fortælle jer, hvem der står der om et årti eller to: En svært bevæbnet vagt foran enhver større butik (de små er døde, de kan ikke overleve i et lavtillidssamund – se Sverige.) Jeg så det i Manilla for fyrre år siden, og det er Europas fremtid: Brasilen, Philippinerne, Malaysia  og “den 2 verden”, hvis ikke den tredje. Sikkerhed, vold og våben.

Sverige skal skabe 200.000 enkle jobs til indvandrere, hvilket næppe kan gøre det, der bliver snarere “brug for” en halv eller en hel million. Det vil være sådan noget som skopudsere, elevatorfører, butlere i tunnelbanen, eller noget der lyder vigtigere, men er lige så unyttigt og overflødigt. Fortiden er fremtiden.

”Personalens förtjänst att sjukvården inte kollapsat”

En hårdt prøvet svensk læge er på desperationens rand. Der er helt enkelt for mange patienter, så mange at svenske sengekapacitet nu er den dårligtste i hele Europa:

Efter tio år som läkare blev Märit Halmin chockad när hon mötte den kris som vanlig tjänstgöring på akutmottagningen på Södersjukhuset innebär. ”Det vore oansvarigt att prata om hur man ska förbättra vården. Nu handlar det om att rädda det som räddas kan. Så illa tycker jag att det är.”

Jag har inte varit på akuten på sju år och det jag upplever nu har jag aldrig tidigare upplevt. Jag har ägnat de tre senaste helgerna åt att gråta.

Märit Halmin har just avslutat ett arbetspass på Södersjukhuset, Sös. Hon är 37 år och har arbetat i vården i snart 20 år, som undersköterska och läkare. Hon är nyligen disputerad doktor i medicin och har tio år i läkaryrket bakom sig.

Jag vill hävda att kollapsen redan är här och att det enda som gör att sjukhusen inte stängt ner av ren patientosäkerhet är det faktum att personalen kompenserar till max för den akuta brist som råder. ”Personalens förtjänst att sjukvården inte kollapsat.”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sussy Hunt
Sussy Hunt
5 years ago

Danmark er så fucked, som noget kan være. Hvis ikke vi danskere skubber meget hårdt tilbage nu, så er vi færdige.

invernes
invernes
5 years ago
Reply to  Sussy Hunt

Samme med Norge.

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Sussy Hunt

Ved ikke hvad du mener med at være fædig. Fredsforskning har påvist at den gammeldags opfattelse af nationalstater og nationalgrænser er dybt forældet til at sikre retfærdighed og sikkerhed og velstand. Ved ikke hvad der får dig til at tro at du har recepten på evig lykke og fred.

Sussy Hunt
Sussy Hunt
5 years ago
Reply to  henrik

Færdig, som i at perkerne skal smides ud før vi genopretter et normalsamfund. Færdig som i perkere der kører rundt på i biler og skyder tilfældige personer, som dig og mig. Derfor kommer grænserne tilbage. Senest i 2018 er alle europæiske nationer igen bag deres velkendte grænser. Håber så også at vi er begyndt at rydde kraftigt ud i kommunister som dig.

henrik
henrik
5 years ago
Reply to  Sussy Hunt

DK har aldrig været rigere end nu og aldrig har der været så meget fred i landet. Aldrig har indboforsikringerne været så lave som de er i dag. Tror du gør som du plejer måler på en eller anden følelse inden i dig der er bange for et eller andet. Og da du ikke kan bevise at din angst er begrundet i virkeligheden, så opfinder du et problem til at være væsentligt. Der er ikke flere fængselspladser i DK og faktisk bliver der færre og færre at putte i fængslerne der står gabende tomme. Mon ikke du lader dig forlede… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
5 years ago

Meget få ønsker vores samfund ligner USA, alligevel sker det langsomt og sikkert takket være en alliance mellem utopiske socialister/kulturradikale og (yderliggående) liberalister.

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
5 years ago

Lampeholder var skam et hæderligt hvert i Romerrigets sidste tid.

Henning Jensen
Henning Jensen
5 years ago

Som det blev nævnt i en tidligere artikel “Sverige, det kønsfri/løse land”, så ankommer der 813.000 ‘nye’ svenskere inden 2021. Det må give stor mangel på arbejdskraft i flygtningeindustrien, da mange af de nyankommende næsten skal mandsopdækkes, så indenfor den industrigren vil der kunne udklækkes mange nye arbejdspladser. Allerede i 2014 lå Sverige blandt toppen, når det drejede sig om bruttoinvesteringer. Men desværre kommer der først nyere EU-statistikker her i efteråret 2017, så nyere tal kendes tilsyneladende ikke. Men mon ikke svenskernes store investeringer i fremtiden er fortsat, og vil føre til betydelig velstand, eller…? Det vil Danmark og Norge… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Vad hjälper det om det står k-pistbeväpnade vakter utanför butiken? Man väntar ju bara 100 eller 200 meter längre bort och rånar kunderna istället för butiken.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago

“Sverige skal skabe 200.000 enkle jobs til indvandrere, hvilket næppe kan gøre det, der bliver snarere “brug for” en halv eller en hel million. Det vil være sådan noget som skopudsere, elevatorfører, butlere i tunnelbanen, eller noget der lyder vigtigere, men er lige så unyttigt. Fortiden er fremtiden.”

Jo, men de er vel så dygtige i Sverige (lige som i DK) at de vel kan ‘integrere’ sig fra problemerne? Det troede jeg ellers var mirakelkuren, det der med integration…

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x